Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 9, 9:30 
Drága Amaryl! Boldog szülinapot! :48: :40:
(ez a videó tényleg csúcs!!! :lol: )

királymátyás írta:
Ok NECO és NAGYGABE . Kérnék 2-2 tojót tölletek.

Szia Matyi! Természetesen nem kell magyarázkodnod. Feltételesen említetted, hogy talán kellenének a madarak, emigyen is memorizáltam a dó'got. Most viszont már fogyóban vannak, ezért kérdeztem rá mennyire áll az állománybővítési szándék.
Bevéstem a "bibliámba" 2 tojót a részedre. :salut: :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 9, 9:27 
Ha kell még madár, a Monánál is van egy hím és két tojó kiadó !
Azon kívül jelezzétek ha kellenek az öreg szlovák mogul barátomtól madarak mert akkor még megpróbálom emelni a tavaszi rendelésemet !?
KB. nálunk lévő árakhoz képest kicsit olcsóbban tudom hozni...
A magyar árak minőségi tenyészetekben : Hím : 5-10 e Ft. Tojó : 3000-5000 e Ft....
A tenyésztési eredményesség miatt indokolt a kiválló hím tulajdonságait stabilizálni úgy, hogy több tojóval rögzítjük ezt. Ahol komolyan sok ídőt fordítanak a tenyésztésre ott még ennél is több tojóval hozzák össze a nagyértékű hímet...(irigylem is a rohadt életbe...tessék példát venni ! :23: )
Hobby szintű tenyészetekben, ahol kevés idő jut a madarakra is az egy hím, 2 tojó legyen az alap!!! Ahol egy hím egy tojó állandó párban tartásával szándékoznak operálni azok nem fognak tudni homogén hanganyagot kiállítani a meghallgatásokkor, mert egy csomó féle hang jellegzetesség fog kialakulni a sok család miatt. A zsüri előtt az egy hangon éneklő kollekció a lehengerlő ! Ha nem hasonlóak a madarak énekei akkor rendszerint a legszebben éneklőnek adják a maximum pontot és a többit meg ehhez viszonyítva ! Itt van a kutya elásva ! Tehát tartsuk fitten a szuper hímünket hogy minél több tojóval bírja a kiképzést, a hasonlóság megőrzése érdekében !.....A beltenyésztés későbbi szakaszában viszont kell cserélgetni a tenyészanyagot a az erős rokoni helyzetek káros hatásainak elkerülése miatt...

Hozzászólás 2008 okt. 9, 8:53 
Ez nagyon aranyos volt !... :lol:
Én is kívánok neked egy akkora pusszancsot hogy letekeredik a fejecskéd !... :10:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 9, 6:31 
Hú, gyerekek! Majdnem elfelejtettem...

AMARYL! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!
Kívánok neked sok boldogságot, erőt, egészséget, légy mindig vidám mint ahogy ismerünk!
Ajándékba egy szál virág :D . PUSZILLAK!
Gabesz

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UeypOvsY91Q[/youtube]

Hozzászólás 2008 okt. 9, 6:09 
Ok NECO és NAGYGABE . Kérnék 2-2 tojót tölletek. Önkritikát kell, hogy végezzek ,nincs mindenre időm. Mezőtúrra beiratkoztam a gépészmérnök fősuliba + meló+ minden. .Nem merek vállalni többet.Pedig 10 tojóra gondoltam. Bocsánat .Majd írok de most indulok a suliba. :?

Hozzászólás 2008 okt. 8, 21:40 
Mona, küldtem egy madarat hozzád! :D

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 8, 14:55 
...akkor meg hagyjad nyugodtan kibontakozni Oszit. így legalább jobban érvényesül majd a tieitekhez képest kissé koros kispasim :57:

Hozzászólás 2008 okt. 8, 8:29 
Gabeeeesz! :91: már hogy a túróba tanult volna rizsül,mikor vasárnapig még a környékén sem volt a rizseknek,még az épület sem volt közös! most sem hallják egymást,de eddig még ha ordítva hangszóróba fütyül a rizs,akkor sem ért volna a kanárikig a hangja!!!! :41:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 okt. 8, 6:39 
Gabesz írta !

Idézet:
Jééé, Lajos :D . Nahááát, te aztán rendesen lefertőződtél rollerbacival!!!

Szia Gabesz !

Igen - igen ez a baci jobban fertőz, mint a régmúlt Spanyol náthája.

Ilyen jó csapatban könnyű fertőződni. Remélem rászolgálok a kitüntetésre, hogy befogad a " roller közösség "

Hozzászólás 2008 okt. 8, 1:21 
Gabesz írta:

Neco, tényleg különösen szép ez a 38-aska! akárcsak az Amaryl Oszija!!! Az gyönyörű palástos kispasi!!! És úgy hallod, hogy jól dorombol? :D Ezért gondolod, hogy szó esik még róla?

Totál stresszmentes a kis nyavalyás. Minden helyzetben dudorászik, bárhová kerül. Bár a hangja még elég sok kívánnivalót hagy maga után.... :roll: Anyai ágról a tavalyi tízesem unoka öccse, apja meg Béla tavalyi shampion madara. Szóval a génjeiben egész jó hangok is bujkálhatnak, de hogy ténylegesen mit tud... :? ...másfél hónap múlva kiderül! ;)

Matyi, drága medgyesegyházi tzimborám! Köll' az-az öt tojó? Mert nagyon kötélen táncolok az előjegyzéssel.... Hímem kiadó csak akkor lesz, ha valaki lemondja a megrendeltet, de tojóm van a Matyesz rendelésével együtt nyolc-tíz,.... vagy három-öt... Szóval hogy mennyi, aztat' szeretném mostan már lassan kinyomozni ?!

Hozzászólás 2008 okt. 7, 23:39 
Sziasztok, rolleresek!

Jééé, Lajos :D . Nahááát, te aztán rendesen lefertőződtél rollerbacival!!!

:31: :72: :75: :35:

Neco, tényleg különösen szép ez a 38-aska! akárcsak az Amaryl Oszija!!! Az gyönyörű palástos kispasi!!! És úgy hallod, hogy jól dorombol? :D Ezért gondolod, hogy szó esik még róla?

Amaryl, ne dühöngj Oszi miatt! Emlékszel, olvastuk tudományos lapokban- ezért most kikapok :lol: - hogy van olyan képességük ezeknek a gézengúzoknak, hogy elfelejtik az addig összeszedett hangokat és a saját fajtájukra jellemző éneket hozzák majd! Nem lehet, hogy rizsül tanult?

Doromboló, a nemzetköziről is beszélnünk kellene... Lajossal a lényeget beszéljétek meg, majd szóljatok, hogy mit sütöttetek ki :D .

Kicsit sűrű a napom mostanság. De itt vagyok azért! 8)

Puszi nektek:Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 7, 17:05 
Sziasztok!

Oké, Lajos, összeszedem az anyagot, és elküldöm. A te email-címedre menjen?
Basszus, Neco, nagyon szép ez a kismadár! És mennyi iskolás!!! Nagyon szuper! :D

Én majd egy-két tojót szeretnék és egy hímet, lehetséges lesz ez valakinél?

Mona

Hozzászólás 2008 okt. 7, 14:22 
Hát amilyen pofát vág ez a bárcás !?...Nem is csodálom hogy tetszik !...
Lajos ! A tagdíjat majd a versenyen rendezzük...Nincs még pontos összeg de 1-2 ezer Ft körül fog lecsapódni...

Hozzászólás 2008 okt. 7, 12:26 
Idézet:
doromboló írta:
Na ! Huráááá ! Lali törzsfőnők is bekapta a csalit !!!!!Szupeeer !
Szóval : Pataki 16
Eszteró 17
De püben küldjétek el a levelezési címet és a teló számot valamint az emilt is ha van !

Oké küldöm. Tagdíj hova és mennyit ??

Hozzászólás 2008 okt. 7, 12:20 
Heló neco !

Idézet:
Tudtam én hogy ez lesz a vége! :lol: Látom lelki szemeim előtt jövő ilyenkor a keres-kínálban a hirdetést : "30 vidát (vegyesen mindenfélét) és 50 rizspintyet cserélnék egy pár minőségi rollerre ráfizetéssel."

Jól sejtetted, de azért a vidák maradnak, csak a rollerok töllűk távolabb egy új épületet kaptak, hangszigetelt fallal....

Hozzászólás 2008 okt. 7, 11:14 
Na ! Huráááá ! Lali törzsfőnők is bekapta a csalit !!!!!Szupeeer !
Szóval : Pataki 16
Eszteró 17
De püben küldjétek el a levelezési címet és a teló számot valamint az emilt is ha van !

Hozzászólás 2008 okt. 7, 10:48 
eszterolajos írta:
Szia Béla !

Sürgősen kérek két egyesületi gyűrűszámot a gyűrük megrendeléséhez:

1. Pataki Viktor,
2. Eszteró Lajos

Helyesbítek !

2o madárról van szó a lehető legjobb nemi arányokat kialakítandó módban.
Már készen van a 25 négyzetméteres helyíség, 12 vadiúj tenyészkalit és két külső- belső volier várja őket. A többi felszerelést a dalnokok és nejeik megérkezése után veszem meg.

Tudtam én hogy ez lesz a vége! :lol: Látom lelki szemeim előtt jövő ilyenkor a keres-kínálban a hirdetést : "30 vidát (vegyesen mindenfélét) és 50 rizspintyet cserélnék egy pár minőségi rollerre ráfizetéssel."

Az idei brigád egy része. Ma varázsoltam be ide őket. Némel'ik már most duruzsol. :wink:

Kép

az az érzésem ez a madár még néhányszor szóba kerül az idén ;)

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 7, 6:03 
Szia Béla !

Sürgősen kérek két egyesületi gyűrűszámot a gyűrük megrendeléséhez:

1. Pataki Viktor,
2. Eszteró Lajos

doromboló írta:
Én bevállalom mert megyek ki az öreg mogul haveromhoz karácsony előtt ha megnyerte a Pozsonyit.....

Helyesbítek !

2o madárról van szó a lehető legjobb nemi arányokat kialakítandó módban.
Már készen van a 25 négyzetméteres helyíség, 12 vadiúj tenyészkalit és két külső- belső volier várja őket. A többi felszerelést a dalnokok és nejeik megérkezése után veszem meg.

Neco OK ! Az ötleteid tetszenek egyszerűsíti a szervezést, bár már szegeden is van 2 rolleros és lesz még több is hamarosan. Bajcsi János minden elérhetősége nekem is megvan.
Szállás már biztosított 18 kétágyas szoba, de a nevezés után le kell fixálnom.

Hozzászólás 2008 okt. 7, 5:52 
Drága Mona !

Neked már egyszer sikerült kiválogatni e topik szakmai csemegéit.
Kérlek, hogy tedd ezt meg újra és Bélával, necoval, Iker Ferivel szakmailag átfésültetem. Aztán a régmúlt idők Magyar multjával, anakdótáival, fellelhető dokumentumaival, ereklyéinek fényképével kiegészítve össze szerkesztem, a verseny időszakára könyvként megjelentetem, ajándékul azoknak akik felvállalták a Roller tenyésztés hazai felélesztését, az abban való jelenlegi részvételt.
Egyuttal kérek mindenkit akinek valamilyen dokumentum, történet, vagy bármilyen e fajjal, versenyekkel kapcsolatos anyaga van jelezze azt a számomra.

Segítségeteket köszönöm..

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 okt. 7, 6:19-kor.

Hozzászólás 2008 okt. 7, 2:43 
eszterolajos írta:
Hali ! Rolleresek !!

Indul az MNK Decemberi Szegedi Nemzetközi Füttykanári verseny beharangozása !!!

Néhány rendezvénnyel kapcsolatos kívánságotokra kiváncsiak vagyunk.

Irjátok ide.

Sziasztok! Gabesz drága még élek! :wink: (és persze fogyózom, szigorúan repcén élek , azt is csak csíráztatva falom :lol: )

Szóval valóban beszélni kell lassan a versenyről is!
Elöljáróban megjegyzem, amiket lefirkantok azok csak ötletek, mindenen lehet változtatni, lehet másképp csinálni.

Nevezés: szerintem nem kéne postázni a nevezési felhívást a honi résztvevőknek. Elég lenne mail-ben. Bajcsi Janinak nekem megvan a telefonszáma, a többiek meg kapjanak egy kör mailt. Mindenki jelezze X időpontig (Lajos, Béla meddig ? ) hány egyénivel és hány kollekcióval szeretne indulni.

Nevezési díj : szerintem kollekciónként 3000, egyéniben 1000 ft. legyen. Tudom, aki 2-3 kollekcióval szeretne indulni annak ez - főleg az útiköltséggel együtt- nem kevés, de a tervezett két bíró szállását, ellátását, útiköltségét állnunk kell, a terembérlettel és a díjazással együtt. Még ezen nevezési díjjak mellett is szükség lesz egyéb lóvéra szerintem, de bízzunk Lajos "varázserejében". ;) . Külhoniaktól ne kérjünk nevezési díjat, elvégre ők vendégek.

Beszállítás-verseny: valahol már kiszámoltam, előreláthatólag minimum 16 kollekciónyi madár lesz, ennek az elbírálását nem lehet megcsinálni egy nap alatt. (a két bíró szerintem mindenképpen együtt kéne hogy dolgozzon!). Viszont elég szarul jön ki így az év utolsó hétvégéje. Ezért jó lenne, ha 26.-a péntek este mellett (ez karácsony másnapja!) 27.-e szombat reggel 9-ig is le lehetne adni a madarakat. Ezután lehetne sorsolni, és 10-től indulhatna a bírálat, kb. 15 óráig. 28. -án (vasárnap) 10 órától 15-16 óráig meg biztosan kész lenne minden madár pontozása. Egy óra alatt lehetne összesíteni, eredményhirdetés, majd össztánc! :01:
(akinek meg kiderül a rigójáról, hogy átment csapperbe, annak meg : :41: :42: :91: )

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 261  Következő