Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 13, 20:18 
lax20 írta:
Helo!

Én még biztos nem szedném ki a tojásokat, mert volt már olyan hogy keltetőben 20-21 naposan keltek ki a kismadarak (magyarán olyan egy nappal keltek korábban mint a kiscsibék). Én is csodálkoztam akkor, de ez van.

Hát Marcsinak volt igaza. Igaz, hogy meglámpázni nem tudtam a tojglikat, de 4-ből kettőt kinyitottam, és egy szürkés alaktalan pépes-folyós massza volt benne. Ez biztos nem csirke.

Samu visszakapta az asszonyát (23 perce), azóta 6-szor tette magáévá, minden jóval csalogatja.

Dorkát szó szerint le kellet lökni a fészkéről. Majd legközelebb szemfülesebb leszek.

Hozzászólás 2008 nov. 13, 18:24 
Helo!

Én még biztos nem szedném ki a tojásokat, mert volt már olyan hogy keltetőben 20-21 naposan keltek ki a kismadarak (magyarán olyan egy nappal keltek korábban mint a kiscsibék). Én is csodálkoztam akkor, de ez van.

Hozzászólás 2008 nov. 13, 11:51 
feketemarcsi írta:
Akkor vége!

23-án megkezdődött a fejlődés a tojásokban, 24-én elpusztultak a kis embriók.

Szerintem legközelebb, ha a tojó eltűri a 10. napon lámpázd ki őket és ha nem élnek, dobáld ki, ne üljön feleslegesen.

Annyit megtehetsz óvatosan, hogy feltöröd a tojás tompa végét egy kis kés hegyével, nehogy élő csibét dobj ki, de 99%, hogy az elején elpusztultak, amikor meghűtötte őket.

Egyszerre dobd ki nyugodtan az összes tojást és mehet vissza a kakas.

Nálam úgy tűnik, tegnap a kis ezüst tojó kotlott meg, de figyelem, ha megfázítja a tojásokat, kiszedem alóla.

A csoki tojóm is azt csinálta, mint a tiéd, úgyhogy én el is vettem a tojásokat és kidobtam a harmadik napon. Nappal ülte, éjszaka meg nem, reggel jéghidegek voltak a tojások. Azóta tojik tovább.

Hmmm. Azért sajnálom. Akkor ezek szerint, ha csak 1 órán keresztül is ül a kotlós, és utána nem, akkor elpusztulnak a kicsik. Ezt jó tudni. Akkor ma este kiveszem alóla a tojásokat, el is veszem a házikóját 1-2 napra, és visszarakom Samut. A lámpázásra én is gondoltam, de még soha nem lámpáztam, azt sem tudom, hogy mit kellene látnom.

Hozzászólás 2008 nov. 13, 11:15 
feketemarcsi írta:
Szerintem is tojó, de valami a fejével nem stimmel. Mondom, hogy a tojók is tudnak hangoskodni, csak az a kiáltás többtagú. Már a csibék is tudják, ez hívóhang.

A kakas meg a területét jelöli ki a hangjával.

Igen, a feje nekem is furcsa, olyan mintha a punk irányzat lelkes követője lenne.

Samu ma éjjel is kijelölte a területét a hangjával. Én meg visszajelöltem neki, egy hangos kopogtatás, és egy fojtott "Samu, fejez be rögtön" kiáltással. Használt. Reggelig csöndben volt. Kezd okosodni.

Dorkának tegnap sem voltak "kölkei".

23-án mutatott hajlandóságot a kotlásra, de az még nem volt az igazi. 24-én reggel megtépte a kakas, aznap be sem ment a fészkébe. 25-én immel-ámmal ült, 26-án már elég sok ideig benn ült, bár még gyakrabban járt ki, utána fixen kotlott.

25-26-tól számolom a kotlást az azt jelenti, hogy a tegnapelőtti-tegnapi nap volt a 17. nap. Meddig hagyjam alatta a tojásokat még?

És ha nem bújnak ki, akkor hogy csináljam? Egyből elszedjem a tojásokat, vagy 1-1 db-ot naponta. És mikor rakjam vissza Samut a kisasszonyhoz?

Hozzászólás 2008 nov. 13, 8:53 
zalan írta:
Sajnos nincsenek job képeim a tojóról, sosincsenek egy helyben ha fényképeznék. Ezen a képen talán látszódik még talán:
Kép

Szerintem ez a példány egy tojó.

Marcsi? Szerinted?

Hozzászólás 2008 nov. 12, 21:38 
Sajnos nincsenek job képeim a tojóról, sosincsenek egy helyben ha fényképeznék. Ezen a képen talán látszódik még talán:
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 12, 16:22 
Bernát írta:
De hát nem a fészekbe rakta.
Csak úgy elpottyantotta.

Én még mindig azt mondom (már amennyire ismerem a "tojáscsinálás" fortéjait, hogy még nincsenek megtermékenyítve a tojások.

Nálam egy nagyobb doboz volt betéve nekik (talán láttad is), szénával bélelve. Oda mindig betalált.

Ha a kakas minden nap többször is ráugrik és hmm......megnászéjszakázza, akkor szerintem péntek-szombattól ott hagyhatod neki a tojásokat. Én mindig betettem a fészekbe Dorkának a tojásait, bár Ő az első pillanattól fogva a dobozába tojta a tojásokat, egyszer-egyszer gördítette ki, akkor raktam vissza.

Ha biztonságosnak ítéli meg a "fészket" amit beraksz neki, akkor rájön arra is, hogy mit kell vele csinálni.

Azért ne feledd, még csak 3 napja szakadt el a családjától, szerintem még meg van szeppenve egy kicsit.

Megnéztem a videódat (Love: SonyEriccson), nagyon aranyosak. Főleg amikor a kakas elkezd homokozni, és rögtön ott-terem a két tojó is.

Tehát összefoglalva: jó búvóhelyű bungi, és hétvégétől bent hagyni a tojásokat. Nálam Dorka az elsőre megkotlott, de több helyen olvastam, hogy az első nem szokott sikeres lenni.

De azért várd meg a nálam tapasztaltabbak válaszát is, én még csak a saját tapasztalatomból merítek.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2008 nov. 12, 16:15 
De hát nem a fészekbe rakta.
Csak úgy elpottyantotta.

Hozzászólás 2008 nov. 12, 16:11 
Üdv.

Reggelre meglett a második tojás is.

Edina!
Szerinted jelöljem a tojásokat?
Vagy ne nyuljak hozzá??

Hozzászólás 2008 nov. 12, 15:56 
Helo!

Természetesen nem egy helyre tettem az összeset. A saját ketreceikben kerültek le a pincébe, páronként.

Hozzászólás 2008 nov. 11, 21:54 
zalan írta:
Sziasztok!

A tojó fürj milyen hangot ad ki??? :shock:
Mert az enyém, amíg nem volt mellette hím, néha nagyon halk, vékony, sipítozó hangot adott ki, ami biztosan ő volt.
Remélem hogy nem lesz hím, mert általában így járok a madarakkal :evil: A két kacagógerlémről, amiről azt hittük hogy egy pár, kiderült hogy két hím lett, később lett két zebrapintyem is, de azokról is kiderült hogy két hím, ezért vettem hozzájuk egy tojót, majd mind a 4 kikelt kispinty fiú lett :lol: A vadkacsapárunk 8 tojásából egy kis fiúkacsa kelt ki. A törpetyúkoknál legutóbb 3 kakas és egy tyúk kelt. És ami a legújabb: kiderült a tojó mandarinrécémről (ami igazából tojó volt), hogy időközben fiúvá alakult, terméketlen hímmé... :75: :41:

Szia Zalan!

Nálam a tojó, ki tud adni kakas hangot is csak halkabban. Akkor szoktak így "csipogni", amikor keresik egymást. Ez egy hangosabb, éles fitty-fitty-fitty hang (Bernát most fölrakott videójában is lehet hallani).

A kakas fölfújja a torokzacskóját (általában többször egymás után), ez egy prrűűűűűű hang. A tojó ilyet nem csinál. A tojó nálam kotyogni szokott, na ennek nem tudnám leírni a hangját.

Még mindig nem raktál fel újabb fényképeket (tudomásom szerint). Ha gondolod akkor rakj fel újabb fényképet, hátha...

dujuor

Hozzászólás 2008 nov. 11, 21:43 
Sziasztok!

A tojó fürj milyen hangot ad ki??? :shock:
Mert az enyém, amíg nem volt mellette hím, néha nagyon halk, vékony, sipítozó hangot adott ki, ami biztosan ő volt.
Remélem hogy nem lesz hím, mert általában így járok a madarakkal :evil: A két kacagógerlémről, amiről azt hittük hogy egy pár, kiderült hogy két hím lett, később lett két zebrapintyem is, de azokról is kiderült hogy két hím, ezért vettem hozzájuk egy tojót, majd mind a 4 kikelt kispinty fiú lett :lol: A vadkacsapárunk 8 tojásából egy kis fiúkacsa kelt ki. A törpetyúkoknál legutóbb 3 kakas és egy tyúk kelt. És ami a legújabb: kiderült a tojó mandarinrécémről (ami igazából tojó volt), hogy időközben fiúvá alakult, terméketlen hímmé... :75: :41:

Hozzászólás 2008 nov. 11, 21:41 
feketemarcsi írta:
A tolltépést vitaminhiány, vagy stressz okozza, a kis tojó sebesülését pedig az, hogy nincs aktív periódusban, vagy még fiatal, vagy egyszerűen nem fogadja el a kakast és a kakas próbálkozik, a tojó menekül és a grabanca a kakas csőrében marad.

Van egy gyógynővényes új szer, ami lenyugtatja a kakast és oldja a stresszt, holnapra megnézem a nevét.

Helo!

Köszi a válaszokat! Vitaminhiány esetleg szóba jöhet, bár nem tartom valószínűnek. Már egy hete egy helyen vannak (igaz új). Az egyik tojó sincs aktív periódusban. De akkor ez azt jelenti hogy el kell venni a kakast??? Csak azért csodálkozom, mert eddig olyan nem volt, hogy összeszokott párnál ilyen egyik napról a másikra fellépjen.

Köszi a szer nevét előre is.

Más. Megkaptátok már a DM-et?

Hozzászólás 2008 nov. 11, 17:44 
Sziasztok!

Csináltam egy kis videót(3gp) a törpéimről. :D

http://mybirds.tvn.hu/video/torpefurj.3gp

Hozzászólás 2008 nov. 11, 13:10 
feketemarcsi írta:
Biztosan fürdött a forgácsban. Szeretik csinálni.

Kérdés, hogy a párodat mi idegesíti jobban, a madár, vagy, hogy rászólsz a madárra?

Amikor alszik, nem beszámítható... :42: :42: :42:

Különben nagyon változó. Attól függ, hogy mennyire mélyen alszik, alszunk. Amikor csak a torokzacskóját fújja föl, akkor az nem annyira zavartó. De ma hajnalban 29-szer visított egymás után. Számoltam. Az már olyan, mint az ébresztőóra, még szerencse, hogy kelni kellett így is, úgy is.

Azért nem olyan húúú de nagyon kezelhetetlen a helyzet, éjjel zavaró 1* 2*, de én úgy is éberen alszom, mert a kutyink epilepsziás, és általában éjjel görcsöl be. Arra is mindig felébredek, és megyek segíteni neki.

Hozzászólás 2008 nov. 11, 12:59 
Elképzelem a jelenetet. Kimegyek, bekopogok, rászólok. Ezt többször. Utána csak az ágyból szólok. Többször.

Majd kapok egy flemmest életem párjától, majd rámszól. Többször. Elhallgatok én....hamar tanulok.

:D :D

Egyébként Samu is csak szakaszosan csinálja, van amikor éjjel csöndbe van, de néha meghülyül. De idáig nem csinálta. Hiába ígérem neki, hogy visszakapja az asszonykát előbb-utóbb, csak figyel rám a nagy szemével, és forgatja a fejét. Tegnap pedig beleásta magát a faforgácsba, csak a két szeme és a csőre látszott ki, mert magára is kapart jócskán. Hát mit ne mondjak megijedtem, hogy nincs bent a kalitba. De azután észrevettem a kis bújkálóst.

Hozzászólás 2008 nov. 11, 12:33 
feketemarcsi írta:
Egy-két napot azért még várjál, hátha elszámoltad, vagy kicsit késnek...

Türelmes vagyok, türelmes vagyok, türelmes vagyok......

Bár éjjelente 2* - 3* Samut akarom megfojtogatni. Hiányzik neki az asszony.

Szerintetek vér folyna, ha beraknék most mellé egy tyukocskát? Csak hogy ne legyen egyedül?

Hozzászólás 2008 nov. 11, 11:45 
feketemarcsi írta:
Tegnap este elkészült a röpi, a helyére is toltam és a két copfoska be is költözött.

Kép

Jujj, ez is tök jól néz ki. Gratulálok Marcsi, biztosan jól érzik magukat benne a copfosok.

Eltelt a 17. nap is, kiscsirke nélkül. Mennyit várjak még, hogy hátha kikelnek? 3-4 napot?

Hozzászólás 2008 nov. 11, 0:42 
lax20 írta:
Hali!

Örülök hogy nálatok minden ilyen jól megy. Nálam sem volt nagy gond, ....................................máig!

Rossz hatással van a törpicsekekre a front. A kakasok megtpték a tojókat. A fiatalabbik párnál totálisan. Szegény tojónak tiszta vér volt az egész háta meg a feje is. Remélem megmarad. Az öregebbik pedig csak kiszedett tollakat a tojó hátáról (igaz elég nagy darabon, de azért nem oan vészes).

:arrow: kakasok külön kalitokba.

Valaki tud esetleg vmi ok-okozati összefüggést erre az esetre? Fogalmam sincs igazából mi válthatta ki.

Tuti nem mind kakas?

Hozzászólás 2008 nov. 10, 21:35 
Bernát írta:
dujuor írta:
Sok sikert, sok örömöt kívánok a kis ezüsthöz.

Szia Edina.

Sikert??! :D
Mikor ma hazaérkeztem egy tojás fogadott,
És már átestek a kakassal a nászéjszakán is. :D
tojozza. :40:

Akkor nem lesz itt semmi gond...

Nem hiszem, hogy a mai tojás termékeny lenne, szerintem még 2 napig nem is lesz az. Én úgy gondolom, hogy a hét vége felé meglévő tojások azok, amik termékenyek lesznek, ha a kakas "dolgozik". Szerintem ezeket vedd ki, és adj a tojónak tojást (porrá tört tojáshéjjal keverve) még jó pár napig. Gyanítom, hogy utána akár meg is fog kotlani (természetesen elvéve a fehérjét és a vitamint).

Örülök, hogy semmi baj nincsen.

Nálam ma sincsenek picik, kezdek egy kicsit negatív lenni, de természetesen még kap Dorka pár napot. Utána kíméletlenül lámpárzok (most még nincs merszem hozzá).

Szökött madár még mindig szökevény, így posztomusz átkeresztelem Pillangónak (azonos című regény alapján).

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 225  Következő