Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 19, 10:38 
:24: Hát Gáborom ! Nem tudod mennyire jól esik ha leírod azt a bizonyos krízis helyzetet...lehet hogy az idegeimmel baj van mert ilyenkor kicsit elérzékenyülök ... :oops: Igazából senki nem tudhatja hogy milyen rettenetesen nehéz helyzet volt sokáig tartani a régiek akik elsorvasztották a rollert magyarországon és az újonnan behozott embereim között a kapcsolatot. Mindenki látta azt az elképesztő megkülönböztetést egy régi rolleres és az akkori vezetés között. Pl. egy országos versenyről azért küldtek haza mindenkit mert a nagy megkülönböztetett ember a megbeszélteknél korábban jött a versenyre s mivel nem volt külön fogadó bizottság számára ezért megsértődött és hazautazott ! Mert ha ŐŐŐ nincs akkor verseny sincs ! Mondotta a bíró úr !Azért dolgoztunk egész évben hogy megmérettessen a munkánk és ez mind kútba esett egy ember(egy a szart! Azis bűnös aki ezt így rendelte!)miatt ! ....Sokáig azt mondtam hogy a rossz közösségi ember is eggyel több rolleres akit muszály megtartani. Aztán mikor elszakadt a cérnájuk, szépen kezdtek elmaradni az újak akik közben dobogósok is voltak (Domonkos Robi, Német Sanyi...), akik sokat áldoztak egy európa szintű állomány összehozásán, akkor döntöttem hogy ennek véget kell szakítani ! Bár előbb tettem volna. Ekkor már komoly támaszt jelentett a Neubrand Gabi és az Iker Feri határozott megjelenése ! Gondoltam ha ezek is hamar hátat fordítanak a rollernek a sportszerűtlen emberek magatartása miatt akkor ezzel végérvényesen kipusztul ez a valaha csodálatos madarász tradíció Magyarországon !... Talán ha látják majd a Robiék hogy ténylegesen megtisztultunk akkor újra eljönnek közénk...
Jelentem ebben a pillanatban 23 tagja van a MDOSZ Roller Szakcsoportnak. Ez a megtisztult de kétségtelen nem teljesen aktív tagság mert ebben az általam kiadott gyűrű számok szerepelnek csupán. Egyetlen tagunk maradt a régiek közül akinek nem én adtam a gyűrű számot mert neki már vagy nagyed százada volt ! Ő a Tóth Laci Miskolcról !....Példátlan módon ő állta a sarat szemben a többi Miskolci-Miskolc környékivel akik az előbbi okok miatt hagyták szintén abba a roller tenyésztését !...
Szóval Szép kis családunk lett amire érdemes vigyázni !!! Maradjatok olyanok mint mikor idejöttetek, ez a biztos szebb jövő záloga ! :08:

Hozzászólás 2008 okt. 19, 9:41 
Sziasztok!

Neco, én még nem kezdtem el a nótáztatást, mert fogyasztom még a madarat. Kb. 1 hét, amilyen jól halad, és teljesen rendben lesz a súlya. Vagy már addig is gyakoroljunk?
A másikkal nem tudom, mi lesz, jó lett volna találkozni veled, ha már itt jártál Egerszegen, hogy megnézd, mert én nem értek annyira hozzá, hogy szerinted milyen állapotban van. Eléggé le van rongyolódva, a mellcsontján kést lehetne fenni, pedig nyomatom a lágykaját neki.Szóval jó lett volna a szaki szem, de most már mindegy.
Tetszik ez az almaberakós módszer! :D Már tettem is nekik be így, és egyből rá is csaptak! Köszi!

Mona

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 19, 3:44 
Szia Matyi! Ennek a köszönömnek a 99%-a Dorombit illeti (ezt most minden álszerénység nélkül említem, és komolyan is gondolom!, az Ő fanatizmusa húzta ki a szakadékból "Kishazánkban" ezt a madarat, és tolta előre velünk együtt!) a maradékot Iker nevében is köszönöm!

Néha nótáztatjátok már a bandát? Mert bizony azt lassan köllene...már akinek 2-3-4 hete vannak bestokizva a verebei...!?

Kérdezte tavaly valaki, hogy adok ebben a kis vacak kalitban almát a verebeknek. Néki akkor elmagyaráztam, aki meg nem tudja annak megmutatom, így:

Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 okt. 17, 18:52 
Minket nem nevetnek ki. Látod Gabesz ez érdekes. Micsoda külömbség a gondolkodásban. Ha mi az egy-két madárkával rendelkező rolleresek nem kapunk önzetlen segítséget a nagyoktól és nem érezzük azt ,hogy ők is ugyan azt a hibákat járják végig mint mi. Pár kudarc után hátat fordítanánk ,még mielőt teljesen megfertőződnénk, látva a lehetséges és elérhető célt. Mert kinevetnek ! Gondolom van aki másként gondolkodik. Azt gondolja ha csak én maradok akkor az én nevem lesz tízszer felírva a serlegre. Aki elolvassa a serleget az nem tudja ki a X Y .ÉN tudom ki a Z W meg a többiek , te is ,ti is aki megszerettette a rollerezést velem. A gyerekeim, és sok idegen ,barátok , kérdezik, mit csinálsz a madárkákkal? Elmesélem a roller történetét ,a tréninget és mindent, a verseny menetét. Mindenki elképedve kérdezget , látom a tiszteletet, és irígységet a szemükben. Ezért jó csinálni. ÉS köszönöm nektek. MIndenkinek , aki nem nevet ki.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 17, 13:05 
Na ja... de a tv-ben is tudnál szavazni?
Persze, el is megyünk, de csak hallgatni, figyelni, fülelni 8) , no meg tagdíjat fizetni, gyűrűt rendelni. Gondoljátok, hogy van ott egyéni? Mindenki-kb. 24-en 25-en 1-3 kollekciót visz a versenyre, én a csóró madarammal nem állíthatok oda... még kiröhögnének... :? Még csak nem is próbálkozom.

Hozzászólás 2008 okt. 16, 22:07 
Mennnyé !...Nevezd be a csirkédet az egyénibe !.....
Az érméket meg má egy hete mutogatják a TV ben !... :lol:

Hozzászólás 2008 okt. 16, 22:00 
Ma kaptam valamit :) , titeket inkább érdekelhet... Milyen legyen az új 200 forintos? De már ez is érme? És mi lenne, ha a 100-as is papírból lenne?... No de ha lesz, akkor már madaras legyen!
http://www.forint.hu/engine.aspx?page=szavazas

És kicsi roller: a romániai roller kanári énekverseny november 20 és 23. között fog zajlani. Kaptam már meghívót az eseményre 8) mint egyesületi tag. Na mit szóltok? 8) :lol:

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 16, 14:52 
Húúú necóóó ! Ez a Lengyel Nemzeti Bajnokság !.....Ennyi csirke !?....
Ráklikkeltem a linkre amit a kép alá tettél és megtaláltam a három hang anyagot is rajt ! Az első az borzalmas [cenzúrázva], a második már jó madár lenne de a hgyományos minőségű felvétel miatt nem hallatszanak a magánhangzók sok helyen és a kollekció sem utolsó bár van benn egy két visító madár...de van köztük két bomba is már ahogy próbáltam kibogózni...A sipákolóstól is csak legfeljebb egy pontot vonnak le ha nagyon szétveri a csöndet...egyébként a jobbat kell pontozni...

Hozzászólás 2008 okt. 16, 11:31 
Sziasztok!

Gratulálok a 2 éveseinknek!!!
A pici fiúcskának erőt, egészséget, és sok boldogságot kívánok, és küldöm neki ezt a kis képet szeretettel:
Kép

Puszi: Mona

Hozzászólás 2008 okt. 16, 9:24 
Nekem "mehanikai" sérülésnek tűnt a dolog... de lehet hogy tévedek...

Vidámabb téma :wink: !

Szeretném megélni, hogy ennyi nevező legyen egyszer a Magyar Bajnokságon:

Kép

(innen szedtem a képet: http://www.kanarek.net.pl/kanarek.html )

Hozzászólás 2008 okt. 16, 8:55 
Szia Marcsi!
Lehet hogy félreérthetően fogalmaztam... :oops:
Arra akartam kilyukadni, hogy (ha jól emléxem?!?) valaminek a hiánya, tehát egy hiánybetegség tünete a túlzott köröm-, és csőr növekedés. Tehát ezt az állapotot előidézve lehet, hogy gyorsabban gyógyulna a madár.
De lehet, hogy az egész gondolatmenetem egy baromság... :? :roll:

Perényi Laci!? Dobosapa!? HELP!!! HILFE!!! :idea: :?: :!:

Hozzászólás 2008 okt. 16, 1:37 
A franc egye meg...ilyenkor mindig eszembe jut milyen gyorsan öregszünk. Még néhány szezon, oszt odafenn kanárizok az öreg Kimmel bá-val, akinek a piros madarait 25-30 éve annyira csodáltam....

BOLDOG SZÜLETÉS NAPOT! ÁRONNAK IS!!!

feketemarcsi írta:
... Úgy hívják, hogy Juventa Columba....

Ilyet kaptunk ajándékba Inárcson, (gondolom te is Dorombi?!) Amúgy nem hiszem, hogy ez esetben a fokozott calcium bevitel eredményt hozna (hacsak nincs hiánya a madárnak (?) amit nem feltételezek). Mi szokott kóros csőr-, és köröm (szaru?) növekedést okozni?
No lehet ezt az állapotot kö'llene előidézni!

Hozzászólás 2008 okt. 15, 21:46 
Jól van, ne búsuljál! :lol:
Neked külön is egy puszi :wink: : :88:

Hozzászólás 2008 okt. 15, 21:42 
...Gratula a kétéveseknek !.... :48:

Én is 2 éves vagyooook ! :64:

Hozzászólás 2008 okt. 15, 21:20 
Okés, de nem baj, hogy ez a rolleros szalon? Vagy itt többen elférünk, mint odaát? :wink:
Terülj, terülj, asztalkám! Pricc-pracc! :D

Gratulálok a 2. szülinaphoz! Egy csukréta virág az idre honlapnak, belőle tűzök egy-egy szálat Neked és Lajosnak a gallérra :D , Áronnak meg sok puszi, hogy szépüljön, okosodjon és nőjön nagyra!!!

:63: :06: :40: :08: :31:

Süsüt meg nincs szívem megkezdeni, olyan aranyos :D

Puszi nektek: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 okt. 15, 20:55 
Sziasztok,

Gabeszkám, terítsd meg a nagy asztalt, mert ünnepelünk!
Hoztam nektek egy kis virtuális szülinapi tortát. Jut mindenkinek!

Kép

Az IDRE honlapja 2 éves lett! (Áron fiammal együtt)
Mindenki szedjen magának amennyi csak jól esik.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 15, 19:53 
Szia Doromboló!

Van -e a hiányos csőrű madarad feji vagy láb részein szürke / meszes lerakódás?

üdv:

Hozzászólás 2008 okt. 15, 13:31 
doromboló írta:
Necó !...Hogy érted azt hogy nem eszi a repcét ?....Nehogy még tiszta repcével etesd !

Nem, nem csak repcét tolok nékik. Sőt, még soha nem etettem csak repcével. 50% repce, 35% fénymag, 15% egyéb a menü jelenleg. De ez a kis rohadék nem eszi csak a fénymagot meg a szezámmagot! :twisted: Az meg kevés a boldogsághoz. Most látom kint már falja a roppantott szotyit meg a négermagot is. Kigömbölyödik újra megpróbálom bestokizni.

Hozzászólás 2008 okt. 15, 9:03 
Egyébként tegnap kiszedtem 9 hímnek látszó rigót a röpiből...Felének még nőnek a tollai.... :57:
Még él a Felső csőrkáváját elvesztő Gheling tojóm ! Sajnos nem nagyon nő az új csőr... :cry: Kizárólag lágyeleségen él, talán néha egy kis tyukhúr is lemegy neki !?... Valami csonterősítő nem kellene pluszban ?...Itatóban ?...Vagy a vödrös lágyeleségben elég ami van ?...
Kinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata mert őszintén megmondom ilyennel még nem találkoztam !... :shock:

Hozzászólás 2008 okt. 15, 8:54 
Necó !...Hogy érted azt hogy nem eszi a repcét ?....Nehogy még tiszta repcével etesd ! A jelen állapot szerint a repcét 50%-ra lehet emelni de nem többre ! A 80%-ra november végén december elején szabad csak áttérni, ha a madarak kongíciója azt megengedi ...
Tavaly én egyáltalán nem adtam repcével dúsított kaját mert nagyon le voltak maradva sőt még naponta kis lágyeleséget is kaptak és gondolom ez így lesz az idén is !?...Ezért ha valami különös viselkedést észlelünk valamelyik madrunkon, mint ahogy a neconál nem énekel, messziről látszik a vékonyka test vagy pont fordítva, látszik hogy kidagad a mell felső része tehát vizuálisan is abnormális akkor kézbe kell venni és valóban megnézni hogy a látszat nem csal e ?!...Ha kövér akkor fogyasztás, ha sovány hízlalás és kész !... Szóval rendszeresen figyelni kell madarainkat. A telelő tojón lehet kis-közepes zsirpárna a többin nem !
De a beesett és sötét színű has ugyanolyan, ha nem nagyobb probléma !..

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 261  Következő