Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 17, 16:59 
de van egy mégegyszerűbb! villa!
Kép

Hozzászólás 2009 feb. 17, 16:57 
Mostanra már a beadott magvas'tojás 80-90%-át megették, úgyhogy ki is vettem a maradékot és kitakaítottam az etetőt. :) Adtam be magkeveréket és mint a sáskák, meglepték:D

Hozzászólás 2009 feb. 17, 15:34 
feketemarcsi írta:
A legegyszrűbb és leggyorsabb megoldás a négyszögletű fémreszelő, amit valamennyi háztartási boltban árulnak és nem a legkisebb, hanem az, amin a sajtot szoktuk apróra reszelni, ez a második méret rajta.

A diódarálóba csúnyán bele ragad, én nem javasolnám, nem egyszerű kimosni belőle.

Mondjuk ez igaz. Erre nem gondoltam.

Hozzászólás 2009 feb. 17, 14:56 
zoku írta:
A tojást mennyire kell apróra darabolni / reszelni ?

Egyik ismerősöm diódarálóval aprít ami elég apróra viszi minden méretű madárnak.
http://images.google.hu/images?hl=hu&q= ... a=N&tab=wi
Kicsi (2-3mm), kör alakú lyukak vannak a belsejében lévő fémhengeren.

Hozzászólás 2009 feb. 17, 12:23 
sziasztok!

a hullános papagájnak kell porszürő és párásító berendezés alkalmazása?

Hozzászólás 2009 feb. 17, 10:49 
Nos, mivel még nem érkezett válasz, le reszeltem apróra a tojást. A magvakat kivettem és csak a reszelék volt bent, de nem ettek belőle...
Majd egy óra múlva szórtam rá a magkeverékből de csak keveset. Most mind a 4en tömik a fejüket, remélem a tojásból is lakmároznak. Ha valamit nem jól csináltam írjátok meg :)

Hozzászólás 2009 feb. 17, 9:39 
rtomek írta:

Nálunk szinte mindenki úgy madarászik, hogy van egy kommerc állomány meg egy hobbi állomány a kommerc eltartja a hobbit !
ROBY

Szia!

Én is ismerek olyan embert nem messze lakik tőlünk aki pl tengerimalacokat tart azért hogy a galambjait tudja hordani mindenfelé és hogy a hobby fenntartsa magát! Akinek erre van helye ideje és lehetősége annak jó! Én biztos hiába tartanék ilyen módon madarat nekem nem sikerülne! Lehetőségem sem nyílik rá sajnos! Így most a papagájaim utolsó egyedeitől megválok és marad a rollerkanári színkanári zebrapinty rizspinty!
Örülök hogy leírtad a véleményed!

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 feb. 16, 23:48 
Kynyoo írta:
rtomek írta:
Ami a hullámos papagéjokat illet nekem huszonéve van velük szerencsém társalogni , volt olyan időszak amikor több mint 150 párom volt ! Erre mondják hogy komerc , igen ez komerc , ebből befojó pényzből épitettem sok sok röpdét, vettem sok sok madarat mindent azért hogy a ne a konyhapényzből keljen ezt kigazdálkodi! Szerintem mindenki erre törekszi csak van aki beismeri van aki meg nem , ezt talán legjobban az a tény támasztja alá hogy a keres-kinál rovatban nem találni örökbeadom rovatot :wink: . Mindezel gondolom senkinek semmi baja mert mondjuk nyugaton (olaszba....) sok tenyésztő van aki több ezer mondjuk kanárit vagy guldot vagy.... tenyészt évente gondolom senki nem gondolja hogy ők nem profi tenyésztők, főként hogy nem szeretik a madarakat!!!! A KUPEC az aki ad vesz , becs...p, ha...dik.....
Medjegyezném, hogy 35 éves vagyok és örökké madarak között voltam mivel édesapám is madarász! Nekem pedig a családom után mindig a madarak voltak és lesznek az elsők!!!!
Évek óta minden kiadást és bevételt papirra teszek ami a madarakat illeti az eredmény csak akkor pozitiv ha esetleg az ember nem újit vagy vesz új madarakat , én minden évben mélyen a minuszban végzek :D
Üdv ROBY

Hello Roby!

Nos nem hinném hogy a lentebb írott dolgok azt tükrözik hogy aki több száz madarat tart az kupec! Ugyanakkor lehet 5 pár madarat is silány mostoha körülmények között tartani! Nézd én tudom miről beszélek mert körülöttem nagyon sok ilyen madártartó van! A ti díszmadártartásotok illetve ennek kultúrája merőben más ,ahogy a hozzászólásaidat olvasom! Gondolom ezzel más is egyetért!
Neked egy különleges dolog adatott meg azzal hogy 150 párat tudtál tartani fiatalon! Ez rengeteg munkával idővel jár amiért tisztellek is és attól hogy valaki tart piacmadarat attól még nem biztos hogy rossz tenyésztő!
Sajnos ha mindent valóban meg akarunk adni a madarainknak akkor nem tudjuk felvenni a harcot a kupecek által tartott madarakkal de lehet nem is kell!
Azért a jó madarat mindig el lehet adni!
Sajnos ilyen világot élünk hogy a pénz diktál mi meg csak :salut: !
Minden jót!

Heló Kynyoo !
Sajnos igaz hogy mindenféle körülmények között tartanak állatokat igy madarakat is de talán ezért meginta főként a pényz a bőnös vagy nem :?:
Nálunk szinte mindenki úgy madarászik, hogy van egy kommerc állomány meg egy hobbi állomány a kommerc eltartja a hobbit !
Valahogy arra szerettem volna utalni hogy azt szokták mondani ami szerintem igaz is hogy azaz ember akinek a hobbija a munkája az a legboldogabb na sajnos a madarászatra ez nem nagyon érvényes :( de én eltudnám bizony úgy képzelni az életet hogy csak madarakkal foglalkozzak de sajnos csak a képzeletembe lehetséges úgyhogy még legalább 30 évig szobafestek :D és hobbiból madarászok aztán meg kitudja mi lessz
Az hogy egy sportoló megél a sportból az OK(nem is rosszul), egy énekes megél az éneklésből az OK, adja isten hogy egy madarász is megélhessen a madarászatból mert szerintem ez is OK :wink:
jó volt erről dumálni :D
ROBY

Hozzászólás 2009 feb. 16, 22:45 
A tojást mennyire kell apróra darabolni / reszelni ?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 feb. 16, 19:10 
Én is a jó időre várok, csak a röpdébe költetek, most a "garázsban" van az összes madram a téli pihenőjüket töltik". Azért én is elkezedem a tojáskúrát Feb.20-án, aztán várom a tavaszt.

Hozzászólás 2009 feb. 16, 19:04 
Rendben, akkor köv. héten tojás főzés:) Azért hoztam be őket, mert szeretném ha a kinti hideg ellenére is kötenének. Ki tudja mikor lesz már jó idő... :(

Hozzászólás 2009 feb. 16, 18:55 
Ha kint voltak a röpdében akkor várj kb 10 napot még megszokják az új környezetet, és csak utána kezd el a tojás kúrát . Napi kb 12 óra fény nem árt nekik, ez is beindítja őket egy kicsit.
Maradhattak volna a röpdében is, ott kb feb 20.-án kezdhetted volna a tojás kúrát, és áprilisban már lettek volna kicsik.

Hozzászólás 2009 feb. 16, 18:49 
16-18fok van a helyiségben. :) Igazi tavaszi hangulat

Hozzászólás 2009 feb. 16, 18:46 
Ja bocsi, tehát a 2hím és a 2tojó tetsvér. Az attól függ milyen meleg helyen vannak?

Hozzászólás 2009 feb. 16, 18:31 
üdv Tamás!

Remélem nem értettük félre egymást :) Ha párt választanak egymásnak, nem lesz testvér viszony. A tojás kúrát már most kezdhetem?

Hozzászólás 2009 feb. 16, 18:24 
Szia zoku!

Nem a legjobba dolog testvéreket egymással párba állítani, még ha két külön fészekaljból vannak akkor sem!!!
Úgy kéne kezdeni, hogy 30 napig főtt tojáskúrát kéne tartani! mégpedig úgy,
hogy első hét 2 alkalom(nap),
második hét 3 alkalom,
harmadik hét 4 alkalom
negyedik hét 5-6 alkalom,
Ezután oduk felhejezése, tojáskúra fojtatódjon az első tojás lerakásáig heti 5-6 alkalom, majd ez után csak mag és víz. A kelés előtt 1 nappal újra kapják a főtt tojást. Amikor már kikelnek a fiókák én naponta 2 szer adok nekik főtt tojást (reggel, este) mindig csak annyit amennyit hamar elfogyasztanak, mert romlandó főleg a nagy melegben! Legyél TÜRELMES! Remélem tudtam segíteni.

Hozzászólás 2009 feb. 16, 18:01 
Sziasztok!

Van 2db fiú és 2db lány hullámosom. Ivarérettek. A fiúk is és a lányok is testvérek, két külön aljból. Lassan egy hete vannak együtt (igaz eddig kint voltak a röpdében,mától idebent lesznek), de még nem történt párválasztás. Szeretném, ha már eldöntenék végre, hogy ki kivel van és raknának tojásokat, de eddig csak azt látom, hogy a lány rákoppint a fiúk fejére ha nem tetszik neki valami... A lányok-fiúk színe eléggé különbözik. Olvastam valahol, hogy jobb ha hasonló szinűek, de a különböző sem nagy gond.
Meddig kell még várnom, hogy legyen valami? Esetleg cseréljem el a tojókat? :D

Hozzászólás 2009 feb. 16, 9:11 
rtomek írta:
Ami a hullámos papagéjokat illet nekem huszonéve van velük szerencsém társalogni , volt olyan időszak amikor több mint 150 párom volt ! Erre mondják hogy komerc , igen ez komerc , ebből befojó pényzből épitettem sok sok röpdét, vettem sok sok madarat mindent azért hogy a ne a konyhapényzből keljen ezt kigazdálkodi! Szerintem mindenki erre törekszi csak van aki beismeri van aki meg nem , ezt talán legjobban az a tény támasztja alá hogy a keres-kinál rovatban nem találni örökbeadom rovatot :wink: . Mindezel gondolom senkinek semmi baja mert mondjuk nyugaton (olaszba....) sok tenyésztő van aki több ezer mondjuk kanárit vagy guldot vagy.... tenyészt évente gondolom senki nem gondolja hogy ők nem profi tenyésztők, főként hogy nem szeretik a madarakat!!!! A KUPEC az aki ad vesz , becs...p, ha...dik.....
Medjegyezném, hogy 35 éves vagyok és örökké madarak között voltam mivel édesapám is madarász! Nekem pedig a családom után mindig a madarak voltak és lesznek az elsők!!!!
Évek óta minden kiadást és bevételt papirra teszek ami a madarakat illeti az eredmény csak akkor pozitiv ha esetleg az ember nem újit vagy vesz új madarakat , én minden évben mélyen a minuszban végzek :D
Üdv ROBY

Hello Roby!

Nos nem hinném hogy a lentebb írott dolgok azt tükrözik hogy aki több száz madarat tart az kupec! Ugyanakkor lehet 5 pár madarat is silány mostoha körülmények között tartani! Nézd én tudom miről beszélek mert körülöttem nagyon sok ilyen madártartó van! A ti díszmadártartásotok illetve ennek kultúrája merőben más ,ahogy a hozzászólásaidat olvasom! Gondolom ezzel más is egyetért!
Neked egy különleges dolog adatott meg azzal hogy 150 párat tudtál tartani fiatalon! Ez rengeteg munkával idővel jár amiért tisztellek is és attól hogy valaki tart piacmadarat attól még nem biztos hogy rossz tenyésztő!
Sajnos ha mindent valóban meg akarunk adni a madarainknak akkor nem tudjuk felvenni a harcot a kupecek által tartott madarakkal de lehet nem is kell!
Azért a jó madarat mindig el lehet adni!
Sajnos ilyen világot élünk hogy a pénz diktál mi meg csak :salut: !
Minden jót!

Hozzászólás 2009 feb. 16, 8:02 
:D:P ezért szeretek ide járni nem csak a madarászásról tudok meg egyet s mást hanem már a villanyszerelésről is..:D
Köszönöm madár:D
További szép napot

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 feb. 16, 0:09 
Szia.
Azért nem javaslom a gégé csövet mert az nem sima és könnyebben kikezdhető.
Kockacukor javaslata jó, az a barna müa. cső sima és elcsúszik rajta a madár csőre,de a vastagfalú változatát használd.
Kockacukor irja,hogy-bergmancső- bocs nem okoskodás a bergmancső az belül kátránnyal átitatott papírcső kívül egy ónozott fémlemez borítással -erről csak átragadt a név (ugyanis a müa.cső váltotta fel) a müa csőre. Tehát barnacső,vastagfalú változat.ÜDV. madár. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405 ... 422  Következő