Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 30, 2:01 
Kösz Dorombi!
Asszem az volt a gáz, hogy eddig minden évben a kövér hímekkel kínlódtam a beiskolázáskor, idén meg erre nagyon vigyáztam. Sikerült....:? .... Tartok a göthösebbeknek egy szolid hízókúrát, oszt a finissel már nem lesz baj....remélem.... :roll:

Feri fel a fejjel! Jövőre már tudod a receptet! Fele ennyi gould, még egyszer ennyi roller, és egy jó könyvelő! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 29, 23:11 
Bocs hogy cak most tudok válaszolni necóka ! Bizony figyelni kell ilyenkor minden egyes madarat mert ami inkább előfordul, hogy ilyenkor elhíznak a lecsökkenetett mozgási lehetőség miatt. De előfordul az ellenkezője is bár kétségtelen ez a ritkább. Nem jó korán kezdeni a repcéztetést. Én teljes keveréket használok most is, igaz későiek a madaraim mint írtam korábban.
Szóval nyomjad a gyári keveréket úgy, hogy a poharat tegyed majdnem tele ! Mehet a lágyeleség is pár napig míg összekapja magát. Nem szabad hagyni hogy megcsússzon a madár kondija. Ezzel azt akartam mondani hogy hirtelen lesoványodik...Ekkor már beüthet szövődményként egy részleges vedlés vagy akár kampó is !....

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 29, 22:14 
Sziasztok!

Hát én elég szerencsétlen voltam az idén, mert az a kevés szaporulat is ami lett mind tojó. Hát ez van nálam 2008-ban. A versenyen azért természetesen ott leszek, most csak mint szurkoló. Remélem ott személyesen is sok topiklakóval találkozhatok!

addig is üdv

Hozzászólás 2008 okt. 29, 18:46 
Gabesz írta:
Neco, én csak kérdem, nem tudom. Azt nem lehet csinálni, hogy ott a füttykalitokban adod nekik a tartalmasabb kaját? :roll:

Szia Gabesz!
Háénse' a röpdében szeretnék mosmá' hizlalni :wink:
(örülök hogy ha a tojó nem is, de a hím legalább jól működik! vigyázz rá, piszok jó madár! eredeti Krocka :idea: származék!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 29, 17:33 
Halihali, sziasztok, rolleresek!

Marcsika, gratulálok a sikereidhez! Annál jobb elismerés nem is kell, mikor szakavatott szemek értékelik és díjazzák munkáidat. Ügyes vagy :D !

Neco, én csak kérdem, nem tudom. Azt nem lehet csinálni, hogy ott a füttykalitokban adod nekik a tartalmasabb kaját? :roll: Ha van étvágyuk a rigóknak, onnan is megeszik. De ha most kiveszed őket egy nagyobb röpdébe, akkor nemcsak, hogy a repüléssel ismét sok energiát dolgoznak fel, de utána a kis kalitba való visszaszoktatás... az már plusz időt is igénybe vesz.

És Istenem, be szépen "fütyül" az én madaram! :lol: Gábris és Illés nagyon kitartó, következetes és lelkes professzorai Rolandomnak. De ez a csemete ahogyan rádűl a rúdra és gyönyörűen felfújt torokzacskóját rezegtetve énekel... Gyerekek! Öröm hallgatni! 8) A hét végén elkezdem a teljes sötétítést, és kajában is emelem a repce adagot. Kíváncsian várom, mi lesz ennek a vége :wink: .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 29, 10:29 
doromboló írta:
.... Tudod !?...Nagyon nehéz kivárni azt a rohadt vrsenyt ! :lol: Én már odáig eljutottam hogy nem kezdem korán a felkészítést de ezt a rövidebb időt a versenyig meg teljes transzban élem meg - tudod miről beszélek !?

Tudom.... :wink: ...köszönhetően a tavaly, a verseny előtt négy héttel tartott tanfolyamodnak.
A mélység alatt néhány q..a mély füttyöt értek. A hollok még reszelősek, a knorrok meg kopognak mint a ping-pong labda.

Viszont van egy gondom, amiért hívni akartalak, de talán jobb itt megbeszélni, hátha más is tanul belőle.

Azokkal a madarakkal mit csináljak, akik pont ideális kondijúak, viszont le kéne lassítani őket a versenyre?!
Konkrétabban, most nálam mi a helyzet: a beiskolázott madarak mind pont jók voltak kondiügyileg. 4 hete vannak a szekrénybe. Elkezdtem nekik kb. 60%repce, 30%fénymag, 10% egyéb keveréket nyomni egy hete, erre kettő olyan szinten elkezdett sztrájkolni, hogy majd lefordultak a pálcáról. Ma reggel tettem vissza őket egy olyan röpibe, ahol kondis kaján tartok néhány tojót. A többi beiskolázott ma már rendes keveréket kapott, néhány szem+ kendermaggal.
Elb...tam volna?! Kicsit túlkondicionáltan köllött vólna beiskolázni őket?
Kicsit félek attól, ha néhány hét múlva beérnek esetleg a hangok, és ha ezért bevezetek egy komolyabb repcediétát, végigsöpör az állományon a sztrájk hullám, oszt ülnek majd a kalitba mint egy tejbetök.
Hizlaljam őket 1-2 hétig, legyen miből leadni december elején, hogy a verseny előtti héten simogatni tudjam őket egy kis csemegével?! :roll:

No erre mon'jál valamit kedves Főkokasom!
Előre is köszi!

Hozzászólás 2008 okt. 29, 9:13 
Ha már kész hangú madarad van akkor az nem jó ! Tudod !?...Azt is hogy 10-es madár 10 évenként "születik" !...
Lehet hogy egy kicsit elkapkodtad az időt ?! Én ugyanígy jártam a kezdeti éveimben.... Nagyon nehéz kivárni azt a rohadt vrsenyt ! :lol: Én már odáig eljutottam hogy nem kezdem korán a felkészítést de ezt a rövidebb időt a versenyig meg teljes transzban élem meg - tudod miről beszélek !?
Mikor a verseny előtt 2 héttel még nyikorognak akkor azon dilizek hogy nem lesznek kész !....Tulajdonképpen az tud biztosan versenyt nyerni aki pont arra az időpontra készíti el a madarait. Ez nagyon nehéz és még nehezebb megszokni ! :roll: Azok a madarak amelyikek már most hibátlanul mélyen és bársonyosan énekelnek azok biztos hogy a versenyen 2-3 pontal kevesebbet fognak teljesíteni....Ez alól volt ritka kivétel a 10-esed.... Amelyiktől ugye egyetlen fióka sincs ha jól emléxem !?...Mert ez meg a másik "törvényszerűség" hogy az extra madaraknak sosincsenek utódai ! :twisted: ...
Nem tudok hangokról beszélni mert én még csak kis kalitkákba raktam őket de semmi tréning kaja semmi sötétítés, most raktam csak közéjük választót ! Így is korábban volnék de a leválasztott madarak még tollilag sem egészen készek...a tollnak meg kell a napfény !

Hozzászólás 2008 okt. 28, 20:39 
Marcsi gratulálok! Igazi művész vagy!

Gabe, Béla, Lacidoki és a többiek: hangok vannak már?

Nálam a mélység megvan sok madárnál, a lágyság még hiányzik. De majd alakul az is. (remélem :? )

Viszont olyan egyedi, kiugró madarat nem hallok még az ideiek közt mint tavaly a tizesem. Viszont egyik sem károg... :lol:.....még.... :shock:

Hozzászólás 2008 okt. 28, 18:02 
Nagyon szépek, a gyurgyók még jobban tetszenek....
Minden úgy jó ahogy leírtad !...

Hozzászólás 2008 okt. 28, 16:59 
Marcsika nagyon ügyes vagy, szépek jók a képeid, nekem bejönnek...

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 27, 21:24 
van két him és egy tojo rollerom
és van egy pár szinkanárim
az egyiket egy állatkereskedésből
a másikat egy tenyésztőtől
a többit meg innen onnan

Hozzászólás 2008 okt. 27, 20:58 
Nem kell szétvenni mert ilyenkor még két hím sem bántja egymást de lejjebb azt írtad hogy most fütyülnek a legjobban a hímjeid...aztán kiderült hogy csak egy van és hogy nem is fütyül mert vedlő madár nem énekel persze attól sem fütyülhet hogy a színkanárik fütyülnek a roller meg énekel !...Egyébként honnan vannak a rollerek ?..

Hozzászólás 2008 okt. 27, 20:40 
a tojom nem vedlik a himem meg most vedlik
tök ronda szegény
és ilyenkor ha egy ketrecbe vannak az baj
??
vegyem külön őket vagy mi ??

Hozzászólás 2008 okt. 27, 19:40 
Akkor stornó ! Pihi van 8 hónapon át azaz jövő májusig !...Ezek szerint most fognak még csak vedleni ?...Legalább is a tojó. Vedlő tojó nem tojik, tehát szeptemberben még nem vedlett mert ahogy írtad tojt. Viszont a hím meg nem lehettek toppon amikor kellett volna hisz a heréje a szabadban csak májusra melegedett volna fel... De utánna meg attól tartok hogy elkezdett vedleni és olyankor nincs érett hímivarsejt benne. Szóval hiába jó már most a hím de a tojó kikészült !...Pihentesd ! Én pl. csak kétszer teszem össze a madarakat egy évben ....

Hozzászólás 2008 okt. 27, 15:47 
voltegyszer 6.19.én től 4 tojása
aztán 8. 2 átol 4 tojása és volt egy 9.9 étől 3 tojása

Hozzászólás 2008 okt. 27, 14:32 
Hát zotyókám még mindig nem tudom hogy az idén költöttek e ?...Meg hogy hányszor mennyi tojást tojott a tojó és mikor volt az utolsó tojásrakása....????

Hozzászólás 2008 okt. 27, 14:07 
bocs én is elirtam
elnézést
a billentyüzetem egy kicsit [cenzúrázva]

Hozzászólás 2008 okt. 27, 14:05 
bocs doromolo
akkor most megirom
2 évesek lehetnek mind a ketten
költötek már mindig kint a csillagos ég allat de sosem tudták őket felnevelni
rollerosok a madarak és most azt szeretném kérdezni hogy be e vihetném a lakásba őket
és lehet e tojásrakás is ??

Hozzászólás 2008 okt. 27, 9:29 
Bocs ! Az előbb ZOTYÓ-t akartam írni csak elütöttem...!
Szóval honnan tudtam volna hogy öregekről van szó ?!...Azt sem tudom hogy rollerek e vagy színesek...Hogy az idén már voltak e ültetve ?....Ha igen kint költöttek e vagy benn ? Egyáltalán költöttek e valaha ? Hány évesek ?... Én egy - két általánosságot leírtam kínomban de mégis mit vártál mikor nem ismerem a részleteket !?... :shock:

Hozzászólás 2008 okt. 25, 15:45 
ezt nem értem nem fiatalokat akkarok behozni a lakásba hanem öregeket
a himek most jobban fütyülnek mint nyáron
most akkor lehet arra esély hogy idén még letojnak a lakásba????????

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 261  Következő