Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 10, 14:38 
fric32 írta:
röviden annyit hogy csak hoztam egy serleget.

Gratulálok Feri!
:31:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 nov. 10, 14:34 
Spirit írta:
Azt hiszem van itt valami amire elfelejtettem válaszolni... Nos Margó, egyelőre igen, de most vedlik, tehát kezdem színezni, egyrészt már lehangolt Feri, hogy egyáltalán nem normális hogy most vedlik... oké, ezzel nem tudok mit kezdeni, nem tudom visszafordítani. :? másrészt nagyon nagy kihívás nekem a színezés, és ha nem sikerül akkor többé nem akarok a Feri szeme elé kerülni :shock:
és utálom a kihívásokat :cry:

Nem énekel egyébként... írta Feri múltkor hogy lehet hogy tojó, de én azt se tartom kizártnak, amit valaki már itt írt, hogy fél évet várt rá hogy megjöjjön a madara hangja, utána meg arra, hogy hallgasson el végre :lol: szóval még nem könyveltem el, hogy egy évtizeden át gyönyörködhetek a néma kanárimban...

margareta írta:
Spirit a tied még mindig szép piros, amit a Feritől vettél? És énekel már?

Ne félj Spirit nem bántalak én,szerintem nem nagy ügy a színezés és tudom te jól fogod csinálni,ha mégis tojó lenne ebből a lazacból gyere adok egy intenziv hímet,hogy legalább fütyüljön addig míg vedlik a drága,mert már tök hülyén érzem magam,hogy nem fütyül az a madár,pedig én láttam az gyakorolni a röpdébe,oszt lehet hogy egy fütyös tojó,de ilyenkor már meg lehet mondani hogy mi az pontosabban,mert most már tuti látszik rajta,de azt megint elmondom,hogy nem normális eset,hogy ilyenkor vedlik.

Hozzászólás 2008 nov. 10, 14:28 
Sziasztok,késöbb beszámolok meg hoztam egy pár képet az europabajnokságról,röviden annyit hogy csak hoztam egy serleget.

Hozzászólás 2008 nov. 8, 20:56 
Sziasztok! Szia Gyepszi!
Kérdezni szeretném, hogy mész-e Szentesre jövőhéten és hogy lesz-e ott eladó madarad ezekből a gyönyörű zöldekből. Engem egy pár érdekelne, ami mindenképpen gyűrűs. Nagyon szeretnék belőlük és ha már zöld legyen tökéletes!!! Ha még egy kb. árat is tudnál írni mert úgy néz ki, hogy én nem tudok lemenni, de ismerősök elhoznák nekem.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 7, 19:09 
Sziasztok!

Beszéltem ma telefonon Nyíri ”Fric” Ferivel, aki Cesenában tartózkodik az Európa-bajnokságon. Meg volt a bírálat, 89 pontot kapott több madara is, ami igazán szép eredmény ebben az erős mezőnyben. Hétfőn jön haza, és részletesen beszámol élményeiről, jelenleg ennyit tudok.
Gratulálok Feri!

Krissz, üdv a topicon, mivel színezed a madaraidat, és mennyi kanárid van?

Hozzászólás 2008 nov. 6, 10:00 
Ne is add fel Spirit, hisz ha emlékszel én is írtam májusban, mikor a Pirkót vettük, semmi hangja nem volt, illetve valami rekedt krákogó varjuhang jött ki belőle... Én is azon aggódtam, hogy talán nem is fiú őkelme. Ő is akkor vedlett jobban, ahogy hazahoztuk -szerintem a helyváltozás megviseli kicsit őket, nálam mindig akkor kezdtek el vedleni a másikak is, amikor vettük őket-, aztán egész nyáron csak úgy elvolt... Közben én is folyamatosan adtam neki azt a szinezőt, amit kaptam a tenyésztőjétől és a sárgarépa is szerepelt a tojásos kajába, ahog mindig is... Mégsem lett piros, de szép narancs az igen... Szóval ez van, közben lassacskán ahogy átvedlett kezdett nyikorogni, egyre jobban és most már mint írtam is, gyönyörűen fújja, sőt most már szegény rosszul látó Csirikém is beállt mellé, így végre versenyben koncerteznek, aminek nagyon örülök most még... :lol:
Egyenlőre Fricim hallgat, neki azt hiszem a torok- csőr bajai miatt nincs hangja, nem nagyon akar helyrejönni, hiába kezelem az ivermektinnel... Azért ő is elvan, Csirit szépen pátyolgatják és irányítják, nagyon aranyosak vele. Szerencsém, hogy nem használják ki a vakságát és nem bántják, inkább mintha jobban ragszkodnának hozzá. Szerintem együttérzőbbek, mint sok ember....
Tegnap még egy jót fürödtek és napoztak az erkélyen, köszönet ennek a jutalom időjárásnak, hogy még megengedi nekünk .... Érdekes, ahogy kiviszem őket a napra, egyből mennek a fürdőbe, mint ha parancsra tennék :lol: Csirikét is jól lespricceltem, így ő is élvezhette az annyira szeretett fürdőzést, amit most magától sajnos nem tud...
Nagyon örülök neki, hogy nem lett depis ettől a rossz látástól, vidáman énekel és látszik, hogy nem hagyja el magát szegénykém, most főleg jó, hogy vannak társai, akik féltve óvják...
Most jó bőre eresztettem, de úgyis ritkán írok...
További sok sikert Neked is, meglátod nem lesz vele baj és fog még neked énekelni. Persze, ha tojó, az más...

Hozzászólás 2008 nov. 5, 14:51 
Azt hiszem van itt valami amire elfelejtettem válaszolni... Nos Margó, egyelőre igen, de most vedlik, tehát kezdem színezni, egyrészt már lehangolt Feri, hogy egyáltalán nem normális hogy most vedlik... oké, ezzel nem tudok mit kezdeni, nem tudom visszafordítani. :? másrészt nagyon nagy kihívás nekem a színezés, és ha nem sikerül akkor többé nem akarok a Feri szeme elé kerülni :shock:
és utálom a kihívásokat :cry:

Nem énekel egyébként... írta Feri múltkor hogy lehet hogy tojó, de én azt se tartom kizártnak, amit valaki már itt írt, hogy fél évet várt rá hogy megjöjjön a madara hangja, utána meg arra, hogy hallgasson el végre :lol: szóval még nem könyveltem el, hogy egy évtizeden át gyönyörködhetek a néma kanárimban...

margareta írta:
Spirit a tied még mindig szép piros, amit a Feritől vettél? És énekel már?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 2, 19:02 
Köszönöm a választ.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 2, 18:51 
Szia Zottan !

Ez merőben más lesz a mostani gyakorlattól.

Amiben máris eltérő lesz :

1, Nem a hírverésre és a pénzszerzésre törekszik, hanem a madártenyésztők szakmai igényeinek a kielégítésére.

2. Nem akárki nevezhet, hanem csak a meghívottak, akiknek tenyésztői munkája beleillik a feltétel rendszerbe. (ezt az év végéig kidolgozzuk és az egyesületek részére kiadjuk, de a honlapunkon és a Díszmadár Magazinban is megtalálható lesz)

néhány példa a teljesség igénye nélkül:

- gyűrűzött saját madár, Német és Osztrák COM bírók szemlézik (a szervezőtől független bírók, bírósegédek együttműködésével, azok kontrollált birálattával) kétnyelvű bírálati lapok tenyésztőigényes kitőltése, a tenyésztőhöz való eljuttatása, eredményének nyílvántartása, majd kellő elismerése, stb.

3. Előre meghatározott szempontok alapján felkészűlt tenyésztők egy, vagy kétnapos önerős rendezvénye, bírálati indoklással.

Még gyüjtjük a tapasztalatokat és azokból a használhatót beépítve, a használhatatlant elvetve dolgozzuk ki a verseny feltételeket.

A pénzügyi függetlenség biztosítani fogja a szakmai tisztaságot is.

4. A rendezőség nem az egyesület tagjaiból, hanem a meghívottak közösségéből áll össze, az erre alkalmas jelentkezők profizmusára és lelkesedésére építve a teljes rendezvény szervezését. a meghívottak kiválogatását az ország minden rendezvényéből tervezzük. Már az edddigieket és a szentesit is figyelembe véve.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 2, 17:41 
eszterolajos írta:
Viszont a belső átszervezések és megfelelő előkészítések után SZEGEDEN megszervezzük a meghívásos
Szakmai Regionális Bajnokságot.

Bővebb infó esetleg a rendezvényről? Mit jelent hogy szakmai? Milyen kritériumoknak kell megfelelni a résztvevőknek?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 2, 17:14 
pappcsa írta

Idézet:
De talán a legjobb az lenne, ha valaki, aki illetékes a témakörben, megszólalna. Talán sok félreértést el lehetne kerülni.

Igen ez lenne a helyes.

Idézet:
Másik gondolatodra csak annyit reagálnék, hogy tudtommal sem Zalaegerszeg sem Karcag nem rendez jövőre minősítőt.

Az IDRE sem.

Viszont a belső átszervezések és megfelelő előkészítések után SZEGEDEN megszervezzük a meghívásos
Szakmai Regionális Bajnokságot.

Hozzászólás 2008 nov. 2, 15:45 
Sziasztok
Hallottam,hogy lehet színezni a kanárikat,gondoltam kipróbálom két tojómon.Szépen színesednek is.

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 nov. 2, 12:55 
Majd mesélek ha hazérek,miként sikerült az indulás és mit tapasztaltam,ott.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:13 
Na most legalább Feri pár napig nem mondhatja hogy döglődik a topik :D
Szóval Doromboló: Sanyi nem tudja megnézni a honlapot mert még kába az altatástól, ugyanis műtötték a térdét valami porckorong töréssel. De ha haza jön felhívjuk rá a figyelmet.
Airfox: a bírálati lapok már néhány napja letölthetők a szövetség honlapján.
Lajos: igen ez jó lenne egy napirendi pontnak, és ha a megvitatásról beszélünk, akkor kezdhetnéd te, mint alelnök, a javaslataid közzétételével. Ha mindannyian beleteszünk egy kicsit, lesz eredménye, higgyétek el.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:08 
Szia, Fric!

Én is így értelmeztem azért írtam, hogy egy bemutató kiállításon, ahol a díszmadártartás népszerűsítése az elsődleges cél ott belefér, de hogy ez a szabály egy minősítő vagy egy országos bajnokságon is?? Ezért kértem a Karcsit, hogy írja már le pontosan, hogy is van ez?
De talán a legjobb az lenne, ha valaki, aki illetékes a témakörben, megszólalna. Talán sok félreértést el lehetne kerülni.
Másik gondolatodra csak annyit reagálnék, hogy tudtommal sem Zalaegerszeg sem Karcag nem rendez jövőre minősítőt.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 18:15 
Szia,Pappcsa!

Ahogy a Karcsi írja én ezt értem:

Pl,én eladók egy madarat még tavasszal és az a valaki felneveli és benevezi kíállításra,a madár megnyeri a versenyt az gazdija megkapja a serleget meg az oklevelet,de én meg megkapom a pontot a madár után,amit nem jegyez senki sehová,de mindegy.

A karcsi nagyjából ezt írta ha jól értettem,csak nekem ezzel az a fentartásom,hogy ez így nem helyes,de Timba nehogy hibásnak érezd ezért magad.

Én amit síralmasnak látok ebben az egészben,hogy igaz én nem voltam a Zalaegerszegi kíállításon,de hallottam,hogy ....,csak rá kéne jönni nem kell ilyen kritériuumokat felállítani,hogy Mínősítő meg bla-bla,mert ez az eredménye,de ha mégis,akkor be kéne tartani a szabályzatot,amit itt kökeményen elszúrtak,mert sajnos nem a mínősíton van a hangsúly hanem,hogy legyen letudva a dolog.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 15:04 
Sok érdekes dolgot lehetett itt olvasni az utóbbi beírások böngészése közben. Nagyon jól tudjuk, hogy vannak olyan tenyésztők, akik kimennek pl. a sachilei börzére augusztusban, megveszik az olaszoktól a madarat, és mintha a saját gyűrűzésű madaruk lenne, ki is állítják mondjuk pl. Karcagon. Ezek az olasz madarak vannak olyan jók, hogy simán esélyesek Magyarországon bármely kiállításon, még ha az olasz tenyésztő nem is a legjobb madarát adta el. Nem foglalkozok ezekkel a dolgokkal, mert az ilyen emberekkel úgy sem lehet mit kezdeni, önmagukat is átverik, lassan már azt is bedumálják maguknak, hogy náluk kelt a madár. Pontosabban fogalmazva valamilyen szinten foglalkozok velük: kerülöm őket, ahogy csak lehet. Ami jobban elgondolkoztatott a következő:

kari4312 írta:
szia feri minden kiállitáson a madár nyer nem a tenyésztő tehát mindig a kiállitás kiirásához kell igazodni a temadaradal megnyerheti a vrsenyt más kanáritartó mert a madár versenyez. Ha a madár megnyeri az országos versenyt mert eladtad ,a kiállitója megkapja a serleget teneked meg jár akiváló madár után a pontszám minnéltöbb 90 pontos madarad van egy évben anál közelebb jutsz a bronz ezüst vagy az aranykoszorus mester tenyésztői cimhez üdv kari

Ezt nem értem, hogy lehet valaki országos bajnok más madarával? Egy bemutató kiállítást megnyer vele, azt mondom, hogy oké, mert ott más a cél, de hogy országos bajnok lehet, ez nálam kizárt!

kari4312 írta:
kuvik még egyszer elmondom nem a tenyésztő kapja a dijat hanem a madár atenyésztő csak létrehozta hogy mi gyönyörködhessünk benne mert volt anyagja hozzá mért sujtsunk egy kiváló madarat ez butaság lenne azért van a madár gyürü de mint mondtam ez midig a kiállitás kiirásától függ az országos kiállitáson pedig minden ezévi madarat lekellene birálni ami gyürüs madár fügetlen atól hogy ki nevezte be ez igy lenne etikus kari kanáribiráló ésegzóta birálóüdv kari

Rendben, bíráljanak le minden gyűrűs madarat, de mindenki csak a saját madarával versenyezzen!

kari4312 írta:
külfőldi madár nem versenyezhet csak bemutató kiállitáson vehet részt magyarországon a kiállitás kiirásátol függ hogy résztvehetsz e más madarával akiállitáson akkor anevezőlapon fel kell tüntetni a madár tulajdonosának nevét is.

Jó, akkor, ha jól értem legalább külföldi madár nem lehet magyar bajnok, tiszta mázli!
Karcsi, mivel te bíró vagy és nagyobb a rálátásod ezekre a dolgokra, megtennéd, hogy megosztanád velünk azt az anyagot, ami neked ezzel a témakörrel kapcsolatban van?

Airfox, köszöntelek a fórumon, mivel nem lakunk egymástól távol bátorkodom megkérdezni: ismerjük egymást?

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 1, 14:00 
airfox igazadvan üdv kari

Hozzászólás 2008 nov. 1, 10:29 
Csak egy felvetés!
Ha az adott egyesület kiír egy kiállítási nevezést, akkor ők döntenek a szabályokról is. Ha lehet próbáljon közelíteni a COM-s szabályokhoz. Addig viszont itt kellene megtanulnunk az alapvető dolgokat, mint időben és pontosan nevezni. A bírók ( róluk sincs egy pontos lista) felkérése is egyszerűbb lenne, esetleg már a kiírásban szerepelnének. A bírálati lapokat is ki lehetne tölteni pontosan (ha letölthetőek lesznek)....stb.stb....
Addig viszont örülnünk kell, hogy nem maradnak el kiállítások. A megrendezésre kerülőket pedig nem csak a helyi fanatikusok látogatják. A szervezőknek pedig lesz kedvük még rendezni újabbakat.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 1, 9:30 
Ez viszonz igaz de nézőpont kérdése hogy az a madár már a birtokbavétel után kinek a tenyészetét gazdagítja ... ezért kerülhetett a Weblapra ?!... De a vágot gyűrű felett én is elsiklottam mert hirtelen nem tudtam mi az !?...Szóval nem zárt volt a gyűrű !?... PITYÚÚÚÚÚ ! Akkor lehet hogy te is úgy vetted ..b...meg !?... :shock: :roll: :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 134  Következő