Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 júl. 12, 18:41 
Szia Gabesz!
Köszi az infót, de úgy látszik helyre állt a rend, mert az a tojó aki elpottyantotta az etetőbe azt az egy tojást, azóta már három tojáson ül a fészekben rendesen. Ha a kicsivel nagy gond lenne ha kikel, akkor szerintem megpróbáljuk kézzel etetni, mert a Laci már nevelt kézzel kis kanárit. Volt egyszer hogy az egyik tojónál tojáselakadás történt és segíteni kellett rajta, úgy , hogy a Laci melegítette, lehelte a kis tojót egész addig, amíg jobban nem lett, majd azután kézzel kinyomta belőle a tojást. Ezután az eset után a kis tojó felnevelte a fiókát, ami a mai napig nála van. Drukkolj nekünk, szia Katica

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 júl. 12, 16:23 
Hurááááá !
Légy üdvözölve nálunk Acca....kicsit olyan arab terrorista neved van de azért jó helyre jöttél !... :08:

Hozzászólás 2007 júl. 12, 15:05 
Üdv. mindenkinek!
Most tereltek átt hozzátok "fertőzés" veszély fennállásával. Visszaolvastam pár oldalt. Arra jutottam, hogy én is szeretnék Roller kanárikat a meglévő színesek mellé!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 júl. 12, 9:56 
Megnéztem közelebbről is a kivett fiatalt. Nem találok benne idegen légióst, de tudom, hogy ők az éj leple alatt "munkálkodnak"... Este majd kiveszek a röpdéből is egy-két tollast, kurkászás végett, de remélem, tiszta lesz a terep...

Pussz: Gabesz

Ui: Katica, óriási az egy hét különbség a kismadarak között!!! Már több éve kanárizom, és legtöbbször ott szúrtam el, hogy hagytam a tojásokat abban a sorrendben kikelni, ahogyan jöttek... Legtöbb két fióka maradt meg egészségben az 5-4 tojás közül... Az egy nap különbség is látszik! Azóta már másképp csinálom :)
Ha mondjuk kivennéd a hímet, és visszatennéd a tojást oda, ahová tojta, megülné? Próbáld ki műtojással... Hátha van még esélye a kicsinek?

Hozzászólás 2007 júl. 11, 21:52 
Sziasztok !
Érkezési sorrendbe...
Gabeszka ! Szerintem helyesen tetted, hogy külön raktad, mert a véres madarat a többiek közül biztos lesz amelyik csipkedni akarja !...Persze a túlturbózás nélkül is előfordul, mondjuk tisztálkodás közben, hogy megsérti magát, de ez csak ritkán...A barátomnál volt olyan, hogy az egész röpde tocsogott a vértől ! Komolyan horrorisztikus látvány volt 24-ből 18 véres volt !?.... A srác agyba főbe vitaminozta őket....
Lehet akkor is baj, ha vannak atkák, vagy tolltetvek és a magában kotorászó kismadár óhatatlanul felvérzi a nagyon érzékeny vérbő tollkezdeményt !
Szia Katica !
Ha hullámosaid lennének akkor azt mondom rendben lesz a kicsi a lemaradás ellenére, de kanáriéknál szinte elképzelhetetlen. Ha mégis sikerülne írjad meg és bekerülsz a kanári GUINES-be.
Miért nem vágtad ki a dilis hímet, mikor rendetlenkedett ? lehet, hogy ő zavarta a tojót a koltésben ?... :14:

Hozzászólás 2007 júl. 11, 20:28 
Szia Doromboló!
Katica vagyok- tudod a Tangara párja- egy kérdésem volna Hozzád! Bár nem rolleros, de azthiszem tudsz segíteni. Kb egy hete az egyik párnál a tojó eltojt egy tojást az etetőbe, mert oda látta jónak, nem pedig a fészekbe. Miután áttettem a fészekbe nem ült bele, sőt a hím úgy rángatta a fészekanyagot, hogy attól féltem, hogy kirántja a tojást. Ezért úgydöntöttem, hogy átrakom egy dajkához, mert az már kotlott. Nos azóta ott már kikelt a fióka- amelyiken ült a tojó- és most a fióka mellett ott az átrakott tojás- ami szemes, mert megnéztem lámpánál. Most jönne a kérdés. Ha időre kel ki a fióka, akkor a másikhoz képest egy hét külömbség lesz köztük. Ez nem jelent hátrányt a kismadárnak? Bizom benne, mert a hím eteti a tojót a fészken, szinte a nap bármely szakában, és a tojó is eteti a fiókát. Várom a válaszod, szia Katica.

Hozzászólás 2007 júl. 11, 17:27 
"Biztos előfordult nálatok is, hogy a kismadarak első vedlésekor sok felvérzett madár lesz a röpdében...Ez az esetek többségében nem az egymással való veszekedések eredménye, hanem saját maguknak csinálják...Megint a túlvitamínozás veszélyére hívom fel a figyelmeteket, mert a túlturbózott madaraknál a sok vitamin bevitel hatására, felgyorsulnak az események, azaz az új tollkezdemények nagy erővel bujnának elő, de a régi meg még nem esett ki. Mit csinál a madárka ? Segíti kibontni a tolltokokat így össze vissza vérzi magát... "

Sajnos, mostanában kevesebb figyelmet fordítottam a madaraimra... és etetéskor vettem észre, hogy az egyik fiatal madaramnak csúnyán bevérzett és tollhiányos az egyik szárnya... Gondolom, a Doromboló által leírt jelenség lehet az oka. Most külön kalitba tettem, hogy a többiek is legalább ne csípkedjék- bár ez nem sokat segít neki... Kétnaponta kaptak zöldet, egyébként magkeveréken és vízen élnek. Hogyan tudnék rajta segíteni?

Hozzászólás 2007 júl. 10, 20:50 
Én értem a jószándékodat....csak félek, hogy ami - láthatóan - sikeres, az el is romolhat ha megpiszkáljuk ?! Szóval legyen akkor a Kuzmi közvetett megoldása .... :08:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 júl. 10, 20:14 
Úgy látszik félreérthető voltam...
Én mindössze azt akartam javasolni, hogy valahogy különüljenek el a szakmai és a csevegő jellegű hozzászólások. És nem azt, hogy ne legyen ilyen élvezetes és pezsgő csevely!
Könnyebb lenne a már megválaszolt problémákat előkeresni, és nem kellene Dorombolónak újra mindent leírnia. Kuzmi által leírt ötlet erre akár megoldást is jelenthet, azaz időnként össze kellene szedni a "fontosabb" hozzászólásokat, és kiemelni egy másik topicba, vagy cikkbe.
De tiétek a döntés, én csak egy ötletet vetettem fel....

Hozzászólás 2007 júl. 10, 19:17 
Köszönöm, Doromboló, hogy szivélyes házigazdaként látsz itt vendégül! És megtisztelő az elképzelésed... miszerint ellenfelek... Hűha! Jelen pillanatban ott tartok még, hogy több éves kanárizás után is az idősebb madaraim a kedvenceim. Nem tehetek róla, a szívemhez nőttek, énekük- színük miatt,- egy kis vidám napfény a rohanó hétköznapjainkban akik mindig élettel- jókedvvel töltik meg a házat! A fiatalokat ősszel vagy elajándékozom, vagy a boltba viszem be, persze azért közülük is a különlegesebb egyedeket megtartom a jövőre nézve... Csak azoknak a madaraknak nincs nevük, akiknek menni kell... És mivel Fonzótól meg kellett válnom, nagyon gondban vagyok, hogy akkor most csapper hímet vásároljak Fiónám mellé, aki maga is vidám énekes? A félig roller PiciAlfnak pedig roller tojót? Az már túl sok lesz nekem... Na, nem a madarak száma, hisz most is 15-en vannak... Ha sokat latolgatom, így hagyom a társaságot, ahogy van. A legnagyobb szabadságot adom nekik, mit enged a ház- és a családom :wink:, és élvezem a társaságukat. Úgyhogy nem készülünk versenyre, egyelőre.

Hozzászólás 2007 júl. 10, 19:08 
Doromboló,

jó mondatokat tudsz ám kanyarítani...van hozzá vágott dohányod. Kösz a gratulát...
Énszerintem is szegényebb lenne a fórum ha csupán szakmai kérdésekkel és válaszokkal lennénk jelen. Én személyszerint sokkal ritkában látogatnám.
Ma voltunk a kedves feleségemmel a Vásárhely-i állattestvérek kertjében. Akit érdekel néhány foto az megtalálja a www.gzsylm.xfree.hu oldalon, itt az "emberek állatokkal" könyvtárban.
Kérezkedni szeretnék tőletek, holnaptól vasárnap estig. :)

Hozzászólás 2007 júl. 10, 15:05 
Hihi ! Ezt a figurát szeretem a legjobban, mindig tudok rajt vihogni !!...
Gabikám !
Mit gondolsz miért kezdtünk másféléket írni itt a lapon ?...Mert kipukkadtak a kérdések...Alig várom, hogy jöjjön egy újabb szakmai kérdés, de addig is beszéljünk akármiről, csak maradjunk kapcsolatban !!!
Észre sem vettük és lettünk egy nagy család, tudjuk kinek mikor párzik a madara, milyen almot tesz alájuk és azt is, hogy mikor és hova megy nyaralni...hányszor van egy héten "organizációja" ( :oops: )...stb.
Annak is örülök, hogy nincsenek bajjal kapcsolatos kérdések mostanában, ami azt jelenti számomra, hogy sokmindenben sikerült segítséget nyújtani.
Az lenne a nagy álmom, ha az év végi versenyen, vagy annak keretében, vagy azután egy központos helyen találkozhatnánk személyesen is és - hadlegyek telhetetlen - mint ellenfelek is tisztelhessük egymást a közeli jövőben....

Gizmó !
Elfelejtettem válaszolni a múltkori kérdésedre, ennek kapcsán engedd meg, hogy gratuláljak a VÁGYAK KÜSZÖBÉN című film plakát ihletésű merész bejelentkezési fotódnak.... :07:
A válasz a papír tépkedésre...valóban csipkedheti azért is, mert még akarna egy picit mamást papást játszani, de egyszerűen azért is lehet mert a kanári - hasonlóan a többi pintyféléhez - feletébb kiváncsi természet és a kiálló kunkorit meg akarja vizsgálni...?! Próbálj meg keményebb papírt rakni az aljára és úgy rá az almot, hogy egyetlen sarka, vagy éle se látszon ki....

Hozzászólás 2007 júl. 10, 10:15 
Ok, csak próbálkoztam :13:

Nem, még nem kezdtem el csinálni a kalitkákat. Pontosabban papíron vannak már a tervek. A héten kezdem az anyagbeszerzést.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 júl. 10, 2:07 
Sziasztok!

Látom mindenki szerencsésen megérkezett ! Gabesz az Állatkertből , Gizmó Német-honból.... Kuzmi meg egy nagybevásárlásból!
Gratulálok az új szerzeményeidhez! Legyen szerencséd velük! Úgy nézem szép egészséges madarak. Azért ne bánd hogy van köztük ez a néhány kanári. Ha szépen költenek, és jól fütyülnek esetleg majd a fiatal hímek, néhány év múlva azt fogod észrevenni hogy eltünnek lassan a guoldok, zebrák, rizsek és ezerrel rollerezel velünk. :wink:

Gabe , topik ügyben azt hiszem Dorombolónak van igaza. Az alapok, sőt már jóval több is szerepelnek a honlapodon, meg itt a főoldalon. A kérdésekre Doromboló mindennap válaszol. A többi csevej meg tényleg kell, ha az ember szabadidejében szórakozásból néz be ide néha. És én azt hiszem többek közt ezért is látogatja a topicot rendszeresen mindenki.
Le lettél szavazva. :39:
Különben hogy állsz a kalitsorral? Elkészült már?

Hozzászólás 2007 júl. 9, 23:23 
Szerintem még azért él a topik, mert másról is beszélünk, mint a szakma !
Nem akarom hogy szakbarbárrá váljon itt bárki is...A normális madarászás nem szűkülhet be, nem fordulhat be magába, mert az a gyors elporladás bisztos záloga lenne. A madarászok emberek is mindenféle problémával megáldva és a legbensőbb körből várják a véleményt, segítséget...
A csak szakmáról szóló topik rövid idő alatt kifulladna, mert a lényeges kérdések hamar megoldódnak, ezért ha másról nem lehet szó, akkor csend lenne hosszú heteken keresztül....Persze, ha ugyanazt a kérdést hetente teszik fel az érdeklődők, akkor szoktam mondani, hogy tekerjen vissza, mert erről már korábban részletesen volt szó....Egyébként, ha csak egy mosolyt sikerül naponta legyártani a roller kanári farvízén, már megérte, mert meggyőződésem, hogy az egészséges élet elengedhetetlen része, hogy tudjunk örülni, mosolyogni !!! :15:

Hozzászólás 2007 júl. 9, 22:53 
Hali, hali!

Részemről az engedélj megadva! Nem is kell mást csinálni, mint név szerint kiiktatni a hozzászólásokat... Én is, mint kontár kanáris vagyok itt a topikon és bocsi, ha sok helyet foglaltam. Olvasni azért biztosan fogom ezután is 8) hisz eddig is csodálattal figyeltem a koszorús tenyésztőket de a fiatal lendületű kezdő tenyésztőket is- akikről időközben kiderült, hogy nem is annyira kezdők... És loptam tőlük ötleteket, kaptam tőlük tanácsokat- és szerintem más potyatopikos is :wink: .

Annak idején azzal a szándékkal nyitottam a Kanárik topikot a tényésztéssel és tartással kapcsolatban, hogy ott segiitséget kapjak. De aztán nagyon hasznos infót kaptam itt a rolleros oldalon, a legkedvesebb madarammal meg gondom is akadt és itt profi segítségre találtam! Nem utolsó sorban a társaság is nagyon kellemes volt, mi tagadás, itt ragadtam.

Egy időben kértem, hogy szüntesd meg, Kuzmi azt a másik kanárist, de most talán itt az alkalom, hogy inkább átnevezzük. Mondjuk: SOS Kanári ? vagy Hasznos tanácsok kezdő kanárisoknak? netán valami más... Törpöljetek ki valamit, én támogatom. Nagyon sok madaras ismerősöm van más különböző fórumokon, és bizony nem egyszer akad probléma a kis kedvencekkel. Szükség van egy szaktanácsadó topikra!

Azon belül meg minden egyebet fognak- és fogunk majd egymásról tudni akarni, így valószínű, elkerülhetelen lesz ismét a chat-stílus, (ha jól fejeztem ki magam), hacsak száraz szakszöveget nem akarunk-akartok majd olvasni...

Üdv: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 júl. 9, 21:23 
Már sokat gondolkodtam én is ezen a problémán.
Szét lehet választani a hozzászólásokat de nem hiszem hogy túl szerencsés lenne. Kiragadva a környezetéből nem mindig azt adja vissza amit kéne. Lehetne csinálni egy tanácsadói részt ahova a kérdések mennének, míg a csevegő részben lehetne mindenmásról beszélni. Induláskor ilyen felépítéssel működött a forum, nem jött be! Természetesen ez nem csak a Roller kanáris topikra vonatkozik, hanem a többi nagyobb forgalmúra is.

A megoldás a következő lenne.
Időnként fogjuk az egész topikot és kiszedjük belőle az értelmes, tanulságos, vagy másoknak is hasznukra váló kérdéseket-válaszokat, majd ebből szerkesztünk egy irományt.
Maradva a „Roller kanári” témánál, létrehozunk majd egy „Roller kanári kérdések-válaszok” kiemelt témát. Így akit komolyabban érdekel a téma, elolvashatja a hozzá kapcsolódó dolgokat anélkül hogy a többit kerülgetné…

:15:
nagygabe írta:
Kuzmi!
Ezen a fórummotoron nincs lehetőség valahogy szétválasztani az off- és ontopic hozzászólásokat? Ebben a topicban nagyon sok bejegyzés van, és nem könnyű megtalálni már a 37 oldalon az információt!
Végső megoldásként létre lehetne hozni egy csevegő topicot is itt a kanáris részlegben, és oda áthelyezni a nem ontopic hozzászólásokat. Így az új látogatók is könnyebben tájékozódhatnának!

Hozzászólás 2007 júl. 9, 11:28 
Kuzmi!
Ezen a fórummotoron nincs lehetőség valahogy szétválasztani az off- és ontopic hozzászólásokat? Ebben a topicban nagyon sok bejegyzés van, és nem könnyű megtalálni már a 37 oldalon az információt!
Végső megoldásként létre lehetne hozni egy csevegő topicot is itt a kanáris részlegben, és oda áthelyezni a nem ontopic hozzászólásokat. Így az új látogatók is könnyebben tájékozódhatnának!

Hozzászólás 2007 júl. 7, 21:34 
Hurááááááá !!!!! :72:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 júl. 7, 16:38 
Jelen pillanatban nem szeretnék a kanárikkal foglalkozni, de mivel a feleségemnek megtetszettek, tartunk meg belőle.
Ha lesz megfelelő helyem és környezetem, biztos hogy a rollerekkel fogok indítani :)
Addig meg még ki kell rúgni a ház egynéhány oldalát...
:24:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 261  Következő