Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jan. 16, 10:05 
sziasztok!

egy kérdésem lenne!
zebráim nevelnek két fiokát, akik már nem is annyira fiokák már kifejlett
tollaik vannak , csak a szinek nem jöttek még ki!
ma pedig észrevettem hogy ismét van alattuk 3 tojás!
mikor kell leválasztani a kicsiket? nem kellett volna kipucolni a fészket mert igen csak tele van melléktermékkel?!
mit tegyek?
válaszaitokat köszönöm!

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 jan. 16, 9:27 
kössz az infot sokat segitettél

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 16, 8:11 
Hellóka.

A cirkot én elültetem, korán, március elején, és a termést zölden etetem, akkor a zebrák, sirálykák, stb nagyon kedvelik. Előnye, hogy korán terem, és értékes beltartalmú féléretten, és nagyon igénytelen növényke.

Üdv:
Görbe Gábor

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 14, 13:21 
Persze hogy adhatsz.
De azért ne nagyon várd hogy meg is egyék... :lol:

Nem szokás apró madaraknak ilyen "négyszemű" magot adni, nem tudnak vele mit kezdeni. Esetleg ha csíráztatva kínálod, vagy a rizspinty és a fűrj elnyammoghat rajta...

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 jan. 14, 12:59 
sziasztok
itt is az lenne a kérdésem mint a papagájoknál
csak it pintyfélékel
zebrapinty+sirálykapinty+rizspinty+kanári+kinai törpefürjnek
lehet adni cirok magot
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Hozzászólás 2009 jan. 12, 8:47 
berenyibela írta:
A fikuszféleségekkel óvatosan.Az aktuális kertészet-szőlészetben a mérgező fajtákra hívják fel a figyelmet.
Persze nem akaroma az :evil: t a falra festeni.
Minden jót

Pontosan a latin nevét nem tudom,de nem fikusz csak hasonlit rá, majd holnap megkérdezem,azt mondták nem mérgező!/persze ettől még nembiztos hogy jobban tudják/ :oops: Azért köszi a figyelmeztetést :wink:!
Egyébként virágpiacon dolgozok,nagykerben,már körbeszóltam a kollégáknak hogy a kidobásra itélt de amugy minimális szépséghibával rendelkező növényeket melyek nem mérgezőek a madarakra nézve,rakják félre nekem! 8) /elsősorban vágott virággal foglalkozunk,igy aztán nemigazán vagyok még otthon a cserepesekben!
Tényleg köszi a reakciót,minden vélemény fontos számomra legyen az negativ vagy pozitiv!
Ha valakinek kell esetleg egy-két növény a röpdéjébe, csak szóljon bátran, segitek beszerezni legyen az import,vagy hazai kertészetből való! :wink:

Hozzászólás 2009 jan. 11, 22:44 
A fikuszféleségekkel óvatosan.Az aktuális kertészet-szőlészetben a mérgező fajtákra hívják fel a figyelmet.
Persze nem akaroma az :evil: t a falra festeni.
Minden jót

Hozzászólás 2009 jan. 10, 20:30 
Hali!
A zebráimnak tegnap beraktam az új otthonukba egy fikuszféleséget,hát ma már nem a közepében csücsülnek :lol: Tök aranyosak,kár hogy még a szervizben van a digit gépem! :?

Hozzászólás 2009 jan. 6, 16:34 
G2 írta:
Hellóka.

Ha minden áron fészkelnek, vagy tojogatnak, szedd szét a hímeket, és a tojókat. Fenn áll annak a veszélye, hogy a tojók ide-oda letojogatnak, a végén meg amikor költeniük kellene, már kimerülnek, és csak tessék-lássék megy a dolog. Nem lesz energiájuk a költésre, nevelésre.

Üdv:
Görbe Gábor

Szia

Ez lehet. Bár csak 1 párom van. :)
Mikor takarítottam őket, és átraktam másik kalitba, a hím rögtön nekiállt udvarolni. Amikor a kalitot odébbraktam valamiért, kb 10 centit, akkor újra nekiesett a tojónak.....
Hát nem semmi a fickó az biztos. Volt hogy a tojó már leült a kalit aljába, csak hogy békénhagyja végre őt... :roll:
Hősszerelmes típus a hímem.... :oops: :lol:
Néhány férfiember biztos megírigyelné..... :lol: :lol:
Egyébként nagyjából egyidősek, az biztos.

Köszönöm a tanácsot.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jan. 6, 10:08 
Hellóka.

Ha minden áron fészkelnek, vagy tojogatnak, szedd szét a hímeket, és a tojókat. Fenn áll annak a veszélye, hogy a tojók ide-oda letojogatnak, a végén meg amikor költeniük kellene, már kimerülnek, és csak tessék-lássék megy a dolog. Nem lesz energiájuk a költésre, nevelésre.

Üdv:
Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 6, 8:51 
Köszönöm Gábor.

Most elvettem tőlük a fészket. Megvontam a lágyeleséget is.
Megvárom a tavaszt, majd csak akkor kapnak fészket. Bár fifikás egy csapat, mert amikor nem volt bent nekik semmi, akkor belepakolták a tojást meg mindenféle nagyobb rögöt amit találtak az egyik etetőbe, ha kisebbet tettem be, akkor meg valamelyik sarokba. Nagyon elszántak :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jan. 5, 18:23 
Scy írta:
Sziasztok

A zebrapintyeimnél a legutolsó fészekaljnál az egyik kismadár a háromból "rossz lábú" volt. Őt szelektáltam, hiszen ugye ezzel még az ágra sem tudott volna felülni.
Tegnap este elpusztult az egyik fióka, ma reggelre pedig a harmadik.
Elég gyengének tűntek, kicsit borzasak is voltak, és a szárnyuk is lógott egy kicsit, nem simult szorosan a testükhöz, pedig a szülők ugyanúgy megkaptak mindent, mint a másik két fészekaljnál.
Megnéztem a kismadarakat, és üres volt a begyük, és a mellcsontjuk is kiállt. A szülők már nem etették őket, hiszem már több mint egy hónaposak voltak (bár a kicsik még kértek), és a madárkák is elkezdték csipegetni a fürtös kölest. Aztán egyik napról a másikra elhullottak. Nekem úgy tűnik éhen haltak. Bár a fenekükön volt némi székletmaradvány, de nem volt vészes.
Mi lehetett a gond??
Az első két fészekaljból három-három egészséges zebra repült kis....

Hellóka.

Talán elfáradt a nevelőpárod. 3-4 hétig pihentesd őket, aztán újra adhatsz fészket nekik. De azért érdemes figyelni őket.

üdv:
Görbe Gábor

Valódi név: Horváth Péter

Hozzászólás 2009 jan. 4, 22:56 
Sziasztok

Tudom nem ide tartozik, de azért meg kérdem, hogy nincs valakinek eladó Grafos müanyag kalitkája, nekem van csak 2 még kellene!

Hozzászólás 2009 jan. 3, 12:36 
Sziasztok

A zebrapintyeimnél a legutolsó fészekaljnál az egyik kismadár a háromból "rossz lábú" volt. Őt szelektáltam, hiszen ugye ezzel még az ágra sem tudott volna felülni.
Tegnap este elpusztult az egyik fióka, ma reggelre pedig a harmadik.
Elég gyengének tűntek, kicsit borzasak is voltak, és a szárnyuk is lógott egy kicsit, nem simult szorosan a testükhöz, pedig a szülők ugyanúgy megkaptak mindent, mint a másik két fészekaljnál.
Megnéztem a kismadarakat, és üres volt a begyük, és a mellcsontjuk is kiállt. A szülők már nem etették őket, hiszem már több mint egy hónaposak voltak (bár a kicsik még kértek), és a madárkák is elkezdték csipegetni a fürtös kölest. Aztán egyik napról a másikra elhullottak. Nekem úgy tűnik éhen haltak. Bár a fenekükön volt némi székletmaradvány, de nem volt vészes.
Mi lehetett a gond??
Az első két fészekaljból három-három egészséges zebra repült kis....

Hozzászólás 2009 jan. 1, 18:35 
B.U.É.K. mindenkinek!
Egy érdekes eseményt szeretnék veletek megosztani.
Van egy kis zebránk,egyke lett a szülőknek.Mégcsak 26 napos és az apja elkezte tépkedni a tollát az oldalán.Még reggel láttam,hogy etette de később tépte.Az anyja közben letojt 5-öt.Elvettem tőlük a kicsit és beraktam egy kalitba ahol három db. 5-hetes kis zebra lakik.Ott maradtam velük,hogy nem bántják-e a kissebbet,meg aztán fog-e enni az új helyen a kicsi.Na most jött a meglepi!!A kicsi elkezdett enni a többiekkel,nemsokára gondolt egyet és kajakérő kuncsorgásba kezdet.
A három nagyobb /5hetesek/körbe állták és néztek egymásra meg a kicsire.Azután mindhárman büfi->>etetés.Versenyt etettek a kicsin.
Lehet ez másnak mindennapos apróság,de nekem így az év első napján kicsit megható.
Minden madárbarátnak jó erőt egészséget kivánok az új évben!
És,hogy nagyon sok örömüket leljék a madárkáikban.
üdv.: Péter

Hozzászólás 2008 dec. 25, 7:59 
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!
Kép

Hozzászólás 2008 dec. 24, 19:22 
Csendes99-nek
Vissza olvastam az előző kérdést.A kinem kelt tojást bent is hagy hatod,valaki írta,hogy azonn tudnak a picurkák támaszkodni mikor enni kérnek.Meg még olyan is volt nekem/a zebráknak/,hogy 3-4 nap múlva kelt ki az utolsó fióka.Én 5-6 nap utánn ki szoktam venni.
szia.: Péter

Hozzászólás 2008 dec. 24, 19:13 
Szia Csendes99
Ne aggódj a kis lufik miatt,inkább örűlj,hogy olyan szép dagi a nyakuk.Amikor még picik néha a begyük akkora mint a kis madárka összes többi része.Ja és,hogy átlátszik?,legalább látod mit adnak nekik a szülők,de ez is természetes.
üdv.: Péter
MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYT!!!!

Hozzászólás 2008 dec. 24, 16:04 
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET !

még egy gyors kérdésem lenne, talán erre kapok választ , mert sajnos az előzőre nem irt senki! :(
Az természetes hogy a kispintyeknek olyan a kis begye mint egy vizholyag? látszik minden amit etetek velük, de egy sárga folyadékkal is tele van nekik!

köszönöm!

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 dec. 23, 23:38 
Zottan írta:
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SZAPORULATBAN GAZDAG, SIKERES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!

Zottan!
Ez nagyon tetszik :D A magam nevében köszönöm szépen, és én is ugyanezt kívánom mindenkinek :!: :63:
Az ősszel összetett páromtól már kaptam karácsonyi ajándékot: tojózkodtak! :D
Üdv.: Évcsi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 205  Következő