szevasztok!
A hétvégén részt vettem a VIII. Tatai Vadlúd Sokadalmon és a csapattársaimmal beneveztünk a 12 órás madármegfigyelő versenybe is, sajnos csak 46 fajt láttunk (a győztes csapat 78 fajjal nyert) de legalább nem lettünk utolsók

viszont majdnem megnyertem a legritkább látott fajért járó Kokay Szabolcs féle (ő az egyik leghíresebb magyar madárfestő) vándorsólymos fesményt... a legritkább faj egyébként a vörösnyakú lúd volt (1 példány a tavon), de nem lehetett eldönteni, hogy melyik csapat látta először, mert több csapat is szinte egyszerre látta meg a jószágot a délelőtt folyamán (hozzá kell tennem, hogy az egyik madarászbarátom a Dávid, már reggel látta ezt a ludat, de nem írták be a megfigyelés időpontját, így bebukták a festményt...), ezért a második legritkább fajért adták ki a díjat, ami egy vándosólyom megfigyelésért járt. Igaz, hogy én 13:00-kor szúrtam ki a templomtornyon a madarat és akkor SMS-ben le is adtam a drótot egy másik madarászbarátomnak a Daninak, a díjnyertes csapat tagjai pedig 14:00-kor látták és ők be is írták egyből a megfigyelés időpontját, nem úgy mint én, ezért én is bebuktam azt a bizonyos festmény, szabály, az szabály... Nem akartam a mobilomat lobogtatva jelenetet rendezni a díjkiosztón, amellyel bizonyíthattam volna az SMS elküldésének időpontját… hát így jártam, na de sebaj, majd legközelebb! biztatja magát egy lúzer...
A vándorsólymos festmény:
Blogbejegyzés Kókay Szabolcs webnaplójából:
http://kokayarthu.blogspot.com/
"Wednesday, November 26, 2008
Egy vándorsólymot festettem akvarellel. A hétvégén megrendezésre kerülő, VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom (
http://www.mme-komarom.hu/fab2008.htm) keretén belül megtartandó madarászverseny különdíja lesz. A legritkább madarat találó madarász kapja majd. Ez a sólyom a Tatai Plébániatemplom tornyain szokott pihenni, a képet az előző években készült fotóim és vázlataim alapján festettem. Mérete 30 x 23 cm."
Azért van jó hírem is
Vasárnap Tatáról lementünk a madarász haverokkal a Balaton északi partjára madarászni (ott volt pár ritkább faj: pl.: északi búvár, vörösnyakú vöcsök, meg egy pigmentniányos fehér szárcsa, erről is teszek fel képet, habár a "Fajtörőn is szerepelt már"
De a Balaton előtt beugrottunk Csókakőre fenyőszajkózni és lőn, 10 percen belül elő is jött a jószág és 4-5 méterről tudtam fotózni

ő volt a 218. fajom