Nálam még ez nem fordult elő, s nem is hallottam olyat, hogy bántaná valamelyik szülő. Egyszerűen a hím annyira be van indulva, hogy másik fészekaljat akar, s újra párosodni, ezért kidobhatja a piciket, de élve, nem öli meg őket.
Ez akkor fordulhat elő, ha sok lágyat kap, ill sok E vitamint.
De nálad halottak voltak a kicsik, így szerintem nem volt ilyen gond, hogy bántotta volna őket.
Bár az is igaz, hogy kidobás után nem sokáig élnek a picik, de ha 25 fok körüli a lakás, akkor azért kibírhatnak akár 6-8 órát is.
A kérdés, hogy mennyi időt lehettek kint. vagyis, hogy kint pusztultak el, vagy már eleve hullák voltak.
De ha a hím beindul "takarítani" akkor mind kidobja, tehát megint zsákutca.
Ha ilyen takarítos hímed lenne, kelés előtti nap el kell venni a hímet, majd amikor egy hetesek a picik, visszatenni. Legalábbis ezt mondják a nagyok, én azt, hogy nem kell visszatenni, mert az én tapasztalataim, hogy a tojó rögtön párosodni akar vele, mert annyura izgatott a rég nem látott párja miatt, s akár a kicsiket is magukra hagyhatja.
Nálam volt olyan tojó, amelyik 6 picit nevelte fel teljesen egymaga, ha jó ösztönei vannak, nem gond neki.
_________________ Gouldamandínák....
|