Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 19, 14:37 
feketemarcsi írta:
...ja meg a Gizi, de az már így jött...

:lol: , met hogy Gizinek én adtam a nevet :wink: .

Szóvel a nevek. Igazából akkor szoktunk valaminek nevet adni, ha valamilyen fontos szerepet játszik az életünkben. Mint pl. a mosógépem, aki hetente többször is nagyon sok időt spóról meg nekem, a Kati :lol: . És a kutyánk meg a madaraim. Ha valamelyik kis tollastól tudom, hogy úgyis meg kell válnom, valószínű nem is kötődök hozzá annyira, marad a számozás... Ha meg az összes számot kapna- ami előbb utóbb bekövetkezik, akkor mindig mélyebbre kellene utánanézni, ki fia borja. De így az azonos kezdőbetűs nevek után tudom, hogy kitől való és már körvonalazódik, hogy ki kivel találna. Egyazon fészekalj fiai is a köv. betűs nevet kapnák, bárcsak kéne felsorolnom a kalendáriumot! :roll: De ez csak vicc. Persze, hogy csak a tenyészmadarak azok, akik nevet kapnak!

Hozzászólás 2009 márc. 19, 13:45 
Marcsika írta:
Na jó van, átmegyek a Gabeszhez, csak előtte teljesítenem kell a kötelező kritériumokat, minden madárnak nevet kell adnom, nem csak a rollereknek, a fenébe, tegnap kelt egy adag fürjecske...

:D , gyere, Marcsi! Van itt hely bövön minden lelki problemre. Kérsz egy kávét? :wink: Nos. Nincsenek nevek? Keresztelni kéne? :lol: Csak szólj, rögtön előkapom a sokféle neves bibliát 8) :lol: . Ja, hogy a füreknek is... Oké, az is jöhet, csak bírjad megjegyezni az összeset! :shock:

---------------------------------------------

Kedves Kuvik :D , 8 napig érvényes, úgyhogy fogadd szeretettel Sándor nap alkalmából: Kép
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 márc. 11, 15:07 
Köszi, Tamás a kimerítő és megnyugtató választ! Persze, csak nekem megnyugtató, mert ezek szerint símán lehet Kuviknak (is) igaza az Ancsi madarait illetően...

Ancsi, ha erre jársz, szűrd ki az okokat! Ha este, netán éjjel levergálod a fészket vérszívók után kutatva, möglásd, hogy van-e benne, vagy se. Azt is csinálhatod, hogy a fészket kiveszed és jóóómeleg helyre teszed. Jelentkeznek a piszkok, ha ott vannak :twisted: ! Aztán a tyúkocskákat is le kell vizsgálnod, mert látszik az rajtuk- piros kloáka!-ha újból pasizhatnékjuk támadt volna. De nagy eséllyel lehet a súlyosabb gond. Akkor pedig feltétlen antibiotikumos kezelés kell, ahogy Kuvik tanácsolta. No de mi? Melyik Anti? :?

Marcsi, te aztán nem semmizel! :lol: Ja, hogy védőoltás?... Amilyen vírus járkál most szabadlábon, kérlek szépen, erre még ki sem találták a gyóccert, nemhogy a védőoltást :? . A múlt héten az osztályomból 10 gyerek!!! feküdt otthon 40 fokos lázzal! Úgy látszik, én zárom a sort, ha nem kezdik előlről...

No, puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 márc. 11, 14:03 
Szia, Marcsi!

Itt vagyok én, olvasgatok, meg néha bele-bele kotyogok, ha eszembejut valami :lol: . Most meg eltűnődtem ezen az ellán... a szalmonellán :roll: . Merthogy Kuvik a sok madárnak esetleg külön kellett konyhát üzemeljen, azt elhiszem, és nem lehetett bajuk, de egy pár madárkának :? ???

Amúgy mögvagyok köszönöm-kúrálom magam influenzás nyavalya ellen, madaraim pedig... hááát... Ilusról most még nem mondok semmit (Pont azért, amiért Neco kopogott... :lol: ,-és senki sem mondta, hogy Tessék?! :lol: :lol: ). Majd egy hét múlva! Gréti, Gizi kotol és Icám ismét szétszedte az aljzat alól az újságpapírt újabb fészek bélelésére.

Olvasom, hogy nálad is szépen elindult az a roller-kerekeken guruló szekér :wink: . Hajrá!

Puszi: Gabesz

Hozzászólás 2009 jan. 26, 22:24 
Hali-hali!

Ezt Manócskától hoztam, megkért, hogy másoljam ide nektek.

"Nézzétek meg mindenki ezt - és ha úgy gondoljátok nagyon sokat segítenétek nekünk - az 1 %-kal.

http://gallery.site.hu/d/7356157-1/Picture_1.png "

Hozzászólás 2009 jan. 2, 19:11 
Hali Keegan!

Neked is boldog új évet minden elképzelhető jóval és ne csak csali legyen a horgon, hanem hal is, no meg madár is, ahogy látom :D !

Szóvel, a 2009-es Világkiállításról itt olvashatsz és érdeklődhetsz http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=318 , ez egy másik bugyra a fórumnak. Oda azért többen járnak, mint a kanárisok eme szerény zugába :wink: .

Sok szerencsét, jó utat és sok szép látnivalót!!!
Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2009 jan. 2, 18:37 
A világkiállításra szervez valaki utat? Kisbuszos, autós utazásra beneveznék!

Hozzászólás 2009 jan. 2, 17:29 
Nagyon boldog új esztendőt és nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek!

Valódi név: Zsófi

Hozzászólás 2009 jan. 1, 18:27 
BUÉK!!!!!!!!!!!! :D
Átszerkesztve áttettem a rollertopikba...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 29, 9:24 
:03: ...És ha eljövünk onnan ?...

Hozzászólás 2008 dec. 29, 8:26 
Szia Doromboló!
Először is gratulálok a versenyeredményedhez és kívánok sok erőt átvészelni a rossz dolgokat... Örülök, hogy jól sikerült a verseny Szegeden! :)

Köszönöm a könyvekkel kapcsolatos tájékoztatást! Gondolom, hogy nem a legaktuálisabb infókat tartalmazzák, de mint tenyésztéstörténeti relikviák, azért érdeklődésre tarthatnának számot. A történelmünk ez is.

Mikor fogok tenyészteni? Attól tartok, amíg Szegedre kell menni a fiatal rollereknek megmérettetésre, addig egy darabig még nem. Sajnos a lehetőségeim szabadidő és utazási "kapacitás" terén egyelőre korlátozottak.

A színkanári tenyésztés gondolatával kacérkodom - úgy néz ki, belépek a H28-ba.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 28, 23:01 
Szia Almuska !
Azon egyszerű oknál fogva hogy az a könyv már akkor sem ért sokat amikor kiadták, a roller témával kapcsolatben meg el sem szabad olvasni mert teljsen összezavar ! Köze nincs a mai pontozási szisztémához és a hangzatok is mások ! Az akkori rollerek csak álmodták a mostani mélységeket ! Ma a négy fő hangzásban több pontot elérnek mint akkor az összes létező hangváltozatpokban. Mindenféle surrogó, meg felhúzó és tudjafene még milyen hangváltozatokat nem ismertek, ma ezek rontják a kanári énekét és nem isvoltak kívámatosak soha !...
Mikor fogsz végre már tenyészteni ?...
:roll:

Hozzászólás 2008 dec. 28, 21:00 
Az utóbbi időben beszereztem néhány könyvet a kanárimadarakról. Tudja azt valaki, mi az oka, hogy a Fodor Pál -féle könyveknek egyetlen új kiadása sincs? Mint alapművet emlegetik, de 1930~as kiadások után kell múzeumi és egyéb antikváriumokban turkálni.... :?

Hozzászólás 2008 dec. 25, 20:52 
Nagyon boldog, békés Karácsonyt és Új Esztendőt kívánok minden madárkedvelőnek!

Kép

Hozzászólás 2008 dec. 25, 15:39 
megkésve bár, de törve nem, Boldog Karácsonyi pihenést, és Kellemes új Évet kívánok minden madártenyésztönek!

Hozzászólás 2008 dec. 23, 20:05 
Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek. Az új esztendőben pedig nagyon jó egészséget és sok szerencsét!!

Hozzászólás 2008 dec. 17, 19:30 
... :33: ...

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 dec. 10, 21:11 
Ahhojtye kanary71 !

Üdv a topic-on.
Részemről nem ütközik áthatol6atatlan akadályokba, hogy fogadjalak eme +nyilvánulási ponton. Aztán csak keményen, szakmaian hozzászólni, no és gyühetnek képek is (privát ímélemre is várom azokat, HÖ-HÖ-HÖ...).

canary1

Hozzászólás 2008 dec. 10, 19:25 
szervusztok .kanary71 vagyok ."művész nevem" teszlák jános félix. remélem szívesen fogadtok magatok között ,annak ellenére,hogy ornitologia egyesületi tag vagyok. rég ota olvasom az idren lévő forumokat és sok szinpatikus madarászt "ismertem meg" persze sokat ismerek személyesen is.

Hozzászólás 2008 dec. 8, 12:43 
Szia margareta!

Nagyon szépen énekelnek a madaraid! Mindig élvezettel szoktam olvasni mikor írsz róluk. Mivel neked is csak néhány van ezért te is személyesen kötödsz hozzájuk ismered öket, több idöd van a "lelki világuk" elemzésére. Énis ezt próbálom felfedezni, és ezért mindig szeretem ha írsz. Például a múltkor írtad hogy segítik a kis beteget enni, az nagyon tetszett. Megnéztem a múltkor is a videót.

Lehet akkor, hogy hallghatok rátok és elkezdek tojást adni nekik! Had tomboljanak a hormonok... :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 66  Következő