Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 14, 15:44 
Sziasztok Csaba és Kynyoo!
Jól tudod Csaba valóban még nem találkoztunk. A délelött folyamán beszéltem a Ferivel telefonon. Ami egy kb. 10 perces beszélgetésbe belefér azt megbeszéltük. Akár hiszitek akár nem mi jóban voltunk és talán még vagyunk is a vitáink ellenére. Szívesen vitatkozok veletek is ha azt akarjátok!
Üdv : Ottó

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 14, 15:18 
Ottó írta:
Csaba elárulhatnád melyik szó vagy mondat volt cikiző esetleg sértő szerinted. Nem állt szándékomban a kérdésemmel sem cikizni sem megbántani a Ferit csupán érdeklődtem akárcsak a többiek.

Megmondom őszintén én itt a matekozásnál véltem felfedezni némi kételkedést, de lehet, hogy én értettem félre.

Ottó írta:
Vágom hogy arra vártatok hogy hozzászóljak és belém bírjatok kötni a múltkori sérelmek miatt.

Hát én meg ezt nem vágom, mert fogalmam sincs, miről van szó meg nem szokásom senkibe sem itt sem máshol belekötni. Nem tudom, milyen múltkori sérelmekről van szó, hiszen mi még-ha, jól tudom- nem is találkoztunk.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 nov. 14, 13:25 
neco írta:
Szevasztok!
Gratulálok Feri, akárhonnan nézzük szép eredmény! Egy komoly nemzetközi mezőnyben akármilyen kategóriában is helyezést elérni nagyon szép teljesítmény! Nem sok magyar tenyésztő dicsekedhet hasonlóval biztos vagyok benne! (volt egyáltalán EB-n, VB-n színkanáris, aki elért eddig valamit?!?)
Mégegyszer: GRATULÁLOK!

fric32 írta:

A másik lényeges dolog,hogy sikerült hozznom egy jó pár madarat:

3 db intenziv hím fekete-piros kobald

2 db "B" hím fekete-piros kobald

2 db intenziv tojó fekete-kobald

1 db "B" fekete-piros kobald hordozó

2 db hím fekete-piros mozaik

2 db tojó fekete-piros mozaik

2 db intenziv hím fekete-piros(bronz)

1 db "B" hím fekete-piros

2 db intenziv tojó fekete-piros

1 db hím barna-piros pasztel mozaik

2 db tojó barna-piros pasztel mozaik

1 db tojó barna-piros mozaik feó

1 db hím barnakobald hordózó

1 db barna kobald tojó

Egy kérdésem lenne a beszerzett madarakkal kapcsolatban. Egy átlagárat tudnál mondani, mennyiért vetted a madarakat?
(csak azért vagyok kíváncsi, mert "kupec" titulust aggattak ránk a régi motorosok közül, mert 10ezres körül adjuk a minőségi (tehát lebírált, max. pontos, vagy attól 1-2 ponttal attól elmaradó) madarakat.)
Szóval kíváncsi lennék a minőségi színmadarak "világpiaci" árára.
Gondolom az 1500EU extrém ár, egy átlagárra lennék kíváncsi, amiért a minőségi madarak mennek.
Köszi!

Hát az tényleg extrém ár az 1500 euró,de 50 euro alatt nem lehetett madarat venni,természetesen számít milyen szín,az lipocromok voltak a legolcsóbbak,de ott is egy kíállított madár már 100 eurót kostált,a melaninok állaga 70-150 euroig volt,aztán ebből ki hogy tudott kiegyezni,én amiket vettem az 80-120 euro között volt db.
Higyétek el nem hiába vettem és nem ment el az eszem de tudtam ilyen minőséget nem tudok venni,Sacilélbe,Emilióba,Linzben,Kasselbe,de nem mert ott nincs esetleg ilyen minőség hanem azokat ott nem adják el és ezt tapasztalatból mondom.

Doromboló,ne hidd nem értetelek,most is melóból ugrottam haza és míg várom a kollegámat addig gondoltam benézek,ezért írtam most.

Reggel megyek Szentesre,ottleszek vasárnapig akit érdekel mesélek,.

Hozzászólás 2008 nov. 14, 12:45 
doromboló írta:
Írta ezt Lajos bátyád miután megírta a Feri mi is történt !....Érted !?...
Hogy kinek miről járt a szája a szövetségnél meg kinek nem és ki mert kimenni ki meg nem mert vagy akart ez hogy jön ide !?...

Én is tudtam mi történt azt te érted? Mert Skype-on beszéltem pappcsával és ő tájékoztatott!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 14, 12:12 
Én azt tudtam, de szerintem a kanáris berkeken belül tudja mindenki, hogy a Nyiri Ferinek baromi jó madarai vannak ! Az viszont nem azt jelenti, hogy egy világversenyen is úgy látják, vagy úgy akarják látni !....
Attól azok a madarak EU szintű madarak ezt aki egy kicsit is ért hozzájuk az látja. Az viszont nagy szó hogy ezt a átlagon felüli minőséget nem tudták nem észrevenni a külföldi bírók. Harmadiknak lenni a tenyésztők versenyében számomra nagyobb szó mint a champion madár tulajdonosának lenni, bár így az 1500 E után ?...! :D ...Ezzel kapcsolatban meg az a véleménem, hogy adott vola a vevő inkáb a szüleiért kicsit többet mint megvett egy végterméket ami tenyészteni meg nem biztos hogy jó !?...

Hozzászólás 2008 nov. 14, 12:00 
Írta ezt Lajos bátyád miután megírta a Feri mi is történt !....Érted !?...
Hogy kinek miről járt a szája a szövetségnél meg kinek nem és ki mert kimenni ki meg nem mert vagy akart ez hogy jön ide !?...

Hozzászólás 2008 nov. 14, 11:44 
doromboló írta:
Ha hallgattál vona bölcs maradtál volna kynyó !.....

Nem hinném hogy hallgatnom kellett volna mert nem akartam! Egy másik topikban lehet olvasni hogy összesen két fő érdeklődött a szövetségnél az EB után! Nos a Feri nem csak érdeklődött és nem csak a szája járt mint sok más embernek akik csak kritizálni tudnak mindent hanem ő el is ment... Azt hogy teljesen mindegy miért kapta nem szó szerint értettem tisztában vagyok vele hogy nem mindegy hogy Eb első valaki vagy csak részvételért kap valamit! (bár ez se elhanyagolható hiszem nem sokan kívánkoznak EB-re menni!)Én annak tudatában írtam már ezeket hogy tudtam hogy nem részvételi serlegről van szó!!!
Ahogy Lajos bá írta:
Amit Olaszhonban megkaptál, ez a 3. helyezett azt jelenti, hogy állományod egy stabil és figyelemre méltó szakmai munkával kialakított tenyészet, mely a hazai pályán példa értékű és ígéretes jővőt előrevetítő, a többiek számára is követendő tevékenység.
Itt ez a lényeg semmi más az hogy a 3.helyet éppen hogyan miként számították valamiért kapta, a lényeg ennyi és nem azért kapta mert benn volt a bírálaton vagy pedig azért mert nagy dumája van!

Hozzászólás 2008 nov. 14, 11:01 
Ja ! Még eszembejutott olvasás közben hogy a Feri serleggel gatya nélkül jöhetett haza !... :lol: Ennyi madarat venni, mikor írod hogy nem a 10-30 eurós madarakat kell behozni !....Komolyra fordítva a szót, gondolom ebben voltak cserék is.. ?!

Hozzászólás 2008 nov. 14, 10:57 
Ha hallgattál vona bölcs maradtál volna kynyó !....Egyáltalán nem mindegy hogy ki hol, mikor, miért kap serleget ! Legfőképpen annak nem aki kapja !!!.... Ezt a beszámolót ha előbb sikerül a Ferinek megírni akkor nincs ez a találgatás de őszintén megmondom engem idegesített hogy a Feri beszámolóján keresztül nem juthatok el az EB-re !...Csak nem ír, csak nem ír !....Mi odaát már egy jól sikerült tréning nap után is hivogatjuk egymást, itt meg egy EB-ről volt szó !...Arra persze ki gondolt hogy ennyire elfoglalt ?!....Lám mikor tájékozódtunk annak arányában tudott gratulálni az IDRE elnöke is ! Gondolom ha az első magyar résztvevő emlékserlegét kapta volna akkor nem gratuláltunk volna akkora hőfokon !...Mikor először jártam külföldi versenyen még szappantartóban eldugva vittem a madarakat. Volt hogy el is pusztult egy-egy és persze a premieren sem tudtak sokat mutatni ezért dobogó közelbe sem kerültem velük mégis kaptam nem is egyszer szép serleget a részvételért, meg a legjobb magyar különdíját !....Amit megtudtunk a Csabától, ami a számokat illeti érthetetlen volt, ezért kérdeztük hogy hogy van ez számítva ?!...Csak kíváncsiságból és nem cikiből...lágalább is ami engem illett ! Azt persze nem tutam hogy itt ki haragszik kire de nekem a legparányibb szikrája sem volt senkit cikizni !!!
Egyszerűen szerettem volna megtudni korábban amit később ,megtudtam.
És köszönöm, egy pillanatra átrézezhettem a verseny hangulatát...Ennyivel azért nem érem be de gondolom könyvet nem akar írni ebből a Feri ezért szóban kibeszéltetem Vasárnap Szentesen !....
Mégegyszer GRATULA !...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 nov. 14, 9:30 
Szevasztok!
Gratulálok Feri, akárhonnan nézzük szép eredmény! Egy komoly nemzetközi mezőnyben akármilyen kategóriában is helyezést elérni nagyon szép teljesítmény! Nem sok magyar tenyésztő dicsekedhet hasonlóval biztos vagyok benne! (volt egyáltalán EB-n, VB-n színkanáris, aki elért eddig valamit?!?)
Mégegyszer: GRATULÁLOK!

fric32 írta:

1 db barna kobald tojó

Egy kérdésem lenne a beszerzett madarakkal kapcsolatban. Egy átlagárat tudnál mondani, mennyiért vetted a madarakat?
(csak azért vagyok kíváncsi, mert "kupec" titulust aggattak ránk a régi motorosok közül, mert 10ezres körül adjuk a minőségi (tehát lebírált, max. pontos, vagy attól 1-2 ponttal attól elmaradó) madarakat.)
Szóval kíváncsi lennék a minőségi színmadarak "világpiaci" árára.
Gondolom az 1500EU extrém ár, egy átlagárra lennék kíváncsi, amiért a minőségi madarak mennek.
Köszi!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 nov. 14, 8:15 
eszterolajos írta:
Szervusz Feri !

Az IDRE tagjai és vezetői nevében gratulálok neked az Európa Bajnokságon elért eredményedhez.
Ez nem kis teljesítmény úgy csak próbaként első megjelenésre. Örülünk, hogy szeptember 2o. óta közénk tartozol és Te is bekapcsolódtál a munkánkba. Amit Olaszhonban megkaptál, ez a 3. helyezett azt jelenti, hogy állományod egy stabil és figyelemre méltó szakmai munkával kialakított tenyészet, mely a hazai pályán példa értékű és ígéretes jővőt előrevetítő, a többiek számára is követendő tevékenység. Főleg az tetszik benne, hogy következetesen fejleszted az állományodat és "nem a piacra termelsz" bízol önmagadban és tudásodban, azt nem csak szavakkal fényezed, hanem be is mutatod a gyakorlatban is.
Remélem, hogy az OB- én is megfelelő elismerést kapsz, melynek beszámításával hamarosan joggal kivívod az egyesületünk kiváló tenyésztőinek járó szakmai elismerést.
Mégegyszer Gratulálok és személy szerint is boldog vagyok, hogy közénk tartozól.

Köszönjűk a lelkesedésedet, szakmai munkádat, a veled hasonló gondolkodásúakkal együtt öregbítitek a Magyar madarászat hírnevét, megalapozzátok és kijelőlitek a jövő madarász nemzedékének útját.

Köszönöm Lajos,a másik amiről még nem beszéltem,hogy sikerült megismernem olyan C.O.M tagokat,helyesebben vezetőket akiktől kértem anyagot a standardokról,genetikáról amit meg is igértek,hogy adnak nekünk szegény magyaroknak,ingyen és bérmentve,meg az is mondták szívesen eljönnek ha gondoljuk,csak hát mind tudjuk ezeknek az embereknek az utazását,szállását,kajájukat,ki kéne fizetni és tartanak egy szeniráriumot ha van ilyen szándék és lenne erre pénz.

A küzminek már említettem a dolgot csak kell valaki aki tud olaszul és fel tudja venni a kapcsolatot és emailen vagy telefonon.

Hozzászólás 2008 nov. 14, 8:04 
Ottó írta:
Vágom hogy arra vártatok hogy hozzászóljak és belém bírjatok kötni a múltkori sérelmek miatt.

Nem erről van szó Ottó tévedsz!
A múltkori dologról annyi a véleményem hogy itt (Dunántúl!) semmi nem a "NAGYKÖNYV" szerint megy gondolok itt a kiállításokra stb ugye ami a vita alapját képezte! Itt egyszerűen az a helyzet hogy örülnek neki a szervezők ha tudnak összeszedni kiállítókat akik hajlandóak megmutatni a madaraikat ennyi! Csaba nekem Egerszegen azt mondta hogy majd meglátom ha rendszeresen járok kiállításra hogy egy dolog a nevezési felhívás és egy másik dolog a gyakorlat és teljesen igaza van!!!
Erről a témáról meg az a véleményem hogy senki nem vonta kétségbe a matematika tudásod és esetleg ha tudsz olaszul vagy angolul akkor vedd fel a kapcsolatot a szervezőkkel és kérdezz rá hogyan számították ki ezt a pontszámot! Gondolom nem az összes madár pontszámát adták össze mert akkor mondjuk 40 darab 80pontos madárral tarolni lehetett volna ebben a "kategóriában" és ahogy tudjuk a 80 pont nem a legfényesebb!!! Viszont azt eltudom képzelni hogy a 88pontos és annál magasabb pontszámú madarak eredményét összeadva jött ki ez az eredmény! Ezt csak mint egy esetleges lehetőséget vázoltam fel, a számok jelképesek és csak egy józan gondolat akart lenni! A konkrét választ biztos a versenykiírás tartalmazza vagy a szervezők tudják napvilágra hozni!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 14, 7:46 
Szervusz Feri !

Az IDRE tagjai és vezetői nevében gratulálok neked az Európa Bajnokságon elért eredményedhez.
Ez nem kis teljesítmény úgy csak próbaként első megjelenésre. Örülünk, hogy szeptember 2o. óta közénk tartozol és Te is bekapcsolódtál a munkánkba. Amit Olaszhonban megkaptál, ez a 3. helyezett azt jelenti, hogy állományod egy stabil és figyelemre méltó szakmai munkával kialakított tenyészet, mely a hazai pályán példa értékű és ígéretes jővőt előrevetítő, a többiek számára is követendő tevékenység. Főleg az tetszik benne, hogy következetesen fejleszted az állományodat és "nem a piacra termelsz" bízol önmagadban és tudásodban, azt nem csak szavakkal fényezed, hanem be is mutatod a gyakorlatban is.
Remélem, hogy az OB- én is megfelelő elismerést kapsz, melynek beszámításával hamarosan joggal kivívod az egyesületünk kiváló tenyésztőinek járó szakmai elismerést.
Mégegyszer Gratulálok és személy szerint is boldog vagyok, hogy közénk tartozól.

Köszönjűk a lelkesedésedet, szakmai munkádat, a veled hasonló gondolkodásúakkal együtt öregbítitek a Magyar madarászat hírnevét, megalapozzátok és kijelőlitek a jövő madarász nemzedékének útját.

Hozzászólás 2008 nov. 14, 7:19 
Kynyoo írta:
pappcsa írta:
Na ez megint jó magyarosra sikerült! Nem hogy örülnénk neki, hogy végre van valaki, aki egy világversenyről hoz egy kupát, hanem elkezdjük cikizn. Nem csoda, hogy elmegy a kedve az egésztől.

Teljesen egyetértek Csabával! Nem hogy büszkék lennénk még kötekszünk is meg szúrkálódunk egyet!
Már várom azt a hozzászólást hogy "a kupaátadás nem csak trükkfelvétel?"
Nem kell ódákat zengeni de szerintem teljesen mindegy miért kapott kupát a Feri!
Amúgy ha más is kapott EB-n vagy VB-n bármilyen kupát vagy elismerést hajrá tegyétek közkinccsé és dobjatok fel pár képet!
Én várni fogom gondolom sokan mások is, had gratuláljunk!!!

Maradok tisztelettel egy KEZDŐ MADÁRTARTÓ!

Sziasztok!
Csaba elárulhatnád melyik szó vagy mondat volt cikiző esetleg sértő szerinted. Nem állt szándékomban a kérdésemmel sem cikizni sem megbántani a Ferit csupán érdeklődtem akárcsak a többiek. Vágom hogy arra vártatok hogy hozzászóljak és belém bírjatok kötni a múltkori sérelmek miatt. Esetleg ha a 27 madárra 1059 pontot találtad sértőnek elárulom én is tudom hogy az lehetetlen azért nem írtam le mert úgy gondoltam ez mindenki számára egyértelmű. A minimum pontszám amit kaphat 27 madár az 2160 pont de tudom hogy a Feri ennél többet kapott. Ezért érdeklődtem hogy mennyi madárra jött ki az a bizonyos pontszám. Nem értem mi ebben a titok. Próbáltam úgy fogalmazni ezt az írásomat hogy ne tudjatok belekötni.
Üdv : Hermann Ottó

Hozzászólás 2008 nov. 14, 6:53 
pappcsa írta:
Na ez megint jó magyarosra sikerült! Nem hogy örülnénk neki, hogy végre van valaki, aki egy világversenyről hoz egy kupát, hanem elkezdjük cikizn. Nem csoda, hogy elmegy a kedve az egésztől.

Teljesen egyetértek Csabával! Nem hogy büszkék lennénk még kötekszünk is meg szúrkálódunk egyet!
Már várom azt a hozzászólást hogy "a kupaátadás nem csak trükkfelvétel?"
Nem kell ódákat zengeni de szerintem teljesen mindegy miért kapott kupát a Feri!
Amúgy ha más is kapott EB-n vagy VB-n bármilyen kupát vagy elismerést hajrá tegyétek közkinccsé és dobjatok fel pár képet!
Én várni fogom gondolom sokan mások is, had gratuláljunk!!!

Maradok tisztelettel egy KEZDŐ MADÁRTARTÓ!

Hozzászólás 2008 nov. 13, 23:39 
Még 1 kép és nézd Otto érdekes módon bent voltam a bírálaton látod ott is és mégsem én lettem az első.
Kép

Látod Otto a külömség kettön között én ott is láttam és tapasztaltam,te pedig a könyvekből meg innen onnan szerzed a tapasztalatot,hát van külömség,hidd el.

A másik pedig az itt a forumon sokan nagy szakértők de miért nem az eredményeivel mutassák tudományukat a madaraik által ez nem értem.

A hátérbe aki bírál ő az argentin bíró aki bizony 1500 fizetett egy 94 pontos europabajnok egyéni piros achát mozaik hímért.

Hozzászólás 2008 nov. 13, 23:32 
doromboló írta:
Köszi !...Majd a Feri végre lesz olyan kedves és tart nekünk egy részletes beszámolót ?!... :roll: Feriiiiiiiiiiiiiiii ! Hunvagy máá !?.... :)

Szia,Doromboló,megmondom neked pontosan nem tudom hogy számolják ezek a pontokat mert nem foglalkoztam vele,de ezért nem is akartam ezzel foglalkozni és itt írogatni mert mióta hazajöttem ezer dolog szakadt a nyakamra,én is csak azután tudom amit az olasz mondott nekem és megmondom nem is érdekelt csak örültem neki,de igazából nekem ami ennél fontosabb volt az,hogy ott lehettem és olyan madarakat láttam amiket eddig még soha.

Hát Magyarországnak azért még van mit fejlödnie,de szerintem ezek nem évek hanem lehet évtizedek,föleg amíg a 10-30 euros madarakat hozzák be zömével,azok is madarak de nem odavalók és egészem mások.

Ezem a kíállításon legalább rájöttem,hogy a madaraimon hol kell még javítanom pl,a fekete-piros(bronzaimon),az alak-nagyság jó,tollazat jó,kategoria elég jó,szarurészek sötétek(feketék),de sajnos a rajzolaton még,főleg a hátukon,hogy egybefolyon a fekete rajzolat javítani kell.

1 db barna kobald tojó

Ui:Otto azt mond meg nekem ha nem jó ha a bronzoknak fekete a lába akkor valyon miért tőllem kellett madár az europabajnoknak és érdekes módom,úgy hímből meg tojóból fekete(nem sötét) lábú és csörű madarat választott?
Ez az olasz úgy hívják Panniza Idris ő nyerte a melanin kategoriát meg,rengetd színcsoportba,kobaldok,feketék,barnák,zöldek,stb,achátok,izabellák stb amiből az egyéni első helyet egy argentin bíró vette meg 1500 eu és nem elírtam.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 13, 23:30 

Hozzászólás 2008 nov. 13, 22:59 
Ottó írta:
Sziasztok!
Engem is az érdekelne hogy jön ki az 1059 pont. Ennyi ponthoz nemhogy 8 de 10 madár is kevés lenne. (A gyengébbek kedvéért 10 db 92 pontos madár is csak 920 pont.) A Feri által nevezett 27 madárra pedig nagyon kevésnek találom az 1059 pontot. Na akkor hogy is van ez? Esetleg Feri ha éppen olvasgatod a fórumot válaszolhatnál a neked feltett kérdésekre. Tudom nincs sok időd de amióta doromboló kérdéseket intézett feléd már kétszer is láttam hogy itt voltál a fórumon csak válaszolnod nem sikerült.

Hát Otto,vegyél egy katalogust és nézd meg de ha egy kicsit matekozol akkor sem nehéz összeszámolni aki tudja,mert ha elosztod a 1059:27=39 madaranként,de hát gyerekek ezért nem is irok mert itt mindig akad okostojás ,hogy nem fogom én magyarázni aki ott lesz Szentes láthatja majd a katalogust.

Hozzászólás 2008 nov. 13, 21:28 
Sziasztok!
Engem is az érdekelne hogy jön ki az 1059 pont. Ennyi ponthoz nemhogy 8 de 10 madár is kevés lenne. (A gyengébbek kedvéért 10 db 92 pontos madár is csak 920 pont.) A Feri által nevezett 27 madárra pedig nagyon kevésnek találom az 1059 pontot. Na akkor hogy is van ez? Esetleg Feri ha éppen olvasgatod a fórumot válaszolhatnál a neked feltett kérdésekre. Tudom nincs sok időd de amióta doromboló kérdéseket intézett feléd már kétszer is láttam hogy itt voltál a fórumon csak válaszolnod nem sikerült.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 134  Következő