Szép nap volt ez a mai ! .... Már ahogy elkezdődött sem volt egyszerű mert szokás szerint késve sikerült indulni itthonról a szentesi NAGY MADÁR DZSEMBORIA !.... Szerencsére navigátorom is akadt a hosszú útra Ley István szinkanáris barátom személyében akivel végig veszekedtük az utat a GPS-el ! A gépnő jobbra mondta, mi balra szedtük a kanyart mikor végre iránba éreztük a gáját és leparkettázva a 2. százast is mutatta a kilóméteróra, akkor mondta be, hogy forduljak meg !...Már nyultam a kézifékhez mire a Pityu leordította a dögséget és nem kerültünk tetőre !...

Szóval egy kalandos, tempós autózás után még maradt annyi idő, hogy körbe szaladjunk az év kétségtelen leg szinvonalasabb kiállításán, legalább is ami a külsőségeket illeti. A szakmai oldalról érdekeltség hiányában nem tudok mit mondani de a csodálatos helyszínhez kepcsolódóan feltételezhető a tartalmi rész tökéletessége is !?...Volt szerencsém megismerni élőben is a fórumozó kedves kollégák közül néhányat ami igazán nagy örömmel töltött el !...A Papp Csabival a kézfogás után 3 perccel már nyomtunk egy ZEPPELIN számot majd kedvesen válaszolt a kérdéseinkre, elmondta a véleményét a kiállított madarakról...kidumáltuk a csajokat is aztán fejest be az előadó terembe ahol már elvileg elkezdődött az előadásom a rollerekről....Innen csak perceket késtem mert még a hallgatóság is kerste egymást...

...Szóval kissé szerencsétlen időben a kiállítás bontással megegyezően elkezdtem a mísort a roller kanárira kiváncsi, maroknyi de annál lelkesebb hallgatóság előtt. Nagy örömömre ott volt a roller szakcsoport vezérkara a Neubrand Gabival és az Iker Ferivel testesülve. Képviselték magukat az ős IDRÉSEK Küzmös Csaba személyében. A másik tikudvarokból is jöttek : Bird, Brimston, CWG, ...és még néhányan akiket sajnos nem tudtam beazonosítani biztosan. Voltak az érett korosztályból is, képviselve a hajdani rolleresek valaha szebb napokat megélt világát !... És csak mondtam mondtam a gondolatokat amik összetornyosúlva próbáltak egyszerre utattörni kifele. Nehezen sikerült sorba rakni őket annál is inkább mert kezdett úrrá lenni rajtam a 300 km-es vágta idegfeszítő elhasználtsága ! Aztán elővettünk necó tavalyi madaraiból négyet és visszatért belém a lélek ! Meghallva a lágy dorombolókat, a gyönyörű mély kongvacsengőket, a kissé jétékos kacagó ütemeket s 2 perc alatt helyre állt az idegrendszerem ! Kár hogy az egybegyűltek sokat nem hallhattak belőle mert sajnos ehhez túlságosan nagy volt a terem....Az előadás végén sok kérdést tettek fel az érdeklődők ami számomra azt jelezte, hogy érdekes területre sikerült elvezetni a más pályákon kivállóan mozgó madarász kollégákat...
Végül köszönet illeti a rendezőket a kiválló munkáért, a jó szervezésért !
Hazafelé tele élményekkel végig 200 alatt sikerült tartani a lóerőket és egymás szavábavágva éltük meg újra ezt a csodálatos csak kissé rohanós napot !