Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 dec. 4, 16:48 
De sajna nem tudom hogy eszik -e? :(

Hozzászólás 2008 dec. 4, 16:14 
Sziasztok!

Egy kis hullámosom kelt, kb 1 hete repült ki az oduból!
kb mikor vihetem be a lakásba? Mikortól lesz önálló?
Szeretném bevinni, kézhez szoktatni!
Légyszi irjátok meg!
Köszönöm előre is!

Hozzászólás 2008 nov. 27, 1:39 
sziasztok!

lenne egy kérdésem, kb mikortol esznek önálloan a fiokák?

Hozzászólás 2008 nov. 27, 0:12 
Sziasztok
Mindig kisért hogy kedvenceimet kezessé tegyem.Már régóta kellnek nálam hullámosok,és mindig megfogadom hogy éppen most fogok olyan kezes fiókát nevelni,aki majd olyan szelid lesz mint a szivárvány lórim.Őt nem tudom hogyan nevelték,mert nincs gyürü rajta és nem tudom azonosittatni,de ennek ellenére szenzációs kis madár.Próbálom videózni hogy elhiggyék amit mesélek folyton,mennyire szelid.Nos amikor kelnek a hullámosok nekem az a fő feledat hogy amikor pelyhesednek és bontják a tollaikat,elkapjam azt a napot amikor meg udom gyürüzni őket.ha ez megvan akkor azt a pillanatot várom,mikor még nem félnek tőlem mikor kézbe veszem és nem csipnek ösztönösen.Akkor már kellően tollasak és már a szülők kezdik őket maggal is eteni.Gondolom ekkor már két vagy három hetesek lehettek,igy elválaszthatók.Ekkor kell kézel nevelő táppal tetni őket a nagyságuknak megfelelő töménységben.
Ezt azért nem mertem még bevállalni,mert a legszükebb etetés is kb.3-4 óránként szükséges,amihez még nekem nincs kellő időm.

Hozzászólás 2008 nov. 26, 23:55 
Szia!
Én azt olvastam hogy akik kézzel nevelik a fiókákat,azok is a szülőkkel neveltetik a fiókákat a a harmadik hétig,aztán veszik kezelésbe az utódokat.
Szerintem kézzel nevelő táp kell hozzá,amiben minden tápanyag benne van.és azuán pedig óvatosság hogy megfelelően etesd a fiókát a cseppentő vagy az injekciós fecskendőn keresztül.Páldául a nagybátyámnak igy élte túl egy kanári fiókája is.Az történt hogy a kikelt fiókákat a tapasztalatlan anya nem etette és a négyes tojás alomból egy fióka maradt életben véletlenül,mire észbe kaptak a tulajok.Eszembe jutott,mi lenne ha papagáj ézzel nevelő tápot adnánk neki.A kismadár valóban a kiszáradás határán állt,de a két hetes intenziv , min.négy órás kézzel etetéssel sikerült megmenteni az életét.Azóta a legrosszabb,legagtivabb him kanári lett belőle.

Hozzászólás 2008 nov. 25, 21:35 
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha hullámos papagájt kézzel nevelek akkor meddig kell infrázni, tápszerezni, mikor adhatok neki először magot? A szülei 2 hetesen elhagyták. Várható-e, hogy kezes marad?

Köszönöm a válaszokat!

Üdv.: Imre

Hozzászólás 2008 nov. 14, 0:03 
Marcsika ezek gyerekeiből majd kérek tőled.Most fűzöm a nagybátyámat hogy neki is legyen hullámosa,de a neje nem engedi.Félnek hogy a lakók morogni fognak.Nekem a fehér tojótól és a kék himtől alapjaiban fehér és kék,és szürkés feketés szinű,három fiókánál háromféle elrendezésben jelennek meg a szinek.Azért csak három fióka,mert ez az első fészkelése,de nagyon jó anya.Úgy látom a többi pár is nagyon készülődik az udvarlásra.Lassan a te kicsinyeid is nekilátnak a családtervezésnek.
:) Pusz

Hozzászólás 2008 nov. 13, 0:03 
Ja éa a madarak szineiből itélve lehet fogadást tenni milyenek lesznek.Szerinted? A sárga erc mindenképpen öröklődik a kék himtől.Kiváncsi leszek nagyon.

Hozzászólás 2008 nov. 12, 23:59 
Marcsika már csak türelem kell és a kis hullámosaid párba állnak és utána csak ontják a fiókákat.Nekem a jól bevált párom mára lerakta a nyolcadik tojását,amit soknak tartok,igy áttettem a másik párhoz ahol még csak négy tojás volt.Ja,kettőt raktam át.Igy most kvittek.

Hozzászólás 2008 nov. 12, 0:49 
Sziasztok!
Nekem is volt ilyen harc a hullámosok között,de szerencsére nem ennyi vérrel járt.De én is aggódva figyeltem a kimenetelt.pár nap múlva megnyugodtak a kedélyek és beállt a béke.Azóta mind a három pár kiválasztódott és egyikük már költ is.A többi barátkozik és udvarol.

Hozzászólás 2008 nov. 6, 21:43 
Helló csendes!Nálam ez a viselkedés az odú. harcra emlékeztet.Azóta szűnt meg mióta először a tojókat rakom a helyükre,1hét után a hímeket{a tojók kiválasztják az odút,nincs harc!!!}.Javaslatom a kezelésre CYCLO spray A.U.V.Fájdalomcsillapít,és azonnal elállítja a vérzést.Nem olcsó de a legjobb.
Üdv:Kalapos.
Ja: a cicerélés:vedd ki a + hímeket.Mindig 1-el több tojó mint hím!!!

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 nov. 6, 18:26 
Szia Csendes!

Nekem egy kis zebrámnak volt sérült a combja és az állatorvos, aki műtötte is, javasolta a bepanten plusz kenőcsőt vékonyan, naponta 2x a sebre. Ez a kenőcs a vérző sebre is kenhető, nem csíp vagy ilyesmi.
Gyógyszertárban, recept nélkül kapható. Fertőtlenít, segíti a gyógyulást és antibiotikum is van benne.
Nekem bevált, szépen megygógyult a kismadaram, nem gennyesedet és nem gyulladt be a seb.

Szerintem is tedd külön mielőbb!
Remélem hamar meggyógyul szegény!

Hozzászólás 2008 nov. 6, 17:51 
A másik csipte ki neki! A héten a második ilyen eset, de ez most nagyon durva! minden tiszta vér! Nem duzanat volt 100%!!

Hozzászólás 2008 nov. 6, 17:39 
De mi történt pontosan? A másik csípése? Nem valamilyen duzzadás, daganat fakadt ki? Nézd meg alaposan. Kicsit túl sok a vér. Én a helyedben különraknám egy kis kalitkába, megmosnám, esetleg kis tetránpor.

Hozzászólás 2008 nov. 6, 16:28 
SEGITSETEK, LÉGYSZI!!!!!!!!
MIT TEGYEK? AZ ÜLŐRUDROL CSÖPÖG A VÉR! :(
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 4, 18:10 
Sziasztok!

Pár kérdésem lenne! Remélem tudtok segiteni! Sőt tuti! :)
Az egyik hullámosomnak nagyon megcsipték az ujját nagyon csunya, mit tegyek vele?
És mégegy számomra érdekes kérdés! Miért cicerélik a hullámosaim a fürjeket?

Hozzászólás 2008 nov. 4, 9:29 
Szia Brimston!

a tenyésztő neve nem az hogy F......... István, csak nem szerettem volna nyilvánossan kiirni a nevéd, de ugy érzem mostmár teljessen mindegy a gyürün igy szerepel : Fodor I. 41 90

Hozzászólás 2008 nov. 3, 22:16 
Egyre gondoltunk Attila.

Hozzászólás 2008 nov. 3, 22:14 
"Köszönöm a COM hivatalos besorolását. Be tudnád idézni azt a besorolást is, ahová az INO-k tartoznak? Látom, ott van, de én arra gondolok, hogy a besorolás szerint a COM mitől tekint INO-nak egy madarat!? Úgy mindjárt egyértelmű lenne, hogy miről is beszélek! ;) Ami egyszínű és piros szemű, az náluk mind INO??? Mert ez igennagy gáz!

Persze, amikor én INO-ról beszélek, az minden esetben nemhezkötött öröklésmenetű madár. Szerintem a recesszív INO = piros szemű egyszínű falow-val."

Szia

Na ez már világos beszéd!
Természetesen a nemzetközi bírók sokkal jobban különbséget tudnak tenni a ránézésre egyforma sárga, pirosszemű madaraknál mint mi. A mutációk a COMnál pontosan le vannak ám írva, milyen toll, láb, viaszhártya, arcfolt, íriszgyűrű határozza meg az adott mutációt, így ezek nem hasraütések ám! Csak sajna ezt mi még nem olvashattuk, de azt igérték Decemberre lefordítják az összes standard-ot.
És az utolsó hivatkozott mondatodhoz még annyit: a hullámosoknál létezik nem nemhezkötött (NSL) inó is, de attól még nem kell Fallownak lennie mint ahogy írod. Tökéletes inó, csak nem ivari kromoszómán öröklődik.

Hozzászólás 2008 nov. 3, 22:13 
Hullámosnál van olyan, hogy NSL lutinó, helytelenül recesszív lutinónak hívják, de ez nem azonos a Fallow-val!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412 ... 422  Következő