Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 25, 8:41 
Szia Totyóóó !
Lehet ! De miért nem várod meg a természethez közeli periódusokat ! A siker akkor sokkal jobban biztosított !....Egyébként itt már többször is volt szó róla, hogy 8 hónapos kor alatt ne kisérletezzünk és csak a teljesen kivedlett madarak képesek az ilyesmire ! Arról nem is beszélve hogy a hím csak akkor jó ha teljes gerjedelemmel fütyül !....Ez meg csak akkor fordulhat elő ha a heréi legalább 3 hónappal a párzás előtt fel vannak melegítve !... :shock:

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 25, 8:18 
sziasztok
arra szeretnék választ kapni hogy ha én most télen behoznák a lakásba egy pár kanárit ketrecbe akkor lenne arra esély hogy letojik vagy a kanárik ilyenkor már nem tojnak ???

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 22, 19:03 
:60:

Hozzászólás 2008 okt. 22, 12:45 
Hozzá baseball ütőt is !.... :57:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 22, 6:10 
Amaryl írta:
Oszi túlkoros lesz mire meghallgatása lészen!!!!

Dehogy lesz az túlkoros....
Dél körül takard le egy ronggyal, és este sötétedés után vedd csak ezt le róla. Ezt a takarást hetente hozd előre egy fél órával, addig, amíg a "takaratlan" időszak nappali fényben 2 órára nem csökken. Viszont ekkorra már legalább naponta egyszer "takaratlanul" 20 percre tedd ki szerepelni, december elejétől jobb ha kétszer.
Hetente kondivizsgálat, ehhez idomuló takarmányozással, és tönkreversz mindenkit a versenyen! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 okt. 21, 19:24 
Oszi túlkoros lesz mire meghallgatása lészen!!!! nem lehet előbbre hozni a dec.30-at??????))))) olyan koncertet ad,naponta többször,és nem nyekereg,hanem trilllllázva felfújt torokkal gurgulázik! :41:
Tök egyedül van,szóval senki sem viszi bele,ésatöbbi,ésatöbbi!!!!!!! csakhogy én is megszólaljak és jelezzem hogy figyelek! :02:

Hozzászólás 2008 okt. 21, 16:52 
Sziasztok!

Marcsi, gratulálok! Képzeld, élőben láttam végre copfos fürjeket, meg törpefürjeket is a zalaegerszegi kiállításon, és egyből rád gondoltam. Te ilyen madarakat tenyésztesz, ugye?
Egyébként szerintem te csinálod jól, hogy először másik, könnyebb madárral kezded a gyakorlást a roller tenyésztéséhez, mert elég nehéz madár a roller kanári, és én (meg mások) is belefutottunk kezdőként a közepébe, anélkül, hogy tudtuk volna, mit kell pontosan tennünk. Most már meg van fizetve a tanulópénz, kicsit több a (keserű)tapasztalat (is), remélem neked jobban fog sikerülni! :wink:

Mona

Hozzászólás 2008 okt. 21, 9:25 
Marcsikááám !
Fogadd öszinte gratulációmat !.... :31:

Hozzászólás 2008 okt. 20, 23:17 
doromboló írta:
Ő a Tóth Laci Miskolcról !....

Tényleg a Laci! Mi van véle? Beszéltél vele mostanában? Milyen tenyészidényt zárt?

Hozzászólás 2008 okt. 20, 9:19 
NA AZÉÉÉÉ !!!... :49: ......
DE AZÉÉÉÉÉ : :13:

Hozzászólás 2008 okt. 19, 22:04 
Na? Na??? Hová lett ez a Doromboló??? :24:
:57:
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 19, 21:17 
Kiba...szott ku...a kölkei !!!! :23:
A nyekereg az mikor a régen olajozott ajtót szép lassan kinyítod !...Na ilyen a kölök roller hangja ! De ezt már régen megbeszéltük !....
De NEEEEEEEEEEM !!!... :41:

Hozzászólás 2008 okt. 19, 20:14 
doromboló írta:
Leírtam világosan Gabi tanitónéni ! A szemed guvanna kifelé jobban ! :shock: Hogy ha túlfejlett a madár akkor előbb kell beiskolázni, ha lemaradt akkor később ! Errre te megkérded hogy egy hét vagy kettő !?...

Bocsi... Nem tőled kérdeztem!, hanem nem emlékeztem, hogy egy-vagy két hét múlva csináltam az akármit.
Most te is jössz egy bocsival!... :24:
doromboló írta:
Az a madár amelyiknek már jó az éneke !...azaz tiszta (aszongy honnan tudja hogy mikor jó ?! :twisted: )tehát már olyan mint az apjáé !!!! TEHÁT NEM NYEKEREG !!! Ha most megkérded mi a nem nyekereg akkor kiugrom az ablakon ! :roll:

Mi a nem nyekereg? :57:
doromboló írta:
Most mégis leírtam mégegyszer !...

Tudtam, megteszed ezt nekünk :89: ! És még kilencvenkilencszer is! :wink:
Matyi írta:
Világosítsd meg sötét elménket! És bocsájtsd meg együgyűségünket.

Kössz, Matyi! :08:

Hozzászólás 2008 okt. 19, 19:46 
MI a nem nyekereg???? :lol: :twisted: :02: :02: Saját halottunknak tekintenénk, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a temetésedet is meg ismételnénk. belépőjegyet szednénk és tombola is lenne. Ezzel a pénzel , elesett roller tenyésztőket támogatnánk. Ezért meg éri, nem? Világosits meg sötét elménket! És bocsájtsd meg együgyűségünket.

Hozzászólás 2008 okt. 19, 19:18 
Semmi képpen ne tegyed be a dagit a kicsi kalitba hanem a nagyba hagyd és csak egy mokkáskanál repce és fénymag vagy köles keverékét adjad ! Kendermag még fényképen se !!!...És naponta egy csomó zöldet !
Ha a kicsi kalitba tennéd akkor abban még könnyebben elhízna mert kevés mozgási lehetősége van...Ne legyetek annyira beszarva attól a beiskolálázástól ! Leírtam világosan Gabi tanitónéni ! A szemed guvanna kifelé jobban ! :shock: Hogy ha túlfejlett a madár akkor előbb kell beiskolázni, ha lemaradt akkor később ! Errre te megkérded hogy egy hét vagy kettő !?...
És ha három !?...Ugyan mi történne ! Az a madár amelyiknek már jó az éneke !...azaz tiszta (aszongy honnan tudja hogy mikor jó ?! :twisted: )tehát már olyan mint az apjáé !!!! TEHÁT NEM NYEKEREG !!! Ha most megkérded mi a nem nyekereg akkor kiugrom az ablakon ! :roll:
Azokat minél előbb tegyük el a kicsibe és be a ládába ! Azért hogy már tovább ne fejlessze az énekét csak finomítsa ! Ha kinn hagynád akkor elkezdene a tojóknak udvarolni törekedne a hangosságra és egyáltalán nem játszana a mély hangokkal hanem a minél jobb feltünés érdekében sokkal magasabban is szólna !....De ha a kismadár még nyikorog és nem tiszta még az éneke azokkal akár november közepéig is várhatsz a sötétítésel !!! Most mégis leírtam mégegyszer !...

Hozzászólás 2008 okt. 19, 18:11 
Sziasztok!

Már bocs, Doromboló, de annyira hülye nem vagyok, hogy nem adok nekik almát, én is a rács közé szoktam tenni nekik, de ez a csipeszes módszer tisztábbnak tűnik, jobban tetszik. :twisted:

A többivel is tisztában vagyok, minden világos, nem is arra kérdeztem rá, ha jobban elolvasod, csak azt nem tudtam, hogy a dagit akkor már elkezdhetem-e tanítgatni. A göthösnek meg adok mákot is, nincs hasmenése, és kap magokat is, csak a lágykajából kapott többször, mint a többi.
Remélem így már világos, amit írtam, és köszi a tanácsokat.

Mona

Hozzászólás 2008 okt. 19, 15:33 
Kép Ez az én egykém!

Hozzászólás 2008 okt. 19, 14:36 
Sziasztok, ezen a szép napsütéses vasárnapon :D !
(Csak halkan súgom, hogy az éjjel befagyott a víz odakint :shock: , -4 volt... Már ideje lenne berámolnom. Csak még merje azt mondani valaki, hogy elkényeztetem, tutujgatom a tyúkjaimat :twisted: :lol: !)

doromboló írta:
Az elkülönítéssel gyakorlatilag elkezdted a beiskolázást ! Ha már nagyon fujják a srácok akkor több repcét és fénymagot és 3-4 naponta almát ! Slussz ! Lágyeleség nix !!! Esetleg kéthetente egy parányit ! Ha most még csak nyekeregnek akkor mehet a magkeverék és másnaponta alma és hetente lágyeleség...Ha már tiszta az énekük akkor a jövő héten már tegyed bele a kis kalitkákba úgy hogy 4-5 napig lássák egymást, aztán utána tegyél közéjük elválasztót. Jó ha szemben semmilyen madarat nem látnak pl. tojók....Ha még csak nyekeregnek akkor jobb ha kis turbózás után rakod be őket a kicsikbe mondjuk a hónap végén...

Szovel: először külön raktam normális kalitokba, aztán 2 hét múlva mentek a picikbe. Egy hét múlva vagy kettő? takartam őket hátulról, most pedig szépen bemennek a ládába, ahol közöttük van válaszfal, de a kalitjuk fele még kint lóg... Adok nekik egy hetet és szépen beülnek teljesen a ládába, aztán jöhet a lukas lap a kalitjuk elé. No, ez elég fokozatos? Ahogy őket elnézem, egyáltalán nem viselte meg egyiküket sem a helyzetváltozás, normálisan esznek-isznak, ugyan ma még nem danoltak... Ma kapták a ládát. A tálcájukba most is macskaalmot teszek. Sokkal jobb, mintha papír lenne alattuk és takarítani sem nehéz. A pálcájukat viszont rendesen le kell vakarnom minden héten... Illés és Gábris Rolandom kedvéért kénytelen újrajárni az oskolát :roll: .
íme a tanodám. Rolandom közbül:

Kép

És tessék szíves megmondani nekem, honnan tudom én azt, hogy tiszta az énekük??? :shock:

doromboló írta:
KÉREMSZÉPEN ! Nehogy ugyanezt le kelljen írnom még hatszor a Józsi a Mari és a Tóni madaraira !....Ez mindenkinek szóóóóól !!!...

Deeehogynem! Mert még százszor vissza fogunk kérdezni! :twisted: :wink:

Neco írta:
De mielőtt teljesen rózsaszín felhőben kezdünk úszni...

Hát én bizony nem hagyok a huszonegyből! :lol:
Puszi Nektek: Gabesz :D Kép

Hozzászólás 2008 okt. 19, 11:47 
Mona ! Szivem szottya ! Nehogy azt mond hogy idáig azért nem adtál almát mert nem gondoltad volna hogy csipesszel kell !?... :shock:
Én már életemben biztos eletettem egy teherautó almát de még egyet sem adtam csipesszel ! Ha azt a gerezded amit a képen látsz a csipeszben beraknád a két drót közé és elfordítanád, már kész is lenne a rögzítés !
Kétségtelen vannak előnyei a csipesznek mert így nem oxidálódik az almasavtól a drót egy idő után de ha saválló a derót akkor ugye ez sincs !
Hátránya hogy légtret veszel el az amúgy is kicsi kalitból ...
A sovány madarad meg lehet hogy lenyelt valami emészthetetlen szart és emiatt rossz az emésztése ! Ha viszont sok lágyeleséget adsz akkor megy ám a hasinkója ha nem teszel gy picike mákot rá !...Bár ha most szétszedted őket akkor most nincs aki el eszi előle kaját !?...Talán helyre jön ! Ne add fel !
Az elkülönítéssel gyakorlatilag elkezdted a beiskolázást ! Ha már nagyon fujják a srácok akkor több repcét és fénymagot és 3-4 naponta almát ! Slussz ! Lágyeleség nix !!! Esetleg kéthetente egy parányit ! Ha most még csak nyekeregnek akkor mehet a magkeverék és másnaponta alma és hetente lágyeleség...Ha már tiszta az énekük akkor a jövő héten már tegyed bele a kis kalitkákba úgy hogy 4-5 napig lássák egymást, aztán utánna tegyél közéjük elválasztót. Jó ha szemben semmilyen madarat nem látnak pl. tojók....Ha még cak nyekeregnek akkor jobb ha kis turbózás után rakod be őket a kicsikbe mondjuk a hónap végén...
KÉREMSZÉPEN ! Nehogy ugyanezt le kelljen írnom még hatszor a Józsi a Mari és a Tóni madaraira !....Ez mindenkinek szóóóóól !!!...

Hozzászólás 2008 okt. 19, 11:20 
És persze meg kell említeni mindenkit a topicon, hiszen van aki felszerelt mindenkit kalitokkal, símogatta a lelkünket ha kellett, vagy éppen kérdéseikkel, majd az arra kapott válaszokkal hoztak egy kis szakmaiságot ebbe a "cseverészős" topicba...

De mielőtt teljesen rózsaszín felhőben kezdünk úszni! :
Nótáztathattok nyugodtan. Vágassatok egy kb.90X60-cm.-s matt fekete bútorlapot egy barkácsáruházban (kb.1500 ft.), és az előtt szerepeljenek a verebek. 10 perccel azelőtt mielőtt kiteszitek őket a színpadra, takarjátok le őket, hogy szokják a versenykörülményeket. Kell egy ennyi idő után valami mozgás az életben nékik. Ideális esetben ez lesz nekik a nap "fénypontja", és imádni fogják a szereplést a versenyre.
Mona! Olajos magvakkal is dúsítsd a szárazkaját, ne csak a lágyeleséget nyomd a göthösnek! Napraforgó és kender ROPPANTVA! esetleg négermag legyen előtte. Ha kell mind a két etetőben, ezesetben használj önitatót. Nézd meg mit eszik szívesen, és abból adj neki mindennap egy extra adagot.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 261  Következő