Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 14, 9:14 
Helló!
Jó sok kérdésed van.(!) Először is szeretném neked elmondani, hogy a hullámospapagáj kolónia madár. Ez nagyon fontos még akkor is , ha páronként vannak elhelyezve. (Így is látják, hállják egymást, és szerintem ez náluk nagyon fontos.!) Mint minden madarat, a hullámost is fel kell készíteni a tenyészidőszakra. (Olvasd el ennek e fórumnak az ide vonatkozó részeit!!!! Ez a madarakra általánosan érvényes.)
Ilyen fiatal madarak esetében még ne számíts "látványos" eredményre. (Nem azt mondom, hogy egy pár madár esetében nem lehet sikered, de a valószínűsége sokkal kisebb, mint több pár esetében.) A hely természetesen fontos- kalit méret- , de attól fontosabb a társas lét.
Vagyis azt akartam leírni, hogy több pár esetén szerintem biztos a siker, így sajnos a kudarc lehetősége hatványozottabb. Amúgy meg légy türelmes, mert a madarak még fiatalok.(Főleg a hím.)
Kicsit "küzdjél meg", és olvass utánna, mert mint mondtam, ezen a fórumon mindenre választ kapsz.(!)
Amúgy egy tenyészkalit méret 60x40x50 -es méretben már megfelel.(A legjobb szerintem egy dobozkalit.)Gondolom, hogy az odu méretet meg tudod.Különben ajánlom, hogy vegyél egy hullámossal foglalkozó könyvet, mert az fog neked segíteni igazán.(!!!!!!)Itt ne számíts arra, hogy könyvet írnak neked a fórumozók.

Sok sikert.

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2008 dec. 13, 21:59 
hello! Van 1 pár hullámos papagájom, zöld hím, sárga tojó.
Elég kicsi helyen vannak ez lehet az oka ,hogy nem akarnak költeni?
Ha nagyobb kalitba raknám akkor lenne rá esély.hogy költsenek??
Vagy csendesebb hely kellene nekik, nappaliban vannak.
A tojo kb 1 éves de a hím az fél éves kb, mikor lesznek ivaréretek?

Hozzászólás 2008 dec. 13, 1:05 
Sziasztok!
A papagájunk 2 napja nem "énekel"- már a tévét is lehet tőle hallani- pityeg,dörzsöli magát a kalitkához, az ülőrúdjához, az étvágyával nincs baj. Mivel ő az első papagájunk, nem vagyunk gyakorlottak. A csőrét néha kitátja és a nyelvét kidugja. A neten olvasottak alapján torokatkára gyanakszom. Mit tegyek, állatorvos vagy tudtok valami kúrát v. gyógyszert?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 12, 23:45 
Sanyi!!!!!!!!!!!! UJJ!!! Új az autó, meg a fényképezőgép meg a barátnő. De a lábon, kézen ujj van!!!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 12, 23:33 
dujuor írta:
Helyhiány miatt eladó 2 db. fiatal hullámos papagáj, elvileg mindketten lányok.

Lányok? A középső képen lévő szerintem tuti hím...

Hozzászólás 2008 dec. 12, 23:27 
Szia Marcsika!
Bocsi de nem tudok mindig képben lenni a fórumon.
Örülök hogy eredménye van a frigynek.Biztosan szépek lesznek a fiatalok.Nálam is sikerült a fehér tojómnak és a kék himemnek fiókát nevelni,de még gyakorlatlanok és kezdők,igy az öt tojiból csak három kelt ki és egy pici elpusztult.De a megmaradtak nagyon édesek,már kirepültek és igazi rosszcsont kamaszok.
de ami számomra furcsa hogy a fehér tojóm dobta a kék fiút és talált magának egy zöld udvarlót.Most vele szerelmeskedik és már tojt is.

Hozzászólás 2008 dec. 12, 19:54 
Helyhiány miatt eladó 2 db. fiatal hullámos papagáj, elvileg mindketten lányok. 2000 forint a két darab. (az egyiknek megsérült az egyik evezőtolla, ez a vedlés után természetesen helyrejön). A madarak Budapesten, Pesterzsébeten vannak.

Kép

Kép

Kép

Érdeklődni pü-ben, esetleg a dujuor@freemail.hu e-mail címen.

Mobilom: 06-70-312-3525

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 dec. 11, 21:25 
Csendes,
állatorvost nem próbáltál még?
Régen a barátom kanáriját úgy megkarmolta a macska, hogy kilátszott a mája, és a humán doki adott valami nedvesítő kenőcsöt, amitől begyógyult.
Évcsi

Hozzászólás 2008 dec. 11, 20:08 
Szia

Magam sem tudom mi lehet. Tisztítsd le az ülőrudat, valami fertőtlenítő krémmel a lábakat. Utána nézek mi lehet, de nem sok tippem van mi okoz ilyen gyulladást a madár lábán. Annyit segíthetsz, hogy minnél jobban megpróbálod közelről lefotózni a gyulladt újakat.

Hozzászólás 2008 dec. 11, 18:30 
Blogolok egy kicsit, ha már nem jár erre senki :)
Együtt vannak a papik, úgy tűnik, kicsit zavarban vannak egyástól, főleg az újak, de esznek mind a 4-en! Az egyik új egy kicsit mintha borzolná a tollát, de ezt egyelőre betudom a stressznek...
Egyszer-kétszer odakoppintanak a jövevényeknek a régiek (ahogy egymásnak is szoktak), de nem látok tragédiát, úgy tűnik, legalábbis remélem, megszokják egymást szép lassan.
Tavasszal nekik is megcsinálom a szekrényt, jó nagy lesz, nem osztom fel, max 2 részre vízszintesen, és lesz bőven hely, csak teljen már el ez a lehangoló évszak! Amúgyis mindig túl aggódós vagyok állat ügyben :?
Évcsi

Hozzászólás 2008 dec. 11, 18:22 
brimston írta:
Szia

A hullámosoknál ilyen nem szokott nagyon előfordulni. Én arra gondolnék a madár magának csinálja. Próbálj még közeli képeket csinálni mindkét lábról, mert mintha a jó lábán is dúzzadt lenne az új. Lehet hogy valami betegség lehet...

Szia!

Most már 99% hogy magának csinálja! egyedül van egy külün kalitban! És ma felfedeztem egy új sebet ami eddig nem volt nem nagyon vérzik, de mégis ott van!
De miért? Mi lehet a baj? mit csináljak vele? valamilyen vitamin hiánya van?

Hozzászólás 2008 dec. 10, 16:47 
Sziasztok!
Ma vettem 2 fiút a 2 lánynak tűnő hullámosom mellé. A tenyésztő azt modta, hogy szerinte mivel elég jó nagy a kalitkám, nyugodtan berakhatom a 2 lányhoz a 2 fiút, hogy mire tavasszal csinálok nekik egy nagy helyet, addigra összemelegedjenek. Nemrég hazaértem velük, beraktam, és teljesen megijedtek a lányok! Össze-vissza repültek a kalitkában, már attól féltem, hogy összetörik magukat! Ez tartott 1-2 percig, és azóta le vannak merevedve mind a 4-en. Nem tudom, hogy elmúlt-e az első ijedség, vagy mert már sötétedik. Félek, hogy ha megmozdulnak az újak, megint ijedelem lesz.
Szerintetek hagyjam így őket, vagy vegyem külön a 2 fiút, amíg legalább távolról meg nem ismerik egymást?
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2008 dec. 8, 9:10 
brimston írta:
Szia

A hullámosoknál ilyen nem szokott nagyon előfordulni. Én arra gondolnék a madár magának csinálja. Próbálj még közeli képeket csinálni mindkét lábról, mert mintha a jó lábán is dúzzadt lenne az új. Lehet hogy valami betegség lehet...

igen a másik lábán is van duzzanat az már mint emlitettem egy előző eset!
Kép
ez volt az első vérfürdő!!!!!!!!
Kép
ez a második!!!!!!
a papik biztos hogy párban vannak! egy him egy tojó , már volt aktus is meg tojás is 2 alkalommal kb 11 db de két hét kotlás után eltüntek a tojások szörén szálán! gondolom megette!

Hozzászólás 2008 dec. 7, 21:03 
Sziasztok! Kezdő madártartóként kedden vettem egy hullámos papagájt egy tenyésztőtől (már kb. 1 hónapja tervezgettem). Körülbelül 5 hetes. Mostanra már minden rendben van vele, izeg-mozog, eszik rendesen és egyre gyakrabban lehet hallani a hangját. Egy valami viszont nagyon idegesít: ijedezés nélkül elücsörög az ujjamon (ha csak nincs jobb dolga), viszot ha az ujjammal lassan a fejéhez a szárnyához vagy a hátához közelítek hogy megsimogassam azonnal nyitja a csőrét hogy megcsípjen (és egy pillanattal később meg is csíp). Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy mivel még csak öt napja van nálam normális dolog hogy megcsíp vagy ez annak a jele hogy hamis?

Hozzászólás 2008 dec. 7, 19:29 
Szia

Hozzászólás 2008 dec. 7, 19:23 
Szia Csendes,

én nagyon kezdő vagyok, így csak együttérzésemet tudom kifejezni, nagyon sajnálom azt a madárkát :!: :(
Szerintem jól tetted, hogy külön vetted. És szerintem figyelned kellene, ha eddig nem tetted, naponta hosszabb időn keresztül, hogy mit csinál(nak), és hátha rájössz, hogy mi okozza. De ha így különválasztva meggyógyul, akkor én nem tenném a másikhoz többé :!:
Én, mint laikus a következőkre tudok gondolni:
1. nem is párban vannak, hanem egyneműek, ezért verekedhetnek. Nekem 2 fiatalom van, úgy lettek véve, hogy pár, de most már kezdek rájönni, hogy talán 2 lány, bár ők nem verekednek, csak nemnagyon szereti az egyik, ha a másik az ő ülőrúdjára megy, ilyenkor finoman elzavarja.
2. nem lehet, hogy unatkozik, és ezért csinálja magának vagy a másik neki? Talán ha lenne friss faág, amit lehet rágcsálni, az segít.

Hogy mivel kéne (ha kell) bekenni esetleg, azt nem tudom (Betadine?), hátha jön hozzáértő is, és segít neked.
Mégegyszer mondom, hogy nekem ilyen soha nem volt, és megsajnáltalak. Hátha írtam olyat, amire mégsem gondoltál, és ez segít, de ha ezek kilőve, akkor majdcsak kapsz szaktanácsot itt valakitől.
Jobbulást a papinak :!:
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2008 dec. 7, 12:40 
sziasztok!

Már egyszer kértem a segítségeteket ebben az esetben, de annyira tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek, és nem is étem!
van egy standart párom, és ez már a második ilyen esetem (vérfürdő a szószoros értelmében , csodálom hogy még él!)
nem tudom hogy ezt a hím, vagy a tojó csinálja-e saját magának?
vagy hogy egyáltalán miért is van! a hím párosodna és a tojó nem engedi?

kérlek titeket aki tud valami érdemlegessel szolgálni segítsen!
Most a tojót külön vetttem!
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 dec. 7, 10:45 
b.julia írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Mennyi idö a párzástól a tojás rakásig?
És mi a teendő a fiúval?Mert örökké udvarol a lánynak.
Fontos lenne!
Elöre is köszi:
Júlia :wink:

Szia!

A tapasztalatom alapján 5-7 nap a párzástól a tojásrakás!
Az hogy udvarol a hím az nem baj a hullámos 2naponta rak tojást és mindegyik előtt párosodik ha nem tenné akkor nem lenne fias a tojás!

Üdv

Hozzászólás 2008 dec. 6, 11:09 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Mennyi idö a párzástól a tojás rakásig?
És mi a teendő a fiúval?Mert örökké udvarol a lánynak.
Fontos lenne!
Elöre is köszi:
Júlia :wink:

Hozzászólás 2008 dec. 5, 8:22 
csendes99 írta:
Sziasztok!

Egy kis hullámosom kelt, kb 1 hete repült ki az oduból!
kb mikor vihetem be a lakásba? Mikortól lesz önálló?
Szeretném bevinni, kézhez szoktatni!
Légyszi irjátok meg!
Köszönöm előre is!

Szia!

Ha megfogod a madarat és a hátára fordított és a feneke körül már az összes tollacska kinőtt akkor már szinte biztosan kész az önálló életre! Én ezt tapasztaltam aztán ha van időd akkor megfigyelheted hogy már odaáll-e az etető szélére és csipeget-e meg hogy kéri esetleg még a kajót anyucitól vagy apucitól! Jobb először egy kisebb kalitkába rakni és a földre egy sikér kis tálba magot adni neki én még egy kis lágyeleséget is szoktam nekik adni így könnyen megtalálnak mindent ja és nem kell túl magas kalitka sem! Remélem tudtam segíteni!

Üdv Gábor

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 422  Következő