Helló!
Jó sok kérdésed van.(!) Először is szeretném neked elmondani, hogy a hullámospapagáj kolónia madár. Ez nagyon fontos még akkor is , ha páronként vannak elhelyezve. (Így is látják, hállják egymást, és szerintem ez náluk nagyon fontos.!) Mint minden madarat, a hullámost is fel kell készíteni a tenyészidőszakra. (Olvasd el ennek e fórumnak az ide vonatkozó részeit!!!! Ez a madarakra általánosan érvényes.)
Ilyen fiatal madarak esetében még ne számíts "látványos" eredményre. (Nem azt mondom, hogy egy pár madár esetében nem lehet sikered, de a valószínűsége sokkal kisebb, mint több pár esetében.) A hely természetesen fontos- kalit méret- , de attól fontosabb a társas lét.
Vagyis azt akartam leírni, hogy több pár esetén szerintem biztos a siker, így sajnos a kudarc lehetősége hatványozottabb. Amúgy meg légy türelmes, mert a madarak még fiatalok.(Főleg a hím.)
Kicsit "küzdjél meg", és olvass utánna, mert mint mondtam, ezen a fórumon mindenre választ kapsz.(!)
Amúgy egy tenyészkalit méret 60x40x50 -es méretben már megfelel.(A legjobb szerintem egy dobozkalit.)Gondolom, hogy az odu méretet meg tudod.Különben ajánlom, hogy vegyél egy hullámossal foglalkozó könyvet, mert az fog neked segíteni igazán.(!!!!!!)Itt ne számíts arra, hogy könyvet írnak neked a fórumozók.
Sok sikert.