Tamás fiam picike volt, és egy alkalommal az orvos megkérdezte tőle a vizsgálat előtt, hogy hány éves vagy? Tökmag pedig aszongya: egy, megéjett a meggy, kettő, csipkebokoj vessző, hájom, enni éves vadok!

Édi volt nagyon!
No, aztán, helyesbítek, kedves Doromboló, már csak egyet kell aludni és suliii!

Közben meg jövök-megyek, járok-kelek, csak halkan mondom, hogy itt is voltam, de mivel annyira OFF tudok lenni itt a sok szaki között, inkább hallgatok. A madaraim kössz szépen, jól vannak. Két tojó nagyon be akar indulni, de visszafogom még őket ahogy csak tudom... A hímeket icipicit kondisabb kajával etetem, de a csíráztatott repcével kicsit bajban vagyok. Akármennyit csíráztatok, alig marad a madaraknak is valami...

. És még mindig nagyon szépen énekelnek! Még mindig kirakom őket szerepelni ide a kisszékre, és ezt az időt már fokozatosan növelem. Aztán voltam hatalmas sétán a környékünkön és felfedeztem magamnak egy újabb kis tollast, akiről nem is gondoltam volna, hogy nálunk előfordul: a guvat!!!

Fürge kis jószág, akit nem lehet nem észrevenni a felvillanó farktollaival, hosszú lábával, piros csőrével, de lefényképezni teljesen lehetetlen a rejteket nyújtó fúzekkel szegélyezett kis növénydús hővizű patakban. Az iccaka meg csillaglesen voltam, úgyhogy alig látok ki a fejemből... Meteorraj díszítette az amúgy is gyönyörű gyémántoktól sziporkázó égboltot. Kilenc hullócsillagot számláltam ami csak úgy hasította az eget, aztán már elég volt a minusz 18-ból, brrrr..... Ma pedig az Almuska honlapján olvasgattam kicsit, amihez szívből gratulálok! Még Mona is megirigyelhetné, aki innen gyűjtötte ki nagy szorgalommal a sziporkákat, a fontos és lényeges dolgokat a roller, de egyáltalán a kanári tenyésztéssel kapcsolatosan és amely anyag nemtom hol akadt el, hogy nem lett ide külön zárt topikba feltéve mindenki okulására

. Almuska, talán még annyit ha szabad javasolnom, hogy tegyél fel képeket is, mintegy alátámasztva és hitelesebbé téve az általad leírtakat. A nyelvezet igencsak sokhelyen ismerős

, vajon honnan? De akkor nem kellett volna legalább icikepicike zárójelbe tenni mondjuk a forrást? Ez csak amolyan zárójeles kérdés. Egyébként nagyon tetszik, szép, átfogó anyag. Azt még hadd kérdezzem meg, hogy szakmai berkekben a szexálás szó valóban így létezik??? Hogy tenyésztés és szaporítás között mi a különbség, azt már tudom, de szexálás???

Homályosítsatok fel, aztán elmentem hunyni!
Puszi nektek: Gabesz