fofo77 írta:
Igen én is arra gondoltam hogy kalitos rendszerhez kicsi a hely,ezért kezdtem el morfondirozni!
A röpdés megoldásnál mindenféleképpen osztottam volna a területet!
A 2 méterre való szélesités nem megoldható sajnos,mert a bejárati ajtó pont belenyilna!
Viszont tovább gondolva az egészet megoldható L-alakúra vagy T-alakura és igy már a zsilipeléssel nem vennék el további területet!
Igy lehetne 2db 2x1 méteres alapterületű röpde teljes belmagassággal!
Köszönöm a segitséget!
A röpdés megoldásnál mindenféleképpen osztottam volna a területet!
A 2 méterre való szélesités nem megoldható sajnos,mert a bejárati ajtó pont belenyilna!
Viszont tovább gondolva az egészet megoldható L-alakúra vagy T-alakura és igy már a zsilipeléssel nem vennék el további területet!
Igy lehetne 2db 2x1 méteres alapterületű röpde teljes belmagassággal!
Köszönöm a segitséget!
Szia Jani!
Először is: az előbb elküldtem az e-mail címedre a múltkori levelemet, remélem most megkapod.
Másodszor: szó szerint hetekig gondolkodtam azon, hogyan rendezzem be a 10 nm-es madárházamat, úgy, hogy jó legyen. Legalább 5x rajzoltam át, mire kialakult a végleges elrendezés, és nem bántam meg, hogy ennyit variáltam vele. Ha egyszer megcsinálod, jól csináld meg.
Egy tanács: ha kevés a helyed, ne idegenkedj a kisebb alapterületű, de teljes belmagasságú röpdéktől sem, nekem (és a madaraknak) nagyon beváltak!!!! Így akár több röpdét is kialakíthatsz. Ha nekem nem hiszel, kérdezd Kuvikot, tőle lestem el, azt hiszem a kiváló szaporítási eredményei magukért beszélnek. A madarak teljes egészében kihasználják (belakják) a 2,80 m-es magasságot, a kondíciójuk pedig a sok függőleges repüléstől kiváló!