Részletek a mozcsi-naplómból
2008-11-19
Még október elején két tojást is feltört az aljzaton a kis kannibál tojóm, a Mona

de 11.05-én meglepő módon a fészekbe tojt egy tojást! Viszont 6-án azt is összetörte, ekkor tettem be neki a „bűvös” babszemet műtojás gyanánt! Hatott a varázsbab, ugyanis 2 tojást is tojt mellé és szépen végig is kotlotta!!

Minden bizonnyal tegnap keltek ki a tojások a Mona alatt, de ebben nem vagyok biztos…Valószínűleg napközben történ a nagy esemény, mert reggel még nem láttak arra utaló jeleket. Azonban ma reggel nagy volt a mozgolódás és az apai izgalom a Morfinál. Sőt még az atombiztosan kotló Mona alá is be tudtam pillantani kicsit és nekem úgy tűnt, mintha az egynapos fiókákhoz képest sötétebb fiókapamacs lenne ott és egyetlen fiókához képest nagyobbnak is tűnt ez a pamacs, ami két fiókára is utalhat, de ebben nem vagyok biztos, amíg nem láttam őket, viszont nincs szívem letessékelni a Monát róluk, na majd a gyűrűzéskor…
2008-11-24
Reggel meggyűrűztem a Mona mindkét fiókáját. Szóval jól láttam, tényleg ketten vannak!!
2008-11-25
Újabb Kelés Napja!!
Ma reggel a Petra alatt is kikelt két fióka!! Remélem, hogy majd a 3. tojásból is kikel a fióka napközben… elég sötétnek tűnik az a tojás is. Az örömapának, az Alfnak lett két furcsa új szokása: reggel hozzá sem nyúlt a lisztkukacokhoz, pedig régen egyből lecsapott rájuk, mint gyöngytyúk a takonyra

továbbá beül néha a kotló Petra mellé a fészekbe…