Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 23, 15:10 
akkor egy kartondoboz megfelelő nekik tojásrakásra és kotlásra és amelyik ketrecben van az is megkotlik?

Hozzászólás 2008 okt. 23, 12:35 
törpechochin írta:
miben kotlik dobozban van nekik a fészek vagy miben?

Minnyá lefotózom...

Dorka kotlik (kicsit kimozdult, ahogy odamentem, egyébként beljebb ül):

Kép

Távolabbról (kimentem ránézni, már visszaült az eredeti helyére, de most már nem zavarom a fényképezőgéppel):

Kép

Csak nem bírtam ki, lefényképeztem (most nem jött ki):

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 23, 12:27 
miben kotlik dobozban van nekik a fészek vagy miben?

Hozzászólás 2008 okt. 23, 12:25 
na az jó gratulálok

Hozzászólás 2008 okt. 23, 12:11 
Nem akarom elkiabálni, de ha minden igaz, akkor Dorka ma megkotlott, 5 tojáson.

Ha ez tényleg így van, akkor a 16. nap szombatra esik, és végre láthatom hogy milyen egy frissen született törpefütty. (ez előző almot nyaralás miatt csak 3 naposan láttam.)

Hozzászólás 2008 okt. 22, 22:01 
leht benne valami én még nem figyeltem meg magamon ezt

Hozzászólás 2008 okt. 22, 21:59 
Szia nekem sajna nincsenek selymek de majd szeretnék beszerezni párat ezekből is

Hozzászólás 2008 okt. 22, 21:54 
Bernát írta:
Szia dujuor.
:D
Kép

Na ilyen kell nekem.

De csak ha:

Szereti, ha néha megsimogatják?
Tényleg olyan puha a tolla, mint látszik?
Tud repülni (illetve hát lehet nem fedett helyen tartani?)
Mennyi a legkevesebb, amennyit lehet tartani?
Tojását fel lehet használni?

Teljesen beleszerettem a júliusi monori börzén ebbe a fajtába.

Köszi Bernát, hogy megmutattad. :17: :17: :17:

(és tudom, tudom....azonnal menjek át a kérdéseimmel az aktuális topicba. :30: :51:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2008 okt. 22, 21:28 
Szia dujuor.
:D
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 22, 21:25 
törpechochin írta:
sziasztok ok köszi a hasznos tanácsokat .mire érted hogy hamar felkapom a vizet? :)

Talán nem jól fejeztem ki magam, elnézést, ha sértő voltam.

Úgy értettem, a felkapod a vizet, hogy hogy türelmetlenkedsz (én legalábbis így látom). Nem biztos, hogy jól látom a helyzetet, csak többször felfigyeltem arra, hogy ha valaki nem válaszol neked azonnal, akkor türelmetlen vagy.

Ha nem így van, akkor bocsánatot kérek, személyesen könnyebb "kiismerni" az embert, mint írásban.

Erre írtam a nyugalmat. Én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni, de itt sokkal tapasztaltabbak is vannak. Próbálunk segíteni.

(apropó segítség. törpechocin, neked van selyemtyúkod (ugye jól írom?))

Hozzászólás 2008 okt. 22, 21:09 
sziasztok ok köszi a hasznos tanácsokat .mire érted hogy hamar felkapom a vizet? :)

Hozzászólás 2008 okt. 22, 20:44 
lax20 írta:
Helo!

duju!
Ne sértődj meg! Úgy gondolom, hogy jól bántál velük, de nem ennyin múlik!!! Nekem volt egy NAGYON jól harmonizáló párom - a már említett tojó - tojt is, de normális kotlást NEM hajtott végre. Szóval előfordulnak ilyen esetek is. Nálad nagy szerepe volt azért a szerencsének, mert jó a tojó.

Szia Lax!

Dehogy sértődöm meg, kezdő vagyok én nagyon-nagyon. A szerencséről legyen mondva, hogy gondolkoztam azon, hogy beleírjam-e, vagy sem a hozzászólásomba, de végül is nem írtam bele. Azt hiszem a tapasztalat többet segít néha, mint a szerencse, bár természetesen ez sem elhanyagolható. Sőőőőőt.

De a szerencse most tőlem is elfordul. Dorka 2 napja nem tojt, 5 tojás van a fészekben, semmi jele a kotlásnak. De még mindig nagyon az elején vagyunk, bármi lehet még ebből (7 tojás volt idáig, de az első kettőt megtörték, kivettem tőlük. A kivétel utáni 4 napon jött az újabb tojás.)

Okosabbtól tanulni pedig nem szégyen...

Törpechocin: nyugalom. Úgy látom, gyakran felkapod a vízet. Segíteni próbálunk neked, így összefoglalom.

A törpefürjek a vétel után meg kell hogy szokják a helyüket. Ez nem egy-két nap. Lehet akár több hét is. Ha összeillik a kakassal, és ivarérettek, akkor párzani fognak, azt követi a tojás. Nem azonnal kezdi meg a kotlást, pár tojás után fog megülni, ha egyánltalán megkotlik. Sok oldalon azt írják, hogy nehezen kotlik meg, főleg, ha keltetőgépben született. Ez a fórum a bizonyíték arra, hogy ez nem teljsen igaz. Nekem is keltetőgépes a tojóm, és mégis megkotlott ráadásul az első alkalomra. Elképzelhető, hogy ideges természetű a tojód, és otthagyja kotlás közben a fészket. Ezzel nem fogsz tudni mit tenni, nem fogod tudni letakarni, hogy folytassa, mint a tyukokat. Ezek nem simogatós fürjek, ezek a maguk urai. Szolgáld ki őket a tudásodnak, és a lehetőségeidnek keretében, és figyeld meg, mi jó, és mi nem nekik. Akkor sikerülni fog, de ismétlem magamat, nem biztos, hogy elsőre.

dujuor

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2008 okt. 22, 19:17 
lax20 írta:
Bernát!

Nálad mekkora helyen vannak a fürjecskék?

90szél 60mély 50magas

Hozzászólás 2008 okt. 22, 18:55 
OK PERSZE EZ CSAK EGY PÉLDA VOLT DE ÉN ARRA ÉRTEM HOGY EZEK OLYANOK MINT A GALAMBOK ,MEGTOJNAK X MENNYISÉGŰ TOJÁST ÉS KIKÖLTIK VAGY ROSSZUL GONDOLOM?

Hozzászólás 2008 okt. 22, 18:24 
Helo!

duju!
Ne sértődj meg! Úgy gondolom, hogy jól bántál velük, de nem ennyin múlik!!! Nekem volt egy NAGYON jól harmonizáló párom - a már említett tojó - tojt is, de normális kotlást NEM hajtott végre. Szóval előfordulnak ilyen esetek is. Nálad nagy szerepe volt azért a szerencsének, mert jó a tojó.

törpechochin! Igen ha leírt időpontok szerint tojna előfordulhatna. DE meg kell szokják a helyüket!!!!!!

Idézném magamat:
Idézet:
Háát. Előszőr is: nem fog egyből tojni ahogy hazaviszed, mert szokatlan lesz a hely, ill. lehet hogy még fiatal a madár. Az első költés az új helyen nem biztos, hogy sikeres lesz.

Hozzászólás 2008 okt. 22, 16:34 
hát igen nem szabad semmilyen állatot lestrapálni a sok költéssel ezt tudom akkor ha most vasárnap veszek egy párat és mondjuk hétfőn megtojja az első tojást akkor mondjuk vasárnapra meg van 7 tojás és meg is kotlik rajta rögtön?

Hozzászólás 2008 okt. 22, 14:53 
törpechochin írta:
de a fürjeknél az természetes hogyha alattuk hagyjuk a tojásokat nem szedjük ki akkor megkotlanak vagy egy évben csak egyszer kétszer mint a tyúkok?

Hmmm. Fogas kérdés. Nem gondolom, hogy csak 2* kotlanának meg. Dorka augusztus 21-én költötte ki a suhancokat. Tehát augusztus eleje a tojásrakás kezdete. Most pedig már megint 5 db. tojás figyel a házikójukban (most már lehet, hogy 6). Ha megkotlik még ezen a héten, akkor november közepén kikelnek a picik, és december közepén-végén már leválaszthatóak lesznek. Az 5 hónap alatt 2 fészekalj. Temészetesen kihasználni sem szeretném őket, így reálisnak mondanám az évi 3-4 költést. De ha keltetőben költeted ki a tojásokat, akkor nem évi 10-25 csirkével számolhatsz, hanem többel, mert nálam 1-2 naponta tojik Dorka.

dujuor

Hozzászólás 2008 okt. 22, 14:41 
de a fürjeknél az természetes hogyha alattuk hagyjuk a tojásokat nem szedjük ki akkor megkotlanak vagy egy évben csak egyszer kétszer mint a tyúkok?

Hozzászólás 2008 okt. 22, 14:21 
törpechochin írta:
akkor ezeket nem lehet úgy nézegetni költés közben mint a kotlós tyúkot mert otthagyja a tojásokat?

Minden madár más és más. Az enyém hagyta, hogy nézzem, nem volt semmi gond, nem ugrott föl, nem hagyta ott a fészket (ennek bizonyítéka a 8 kisfürj).

Lehet, hogy a Tied idegesebb fajta lesz, és otthagyja. Neked kell kitapasztalnod, hogy mit bír még el, és mit nem.

Nyugalom, én is teljesen tudatlanul kezdtem bele a fürjezésbe, most már egy kicsit értem őket. A lényeg, hogy a pár összeillő legyen. Nekem szerencsém volt Dorkával és Samuval.

dujuor

Hozzászólás 2008 okt. 22, 14:19 
akkor ezeket nem lehet úgy nézegetni költés közben mint a kotlós tyúkot mert otthagyja a tojásokat?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 225  Következő