feketemarcsi írta:
Nálam tegnap a kis csoki tojóm majdnem elpusztult... Megyek haza a tolla borzolt, gubbaszt, tátog, a szeme csukva, bókol...
Na mondom, ennek meg mi a baja, reggel még igencsak eleven volt (ez már este 7 körül volt). Kiveszem, megnézegetem, már teljesen erőtlen volt. Látom, hogy a fenekénél dudor, na ez tojás probléma, most mi a fenét csináljak vele, állatorvos már ilyenkor nincs, meg amúgy sem ért a madarakhoz.
Gondoltam, hogy megpróbálom megoldani, mert így mindjár elpusztul, ha közben elpusztul, legalább megpróbáltam megmenteni.
Beolajoztam egy fültisztítót és óvatosan megpróbáltam megkeresni a tojócső bejáratát, ugyanis valahogy a tojócső egy ráncsa a fenék és a tojás közé került és ez torlaszolta el a kijártot és szegényke addig erőlködött hiába, hogy teljesen kimerült.
Aztán végre sikerült valahogy ezt a kis fogrot eltűrni az útból és megkerült a nyílás és látszott a tojás. Nagyon óvatosan, finoman kinyomtam a pocijából és szerencsésen kijött.
Megoldódott a dolog nyitja, ugyanis hártyás volt a tojás (nem fejlődött ki a héja) ezért a felülete érdes, nem csúszik, mint a héjas.
Szegény kis madaram olyan gyenge volt, azt hittem meg sem marad, de alig egy óra múlva vidáman fürdött a zeolitban, eszegette a főt tojást, ma reggel is nagyon vidám volt. Mennyit kibír egy ilyen kis madár.
Húú Marcsi!
Te nagyon ügyes vagy. Én lehet ott pánikoltam volna be. Gratulálok még egyszer, a csokikának pedig "jobbulást". Jajj mi lett volna, ha egy kicsit később érsz haza.
Párommal még nem tudtam érdemben beszélni a fürjecskék miatt, ma este megpróbálom meginterjúvolni a győri utazás ügyében. Holnap jelentkezem...
dujuor