Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 5, 15:43 
Első ránézésre hirtelen azt hittem, hogy sárga:)

Hozzászólás 2009 feb. 4, 19:31 
A fotós tudáson tényleg sok múlik. Egy kis plusz fény és mennyivel sárgább lesz a fahéj is.... :lol:
Kép

A te sárgáid is nagyon szépek. :)

Hozzászólás 2009 feb. 4, 18:47 
Hát,a tollazatuk szép,egészségesek,ennyit meg tudok állapítani egy képről. A méretet igazán élőben lehet látni, sokat jelent mennyire tud jól fotózni az ember:)

bepeti2 írta:
madaras86 írta:
Bepeti szépek a kecskéid!

Köszi. De ezek sem a legnagyobb madarak, láttam már náluk nagyobbakat is :) .

Hozzászólás 2009 feb. 4, 18:46 
Nekem most nincs képem csak régebbi, az is kölykökről.

Kép
Kép

Hozzászólás 2009 feb. 4, 18:21 
madaras86 írta:

Köszi. De ezek sem a legnagyobb madarak, láttam már náluk nagyobbakat is :) .

Hozzászólás 2009 feb. 4, 17:57 
Üdv.

Az én szeptember végétől lakásban tartott kecskéim december végén
fejezték be a vedlést.

Hozzászólás 2009 feb. 4, 17:54 

Hozzászólás 2009 feb. 4, 16:38 
Sziasztok!

Már többször szóba került itt a fórumon a kecsék nemének megállapítása. Bár aki már tartott több kecskét, ránézésre meg tudja állípítani a nemeket. Igaz kecske és kecske között is nagy különbségek lehetnek méretben és alakban is.
ferkog-nak segítségül töltök fel egy képet. A képen egy fahéj tojó és egy normál hím látható. Szerintem a fejforma és a méretbeni különbség szemmel látható:
Kép

Hozzászólás 2009 feb. 4, 13:00 
Hát, azért szerintem elég sok a 6000, ha meguszhattad volna harmada, vagy fele annyiból is:)
Nekem is az állatpatikában ajánlották: anpro AMINOVIT solutio
" Folyékony vitamin és aminosav tartalmú takarmánykiegészítő valamennyi állatfaj részére"
"A szervezet vitamin- és fehérjeellátottságának zavara esetén, a stresszhatások kivédésére, a teljesítmény és az ellenálló képesség fokozására, a termékenység növelésére."
De azt tisztázzuk,hogy ez szerintem nem betegségre van, hanem megelőzésre.

Hozzászólás 2009 feb. 4, 11:36 
Sza!
Megvan a cím, így nemsokára megyek is - csak megvártam míg valami hasznos infót nem találok. Illetve itt is nézegettem és úgy emlékszem valaki írt egy tutibiztoshatékonysággal bíró készítményt...
De gondolom, hogy az állatpatikák segítséget tudnak nyújtani... legalábbis remélem!
A fahéjt (zöldet) 6000ért vettem, akkor ez még nem is olyan vészes.
Az eredményekről majd írok....

Hozzászólás 2009 feb. 3, 21:47 
Szia!

Elvileg a vedlési időszakuk nem most van,leglaábbis a kint tartottaknak,hogy lakásban ez hogy megy,az gondolom változó. Nekem a verébpapagájok pl most vedlenek.

Én debreceni vagyok. De nem kell az ország másik végébe utazgatnod, kecskepapagájt tenyésztő madarász van bőven. A www.parrotland.hu-n is sokat szoktak hírdetni. Illetve ha igazán nagy választékot akarsz,akkor látogass ki a monori börzére. Szerintem mindenképp megéri,ha csak nézgelődni mész,akkor is. A másik pedig az,hogy kecskét igenis nagyon megéri tartani, csak nem a zöldet, hanem a sárgát, mert az drágább. Bár én szeretnék egy pár zöldet is, azokkal kezdtem a madarászást, de aztán a hímem elpusztult,le is ment addigra az áruk,így jöttek a sárgák. Aztán mostanában meg nem igazán találok számomra megfelelő méretű és színű zöld kecskét.

Ohhh,nálunk kereskedésben láttam 10ezerért is kecskét. Ráadásul a sima zöldet is. Gondolom olyan 5szörös áron adhatja el. És megveszik.... De egy tenyésztő sose fogja tudni oylan áron adni,mint egy díszállatkereskedésben. És a kereskedő is érthető,neki ki kell fizetnie a bérleti díjat, a rezsit, az alkalmazottakat és valamiből még meg is kéne élni.

A vitmain nevét holnapra tudom megírni.
Állatpatikákat Pesten nem tudok,de beütöttem a keresőbe,ez az első találat,van bőven,kerületenként:
http://www.bpallatorvos.hu/allatpatika.html

ferkog írta:
Sza!
Lehetséges, hogy vedlési időszakát éli a madaram (pár db sárga toll hever ....itt ott...)- azért van így bepunnyadva??? Azért szerzek valami turbósítószert- még nem találtam Állatpatikát itt Pesten, de rajta vagyok az ügyön - remélem nem lesz még késő.... :(
A "hema.hu-n" találtam emésztést elősegítő, gyógynövényes; vízbe rakható készítményt. Elég sokmindenre ajánlják.. De ha tudsz vmi tuti biztosat megírhatnád..... Szerintem légúti fertőzése nincs (habár én sem vagyok orvos :) ), tehát nem zilál repülés után, nyugalmi állapotban...
Megkérdezhetem, hogy helyileg hol laksz??? (Nem szükséges meganod- csak tapasztalat átadás szempontjából érdeklődöm). Esetleg madárutánpótlás miatt, mert ha így halad... Egyszerűen Budapesten nem lehet találni tenyésztőt - mindenki arra hivatkozik, hogy nem éri meg, mert költség-haszon arányában negatív a mutató. Nem vagyok marketinges, de ha sokan abbahagyják hiány alakul ki >>> kereslet növekszik>>> magasabb ár... Szóval én is inkább tenyésztőtől venném, ha lenne.... Szerintem más is így van ezzel - üzletben 6-8ropi egy ilyen madár... Mondjuk ez az én véleményem..... (megtarhattam volna magamnak?!?! :)

Hozzászólás 2009 feb. 3, 18:14 
Üdv ferkog!

Igaz,hogy nagyon régen,de a Krt.-tól befelé a Népszinház utcában volt egy állatpatika.Nálunk Kispesten a Kossuth L.utcában viszont az orvosi rendelővel együtt volt gyógyszertár,próbáld így keresni.

Hozzászólás 2009 feb. 3, 15:51 
Sza!
Lehetséges, hogy vedlési időszakát éli a madaram (pár db sárga toll hever ....itt ott...)- azért van így bepunnyadva??? Azért szerzek valami turbósítószert- még nem találtam Állatpatikát itt Pesten, de rajta vagyok az ügyön - remélem nem lesz még késő.... :(
A "hema.hu-n" találtam emésztést elősegítő, gyógynövényes; vízbe rakható készítményt. Elég sokmindenre ajánlják.. De ha tudsz vmi tuti biztosat megírhatnád..... Szerintem légúti fertőzése nincs (habár én sem vagyok orvos :) ), tehát nem zilál repülés után, nyugalmi állapotban...
Megkérdezhetem, hogy helyileg hol laksz??? (Nem szükséges meganod- csak tapasztalat átadás szempontjából érdeklődöm). Esetleg madárutánpótlás miatt, mert ha így halad... Egyszerűen Budapesten nem lehet találni tenyésztőt - mindenki arra hivatkozik, hogy nem éri meg, mert költség-haszon arányában negatív a mutató. Nem vagyok marketinges, de ha sokan abbahagyják hiány alakul ki >>> kereslet növekszik>>> magasabb ár... Szóval én is inkább tenyésztőtől venném, ha lenne.... Szerintem más is így van ezzel - üzletben 6-8ropi egy ilyen madár... Mondjuk ez az én véleményem..... (megtarhattam volna magamnak?!?! :)

Hozzászólás 2009 feb. 2, 15:34 
Szia!:)

Ha jön kép,akkor mondom milyen neműek,elsősorban a fejéről legyen kép, ha lehet több szögből is. Méretbeli különbséget nem látsz a két madár között? A tojók kisebbek szoktak lenni. Bár ezt elsősorban testvéreknél lehet jól megfiygelni, mert ha külön vérvonalból vannak,akkor lehet í hím is kisebb a tojónál,amilyen gyatra madarak vannak az országban. Nálam előfordult,hogy két hím eteti egymást, mondjuk azok még fiatalok voltak, 4-5 hónaposak,akkor kezdtek próbálkozni és nem volt velük egy ketrecben tojó. Tojót láttam már hímet etetni, de az akkor volt,mikor egy korábban leválasztott csapathoz betettem frissen leválasztott kölyköket. Akkor az idősebb madarak némelyike etette a fiatalokat.

Nem vagyok állatorvos így a betegségre sajnos nem sokat tudok mondani. Bár gyanítom,hogy az állatorvosok 80%-a is csak adna rá valami gyógyszert, amitől a madár 2 nappal hamarabb elpusztul. Nameg ennyi tünet alapján szerintem nem is lehet helyes választ adni. Tollborzolás stb általános tünetek a madaraknál, ha betegek. Ha tud is valaki segíteni,szerintem írnia kéne az ürülékről, a madarak kondíciójáról, a betegség idejéről, került-e új madár az állományba, vagy spontán alakult ki a dolog, stb.
Én inkább megelőzöm a betegségeket,jól megnézem,hogy csak egészséges madarat vegyek meg,ami nem szomorkodik és azt is előbb igyekszem külön helyre zárni egy ideig. Aztán rendesen tartom,megkap mindent és takarítom,így elvileg nem igazán kaphat el semmit. Legalábbis nekem nincs velük gondom. Egész télen kint vannak,szinte naponta megfürdenek a fagyok idején is,semmi bajuk. Sőt, vannak párok, amik ilyenkor télen is költenek. Szerintem nagyon szívós madarak. Amit gyakran látok betegségként előfordulni náluk, az a lekopaszodás. Valóban, vedléskor nagyon csúnya tud lenni a tollazatuk,illetve némelyik tojó költés elején megtépi magát, de ez hamar rendbe jön normális esetben. Hogy az oka mi lehet,azt nem tudom. Hogy hogy sikerült kivédenem,azt igen. Tisztaság, változatos koszt,gyümölcsökkel,zöldséggel kiegészítve. Időként kapnak egy vitamint aminek most hirtelen nemtom a nevét,de majd megírhatom. Több párom van, a madarakat mindig úgy választottam vásárlásnál,hogy nagytestű,egészséges,épp tollazatú madár legyen. Rokontenyésztés kizárt,csak idegen vérvonalú madarak kerüljenek össze. Én így tartom őket, eddig nem volt ilyen tollproblémám. Azért ha hasonló lenne,valami antibiotikumot tuti kipróbálnék náluk + tennék be nekik infralámpát. Bocs a kisregényért:)

ferkog írta:
Sza Madaras86!
Most már nem is tudom, hogy mi is van igazából :? ....
Azt a tippet kaptam a nemek megkülönböztetésére, hogy a hím kecske eteti a tojót - persze ha ez a tény fennáll. És a helyzet az, hogy nem ez a sárga eteti a másikat......... :lol: Nah, most akkor mi van. Elvileg ezt a sárgát hímként vettem, a fahéjt pedig tojónak - de az instrukciók alapján nem így van!
Képet rakok fel, mihelyst szerzek fotoapparátot vagy pedig hazamegyek és .... akkor.....
Mennyi tapasztalatod van "EDIT" kecskéjének betegségével kapcsolatban??? Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de mintha az enyémnél is (sárgánál) is jelentkeznének ezek a tünetek.... :( Takarmányozásukra sztem nem lehet gond... elég sokmindent kapnak.... szemes (üzletben kapható magkeverék+fürtös köles) és zöldeleséget (alma, saláta, ubi) is egyaránt. Nem szeretném elveszíteni őket.... Napi szinten elég sok időt töltök a megfigyelésükre. Igaz lakásban és kalitkában (nagyméretű!) tartom őket, de napi 2-3 órát kint vannak. Ha az időm engedi akkor még többet is. Ha otthon vagyok kalit ajtó nyit, ajtó becsuk:)....

Hozzászólás 2009 feb. 2, 15:09 
Sza Madaras86!
Most már nem is tudom, hogy mi is van igazából :? ....
Azt a tippet kaptam a nemek megkülönböztetésére, hogy a hím kecske eteti a tojót - persze ha ez a tény fennáll. És a helyzet az, hogy nem ez a sárga eteti a másikat......... :lol: Nah, most akkor mi van. Elvileg ezt a sárgát hímként vettem, a fahéjt pedig tojónak - de az instrukciók alapján nem így van!
Képet rakok fel, mihelyst szerzek fotoapparátot vagy pedig hazamegyek és .... akkor.....
Mennyi tapasztalatod van "EDIT" kecskéjének betegségével kapcsolatban??? Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de mintha az enyémnél is (sárgánál) is jelentkeznének ezek a tünetek.... :( Takarmányozásukra sztem nem lehet gond... elég sokmindent kapnak.... szemes (üzletben kapható magkeverék+fürtös köles) és zöldeleséget (alma, saláta, ubi) is egyaránt. Nem szeretném elveszíteni őket.... Napi szinten elég sok időt töltök a megfigyelésükre. Igaz lakásban és kalitkában (nagyméretű!) tartom őket, de napi 2-3 órát kint vannak. Ha az időm engedi akkor még többet is. Ha otthon vagyok kalit ajtó nyit, ajtó becsuk:)....

Hozzászólás 2009 feb. 1, 22:24 
Ilona írta:
Üdv fmart01fmart !

A kecskepapagáj mozgásigénye nagyon nagy,kalitkában semmiképpen nem tartható más madárral együtt.Rendszeresen kell a lakásban röptetni.
Nagy röpdében,minimum 2+3+1 m.,más papagájokkal már együtt tartható,pintyekről még nem hallottam.

Üdv.

Kedves Ilona! Köszönöm, akkor megpróbáljuk máshogy megoldani.

Hozzászólás 2009 feb. 1, 18:21 
Üdv fmart01fmart !

A kecskepapagáj mozgásigénye nagyon nagy,kalitkában semmiképpen nem tartható más madárral együtt.Rendszeresen kell a lakásban röptetni.
Nagy röpdében,minimum 2+3+1 m.,más papagájokkal már együtt tartható,pintyekről még nem hallottam.

Üdv.

Hozzászólás 2009 feb. 1, 14:42 
Időben elkülönítettük a beteg papagájt, így nem számítottunk rá, hogy a másik is megbetegedhetett, ezért fordulhatott elő két alkalommal. Az első papagáj halála 4 hete volt és ennél pedig csak most jelentkeztek a tünetek.
Magkeveréket kapnak: vörös és sárga köles, fekete napraforgó, csíkos napraforgó, zab. Bent vannak elhelyezve énekes papagájokkal egy helyen.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 feb. 1, 13:57 
És ez miért jelent meg kétszer??
Egyébként ebből nehéz következtetéseket levonni, pár szó szükséges volna a tartási körülményekről, táplálásról, stb. hogy megérthessük a dolgot!
(Bár én magam nem találkoztam még a jelenséggel, nem igazán tudok hozzászólni, de nyilván ha valakinek van ötlete, ahhoz is szükséges a tartási körülmények ismerete.)

Hozzászólás 2009 feb. 1, 13:53 
Sziasztok!

Kecskepapagájok betegségeivel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Tünetei: a tollazata olyan hatást kelt, mintha felfújná, majd elkezd hullani, a végén pedig halál következik be. Az egyik papagájunknál már ez bekövetkezett, onnan ismerjük a lefolyást. A másiknál most még csak a tollborzoltság jelentkezett. Eleinte a másiknál azt hittük, hogy csak a többiek bántják, de sajnos nem. Várok minden segítséget!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 143  Következő