Sziasztok, ezen a szép napsütéses vasárnapon

!
(Csak halkan súgom, hogy az éjjel befagyott a víz odakint

, -4 volt... Már ideje lenne berámolnom. Csak még merje azt mondani valaki, hogy elkényeztetem, tutujgatom a tyúkjaimat

!)
doromboló írta:
Az elkülönítéssel gyakorlatilag elkezdted a beiskolázást ! Ha már nagyon fujják a srácok akkor több repcét és fénymagot és 3-4 naponta almát ! Slussz ! Lágyeleség nix !!! Esetleg kéthetente egy parányit ! Ha most még csak nyekeregnek akkor mehet a magkeverék és másnaponta alma és hetente lágyeleség...Ha már tiszta az énekük akkor a jövő héten már tegyed bele a kis kalitkákba úgy hogy 4-5 napig lássák egymást, aztán utána tegyél közéjük elválasztót. Jó ha szemben semmilyen madarat nem látnak pl. tojók....Ha még csak nyekeregnek akkor jobb ha kis turbózás után rakod be őket a kicsikbe mondjuk a hónap végén...
Szovel: először külön raktam normális kalitokba, aztán 2 hét múlva mentek a picikbe. Egy hét múlva vagy kettő? takartam őket hátulról, most pedig szépen bemennek a ládába, ahol közöttük van válaszfal, de a kalitjuk fele még kint lóg... Adok nekik egy hetet és szépen beülnek teljesen a ládába, aztán jöhet a lukas lap a kalitjuk elé. No, ez elég fokozatos? Ahogy őket elnézem, egyáltalán nem viselte meg egyiküket sem a helyzetváltozás, normálisan esznek-isznak, ugyan ma még nem danoltak... Ma kapták a ládát. A tálcájukba most is macskaalmot teszek. Sokkal jobb, mintha papír lenne alattuk és takarítani sem nehéz. A pálcájukat viszont rendesen le kell vakarnom minden héten... Illés és Gábris Rolandom kedvéért kénytelen újrajárni az oskolát

.
íme a tanodám. Rolandom közbül:

És tessék szíves megmondani nekem, honnan tudom én azt, hogy tiszta az énekük???
doromboló írta:
KÉREMSZÉPEN ! Nehogy ugyanezt le kelljen írnom még hatszor a Józsi a Mari és a Tóni madaraira !....Ez mindenkinek szóóóóól !!!...
Deeehogynem! Mert még százszor vissza fogunk kérdezni!
Neco írta:
De mielőtt teljesen rózsaszín felhőben kezdünk úszni...
Hát én bizony nem hagyok a huszonegyből!
Puszi Nektek: Gabesz