Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 jan. 26, 21:00 
andré írta:
Igen Feri jól értetted kint volta a VB-n.

Ha tudom....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 26, 17:50 
Varga Tibor írta:
TISZTELT ROLLER SZAKÉRTŐ KOLLÉGÁK Exclamation Emlékszik még valaki 1990-re Question Akkor voltam utólyára V.B.-versenyen Embarassed Kritika ide kritika oda ha tudnék ÉN ŐRŐMMEL részt vettem volna Exclamation Crying or Very sad DOROMBI a németet nem kell sajnálni neki V.B.-nélkűl is van NEVE Laughing RAKTAM FEL EGGY 2006-os kőzepes csapatota YouTube vargatibor60 oldalra Rolling Eyes ÜDV. TIBI

Varga Tibi videója:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WES9TiTYxeU[/youtube]

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 26, 17:19 
Tudom hogy poszendráncs volt hisz itt is mondtad ! Figyelj ! Ha egyszer lekuporgott a füttyre akkor jó a madár de nem szabad rögtön utánna betenni a hímet mert ez a negédes állapot még eltart vagy 5 percig azaz addig ha beteszed a hímet nem fog kelleni neki mert ebbe a begörbülésbe némi kis kielégülés is benne van !...És utánna kell egy kis szendergés...nem ?...
Szóval várj egy két napot és addig kapjon még lágyleséget egy kis édes almát is de a lágyleségen legyen egy kis friss mák...hátha kábítószer hatása alatt jobban szétteszi angyalom a lábait !?.. :lol: ...Most előtte ne fütyüréssz rá a tojóra mert már tudjuk hogy benne van a ....hatnék !...Tedd be a hímet és ha nem kezd el neki énekelni, udvarolni 2 percen belül akkor gyere te a fütyürészéseddel de akkor amikor mellette vagy szemben ül vele a boton...Te legyél félig meddig takarásban vagy mozdulatlanul a szoba másik felén egy széken. Várd meg míg megszoknak és nem téged lesegetnek aztán mehet a varázsfuvolázásod ! :wink: Ha ekkor sem görbül be akkor megint várunk míg nem kezdi rendezni a fészket és akkor estefelé beteszed és reggel kiveszed a hímet...Általában ébredéskor megtörténik a ketyere !... :oops:

Hozzászólás 2009 jan. 26, 15:57 
Hát Marcsikám zölddel biztos nem tudod felhizlalni !...Zöld törölve...csak hetente egyszer slusz !...Viszont lágy kaját adhatsz...Szerintem vedd ketté a csajokat és amelyikeknek nincs sárga a hasukon azok legyenek külön és oda mehet a lágykaja + fejenként 3 TEÁSkanál megkeverék !...Egy kanállal csak az olyan dagiknak szabad adni ami nem fér el a tenyeredbe és rálóg a nyagy sárga lelógó hasa az ülőrúdra de ott sem szerencsés mert idegbajos lesz az éhségtől ! Inkáb célravezető ha fehérkölest és repce kevréket adsz 2 kanállal az ilyennek !....A kis sárga zsírbevonat kötelező így költés előtt a tojóknál !!! ....
Elkövettél viszont egy nagy hibát !... Előtte ki kellet volna próbálnod ezt a ráfütyülést a tojónál kakas nélkül de ha már nem tetted azt akkor ha a hímmel mikor volt és ráfütyültél és nem görbült be akkor azonnal ki kellett volna venned a fiút mert most az történt hogy megvert egy tapasztalatlan fiatal hímet őasszonysága ! Ha most ezt megjegyezte akkor a következő tojóhoz ha berakod egyből a pofájába fog ugrani mert fél, hogy ha ezt nem teszi meg elsőként akkor megint kapni fog !....Nem lehet ilyennel játszani mert a korai bevésődések egy egész életre kihatással lehetnek !.
Reméljük hogy nem végzetes a dolog !?... :roll:
Tedd be a fészket és csináld meg neki...Úgy is szét fogja szedni de ez már jó jel...Ja ! És nyomjad a kaját neki lapát számra mert nagyon gyehena volt szegény, édes alma hetente egyszer vagy más de nem túl sok csak amennyit egyszerre meg tud enni ! Ezek nem vizilovak, fürdés egyszer egy héten, a költési idő alatt meg egyáltalán ! Ha azt akarjuk hogy izzódjon be a testük akkor nem kéne rendszeresen lehűteni !...Mikor jönnek meg a gyűrűjeid ?...Ha megjöttek akkor minden tojó menjen a helyére és mehet be a fészek megcsinálva és még a legszélső rács elemnél meg legyen pluszban még fészekanyag....főleg a következő fészkelés előtt mert különben szed a picikből ! :shock:
Ne legyenek a tojató boxok közel az ablakhoz mert a tojót idegesítik a kint röppenő madarak !...Meg később a nap is lesüti a fészekről...
A hímet csak akkor tedd be ha már bele bele ül a fészekbe és rendezi azt !...A fütyülést el kell hagyni ha már van ülő madár mert az lehet hogy ott fogja hagyni a fészket előbb mint mikorkikelteka tojások... :idea:
Egyenlőre ennyi...A hímek meg ne lássák egymást !...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 26, 11:53 
Igen Feri jól értetted kint volta a VB-n.

Hozzászólás 2009 jan. 26, 10:34 
TISZTELT ROLLER SZAKÉRTŐ KOLLÉGÁK :!: Emlékszik még valaki 1990-re :?: Akkor voltam utólyára V.B.-versenyen :oops: Kritika ide kritika oda ha tudnék ÉN ŐRŐMMEL részt vettem volna :!: :cry: DOROMBI a németet nem kell sajnálni neki V.B.-nélkűl is van NEVE :lol: RAKTAM FEL EGGY 2006-os kőzepes csapatota YouTube vargatibor60 oldalra :roll: ÜDV. TIBI

Hozzászólás 2009 jan. 26, 10:27 
Igen ! Én is így gondolom, mert addig amíg csak a DM-ben kezdtem el írni a rollerről közel sem volt ekkora érdeklődés ! Ennek farvízén jöttek újak de közülük "csak" heten maradtak meg akkor : Makra Edina, Domonkos Róbert, Német Sándor, Misinszki Zsolt, Vranyó Zoltán, Tamás Zsolt, Cékány András... Ezek minden voltak versenyen egy-két alkalommal a többiek - legalább ennyien újak - meg soha nem értek el a megmérettetésre.... Ehhez hozzájöttek még az öregek Kitulják Pál, Péter Géza, és Richter Gusztáv bíróként...Ja és én !....Nem volt az rossz...! Pénteken este madárleadás a veszprémi művelődési központban, szombaton verseny a végén vadpörkölt kaja pia stb...., vasárnap nyilvános díjkiosztó hatalmas szobapálmák alatt TV-kkel a győztesek bemutatásával...A verseny ideje alatt volt egy 15-20 fő befogadására alkalmas kis szoba ahol a már leszerepert rollerek nonstop nyomták a 15 percenként cserélődő érdeklődőknek....
Sajnos a közben kialakult sportszerűtlenségek miatt az emberek szépen elmaradtak....Áttelepültünk a Tudósotthonba de maradtunk még veszprémben. Aztán volt aki sajnos kicsit későn de belátta hogy képtelen megbirkózni azzal a steresszel amit a verseny és annak elvesztése okozott....Ha ez 20 évvel ezelőtt történt volna akkor ma bizonyára már az 50 főnél tartanánk létszámban !...
Nagyobb érdeklődést kétségtelen az Idre hozta meg mert itt már egy kis kötetlenség is erősítette a helyzetet nem csak a szigorú szakmai anyag !...

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 26, 9:11 
necó írta
Idézet:
Bár ami elindult az elmúlt 1-2 évben már így is nagyon biztató...

Szerintem is...

Hozzászólás 2009 jan. 26, 9:06 
andré írta:
A zöld himem már 90 pontos :lol: .Jót tett neki a jólét meg egy kevés lágykaja a tarka szerintem pár nap múlva beérik(igazából szerencsétek,hogy nincs versenyzői ambicióm :lol: :lol: :lol: )....
.

Frászkarikát! Az lenne a szerencsénk ha lenne.... nem múló szeszély nálad a kanári, príma tenyészanyagod van..... azon dó'gozunk évek óta, hogy ilyen manuszokból legyen vagy harminc a csapatban, és helyére kerülne a roller végre itthon is!
Bár ami elindult az elmúlt 1-2 évben már így is nagyon biztató...

Hozzászólás 2009 jan. 25, 23:06 
andré írta:
Szevasztok!
Neco a jégrigók még itthon vannak,hollandiát majd 2 hét múlva támadom.Még erőt kell gyüjtenem.
A zöld himem már 90 pontos :lol: .Jót tett neki a jólét meg egy kevés lágykaja a tarka szerintem pár nap múlva beérik(igazából szerencsétek,hogy nincs versenyzői ambicióm :lol: :lol: :lol: ).
Kelt egy 5-ös roller fészekaljam ha hallanátok,hogy milyen mélységek jönnek ki belőlük mikor kaját kérnek lecsúsznátok a székről.
A VB-ről annyit tudnotok kell,hogy a 27000 madárból 17000 olasz volt de!!!tényleg lejtett a hazai pálya.Ez több biró véleménye is.Én csak a lizardokat néztem de az siralmas volt.Állitólag az óvások rekordot döntögettek.

Igazából az a véleményem hogy mennyi madár van az olaszoktól és menyi a világ más részéről mert ha valamelyik jobb akkor úgyis az az egy nyeri meg ha egyéni be van kíállítva és meg is adják a bírók a pontot rá.(így kéne lennie normális esetbe)

PL.az Eb-én a "bronzoknál" egyénibe aki megnyerte az 1 helyet, a tenyésztő 1 db állítottot ki egyénibe(szerintem ő sem gondolta) és ő vitte el a pálmát,aki meg most megnyerte a VB,az előttem egy pontal volt az Eb-n.

D.064 NERO ROSSO/R. AVORIO INT. E BRIN. singoli
1° 3906 IT DI CRESCENZO Mauro 94
2° 3883 IT BARO Alessandro 93
3° 3893 IT CANEVARI Enzo 92

Nem semmi tőle szépen belehúzott az Eb óta,igaz az EB-n 6 db állított ki egyénibe 2 db 90 pontos lett,4 db 89 pontos.

Akkor most az a kérdésem melyik a standard az olasz méretű vagy a belga?Azért a tavaly a belgák is hazapontoztak.

Egy másik példát is elmondok pl a piros mozaikoknál aki az idén is nyerte a VB-t,az a tavaly is a belgáknál ő nyerte.

Az Eb-én egy asztálnál ültem vele és beszélgetünk évente 4000-5000 színkanárit nevel több színben és egyedűl intézi őket,etetés,takarítás,stb.

Én láttam a madarait az EB-n,és szerintem nem is lehet megverni amilyen vérvonala van,főleg mozaikba,de tart több lipocrom és több melanin színt is,ott a neve több színcsoportba a podiumon de ha olyan a madár vagyis kiemelkedő még a hazai pálya sem tud segíteni néha.

André ha jól értem te kint voltál,nem?

Hozzászólás 2009 jan. 25, 18:11 
Egy náció szövetségén belül nincsenek nagy eltérések a bírálatban csak akkor van baj, ha pl. egy német és egy belga együtt bírálna mert azok véresre vernék egymást a végére de minimum a német az első kollekció végénél felállna és hazamenne !...Ne keverjük bele a vizuális dolgokat ! A színkanárinál nem tudom mennyire lehet másképpen bírálni, hisz ott fehéren feketén azaz mérhetően le van írva hogy meddig lehet a csík, vagy mekkora átmérőjű legyen a stiglic pofaszín stb...de az ének az rohadtul szubjektív sőt ha ráadásul pontot ad pl. a gyenge gluckéra a belga és bünteti ugyanezt a német ! Vagy a német csak egy kis karikával jelzi a vizet a madárban a holland, belga, francia meg nyomja oda a pontot !...Itt van a legnagyobb probléma !... Az olasz meg Olasz !... :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 25, 18:07 
Szevasztok!
Neco a jégrigók még itthon vannak,hollandiát majd 2 hét múlva támadom.Még erőt kell gyüjtenem.
A zöld himem már 90 pontos :lol: .Jót tett neki a jólét meg egy kevés lágykaja a tarka szerintem pár nap múlva beérik(igazából szerencsétek,hogy nincs versenyzői ambicióm :lol: :lol: :lol: ).
Kelt egy 5-ös roller fészekaljam ha hallanátok,hogy milyen mélységek jönnek ki belőlük mikor kaját kérnek lecsúsznátok a székről.
A VB-ről annyit tudnotok kell,hogy a 27000 madárból 17000 olasz volt de!!!tényleg lejtett a hazai pálya.Ez több biró véleménye is.Én csak a lizardokat néztem de az siralmas volt.Állitólag az óvások rekordot döntögettek.

Hozzászólás 2009 jan. 25, 17:49 
brimston írta:
... mivel Olaszországban van, nagyon sok olasz tenyésztő állít ki, így mondjuk 5000 kiállító közül 3000 olasz, ...

Nekem is ez fordult meg a fejemben éppen az alábbiakat olvasva. Meg hát ez nem csak madarász betegség. Azon sportágakban ahol nem centiben, másodpercben, kilóban mérik a teljesítményt ugyanez a helyzet. Pl. torna, jégtánc....
Ráadásul ha egy osztályban több száz (ezer?) minőségi madár van besorolva, 10 bíró közül 5 biztosan nem ugyanazt hozná ki elsőnek. Vizuális paraméterek alapján pontozni...., hááát egy bizonyos határ felett már nagyon megfoghatatlan a dolog.

Hozzászólás 2009 jan. 25, 17:20 
Helló

Az én véleményem inkább az, hogy a hazapontozás mellett (ami szerintem elhanyagolható) aról van szó, hogy mivel Olaszországban van, nagyon sok olasz tenyésztő állít ki, így mondjuk 5000 kiállító közül 3000 olasz, Belgiumban hasonlóan. Tehát valójában a nagy számok törvénye adja a helyezettek túlsulyát. Szerintem..

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 25, 16:51 
Huúúúúúú itthon madarászt képezni ?? :85:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 jan. 25, 16:15 
Dehogy felejtettem, csak én egy utópisztikus versenyt képzeltem el. Mint a 100 pontos madár... Sokkal olcsóbb lenne az embereket tisztességre nevelni, de azt hiszem ez egy nagyon bonyolult képzés lenne... :roll: :)

Hozzászólás 2009 jan. 25, 16:10 
Zotyókám ! Egy apróságot elfelejtettél !?...Miből fizetnéd a repülőlegyeket + a segnyalatási program ami hozzá jár = kaja, pia, p..a, szállás napidíj, tiszteletdíj !?... :shock: :lol: ...
Igen ez így van ! Nagyon jól működnek a fű alatti disznóságok !...Mondom a Német kivétel mert azok olyanok hogy inkább dögöljön meg a fődije legalább nem kerül eléje tekintélyben !...

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 jan. 25, 14:04 
Sziasztok!
Nagyon érdekes téma került itt szóba. Mindenesetre örülök, hogy a "hazapontozás" nem csak magyar jellegzetesség de a hiperszuper Nyugat is így csinálja!! :D :lol: Ha én csinálnám a VB-t, tuti nem hazai bírókat állítanék oda pontozni (ha ez itthon lenne, akkor alapból nonszensz...), hanem mondjuk az USA-ból, vagy az Egyesült Királyságból, netán Észak-Afrikából vagy a Közel-Keletről (bár ezeken a területeken nem tudom hogy áll a madarászat) hívnék szakembereket. Persze nekik egészen különböző pontozási gyakorlatuk lehet, lévén a COM valójában inkább csak európai mint valódi világszervezet...

Hozzászólás 2009 jan. 25, 13:45 
Érdekes olvasom a véleményed,kedves főkukori de most átnéztem a világbajnokság eredményeit a színkanáriba és érdekeséggel fedezem fel,hogy a tavaly mivel Hasselbe volt kíállítás a legtöbb díjat a belgák vitték,meg hollandok,most mivel olaszországba a zömét az olaszok.
Van egy olyan érzésem,hogy sokszor hazapontoznak a bírok vagy én látom ezt is rosszul,ti mit gondoltok?
Ja csak azt nem értem akkor hol van a bírokba a pártatlanság?

Hozzászólás 2009 jan. 25, 11:37 
A színes rollertől meg herótom van ! Végre van egy kedves kis madarunk aminek a hangját becsukott szemmel is hallhatjuk és a lényeg az andalító ének, eztán majd nézegetni is fogják mint egy bazári majmot nem beszélve arról, hogy megint kinlódhatunk egy plusz feladattal, hogy jó időben adjuk a mérget mert nem lesz egyenletes a szín mindenhol meg-meg-meg !... :roll: ....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 261  Következő