Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 jún. 24, 7:38 
Sziasztok,

a kepet, miutan lattam, hogy igazabol netes linket kell megadni, a tvn-es albumbol iranyitattam at.
Igazad van Gabesz, a drothalo vege szur, egy helyen tenyleg le kell csipegessem.
Tegnap reggel keszitettem nekik lagyeleseget, amit esznek. A mixer botjarol en is lenyaltam, s szinte megettem a tobbit is. :)
Udvozlok mindenkit.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gizmó 2007 jún. 24, 8:35-kor.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 23, 15:46 
:38: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez nem neked szólt Gizmókám ! A röpi szuper, óriási helye lett a rigóknak !!!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 jún. 23, 14:19 
Hali, hali! Szia, Gizmo!

Hát, kérlek szépen, ez tökéletes! Gratulálok! Na jó, ez csak az én laikus véleményem, de majd a hozzáértőbbek elmondják a szakvéleményezést róla. Szerintem pont jó egy tömbház erkélyére. :55: Ügyes vagy! A dróthálót azért nem árt valamivel szegélyezni, mert piszokul tudnak szúrni a drótvégek... Az én röpdémen is ilyen van, onnan tudom, tapasztalatból :50: ...

A képfeltöltés hogyan sikerült? Látom, nem az imageshack-el dolgoztál... Van valami egyszerűbb?

További kellemes napot!
:05:

Hozzászólás 2007 jún. 23, 13:20 
Kosz a segiseget. Ez az uj kalit. Udv nektek
Kép

Hozzászólás 2007 jún. 21, 21:06 
Szia Gizmó!
Ha lehet én is írnék egy egyszerű megoldást az ásványadalékról, Domonkos Gyuszinál -- Waxbill -- is így láttam, és szerintem jó pratika. Én is ugyanezt a Zeo-t adom a madaraimnak-- az egész állománynak--, de úgy hogy a feletetni szánt mennyiséget, miután szétadagoltam kalitonként, etetőnként, párcsepp csukamájolajjal összekeverem és utána egy csapott mokkáskanállal kap mindegyik. Így ragad annyi a maghéjra ami elgendő a madaraknak. Ha nem cs.olajat használsz hanem mondjuk a csíráztatott, kimosott magokkal kevered le, úgy is jó. Én általában három naponta alkalmazom. A nagy röpdében pl. külön tálkában van kitéve, így annyit fogyasztanak amennyire szükségük van.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 jún. 21, 20:07 
Gizmó te egy rendes ember vagy ! És örülök, hogy nem neheztelsz rám amiért néha keménykedek, de az én néha pokróc lelkem, valójában egy nyuszi szívet takar ! ... Teljesen jó a homok ! Ha gyakran cseréled akkor még szagos sem lesz ! 1-2- hetenként elég annak a pár madárnak.
A macskaalom az tulajdonképpen egy kőzúzalék, murva.
Az apró dolomit, zeolit szemcsék elősegítik az emésztést és a szervezet ásványi anyag igényében is jó szolgálatot tesz s nem sokkal többe kerül mint a homok...Macska alomnak árulják, mert ebbe kakil a cirmos...jó szagtalanízó is a lakás cicáknak...A diszállat kereskedésekben biztos hogy van 5 féle, de a legolcsóbb a jó ami nem szagosított, meg aromásított stb.Azért az sem mérgező, de a legolcsóbb a jó !!!!!!!!
Nálunk egy 10 kg-os papír szütyőben 500 Ft-ért árulják, ami neked fél évre elég kell legyen !...

Hozzászólás 2007 jún. 21, 19:25 
Helló Nagygabe!

Végre megjöttek a képek, amiket a Kolompoló :29: kb egy hete próbálgatott
elküldeni. A gépemnek ugyan semmi baja nincs és nem is volt, de ahogy a megszólításokat elnézem, a Dorongoló :33: hadilábon áll a betükkel. De azért köszönöm Johorkolónak :13: a képeket.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 jún. 21, 17:31 
:lol: Barataim,

mielott meg mertem volna kerdezni mi az a zeovit, meg macskaalom, azelott korbeneztem a neten...s nem kaptam semmi hasznosiytato infot-egyelore.
Benezek majd a madaras uzletbe hadd lam mi van.
Aztan a napokba kilepunk Nemeto.-ba s mnegnezem mi van ott.
Mivelhogy vegre valahara, es hala az Urnak, elkeszult a kalit, feloraja mar a kalitban vannak a madarak, egyelore a kozonseges homok maradt megoldasnak. No ehhez mit szoltok. Meglatom mennyi az a zeovit, aztan meggondolom.
Kep is keszult a kalitrol, este felteszem.
Megfogtam a madarakat a fekete kalapommal, s en ugy erzem h hegyes a mellcsonjuk, habar azt sem tudom milyen a "normalis". Ugyhogy azt hiszem ma este lagyeleseget kotyvasztok.
A tollak azok meg nonek.
Kosz a tippeket, es a turelemet az amator, neha (szamotokra) banalis kerdesekre. Sot meg valaszra is meltattok. Halas vagyok.

Hozzászólás 2007 jún. 21, 16:16 
Köszi Doromboló, de nem én kérdeztem az almot.
A búbos meg sárga, fehér melír van benne a búbja eléri a szemet meg a csőr tövét.Ja és hátul mintha fel lenne tupírozva es ott nincs toll azaz kopi.
Majd meg próbálom lefényképezni és felrakni.
Köszi Poci

Hozzászólás 2007 jún. 21, 12:34 
Jaj ! Bocsánat, de a "tavasz" még nem húzódott le az agyamról és azthittem a Gizmó kérdezte az almot....
A búbossal kapcsolatban meg írjad meg, hogy milyen színű a madár, a koronatollak színe megegyezik e a test színével vagy más színű, jól kifejlett e a korona, tehát eléri a szemet, elől meg eléri e a csőr tövét, vagy csak kicsit szét áll a toll a fejtetőn....?
Ha dús és nagy a korona, akkor csak búb nélküli lehet a párja s akkor lesz a fészekben fele-fele, de akkor a koronások olyan szépek lesznek, mint a búbos szülő. A csak kócos fejtetejű búboskát meg lehet szép búbossal pároztatni, mert ő tulajdonképpen csak hordozza a tulajdonságot ami jó !...

Hozzászólás 2007 jún. 21, 11:19 
Nagyon szépen írtál a témáról Lajos!

Nem tudom mi tévő legyek a tojóm már a saját tollát tépkedi a fészeket akar építeni,de a hím nem törődik vele. Mi tévő legyek? Most nézem amit régebben írtam nem jelent meg. A tojó búbos kanári vegyek neki egy ugyan csak búbos hímet?
Sziasztok Poci

Hozzászólás 2007 jún. 21, 8:28 
Húúú ! Lajosom ! Ez olyan nagyon szép volt, hogy a Hermann Ottó bácsi is
pördült egyet a fekhelyén...De meggyőződésem, hogy ez a megnyugtató megoldás a Gizmó barátunk igényeinek...., de ha most visszakérdez, hogy a zeovit szemcsék átmérője pontosan mekkora legyen akkor nemes eleganciával tökön lövöm magam ! :03:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 jún. 21, 6:27 
Sziasztok !

A témához szeretnék szólni, mégpedig a tőlem telhető legalaposabban.

A madarak környezetének kialakításánál , mindig az adott faj előfordulási helyének talaját, vagy annak utánzását érdemes alkalmazni. Ugyanis az evolúció során a bizonyos környezeti hatások a génekben beágyazódnak és a domesztikáció során is tovább öröklődnek.( ilyen a talaj és a rajta lévő Flóra)
Ezeket figyelembe véve külön kell választanunk a zárt téri, a szabad volieres és a vegyes tartást.
Mit értek ez alatt ?
A zárt téri tarásnál is a madárházas és a lakásban tartás eltérő technikai felszereltséget, valamint alom anyagot igényel.
A különböző tisztasági felfogásnak és személyes igénynek megfelelően kell kialakítanunk a madár helyét a kalitot, vagy voliert és abban az almozásra
használt anyagokat.
Ha a madár igényeit is figyelembe vesszük az élőhelyből kiindulva más és más talajra van szükségünk. Ezért aztán nehezen lehet eligazodni.
Egy a fajokat összehasonlító példával alátámasztanám, mindkét faj magevő, a természetben hasonló körülmények között él, de táplálkozása eltérő és ebből kifolyólag a tartási körülményei is mást elhelyezést igényelnek:
Citromsármány fás bokros területen él, többnyire a talajról, bokrokról táplálkozik. Igényli a szabadtéri voliert benne a talajtakaró avarszerű anyagot a fogságban tartás során. Legjobbban bevált anyag a 2o% zeovittal kevert fenyőmulcs a számára. (hántolt darált fenyőkéreg) Ebben megtalálja a számára fontos rovartáplálékot is.
Vad kanári Ebből a fajból származik az összes domesztikált kanárifajta.
Szintén erdős és mezei területek lakója, csak a talaj sziklás és ritkásan borított a növényzettel, tehát nincs, vagy csak kevés az avarszerű talajtakaró, így nem is igényli annyira a rovarokat táplálkozása során (ez persze nem azt jelenti, hogy az élőhelyén nem fogyasztja) Persze itt is vannak sürübb erdők, viszont ott nem igen szeret élni e faj. Ezt többször is volt alkalmam a származási helyén megfigyelni.
Tehát azzal kell számolnunk, hogy a mára már domesztikált fajok köztük a roller is hozta magával az ősök beidegződéseit (egyesek szerint ezért olyan " igénytelennek" tűnő madár a kanári) és ennek megfelelően kell kialakítani a tartási helyének a talaját.
Ezért a legjobb megoldás az összes ajánlott közül a Doromboló által javasot Zeovit alkalmazása, mivel praktikussága melett az eredeti élőhelyének talaját reprodukálja, nem beszélve arról, hogy milyen bizonyítottan jó hatása van a madarak szervezetére.
Madaraink telepítésénél mindig gondoljuk végig, hogy hol élnek és mit tudunk nekik mi ezekből nyújtani számukra, hogy gondjainkra bízva így érezzék magukat. :09:

Hozzászólás 2007 jún. 20, 22:32 
Ezt már hosszasan megvitattuk, nézz vissza kb. 4-5 lapot, de már neked is írtam, hogy mi szól a macskaalom mellet és a vizes fatörmelék gombásodásra hallamossága ellen. A magevők kell, hogy tudjanak csipegetni az apró murvából, zeolitból....aztán remek a szagtalanító, bizonyos mértékig, fertőtlenítő hatása, mert meszes anyag. A faforgács, ill faapríték között a bacik is jól tudnak szaporodni. A faapríték ráadásul drágább is....Vannak olyan ritka erdei madarak amelyikek otthonosabban érzik magukat a faaprítékon, de a kanári egy tömegállat különösebb csicsák nélkül....

Hozzászólás 2007 jún. 20, 22:15 
Hali,

czukos: te a faforgancsot mondod fatormeleknek? Most, hogy irtad utananeztem es Toth Sandor konyveben talaltam azt, hogy alonak fenyofaforgacsot ajanl...
Mit szol a tarsasag?

Hozzászólás 2007 jún. 20, 14:41 
Szia Tanga.. !
Megint elküldtem, gondolom nem ment át..?!
Valamiért nem vesz a géped....! Más üzenetet lehoz ? Az nem lehet, hogy üdülni voltatok és megszorult egy csomó üzenet, esetleg lefagyott...??
Mindegy ! Nagygabe ! Légyszi küdd e má neki , hátha tőled emegy ?!
Itt van lejjebb az emil címe....

Hozzászólás 2007 jún. 20, 6:43 
Szervusz Béla!

Az e-mail címem a következő: krugerbird@gmail.com
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 jún. 19, 23:17 
Gabeszka ! Hát persze, hogy tenyésztő vagy ! Egyetlen tojóval is lehetsz tenyésztő, csupán a szépséghibája a dolognak az, hogy nem vagy tagja semelyik egyesületnek sem és nem gyűrűzöd a kikelt fiatalokat hivatalos, az egyesületnél rendelhető gyűrűvel.... :88:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 jún. 19, 19:56 
Kedves Poci!

Azt te csak hiszed, hogy nem fogod őket tenyészteni... Majd meglátod, mikor olyan szépen berendezkednek ott nálad, édesen dalolnak egymásnak és mire feleszmélsz, már fészket is raktak! No akkor nem lesz szíved őket megakadályozni, hogy megörvendeztessenek téged a fiókáikkal. És ez csak addig fog ez így menni, míg meg nem elégeled a sokadik fészekrakás után lágypapi készítést vagy éppen már azon gondolkodsz, hogy inkább te költözöl ki a házból, hogy nekik hely legyen... A zpintyekkel kapcs. csak annyit, hogy olyan szapora népség, és hangos is, hogy lehet, hamarabb jelented majd be, tényleg nem tenyésztem őket tovább, megelégszem a szülőkkel!...

A saját példámat írtam le neked... És most is ott tartok, hogy csak ezt a nyolc madarat tartom meg, mert olyan szépen énekelnek és olyan gyönyörűek, meg kedvesek... Aztán kezdődik minden előlről.

Tényleg, ez a fajta tartás, szaporítás tenyésztésnek minősül? Mert ez szerintem egyfajta tenyésztés...

Hozzászólás 2007 jún. 19, 19:20 
Köszi Poci ! :08:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 261  Következő