Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 aug. 5, 18:13 
Szia Neco!
Én benne vagyok, bár még mindig nem tudodm mi az ára. Meg hogy hány db kéne egy kezdő rollerosnak, mondjuk mint én. Két kollekció, három. Szóval össze kéne hozni, mert Bélánk belelkesített, de cefetül!! Már megvannak a tenyészkalitok, négy darab négy fakkos és egy darab három fakkos röpde, plusz két darab olyan, aminek a hossza méteren felül van és 80×70-es. Nem fogjátok elhinni, de délutánonként, amikor hazajövök, leülök és csak nézem és elképzelem, hogy majd hogy lesznek benne a madarak :75:
Üdv Tangara

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 aug. 5, 11:14 
Szia Lajos!

A versenyre -ahogy írtad- mindenki a saját kalitjaiban hozza a madarait, un. "énekszekrényben".
A fuvarban természetesen segítek ha kell. Majd ha már konkrétumokat tudsz megbeszéljük.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 aug. 5, 5:36 
Sziasztok !

A kalitokat aug. 1o én hozzák Bácsalmásra. Onnan lehet elhozni majd őket.
Necó, ha megérkeznek összehozhatjuk akár a megnézését is. Hogyan oldjátok meg a madarak szállítását az ének versenyre ? ( saját eszköz) Ha kell Én letárolom a kalitokat december végéig és a versenyen felhasználjuk. Addig tisztázódik az anyagi része is, illetve a felhasználhatósága. Nekünk is jön 4oo standard kalit amire nincs még fuvar lehetőségem, esetleg összeköthetjük a két szállítmányt?

Hozzászólás 2007 aug. 5, 2:33 
doromboló írta:
Az újabb személyes találkozásnak természetesen nagyon örülnék,de van egy jó hírem !!! A COM megkereste Tóth Sándor elnökünket, hogy van egy rahedli füttykalitkájuk a legutóbbi VB-ről és a VÁM kezelési költségért elhozható ! A Sanyi szólt nekem én meg most az írásod apropójaként máris közreadom e páratlan lehetőséget ! Itt a lehetőség mindenkinek...Tréning kalitkának is akár ?! Dobozok nem tudom, hogy vannak e hozzájuk, de ha nincs az sem baj....

Halihó!

El köllene' mennünk megnézni. Ha frankó szabvány füttykalitok, és tényleg sok, akkor én egy teherautós fuvart bevállalok bárhová, ha kell. Elkopik bármennyi füttykalit idővel a mostani ,meg az új tagoknál remélem.
Ha tudsz valami konkrétumot hívj!

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 aug. 4, 11:23 
Köszi a választ! Mit lehet erről tudni? Mennyibe kerülne, hova kéne menni érte, hány darab stb? Lenne valami telefonszám?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 aug. 4, 9:34 
Az újabb személyes találkozásnak természetesen nagyon örülnék,de van egy jó hírem !!! A COM megkereste Tóth Sándor elnökünket, hogy van egy rahedli füttykalitkájuk a legutóbbi VB-ről és a VÁM kezelési költségért elhozható ! A Sanyi szólt nekem én meg most az írásod apropójaként máris közreadom e páratlan lehetőséget ! Itt a lehetőség mindenkinek...Tréning kalitkának is akár ?! Dobozok nem tudom, hogy vannak e hozzájuk, de ha nincs az sem baj....

Hozzászólás 2007 aug. 4, 5:23 
Szia Doromboló!
Voltam a kalit miatt a készítőnél, de sajnos a bácsi aki eddig ilyet készített meghalt. Szomoruan konstatáltuk Katicával. Viszont utánanéztem a még fellelhető ezermesterek egyikének és voltam nála, ő talán tudna készíteni
ilyen jellegű éneklő kalitokat, csak annyit kért vigyek, neki egy minta darabot.
Úgyhogy ha tudunk találni egy időpontot, akkor szivesen mennénk a Katicával ujra hozzátok! De majd hívlak!! Üdv Kati-Laci

Hozzászólás 2007 aug. 3, 3:34 
Díszmadár írta:
....... de majd Ő megerősít vagy megcáfol ebben.

Halihó!

A rollerek közül a tojó nevelt az idén, a hím meg egy "elolvadt" gyűrűjű madár ha jól emlékszem, és talán még a vedlésben is benne vannak. Én csodálkozom a legjobban hogy letojt a tojó. Nem nagyon hiszem hogy lesz belőle valami.
A színkanárikból is nevelt némelyik, de őket a tzimborám jó későn kezdte költetni. Egy félig nyitott, szabadban levő röpdében költenek nála, ezért május elején indítja őket csak. Egy, a szorgalmasabbaknál két eresztést hagy , úgyhogy ott még szűken belefér egy költés. Vedleni ezek szeptemberben fognak, a fiatalok (ha lesznek?)meg nov.-dec-re lesznek túl a tollváltáson. Januárban még kiállításra is mehetnek. :wink:
Amúgy tényleg nem ez az ideális költési idő, de azért ne vágd a földhöz a tojásokat. Ezeknél összejöhet valami.
A rizspintyek még nem ültek le? Lassan az öregeknek indulniuk kéne.......

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 aug. 2, 23:26 
Szia Tangara!

Dehogy veszem okoskodásnak! Köszönök minden jó tanácsot!
Hát látod nem kérdeztem meg Neco-t, hogy ezek a madarak költöttek e egyátalán már idén. Nekem mintha úgy rémlene, hogy nem, de majd Ő megerősít vagy megcáfol ebben.

Hozzászólás 2007 aug. 2, 21:04 
Szia Díszmadár!
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de szerinted nincs késő ilyenkor kanárit költetni? Főleg rollert? Én nem tudom, de az enyémek már vedlenek, a tojók egy röpdében, a fiatalok egy másikban--egynémely fiatal kis hím már gyakorol, persze csak nyekergés ez ilyenkor még-- az öreg hímek pedig külön-külön. Nekem az apám és a nagyapám is kanárizott-persze csak szerény körülmények között, de ha júliusra feltudta nevelni a kanári tojó a harmadik fészekaljat, akkor könyvelték el jónak a tenyészidőt, mivel így van ideje a madárnak rendesen vedleni. Én is a tőlük tanultak alapján tenyésztek, és ha valami végett csúszik a tenyésszezon kezdete, nem is engedek csak két költést. Gondolok itt arra, hogy pl. sok volt a hőség vagy későn indult meg a hím madár a tojóhoz képest stb. Mert szerintem a tojó nem abba merül ki, hogy a tojást tojja, hanem abba fárad meg, hogy nevel. És egy rossz vedléssel elintézheti magát a madár a következő szezonra. Nem akartam okoskodni, de egy kis odafigyeléssel sok bosszuságtól megkímélheti magát az ember.
Madárbaráti üdv Tangara

Hozzászólás 2007 aug. 2, 13:07 
Él !!! :61:

Hozzászólás 2007 aug. 2, 10:00 
Hali,

újra kérdezek: napok óta megfigyelhettük, hogy a tojó gyakran ide-oda röpköd, s csipog is. Ez minek lehet a jele?

Szép napot nektek

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 aug. 1, 19:13 
Szia Neco!
A bronz tojó rendületlenül kotlik 4 tojáson, dátumot nem tudok, de lassan várható a kelés. A rollerjeid összeálltak párba, a tojó ma tojta le az első tojását.
A mozambiki csicsörkékkel jól elvannak. Semmi konfliktus nincs. A kanári hímek egymást még csak csak kergetik, de mozambiki hímmel nem törődnek.
Mikor betettem a csicsörkéket figyelgettem, nem lesz -e gond. A hím azonnal elkezdett nótázni, 3 hím kanári körülülte, s döbbenten hallgatták:))

Hozzászólás 2007 júl. 31, 7:21 
Szia Béla!
Hát kérlek szépen, nagy nehezen de utolértem a kis "öreget", tudod a boxok végett, úgyhogy most délután megyek hozzá és el is fogom hozni. Sikerült ugyanis egy furgont szerezni, mert a csacsiba ez nem fért volna bele. Ha majd rájövünk, hogyan kell elküldeni a fényképeket-mert majd erről is készítek képeket, meg a madaraimról is- ígérem közzé lesz téve!! ROLLER 4 EVER
Üdv Tangara

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 júl. 30, 20:10 
Köszönöm, Neco! Tecccenek képek :D
A gazdijuk hátha mégsem haragszik meg... Ugy-e?

Hozzászólás 2007 júl. 30, 1:19 
Suttyomba én csináltam nála néhány képet utolsó látogatásomkor. Remélem nem lesz harag ha Gabesz kedvéért megmutatok kettőt. :wink: Bár valószínű hogy nem ezek a kedvencek, de mégis csak a szentély lakói!

Kép
Kép

Hozzászólás 2007 júl. 29, 13:42 
Én meg szeretném elmondani, hogy ez a fiatal pár olyan szimpatikus együttes, amiből nincs túl sok ebben az idióta elvadult világunkban !!!
Remek párt alkotnak, rajongásig szeretik az állatokat különösen a madarakat. Az északlengyel fekete bombázó (Tangaráné Katyerina) apukája a mai napig madarászik így a Tangi gyereknek ki volt kövezve a gyönyör a nászágyig ! ...Én is olyan anyósra vágytam aki főzi a fagyöngyöt, mossa ki belőle a magokat....Etet, itat a madárházban, időben gyűrűz, takarít, festi a kalitkákat....ehelyett mi lett ? Hét fej s dől belőle a láva !....
Olyan lelkesek, hogy a jövő roller történetében biztos előkelő helyet kapnak !!!!!!!!!! :49:

Hozzászólás 2007 júl. 29, 8:49 
Szia Gabesz!
Bár fényképet nem készítettünk-ehhez nyilván több alkalom szükséges,amit majd Doromboló mágussal meg kell beszélni, mert mégis csak az ő birodalma- de abban mind a ketten egyetértettünk, hogy népszerűsíteni kell a rollerkanári tartást,tenyésztést,versenyzést, hiszen valamikor első helyen állt a nemeskanári a köztudatban.
Üdv Tangara

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 júl. 28, 13:37 
Hogy egyesek milyen szerencsések!!! Tangara, Katica, biztosan készítettetek fényképet, hozzatok párat, hogy kettesek is láthassunk valamit a szentélyből!!! Lécci-lécci! Szívesen segítek a képfelrakásnál, ha szükség...

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 júl. 28, 9:42 
Nem ellopni a rizsklub tagjait !!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 261  Következő