daniduke írta:
Sziasztok!
Régebben faggatóztalak itt Titeket, de azóta nem jártam erre.
Most viszont visszaolvastam és az jött le belőle, hogy a kínai, és japán fürjnek nem kell feltétlen fűtés. Szerencsére változott azóta a helyzet, a röpdét fóliázni, és a hidegebb napokon fűteni is tudom.
De lenne pár kérdésem, ha megengeditek:
-Nov. 10-e körül megyek Szentesre, szerintem ott lesznek fürjek, múltkor is voltak. Ha akkor veszek, és berakom őket hozzám (még nincsen fóliázva a röpde), nem fognak megfagyni? (vagyis meg kell-e velük várnom a tavaszt?)
-Úgy alakult, hogy a röpdében kecske papagájok is lettek a nimfák, és hullámosok mellett. Viszont a kecskék híresen kapirgálósak, és erre rávezették az összes többi madaramat is. Nem fogják így zavarni a pici fürjecskéket?
Köszi előre is!
Üdv: Rasta
Szia Dani!
Egy-két kérdésre tudok válaszolni. Nem lesz gond a kapirgáló madarakból, az enyémek is sokat vannak a földön (mármint a nimfák és a hulik), a fürjek (nálam) simán elkergetik a nimfákat is, ha valami nem tetszik a füttyöknek. Szerintem jobb lenne, ha fűtött helyen lennének, bár itt ne 20 fokot képzelj el. Nekem a röpibe vannak a suhancok, 1 db 100W-os infralámpa van 1.5 méterre a talajtól. Óránként 1/4 órát megy az infra (ha hidegebb lesz, akkor többet fog menni, végveszélyben nagyobb Wattos is lesz berakva. Csinálj nekik egy bélelt dobozt (én is ezt tettem).
Ancient Mariner 2008. szeptember 25.-i írásában találsz képet arról, hogy Ő hogy csinálta meg a fürjeinél. Nála nem lesznek fűtött helyen, Tőle tudsz kérdezni. Szerintem hajrá, vágj bele...
dujuor