Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 29, 22:16 
Helo!

Én a földre etetek, mert a gyémántgalambok is szeretnek a földön vandálkodni

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 29, 18:17 
daniduke írta:
Köszi:)
Én is így szerettem volna eredetileg, de a földre nem szeretném lerakni a Papik kajáját, Hermészke meg ugyan tud repülni, de azért csak ne kelljen mindig felszenvednie az etetőhöz.

Bár még gondolkozok rajta....

Hermészke repülni tud, de nem kell felrepülnie a táplálékért, mivel fel sem ismeri hogy ott a kaja és éhenpusztul (hacsak nem szedegeti össze az elszórt magokat...). Szóval ez a megoldás nem nyerő.
Viszont, ha jól tudom kecskéid vannak még a röpiben, igaz? Nos, ők viszont élnek-halnak a földön futkosásért és kaparásért, úgyhogy valószínűleg a fenti kaja azért nem fogy, mert szívesebben táplálkoznak a földön...

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 nov. 29, 18:09 
Zottan írta:
Szia Dani!
Nálam a fürjek egy egzótás röpde aljában vannak, nincs külön etetőjük, egy nagy etető van, abban pintyeleség. Ebből esznek a zebrák, sirálykák, kákák, ezüstcsőrűek és a fürjek is. Amit külön nekik rakok be, egy homokkal töltött "fürdő"edény és egy külön kis etetőben a bábolnai táp.
Szerintem felesleges különválasztanod, ha nem bántják egymást, akkor úgysem lesz probléma. Minél változatosabb legyen az eleség amit meghagysz nekik, de akár össze is keverheted a "papagájok magjait" meg a "Hermészke magjait". :)

Köszi:)
Én is így szerettem volna eredetileg, de a földre nem szeretném lerakni a Papik kajáját, Hermészke meg ugyan tud repülni, de azért csak ne kelljen mindig felszenvednie az etetőhöz.

Bár még gondolkozok rajta....

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 29, 17:48 
Szia Dani!
Nálam a fürjek egy egzótás röpde aljában vannak, nincs külön etetőjük, egy nagy etető van, abban pintyeleség. Ebből esznek a zebrák, sirálykák, kákák, ezüstcsőrűek és a fürjek is. Amit külön nekik rakok be, egy homokkal töltött "fürdő"edény és egy külön kis etetőben a bábolnai táp.
Szerintem felesleges különválasztanod, ha nem bántják egymást, akkor úgysem lesz probléma. Minél változatosabb legyen az eleség amit meghagysz nekik, de akár össze is keverheted a "papagájok magjait" meg a "Hermészke magjait". :)

Viszont én is kérdeznék a többiektől:
Ma 4 hetesek a kis fürjek, és már csak a fejük két oldala nem tollas. A fészekben pedig 7 új tojás, aminek gondolom satu, merthogy kakas nem volt bent. Mikor lehet leválasztani a kicsiket, illetve visszatenni a kakast egy újabb költéshez?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 nov. 29, 10:07 
Sziasztok!:)
Megint problémám van... (mikor nincs?)
Szóval, mostanában azt veszem észre, hogy a papagájok magjai nem fogynak..... Jah, meg azt is, hogy a Hermészkém magja meg (ez nagy mennyiség, mert még nem tudom, mennyi az annyi) minden nap elfogy. Az a fránya Mangó eszi meg mindig!! :evil: Meg a többiek is, szerintem...
Most Hermészkém magjai egy tálkában vannak, a földön... Ti miben tartjátok a kaját?
Nálatok nincsenek hasonló problémák?

Amúgy az meg jó hír, hogy a Papik nem zavarják el Herszészkét sehova.. már az első napon egy tálból magocskázott egy hulival 8)
Köszi.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2008 nov. 28, 19:19 
dujuor írta:
Most már csak kotlanod kellene megtanulnod, és semmi baj nem lenne itt.

Jól néz ki a fészek, remélem a kiscsajnak is tetszeni fog majd.

Hát a végén az lesz. :104:
Csak fociznak a tojikkal. :?
Már 9toji van és semmi. :41:

Hozzászólás 2008 nov. 28, 10:22 
Bernát írta:
Remélem ez már tetszik nekik. :D
Kép

:35: :35: :35:

Most már csak kotlanod kellene megtanulnod, és semmi baj nem lenne itt.

Jól néz ki a fészek, remélem a kiscsajnak is tetszeni fog majd.

Hozzászólás 2008 nov. 27, 19:26 
Remélem ez már tetszik nekik. :D
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 27, 18:35 
Én is csak a többiekhez tudok csatlakozni. Grat!

A tojik színéről pedig: világosszőöld vagy sötétzöld szokott nálam is lenni. Ez szerintem függ a madár tollazatának színétől és a táplálástól. Ill. Az idő előrehaladtával is változik. Azt nem tudom pontosan hogy miért. (kotló tojó alatt elszíneződik :arrow: hőhatásra???, vagy csak egy egyszerű oxidáció zajlik le?)

Hozzászólás 2008 nov. 27, 16:34 
feketemarcsi írta:
Nálam tegnap a kis csoki tojóm majdnem elpusztult... Megyek haza a tolla borzolt, gubbaszt, tátog, a szeme csukva, bókol...

Na mondom, ennek meg mi a baja, reggel még igencsak eleven volt (ez már este 7 körül volt). Kiveszem, megnézegetem, már teljesen erőtlen volt. Látom, hogy a fenekénél dudor, na ez tojás probléma, most mi a fenét csináljak vele, állatorvos már ilyenkor nincs, meg amúgy sem ért a madarakhoz.

Gondoltam, hogy megpróbálom megoldani, mert így mindjár elpusztul, ha közben elpusztul, legalább megpróbáltam megmenteni.

Beolajoztam egy fültisztítót és óvatosan megpróbáltam megkeresni a tojócső bejáratát, ugyanis valahogy a tojócső egy ráncsa a fenék és a tojás közé került és ez torlaszolta el a kijártot és szegényke addig erőlködött hiába, hogy teljesen kimerült.

Aztán végre sikerült valahogy ezt a kis fogrot eltűrni az útból és megkerült a nyílás és látszott a tojás. Nagyon óvatosan, finoman kinyomtam a pocijából és szerencsésen kijött.

Megoldódott a dolog nyitja, ugyanis hártyás volt a tojás (nem fejlődött ki a héja) ezért a felülete érdes, nem csúszik, mint a héjas.

Szegény kis madaram olyan gyenge volt, azt hittem meg sem marad, de alig egy óra múlva vidáman fürdött a zeolitban, eszegette a főt tojást, ma reggel is nagyon vidám volt. Mennyit kibír egy ilyen kis madár.

Szia Marcsi.

Ez szép volt. :35:
:santa:

---
Már 8 toji van.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2008 nov. 27, 13:21 
Szia Marcsi.

Nem semmi, micsoda életmentő beavatkozás! Ügyes voltál, gratulálok!

Hozzászólás 2008 nov. 27, 11:59 
feketemarcsi írta:
Nálam tegnap a kis csoki tojóm majdnem elpusztult... Megyek haza a tolla borzolt, gubbaszt, tátog, a szeme csukva, bókol...

Na mondom, ennek meg mi a baja, reggel még igencsak eleven volt (ez már este 7 körül volt). Kiveszem, megnézegetem, már teljesen erőtlen volt. Látom, hogy a fenekénél dudor, na ez tojás probléma, most mi a fenét csináljak vele, állatorvos már ilyenkor nincs, meg amúgy sem ért a madarakhoz.

Gondoltam, hogy megpróbálom megoldani, mert így mindjár elpusztul, ha közben elpusztul, legalább megpróbáltam megmenteni.

Beolajoztam egy fültisztítót és óvatosan megpróbáltam megkeresni a tojócső bejáratát, ugyanis valahogy a tojócső egy ráncsa a fenék és a tojás közé került és ez torlaszolta el a kijártot és szegényke addig erőlködött hiába, hogy teljesen kimerült.

Aztán végre sikerült valahogy ezt a kis fogrot eltűrni az útból és megkerült a nyílás és látszott a tojás. Nagyon óvatosan, finoman kinyomtam a pocijából és szerencsésen kijött.

Megoldódott a dolog nyitja, ugyanis hártyás volt a tojás (nem fejlődött ki a héja) ezért a felülete érdes, nem csúszik, mint a héjas.

Szegény kis madaram olyan gyenge volt, azt hittem meg sem marad, de alig egy óra múlva vidáman fürdött a zeolitban, eszegette a főt tojást, ma reggel is nagyon vidám volt. Mennyit kibír egy ilyen kis madár.

Húú Marcsi!

Te nagyon ügyes vagy. Én lehet ott pánikoltam volna be. Gratulálok még egyszer, a csokikának pedig "jobbulást". Jajj mi lett volna, ha egy kicsit később érsz haza.

Párommal még nem tudtam érdemben beszélni a fürjecskék miatt, ma este megpróbálom meginterjúvolni a győri utazás ügyében. Holnap jelentkezem...

dujuor

Hozzászólás 2008 nov. 27, 10:58 
Na, ma reggelre megoldódott a kisherceg probléma. Mivel kora reggel rögtön azzal kezdte, hogy elkezdte hajszolni a fészkéről elűbújó tojót, aki nem akart párosodni vele, ezért sorsa megpecsételődött. Kikaptam és beraktam az odakészített kalitkába.

Börtönsorsra jutott Samu. Mivel párom később ment dolgozni, ezért rátelefonáltam, hogy bent ül-e Dorka a fészkén, de semmi gond, ül a tojásokon, nem stresszelte magát, hogy kivettem a kakaskát.

dujuor

Hozzászólás 2008 nov. 26, 22:42 
Bernát írta:
dujuor írta:

Sajnos én is csak Dorkának tudtam eltalálni az izlését a kakassal, a többi "összekényszerített párom" nem volt igazi pár. Azóta külön-külön helyre elkerültek, remélem megtalálták a párjukat. Remélem a tieid is előbb-utóbb megtalálják egymást.

A káposzta nem puffasztó hatású? Vagy csak rágcsálóéknál?

Már meguntam,hogy mindig visszategyem a tojikat.
Vannak szürke és barnás tojik.Ez jelent valamit?

Ezt sem tudom. Nálam is különböző színűek...talán Marcsi mond a tojikról valamit.

Hozzászólás 2008 nov. 26, 22:32 
dujuor írta:

Sajnos én is csak Dorkának tudtam eltalálni az izlését a kakassal, a többi "összekényszerített párom" nem volt igazi pár. Azóta külön-külön helyre elkerültek, remélem megtalálták a párjukat. Remélem a tieid is előbb-utóbb megtalálják egymást.

Már meguntam,hogy mindig visszategyem a tojikat.
Vannak szürke és barnás tojik.Ez jelent valamit?

Hozzászólás 2008 nov. 26, 22:17 
Bernát írta:
Káposztalevelet kapnak,a kakas olyan aranyosan kéregeti."Tuty-tuty"
Még csak méregetik a fészket,de a fészekből az összes tojást kigörgették a fészek elé egykupacba.
Velük nem lesz baj.Az első naptól egymásra találtak.
Nem úgy mint a Lacitól való kakas.
Két napig kergette kimerülésig szegény tojót.
Már megnyugodott,de még közömbösek egymásnak.

Hát láttam már olyat valamelyik kedves fórumtársunk képén, hogy a tojó a doboz mellé tojt, és ott költötte ki a fiókákat. Szerintem várj még pár napot. És itt Marcsi "anyánkkal" ellenkeznék, én biza visszaraknám a tojásokat a fészekbe.

Hozzászólás 2008 nov. 26, 21:49 
dujuor írta:
Bernát írta:
Hat toji van a törpiknél.
Ha elveszem a kakast akkor megkotlana a tojó,vagy várjak még?
Eddig csak gyüjtögette a tojikat de nemlátok jelet,hogy kotlani fog.
Bár a kakas majd hasra esik úgy tesz-vesz,hogy mindene meglegyen a tojinak. :wink:

Hát nem tudom, bevallom nőiesen. Dorka akkor is megkotlik, ha ott van Samu. Ugye most már csak magot kap, meg vizet? Én vasárnap reggel szitáltam át a helyüket (homok), hogy minden kajamaradék eltünjön, majd egy tálca mag, és friss víz. Tegnap még a kakassal aludt kint (7 tojás a fészekben), és hagyta magát megnászéjszakázni is, ma mire hazaértem (19 óra felé), akkor már a fészekben volt, és onnan kukkol ki, kakaska külön tért nyugovóra. Szerintem megvan a 8 tojáska is.

Én azt mondom, hogy ne vedd ki a kakast. Dorka elsőre a 9. tojás után kotlott meg. Remélem anyja lánya...

Káposztalevelet kapnak,a kakas olyan aranyosan kéregeti."Tuty-tuty"
Még csak méregetik a fészket,de a fészekből az összes tojást kigörgették a fészek elé egykupacba.
Velük nem lesz baj.Az első naptól egymásra találtak.
Nem úgy mint a Lacitól való kakas.
Két napig kergette kimerülésig szegény tojót.
Már megnyugodott,de még közömbösek egymásnak.

Hozzászólás 2008 nov. 26, 21:43 
Bernát írta:
Bár a kakas majd hasra esik úgy tesz-vesz,hogy mindene meglegyen a tojinak. :wink:

Hát nem tudom, bevallom nőiesen. Dorka akkor is megkotlik, ha ott van Samu. Ugye most már csak magot kap, meg vizet? Én vasárnap reggel szitáltam át a helyüket (homok), hogy minden kajamaradék eltünjön, majd egy tálca mag, és friss víz. Tegnap még a kakassal aludt kint (7 tojás a fészekben), és hagyta magát megnászéjszakázni is, ma mire hazaértem (19 óra felé), akkor már a fészekben volt, és onnan kukkol ki, kakaska külön tért nyugovóra. Szerintem megvan a 8 tojáska is.

Én azt mondom, hogy ne vedd ki a kakast. Dorka elsőre a 9. tojás után kotlott meg. Remélem anyja lánya...

Hozzászólás 2008 nov. 26, 21:35 

Hozzászólás 2008 nov. 26, 21:28 
Bernát írta:
dujuor írta:
Sziasztok!

Úgy néz ki, Dorka megkotlott ma, 7 vagy 8 tojáson. Drukkoljatok nekem, hogy nehogy megint szétkapja a kakas. Gondolkozom azon, hogy ki is veszem Samut már most. Csak hogy baj ne legyen.

dujuor

Akkor vigyázz rájuk!
:93:
:santa:

Hát kotlani nem tudok Dorka helyett, de lehet, hogy a kisherceget kiveszem holnap reggel. Vagy megvárom mi lesz (maximum megint elveszítek egy fészekaljat), ha Samu megint véresre csípi Dorkát, akkor a legközelebbi fészeknél nem is gondolkodok, hanem száműzöm...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 225  Következő