Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 18, 23:40 
Köszönöm a tanácsokat mesterek! Megtartom őket. Ma sajnos nem láttam öket párzani peddig reggel és este is bettettem pár percre. Na sebaj talán holnap.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 feb. 17, 13:46 
Szia, Marcsi!

Az a helyzet, hogy egy fészek az ideális úgy a tojásoknak költés alatt mint a fiókáknak kelés után. De már konzerves dobozban is keltek egészséges fiókák, és biztosan etetőben is, itt számít a méret. Amíg a tojód a teszek-veszek-rámolok periódusban van, normális, ha újból és újból szétszedi a fészket. Az, hogy esetleg átrámol, valószínű azt jelenti, hogy jobbnak találja az etetőt... Próbáld meg, a földre tedd az etetőjét, akár sima konzervbozba és fönn, azért egy madárugrásnyi magasságban hagyd a fészket. Akár naponta megigazíthatod neki, ha mindig kidobálja. Előbb-utóbb a fészket részesíti előnyben. (Attól még megtörténhet, hogy az első tojás a földön "születik".) Akkor tudod biztosan, hogy elfogadta, ha már meg is fúrta a fészket és akkor jöhet a lamúr :wink: !

Pussz!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 17, 13:03 
Azt csináld amit a főkotkoda nénéd mondott ! ...Csak nehogy a hím elől menekült az etetőbe !...Vagy idáig menekült a fészekbe most meg tényleg tojni akar ?!...Mivel össze vissza voltak itt gerjesztve korábban ezért lehet hogy csak 2 tojást fog tojni.... csak tojna má !... A természet parancsa nagy úr !...De veszekedést ne engedj meg mert akkor én is megvelek ! Az jó lenne ?... Tehát a párzás után vedd ki a fiút !..Van külön kalitja nem ?...
Aztán reggel megint be...toszi...és kész ...kivenni...Reggel 8 óra körül tojik a tojó, de utánna szivesen párzik...Arra vigyázz hogy nehogy a letojás előtt tedd be reggel, mondjuk fél hétkor mert akkor nagy gáz lesz !...Mert mikor tojik a tojó, akkor hasonlóan begörbül mint párzás előtt...A hím meglátja és ráveti magát a fészekben és kitaposa a belét, szétveri a fejét ami elől elmenekül a tojó és a földre pottyantja a tojgliját !?...Mikopr már elkezdte a tojások lerakását akkor este már ne rakjad be mert a tojás félig készen ott van a popójánál ezért nem engedi a hímet magára anyuci ezért megint csak gyilkolászás lenne !....Akkor viszont mikor a l'moure elején vannak még csak...mint most talán, akkor még este is berakhatod a hímet a tojóhoz, sőt ha már este félhomályban teszed be akkor együtt alszanak el és az ébredéskor legtöbbször felveszi a hímet a legzsémbesebb tojó is !...Az a lényeg hogy soha ne hagyd verekedni őket !!!....

Hozzászólás 2009 feb. 16, 22:16 
DJackson írta:
Namost a baj az, hogy elkezdtek párzani és látom a tojó próbálgatja fészeknek az etetőt, meg a fürdőt. Pedig én most pihentetni szerettem volna őket. Csak magot meg vizet kapnak pedig, meg néha zöldet, de úgy látom ez az elvonókúra nem segít. Kérdés, hogy mit csináljak? Ha elzárnám őket egymástól, akkor teállna a tojó? Vagy nem kell ilyesmire figyelni hogy pihenjen? Mivel lehet csillapítani ezen ösztönöket?

Az a harczi, kedves Dani, hogy az nem annyira érdekes, hogy te mit szeretnél, hanem hogy ők mit akarnak! Ha már egyszer beindult a tojó... szerintem ne fogd vissza! Sőt, segíts rá :wink: . Adj neki tojásos lágyeleséget míg le nem tojik! És azonnal tedd vissza a fészket! Szedte-vette! Elnéznéd, hogy etetőbe tojjon? És ne bánd, hogy szerelmeskednek! Jóvan, azér kicsit irigynek szabad lenni... :lol: :wink:

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Icám is csak 3 tojást tojt, egy napot hagytam még de semmi, úgyhogy mától kotlik. És Ilusomnál is meglett az első! Huh... Gábris a tettes :D .

Hozzászólás 2009 feb. 16, 14:54 
[quote="DJackson"]"Hát Margó nem vagyunk a legjobb helyzetben! Lehet mindenki szerencsétlenkedve kezdte, csak nem mondják :)"
(én meg ezt nem tudom hogy kell, idézni!)

Persze Dani, itt a topikokban is olvashatsz elég sok gondot, elhullást is, a nagyoknál, (szakiknál) is....
Hiába, ember, állat is csak halandó :cry:

Hozzászólás 2009 feb. 16, 14:45 
Hát Margó nem vagyunk a legjobb helyzetben! Lehet mindenki szerencsétlenkedve kezdte, csak nem mondják :)

Viszont lenne egy fontos kérdésem. Kivettem a fészket ugyebár. Aztán sokkal könnyebb, ha nem kell figyelnem arra, hogy külön legyenek (mert ki vannak engedve), ezért mostmár hagyom őket harconi. Ha nem idegesítem magam miatta akkor nem is olyan zavaró, meg így hogy ki is repülhetnek általában pár mp alatt véget érnek a küzdelmek, és a vesztes továbbáll. Namost a baj az, hogy elkezdtek párzani és látom a tojó próbálgatja fészeknek az etetőt, meg a fürdőt. Pedig én most pihentetni szerettem volna őket. Csak magot meg vizet kapnak pedig, meg néha zöldet, de úgy látom ez az elvonókúra nem segít. Kérdés, hogy mit csináljak? Ha elzárnám őket egymástól, akkor teállna a tojó? Vagy nem kell ilyesmire figyelni hogy pihenjen? Mivel lehet csillapítani ezen ösztönöket?

köszönöm a segítséget.

Hozzászólás 2009 feb. 14, 11:26 
Szia Dani!
Látod neked nem jön össze, én meg azért nem mertem sosem tojót venni melléjük, mert nem akartam szaporulatot.... :lol:

Azért remélem előbb-utóbb csak sikeresek lesznek a madárkáid, bár lehet, hogy ezeknél is van olyan, hogy nincs család, akár az embernél...
Fel a fejjel!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margareta 2009 márc. 14, 17:46-kor.

Hozzászólás 2009 feb. 13, 20:46 
Sziasztok!

A tojóm végül csak 2 tojást tojt, és 2 hét után kidobta az egyiket, aztán a másikon még ült, de egyik sem volt megtermékenyítve. Pedig a lakásban nincs hideg(20-22 fok). Figyeltem hogy egye szépen a tojást még az elsö tojás lerakása elött, volt minden... szex is dögivel egészen az első tojás lerakásának napjáig. Hát nem tudom én már hogy mit kellene csinálni velük :( Karácsonykor is ült két hetet meg most is, szerintetek mennyi pihenőt kell hagyni neki hogy helyrejöjjön? Én 1 hónap pihenőre gondoltam. Azonkívül hogy nem adok most tojást neki, hogy pihenjen mire kell figyelni a kajával kapcsolatban? Nem akar ez nekem összejönni :(

Hozzászólás 2009 feb. 10, 10:18 
Szia Brigi, de "örülök", hogy másnál is van ilyen eset (no csak azért, hogy nem én vagyok talán a hibás ebben is!), a madárkát természetesen nagyon is sajnálom...
Ezért is próbálom néha én is kivenni, kicsit mozogni, nehogy elhízzon, úgyis régóta volt valami keringési baja, most aránylag elég "virgonc" és szép a külseje is, ő 4-5 éves.
Drukkolok nektek is, de nekem nincs ebben reményem már, hogy csoda történik....
Engem is mindig nagyon megvisel a bajuk, pusztulásuk...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margareta 2009 márc. 14, 17:48-kor.

Hozzászólás 2009 feb. 9, 20:58 
Kedves Margareta!

Köszönöm szépen a válaszod!
Sajnos vak kismadárról én is tudok, a barátnőm anyukája szintén tart három kanárit és neki is az egyik madárka megvakult. Ő ráadásul nem is öreg, hisz, ha jól tudom, 3 éves.
Pont most kérdeztem meg a barátnőmet, hogy vakult meg a kismadár.
Ő azt mondta, neki úgy kezdődött, hogy váladékozni kezdtek a szemei.
Anyukája kamillateával törölgette először, de mivel nem javult, állatorvoshoz ment, aki valamilyen szemcseppet adott, de sajnos már az sem használt.
Ő viszont már azt hiszem, több, mint egy éve vak szegény.
Úgy hallottam, hogy eleinte még felugrált a legalul lévő rudakra, de miután nem volt olyan intenzív a mozgása, mint egy egészséges kanárinak, szép lassan elhízott és most már ő is csak a kalitka alján mozog az etető és az itató tálkái között.
De úgy tudom, ő szintén énekel még mindig.
Nagyon félek, nehogy az én kicsim is megvakuljon.
Akárcsak Te, én is az emberrel egyenrangúként tekintek az állatokra, ugyanúgy megvisel, ha történik velük valami, mintha valamelyik családtagommal történne.
Amíg nem hallottam a barátnőm anyukájának a vak madárkájáról, nem is gondoltam, hogy a vakság előfordulhat a kanáriknál.
Bízom benne, hogy kapunk itt a fórumon olyan tanácsot, ami talán segít.
Nyáron már egyszer kértem segítséget, akkor a kis tojóm betegedett le.
Őt elveszítettem. Akkor itt a fórumon is és az állatorvosok szerint is az elsődleges kórisme az volt, hogy atkás, azért nem kap rendesen levegőt.
Nos, nem atkás volt.
Küzdöttünk két hétig, futkostam gyógyszerekért, vettem drága asztmásoknak ajánlott porlasztó berendezést, hogy azzal juttassam be neki a gyógyszert. Bíztam benne, hogy rendbe jön, aztán egyik hajnalban arra keltem, hogy nem mozdul...
Kegyetlen érzés volt, nagyon megviselt. Sokáig ezért is nem jelentkeztem itt a fórumon, mert nagyon fájt minden, ami rá emlékeztetett.
Nem szeretném, ha most a másik madárkám is lebetegedne.

Hozzászólás 2009 feb. 9, 11:10 
Szia Brigi!

Mivel hasonló (illetve nem hályog) vakságról van saját tapasztalatom azért írok most (fogadalmam ellenére) neked, hátha szükség lesz még a tapasztalatomra nálad is.
Nekem sajnos megvakúlt teljesen a kedvenc sárga kanárim az ősszel, elég rövid idő alatt (sosem hallottam még ilyent)... Nem tudom mi okozta nála, valószínű valami keringési baj, agyvérzés esetleg, mert a lábai is sokszor bepirosodnak és akkor nagyon rágja szegény, fájhat, vagy zsibbad neki..
Én én nem láttam foltot, (illetve mintha pici piros pötty lett volna a közepében) csak néha becsúkta eleinte egyik, majd később meg a másik szemét, de utána már semmi nem látszott rajt és azóta is rendesen nyitva van neki. Eleinte a bizonytalan mozgását másnak tulajdonítottam, mire rájöttünk (a fiam inkább), hogy nem lát a nyomorúlt.
Azóta külön kis kalitkában tartom, szépen berendeztem neki körbe rudakkal, hogy tudjon közlekedni és a kaját a csőre ügyében rakom mindet. El sem hittem volna, hogy milyen szépen boldogúl és vidáman énekel, nem depis... Szörnyen sajnálom, de nem hiszem hogy lehetne mit tenni vele... Néha kicsit kiveszem (persze azóta teljesen szelíd és kézre jön) elengedem a függöny felé próbálni repizni és a poroló pamaccsal követem, nehogy leesen szegényke. Ő volt a legjobb repülőm valaha és fürdeni is nagyon imádott.. Most is berakom néha a medencében, -de nagyon fél, mivel nem tudja hol van- azért kicsit tapogatva próbál pancsolni, de inkább csak egy kis etetőbe akasztok fel neki egy kis vizet, amikor látom, hogy az itatóból akar pancsolni.
Szóval a vakság után is van élet, de milyen???
Azért elvan szegénykém, és nem látom, hogy szomorú lenne...
Csak a másik Pirkóm nem érti, miért nem megy odébb, ha bemegy hozzá és valahogy nem tud vele játszani, mint régen...Ő sokkal nyugtalanabb, izgágább lett azóta (mivel a másik társuk is elment közben egy csőr, légzőszervi betegségben).

Hozzászólás 2009 feb. 8, 23:29 
Sziasztok!

Van valakinek jó tanácsa arra vonatkozóan, hogy hályogot a kanári szemén lehet-e valamivel gyógyítani?
A kis hímemnek múlt héten vettem észre, hogy az egyik szeme közepén fehér folt van. Lát azzal a szemével, azt kikísérleteztem, de vagy homályosan lát vagy fáj neki, mert gyakran becsukja és csak a másik szemével néz.
Nem szeretném, hogy megvakuljon.
Tudom, hogy többféle oka lehet a hályognak: öregség, vitaminhiány, meg még ezer más minden.
Hátha Ti is találkoztatok már hályoggal és talán valakinek sikerült már meggyógyítani a madárkáját vagy legalább megállítani a hályog növekedését.
Köszi előre is a segítséget!

Hozzászólás 2009 jan. 21, 19:30 
Sziasztok!

Nos mikor írtad dorombi, hogy elpusztulhat akkor egy kicsit megijedtem, ugyanis a pont az volt a helyzet, hogy én úgy láttam az egész bejáratot elzárta ez a valami. Pár napja mikor még nem volt tojás észrevettem, hogy a guánóval együtt egy kis átlátszó folyadék is ürült, arra gondoltam az a tojás folyamatát könnyítő valami,na és az ami most megszáradt. Ha meg guánó volt, most épp kijött és látom már nincs ott, a természet megoldotta a problémát :) (pedig órákig ott volt)

Amúgy nem fogdozom egyáltalán. Egyszer a párja rátámadt a fészekben, féltem hogy a stressztöl abba fogja hagyni a szorgalmas kotlast, így újra szétszedtem őket, és már így is marad :) De még ekkor is figyeltem, hogy a hölgyet ne érje stressz a kezem miatt. Remélem sikerül végre :))

ez eszméletlen nem tudnak számolni??? :D Állítólag a hüllő agyunk számol, az már nekik is van :) Még 1 műtojásom van szerintem azért azt berakom még, ha lesz új meglepi holnap :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 21, 19:00 
Szia Kiskukori !
Azt mond meg hogyan láttad meg azokat a fehéreket ! Ugye nem fogdosod már az anyucit ! :shock:
Ha meg kívülről látszik akkor kétségtelen kanáriszarral állunk szemben ! :roll: ... Ha zavar a tollra felragadt guanó akkor mégiscsak fogjad meg és nemes egyszerűséggel szedd le róla, még ha héhány szoknya rojt is bánja !...Ha viszont a mujder seggén lenne ez a fehérség, akkor azonnal szed le mert különben elpusztulhat ugyanis nem tuja elvégezni azt amit szükségletnek hívunk az emberi világban ! :lol:

Hozzászólás 2009 jan. 21, 18:48 
Gratula! Na, lesz ott még több is :wink: .
Már nem kell több gyöngyöt tegyél a fészekbe, ugyanis a szakik szerint a kanárik nem tudnak számolni :? ... Bár én azt is kinéztem volna belőlük :lol: . Ahogy a rollerok kottát tudnak olvasni :shock: :lol: ...

Azok a darabok, amikről írsz, kemények? Nem hinném, hogy tojáshéj lenne és olyan, hogy magzatvíz tuti, hogy nincs a madaraknál. Esetleg valami egyéb. Netán kanárisz@rban a fehérség? :lol: De megkérdezünk itt egy pár Szakos Tarajost, mit szólnak az esethez?! :roll:

Puszi neked: Gabesz

Hozzászólás 2009 jan. 21, 11:12 
szia Gabesz!

tegnap kimaradt egy nap, de ma ott volt a második tojás ;) tökjó!

most két gyöngyön ül :D

szerk: az első tojás után is meg ma is látok valami fehér darabokat a tojó "bejáratánál"... na most ötletem sincs hogy az mi lehet, talán a "megszáradt magzatvíz"? Remélem ez nem kóros dolog, régen a zebráimnál ilyet nem láttam.

Hozzászólás 2009 jan. 20, 19:29 
Szia, Dani!

Vannak újabb tojik is? Drukkolok neked nagyon!
:thumright:

Hozzászólás 2009 jan. 19, 15:39 
sziasztok:)

ma egy tojást találtam a fészekben. Már ki is cseréltem a jól bevált fatojásra hihi. Úgy tünik minden rendben, apu is együtt van most anyuval, nincs belviszáj. szurkoljatok :)

üdv

Hozzászólás 2009 jan. 15, 14:32 
Sokunknál most indul /vagy már elindult.../ a szezon és lehet hogy valaki "bajban" van kalitka ügyileg. Nekik próbálok segíteni! Fiatalok leválasztására alkalmas nagyobb méretű kalitka, falra szerelhető kisebb röpde mind megoldható!
Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 jan. 7, 22:54 
Milyen a kanárinak a természetes? :shock:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 76  Következő