Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 6, 21:01 
Na szállj má le ide arró a kerítésű!!! :96:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 6, 20:39 
Uraim!
Én megtettem mindent!Az a baj,hogy nem elég mélyen és lágyan fütyültetek a madárkának.
Úgy viselkedtek mit egy túlfütött csapper :-)

Hozzászólás 2009 jan. 6, 20:24 
:75: hmmm....

Szóval ezért jó a roller is?! :77:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 6, 20:13 
Felduzzasztott tarajokat lehet leengedni kis kukoriaim !...A galambocskát már megültette egy papeszos !....Utálatos rigók ezek a papagályok mi ??... :22:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 19:39 
andré írta:
Szia Matyi!
Egyél kevesebb lágyeleséget és almát.MÉG NEM VIRÁGZIK A KÖKÉNY :-)

:57:

André Kokas, nagyon szép kukorikúúúúút rittyentettél át a szomszéd kerítés lécein... De aztán nehogy kakasviadal legyen belőle :shock: :lol: , egyébként ügyes próbálkozás visszaszerezni a kis jércikét!
Ko-ko-kífejezetten ügyes! :D

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 6, 19:32 
Szia Matyi!
Egyél kevesebb lágyeleséget és almát.MÉG NEM VIRÁGZIK A KÖKÉNY :-)

Hozzászólás 2009 jan. 6, 18:40 
F. Ágnes írta:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a kedves fogadtatást!
Egyelőre ezt az ártatlant akarnám boldoggá tenni... :wink: De ha mégis megszállna az ihlet és rollereznék, mindenképp visszajövök!

Szia, Húgom! Látom, ügyesen idetaláltál és már-már megoldás is született a gondodra. Felettébb örülök! És annak is, hogy Matyesz kokasunkat ennyire felcsigázta érkezésed :lol: , ezért szinte sajnálom is, hogy a odaát fogsz ragadni, mert látom, lecsapott rád egy sasszemű színes szaki :roll: ...

Aztán bocsánatot kérek a Tarajos Bíró Úrtól, merthogy tíkokul annyira beledugtuk a kukoricába a fejünk, hogy észre sem vettük az illusztris Tarajos érkezését... "Határtalan" üdvözletem innen a hegyeken túlról!

no, majmég visszanézek...
Addig is puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 jan. 6, 13:55 
360 pontos madarat elszalasztani Doromboló ez könnyelműség.
Se német ,se szlovák vonalból én ilyet nem láttam.

Hozzászólás 2009 jan. 6, 13:46 
Doromboló hova küldted!!!!! :evil:
Mi téged tennénk boldoggá . miért nem hívjátok meg Ágnest egy roller koncertre és ha megrészegülten elalél, dugdossatok a zsebeibe madarat. Tegyetek egy napszemüveget rá,hogy csúnya szinben lássa a colorosokat.
Biztos itt maradna, kenjetek egérragacsot a billentyűire könyörgök csak el ne menjen.

Hozzászólás 2009 jan. 6, 13:40 
Ágnes !
Szerintem annak a madárkának valami csúnya fertőző baja lehet. :twisted: Válj meg tőlle , de gyórsan . Itt kaphatsz egészséges gyönyörű rollereket . Aminek a tartása sokkal egészségesebb úgy a léleknek mint a testnek . Azt is tudnod kell a roller kakasok sokkal aktívabbak :lol: Ha nem hiszed kérdezd az itt lakó csajokat. :wink:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 13:26 
Hm... Akkor átröppenek a színesekhez...

Doromboló!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a kedves fogadtatást!
Egyenlőre ezt az ártatlant akarnám boldoggá tenni... :wink: De ha mégis megszállna az ihlet és rollereznék, mindenképp visszajövök!

:54:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 13:05 
Hát Ágica !...Sajnos nem rollered van...És ahogy nézem lehet hogy tényleg leányzó az Istenadta !....Vegyél hozzá egy kanverebet a színeseknél, vagy add el és költözz be a mi tyúkudvarunkba !....Rollerekhez hozzá tudsz jutni itt még többeknél aztán következne az új jércék beavatásának lelket (is) melengető részletei !... :lol: Tele vagyunk ífjú tarajosokkal !... :lol:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 12:19 
Közben megtaláltam a képfeltöltés c. fejezetet, de nekem nincs webszerverem vagy mi....
Doromboló!
Nem tennéd meg azt a szívességet, hogy átmész az index fórum-állati-madarak(kanárik) topikra? Ott van képem, Fágnes a felhasználónevem.

Köszönöm! :D

Hozzászólás 2009 jan. 6, 12:03 
Szia Doromboló!

Megfogtam.... ez bizony tojó! A gyűrűn (fekete) 07 41 H13 042 felirat látható, tehát ha jól értelmezem, akkor csapperem van! :D
A hasa se nem sárga se nem sötét, olyan egészséges bőr színe van.
Ha megfejtem a fotófeltöltés rejtélyét, akkor képet is teszek fel róla!

Köszönöm a segítséget! :17: :01:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 10:42 
Szia Ági !...
Hát beillettél szépen !... :) Alig bírom lefogni a tarajosaimat !....
Szóval !...A madárról is tehettél volna fel képet mert nem tudni, hogy erős csapper hangot fütyülő színkanárid van e vagy halkan éneklő rollerkanárid !?... Ez azért fontos mert a kettő keresztezése nem szerencsés...nem szép hangú madarak jönnek ki utánuk !...Több apró részlet megfigyelésével meg tudod állapítani hogy milyen ivarú madarad van. Mert hogy nem énekel attól még lehet hím csak az új környezet hatására bevedlett szegény !?...Ezt gondolom észrevetted hogy sok toll volta kalitkájában !?...Ha meg már nincs toll de volt, akkor is ez a baj mert ugyan a régieket ledobta de az újakat még növeszti és ezért sem ad hangot...Vedd a kezedbe a rigódat úgy, hogy hanyadt feküdjön a madár fejjel feléd. Fújd szét a tollát a hastájon és ha van egy kicsi kiálló cerka akkor fiú, ha a kigömbölyített hason csak egy kis nyilás van az meg a nőiesség csalhatatlan, kukorik szívét megdobogtató jele !
Ha már kézben van akkor azt is látod hogy vastagon sárgával bevont e a hasrész, mert akkor el van hízva, amitől megint nincs hang !...Vagy ha be van esve a has és egészen sötét akkor meg még nagyobb a baj !...Ez utóbbi esetben rossz a kaja vagy kevés. Előbbiben pedig rátérni a napi egy teáskanál kajára mindennapos zölddel (alma, uborka, bármi). Ha lefogyott normálisra akkor mehet a 2 teáskanál kanári eleség naponta !..
Azt nem írtad hogy gyűrű van e a lábán ...Ha igen akkor ha van rajt MNK felírat akkor rollered van ha nincs akkor csappered...Azért kóricálj egy kicsit a fórumunkon mert vannak ilyen direkt összeszedett anyagok a kérdéseidre de sajnos én nem tudom hogy hol...az én főkotkodám ha előkerülne már lökné is de valószínű hogy ő csak délután tud rádröppenni !?... :lol:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 9:44 
Jó napot Mindenkinek, sziasztok! (Ugye tegeződhetünk?)

Segítséget szeretnék kérni...
Kaptam még az ősszel egy kanárit, mely "hovatartozásáról" némi információ elkélne.
Hím kanárinak kaptuk, de ez már megcáfolódott! :D Nem énekel, csak csipog, pedig 2007-es madárka. Álmom még mindig egy éneklő kanári, tehát kell egy hím is!
Elsősorban nem tenyészteni szeretném, csak hobbi szinten foglalkozom vel(ük)e, de ha már hozunk egy hímet, akkor olyat szeretnék választani, amivel nem csinálok nagy zűrzavart.
Segítenétek?

Köszönöm!

Ági

Ui: Hogyan tudok képet beilleszteni? Nem jöttem rá... :30:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 6, 3:46 
doromboló írta:
....Bad Salzuflenben történt a viadal !...Nem pontos étesüléseim szerint (az egyik bírótól tudom : Bernd Sydow-nak hívják és tavaly 6. volt ugyanitt 356 ponttal) Az első helyen egy Horst-Hermann Wittmann nevű Höxteri német (1997 ben már volt egyszer Deutsche Meister) lett ! A második...és ez zene füleimnek : az én öreg Alois Gheling barátom lett pontegyenlőséggel 358.-al !.....A harmadik meg egy Pirzad nevü Török lett...

Gratulálok a moguloknak! Főleg az öreg barátodnak Bélám! :20: :31:

-----------------------------------------------------------------------------------

Ígértem néhány fotót a Lajos által gyártatott kóterekről (énekszekrényekről)

Emigyen néz ki becsukva, így szállíthatók a madarak minden gond nélkül akár tömegközlekedve is:

Kép

Ebben az állapotában szokott leledzni, mikor otthon fénymegvonás van a madaraknál felkészítés alatt. Ekkor alá be lehet csúsztatni a frontzsalut (tehát ezt a zsalut csak szállításkor használjuk):

Kép

Kép

Két ajtó van a kóteren, ezek mögé vannak "eldugva" a Gyuri által gyártott kalitok. Az ajtók kinyitott állapotban teljesen becsúsznak a kóter felső lapja alá:

Kép

Kép

Ilyen teljesen kinyitva:

Kép

És ilyen Dorombinál belakva a felkészítés alatt:

Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 jan. 5, 21:59 
Emberek !
Írjátok meg hogy kinek hány kiadó madara van még...fiatal - idősebb együtt, hány hím és hány tojó !?....

Hozzászólás 2009 jan. 5, 14:26 
Halló halló Figyelem ! Aki rossz lesz elverem !!!...
Szóval a fél világ talán legnagyobb figyelemmel kísért harzer rolleres versenye mindig az év első hétvégéje ill.egész héten mentek a bírálatok.
Mint már annyiszor máskor az alsó zaxeni járás kis városkájában Bad Salzuflenben történt a viadal !...Nem pontos étesüléseim szerint (az egyik bírótól tudom : Bernd Sydow-nak hívják és tavaly 6. volt ugyanitt 356 ponttal) Az első helyen egy Horst-Hermann Wittmann nevű Höxteri német (1997 ben már volt egyszer Deutsche Meister) lett ! A második...és ez zene füleimnek : az én öreg Alois Gheling barátom lett pontegyenlőséggel 358.-al !.....A harmadik meg egy Pirzad nevü Török lett..azaz Német. De ez utóbbi nem biztos adat !...Nahááát ! Az öreg megint megrázta magát. :wink: ....Természetesen azonnal felhívtam ésgratuláltam neki ! Ő is kérdezte hogy én hogy végeztem és nagyon örült a sikeremnek ! Azért hozzátette a kérdést : Az én madaraimtól voltak a győztes kollekciódban ? S mikor mondtam, hogy az anyjuk az teljesen az apjuk meg Ghéling + Szlovák volt, egy nagyot rikkantott a boldogságtól !... :)

Hozzászólás 2009 jan. 5, 13:40 
Szia Dorombi.
Az ortodox új év miatt eggyenlőre még pihi van. A német is még síel 10-15. amikor az élet lassan felpörög. Ha van valami akkór időben szólok.
Üdv!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 261  Következő