Szia Doromboló!
A tojó biztos jó állapotban van, hidegben teleltették, tenyésztőtől hoztam el, szép sárga a bőre a zsírrétegtől, olyan melle van, hogy Nők megirigyelnék!
A hímet megnéztem, jó állapotban van... nincs elhízva. Nekem csak két pár kanárim van, a bronzok már költenek, a bronz hím úgy énekel, hogy a tvt is túlharsogja....
Egy hete hoztam a roller tojót, a régi tojót, aki a roller hímmel eddig volt, aznap el is ajándékoztam. (hiányzik a hímnek a régi csaja?)
Egy hét után összeengedtem az új tojóval, aznap már egy ágon aludtak, de semmi keksz.... olvasva a leveled, szétraktam őket. Most a csaj van a nagy ketrecben, a hím a kicsiben.... a baj, hogy nappal dolgozom, nem tudom akkor énekel e... a bronz este is énekel... alapból pedig a roller hangosabb... (félroller).
Mikor rakhatom őket össze? A csaj nagyon menne át a mellette lévő kalitkába, ahol a hím van, majd megveszik, a hím is érdeklődő, de nem csábít dallal.....
Rakhatok be fészket a csajnak? Vagy még ne?
(a bronzokkal már túlvagyok két szezonon, mindig együtt vannak, velük nincs ilyen "probléma", de a rollerek még friss pár....)
Köszi:
V.