Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 19, 3:21 
Szia Feri! Néhány kép akkor Zegerszegről színes szemmel:

vörös mozaik tip.l.
Kép

feh.barna feo
Kép

vör.barna feo
Kép

vör. mozaik tip.ll.
Kép

vör.achat mozaik tip. ll.
Kép

sárg.izabella
Kép

sárga A.
Kép

vör.achat opal mozaik tip.l.
Kép

néhány röpkép ;) (tudjátok milyen q..a nehéz normális képet csinálni ezekről a fránya verebekről?! :twisted: )

Kép
Kép
Kép

Ja, és végezetül a topicgazda a Pannónia kupán győztes rec. feh madárkával:

Kép

és persze ha rosszul soroltam be a verebeket javítsatok... :oops:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 17, 17:02 
pappcsa írta:
Hello Kynyoo!

Én már itt vagyok, épp egy fél órája pakoltam be a madaraimat.
Természetesen tudunk dumálni. Holnap délután kint leszek a kiállításon, szombaton meg délelőtt, vagy írjál, hogy mikor jó neked.

Szeva,Pappcsa én is sok siker kívánok és milyen az ottani kíállítás majd rakjál fel képeket légyszi.

Hozzászólás 2008 okt. 16, 20:59 
pappcsa írta:
Hello Kynyoo!

Természetesen tudunk dumálni. Holnap délután kint leszek a kiállításon, szombaton meg délelőtt, vagy írjál, hogy mikor jó neked.

Hello!

Holnap délután megyek én is ha minden jól megy!
Hívlak ha ott vagyok...

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 okt. 16, 20:26 
Szega pappcsa !

Sajna a most hétvégi Zalaegerszegi kiállítást kihagyni kényszerülök, mivel holnap reggel kilenctől nagy szeretettel várnak reám a Kórházban. Ezt 1ébként közöltem Móron Lajos bátyámmal is. Remélem, nem felejtette el. Írni meg egészen tegnapig nem voltam képes sem ide, sem máshova, mert közel másfél hete felrobbant a PC-m, tegnapra lett kész. Szentesen mindenképpen talizunk !
Addig is várom a képeket, a versenyhez pedig nagyon sok sikert kívánok !

Madárbaráti üdv:

canary1

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 16, 20:00 
Hello Kynyoo!

Hozzászólás 2008 okt. 16, 16:40 
Szia Csaba!

Holnap már itt leszel Egerszegen? Ráérsz majd valamikor tudunk dumálni esetleg?

Hozzászólás 2008 okt. 16, 11:40 
Sziasztok!

Hétvégén van a Zalaegerszegi Minősítő Kiállítás. 22 madárral neveztem: 3 kollekció, 10 egyéni. Csinálok majd fényképeket és rakok fel a fórumra.
Nevezett valamelyikőtök a fórumozók közül?
Ha jól tudom, szombaton lesz a bíróképzési gyakorlat. Neco, Canary1 jöttök?

Kari4312: szia Karcsi! Üdvözöllek a fórumon! Remélem, hogy többször hozzászólsz majd a témához, mivel szakértelmedre számítunk.

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 okt. 15, 10:38 
kuvik írta:
Szia!
De azt csak tudod, hogy magyar volt vagy nem, és az még lehet publikus?
Csak egy kérdés: a katalógusotok sem volt publikus? Mert abban szerepeltetni kell a bírálók nevét is.(Vagy legalább is elvárható az anonimitás elkerülése.) Már nem is muszály válaszolnod, mert értem az egészet.

Szia!

Szerintem rosszra gondolsz...
A bíró magyar, a nevét tényleg nem tudom, de már többszőr láttam bírálni. Amúgy csak egyedül volt bíró!
A katalógusunk publikus volt, itt van előttem, de ebben nem szerepel csak a kiállítók neve és elérhetősége, stb...
Van egy "ismertetője" a bírónak, ha gondolod privibe leírom, hátha így ráismersz!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 15, 5:50 
Szia!

De azt csak tudod, hogy magyar volt vagy nem, és az még lehet publikus?
Csak egy kérdés: a katalógusotok sem volt publikus? Mert abban szerepeltetni kell a bírálók nevét is.(Vagy legalább is elvárható az anonimitás elkerülése.) Már nem is muszály válaszolnod, mert értem az egészet.

Hozzászólás 2008 okt. 14, 22:45 
kuvik írta:
Szia Timba!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy ki volt az a COM bíró aki nálatok bírált, mert tudtom szerint ilyen minősítéssel magyar kanári bíró nem rendelkezik.(Más fajnál sem nagyon!!)Ez adódik abból, hogy jó pár évnek- és vizsgának -el kell telnie, míg valaki megkaphatja ezt a minősítést.Én nem akarok minősítgetni, de azért érdekelne annak a COM-os bírónak a neve. Előre is köszönöm válaszod.(U.i.: Talán 4 éve vagyunk tagja a COM-nak?)

Szia!
A nevét a bírónak nem tudom, de ha tudnám se szívesen írnám le.
Bocsi

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 okt. 14, 21:45 
heló brimston igen a világos mellanin kanárik nagyon szépek ilyenek az izabelák sárga fehér piros opálok feok szatinék ezek a szinek nekemis vannak sajnos a tenyésztök majdnem mind a sötét madarakat tenyésztik

Hozzászólás 2008 okt. 14, 18:51 
Mi a fene történt meghalt megint ez a topik?

Hozzászólás 2008 okt. 12, 15:55 
brimston írta:
Helló

Engem is megfogtak elsőre, de aztán elfelejtkeztem arról mi is döbbentett meg rajtuk. Nem vagyok nagy kanári tenyésztő, de remélhetőleg előbb utóbb normál fekete-sárga madarakat tartok majd. Csak a minőséget kell megkeresnem itthon ezekből. A normálokon kívül ezek a világos, lipochrom szerű melanin madarak fognak meg nagyon. Ki a tenyésztőjük ezeknek a madaraknak?

Akkor elárulom neked a Nagy Rúdolf és pesten lakik a nyugatinál,én hoztam neki az piros inzenziv izabellának az apját az osztrákoktól,igaz egy kicsit vékonyabb madár volt,de szerencsére nagyon jól örökítette ezt az élénk piros színt a többi a Rúdi érdeme és lám máris a 202 kategoria(ami itt nálunk a vegyeset jelenti a melaninoknál) máris 1 helyet szerezett,de a feó is az övé volt.

Hozzászólás 2008 okt. 11, 19:54 
doromboló írta:
Bocs hogy belekotyogok de hát a szomszédság ugye...
Én rögtön értettem amit az Ottó láttatni akart....Szó sem volt atkáról, ő a túlkorosságra apellált. Azt viszont nem tudhatta hogy milyen szabályok szerint ment a bírálat. Egyébként valóban kekec a pali csak az a "baj" hogy teljesen igaza van. Azt viszont tiszteletben kell tartani hogy a bíró milyen döntést hozott. A Feri képeinek összenézésekor a II.-nak kihozott madár valóban jobbnak látszik, vak aki nem látja de SZÍNEIBEN ! Ki tudja ezt innen megállapítani hogy a győztes madár a többi kritériumnak nem felelt e meg jobban mint a színben kétségtelen szebb második ! Ezt a bíró tudja és látja ott akkor abban a pillanatban !...

Na hát ez igaz,de abban a pillyanatban is nem lehet alsó maszkja és a csöre körül is szintén fehér volt,de a melaninoknál se jön elő vagy tünik el egy madárról a rajzolat,azt meghíszem hogy esetleg fogynak a madarak vagy összetörik magukat ami szintén a tenyésztő hibája mert nem készítette fel a madarat,de a színek és rajzolatok azok egy-két nap kivételével nem változnak.

Hallod te Doromboló te öreg harcos vagy a bírok emberek ők soha nem tévedhetnek?

Nem értem esetleg miért nem lehetne ezt is korigálni.

Neharagudj Feri de most nem tudok egyetérteni veled ! Alapvető szabály mindenhol a világon hogy bírálat ellen óvás nincs !

Na ezt én eddig nem tudtam,akkor nem értem miért írják bele a nevezésbe?

Lehet óvni a szabályok be nem tartása ellen, a körülmények és az eredményt befolyásoló tényezők ellen de a bírálat ellen NEM !

Hát ezt sem tudtam!!

Ha valamit nem tudsz akkor ne egy óváson keresztül akard azt megtanulni, hanem egy baráti beszélgetés kapcsán ami elől egyetlen bíró sem zárkózik el....

Értelek és tanácsodat el is fogadom,de ha már bírok akkor gondolom ők is odafigyelnek és nem csodálom,hogy bakik is beesnek,mert sajnos egy bírora a szabályok szerint 70 madarat bírálhat és nem 250-300,el is hiszem ennyi madár után már összefolyik a szeme.

Szégyen az óvás a bíróra és a rendezvényre egyaránt de indokolatlan óvás esetén a benyújtóra is.

Erre nem is gondoltam,mert vérvonalamból tekinte egy temperamentumos pasi vagyok de miután lehigattam már késő volt és nem bántam meg mert késő bánat lett volna.
Nem szándékosan tettem,hogy szégyen hozzak a rendezvényre és most is úgy gondolom,hogy ovásom jogos volt még ha nem is változtatott semmit az eredményen.
Véleményem szerint egy kollekcíóba nem lehet 4 pont külömbség a madarak között,mert a kollekcíó arról szól 4 db minél egyformább madár.

Ferikém hidd el nem akarlak megbántani mert én nagyon hasonló voltam a te korodban, igaz soha életemben nem óvtam de a vezetőkkel mindig harcban álltam az igazamért...amit aztán az élet ilyen távlatból már más formára színezett át.. Higgadj le mert oltári jók a madaraid. Sokkal többre jutsz ha a bíró szakikkal többet beszélgetsz a barátság hangján !

Nem is haragudtam meg rád,sőt örülők,hogy hozzászóltál de majd ha erről beszélünk személyesen is ha majd ott hallgatom a rollereket nálad,hogy tudjam mi az énekek közti külömség a csengve gördülő,stb,között.

Arról meg csak álmodni lehet hogy a te madaraid fogják az összes első díjat elhozni mégha mindegyik jobb a többitől. Sőt ha tényleg így van magasan, akkor, neked illik felajánlani a zsürinek hogy adjanak másoknak is ne mind neked....Meglátod az idő megoldja !

Hát igen ezen én is elgondolkodtam és igazat adok neked,mert így is nyertem épp eleget 6 serleggel bővültek az eddigiek.
Igaz úgyanattól a bírótól kaptam egy különdíjat a piros lazac hímre ami 93 pontra és magyar bajnoknak hoztak ki.

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 11, 19:41 
Helló

Engem is megfogtak elsőre, de aztán elfelejtkeztem arról mi is döbbentett meg rajtuk. Nem vagyok nagy kanári tenyésztő, de remélhetőleg előbb utóbb normál fekete-sárga madarakat tartok majd. Csak a minőséget kell megkeresnem itthon ezekből. A normálokon kívül ezek a világos, lipochrom szerű melanin madarak fognak meg nagyon. Ki a tenyésztőjük ezeknek a madaraknak?

Hozzászólás 2008 okt. 11, 19:25 
Nagyon örülök, hogy végre valaki rákérdezett és szinte fogadni mertem volna, hogy te leszel. Ezeket a képeket azért raktam fel, mert nem mindennap lehet ilyen madarakat látni. Igen melanin madarak, újra felrakom őket most már besorolás szerint.

sárga-izabella, normál, intenzív
Kép
piros- izabella, normál, intenzív
Kép
fehér-barna, pheo
Kép
piros-izabella, szatinet, mozaik
Kép
fehér-achát, opál/ezüst/
Kép

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 11, 16:36 
A képeken amit felraktál Csabi azok melanin madarak ugye ? A pirosintenzív és a sérga feók ...Alul meg valami ezüst ? ....

Hozzászólás 2008 okt. 11, 6:14 
Szia Timba!

Csak azt szeretném megkérdezni, hogy ki volt az a COM bíró aki nálatok bírált, mert tudtom szerint ilyen minősítéssel magyar kanári bíró nem rendelkezik.(Más fajnál sem nagyon!!)Ez adódik abból, hogy jó pár évnek- és vizsgának -el kell telnie, míg valaki megkaphatja ezt a minősítést.Én nem akarok minősítgetni, de azért érdekelne annak a COM-os bírónak a neve. Előre is köszönöm válaszod.
(U.i.: Talán 4 éve vagyunk tagja a COM-nak?)

Hozzászólás 2008 okt. 10, 20:25 
Sziasztok!

Ottó! Nem sértődtem meg, azzal azért tisztában vagyok, hogy egy komoly kiállításon esélyem se lenne...
Egy kicsit azért bántott a fogalmazás, mert nem értem a hétvégi eredmény után, miért írtadaz, amit írtál. Magyarul akkor itt valami nagyon sem stimmel. Az Itteni bíró állítólag COM-os, ami jelent valamit, nem? Nos neki miért tetszhetett, ha a madár abszulút kifogásolható???
Nos ezért ért váratlanul a véleményed!

Üdv: Timba

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 10, 13:14 
Szia Ottó!
Kerestelek de ki vagy kapcsolva!Ha olvasod hivj fel légyszives!
André.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 134  Következő