Bernát írta:
dujuor írta:
És tojik még tojást? vagy azt már abbahagyta?
3-4 napja semmi.
De 2-3 nap mindig volt a tojik között.
Valami nem stimm. Dorka naponta tojik (bocsánat, hogy mindig Dorkát hozom föl, de csak Ő van nekem).
Az első 2-3 napban kánaán van nekik, tojótáp, tojás (kávédarálón porrá őrölt tojáshéjjal beszórva), sajt, vitamin, zöld. 4.-5. napban már csak 1x tojás (mármint a két nap alatt 1x), meg kevés zöld. 5 nap után (5 tojás), elveszem a tojótápot, és a vitamint is, csak sima magkeverék marad bent (egzóta, kanári magkeverék összekeverve), és ekkor ki is pucolom a röpdét, hogy megszabadítsam a kiszóródott tojótáptól és mindentől. A 8-ik tojás után, már el sem fogadja a kakas közeledését, ekkor Samut különveszem, mert véresre tépné a tojót. Utána a tojó megül a tojásokon. Ilyenkor már csak víz és mag van neki szigórúan.
Bár most 2x egymás után hagyta ott a fészkét, de másodjára a törpepapagájok beköltözése miatt szállt le.
Világítás nincs külön nekik, de az ablak mellett vannak, kb. 20 fok van náluk.
Szerintem ez a fészek felejtős (azért ne feledd, hogy nagyon fiatal még a tojó, tapasztalatlan).
Én kivenném a kakast pár napra (mondjuk 5-6), megvonnám a tojótól a plusszokat (csak mag és víz), és elvenném a fészket is.
Lehet, hogy túl nyitottnak találja a fészek bejáratát a tojó, takar el (mondjuk valami bokorzöldel) a bejáratot, hogy minél védettebb legyen.
Mielőtt visszaraknád a kakast, megint halmozd el minden jóval a tojót, majd vissza neki a kakas. 4-5 tojásig kánaánt nekik, aztuán vond meg a jókat és akkor talán...
Ez az én gondolatom, én így csinálnám.