kuvik írta:
(A madár az meg másodlagos , mert árucikk!)
Hello!
Nem lehet tudni, hogy mikor készültek ezek a képek, a cikkben nem találtam évszámot…
Igen, sejtem én, hogy az éremnek két oldala van, de ha feldobom, valahogy nekem mindig csak az egyik oldalára esik

és az az oldal azt mondatja velem, hogy a madár az nem árúcikk, hanem egy élőlény, akinek joga van az élethez, méghozzá megfelelő minőségű környezetben…
Én is tisztában vagyok vele, hogy attól még, hogy hivatalosan beszüntették az importot, az illegális kereskedelem még sajnos működik… de én úgy gondolom, hogy az illegális kereskedelemben megforduló madarak mennyisége viszont sokkal kevesebb lehet szerintem, mint az a blokád előtti időkben volt…
Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy az én csicsörkéim felmenőinek a behozatalakor bizony sok másik egyed távozott az Örök Csicsörkemezőkre és ez elszomorít…

épp ezért nekem az eszem legkisebb ágában sincs vadbefogott madarakat beszerezni, amelyekre számos másik példány pusztulásának árnyéka vetül…
Én úgy gondolom, hogy egy környezettudatos gondolkodású díszmadarász képes önmérsékletet tanusítani atéren, hogy ne kívánjon beszerezni madarakat a természet kárára, hiszen elég sokfajta tenyésztett madár áll már a rendelkezésünkre itt Európában ahhoz, hogy kielégítsék eme hobbi kiélése iránti vágyunkat…