Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 2, 0:38 
André!

Nálam nincs harag ne hidd! Ez egy fórum mindenki azt ír és olyan véleményt amit akar! Én is a pontosság híve vagyok mármint ami a hozzávalókat ételmennyiséget stb jelent!
Bár ml-re nem tudom megmondani a madaraim mennyit esznek de tudom hogy melyik miből eszik többet és melyik mennyit eszik egyáltalán!
Ahogy megfigyeltem általában 4-6 közé teszik az indítást a külföldi tenyésztők ez mindenkinél más hiszen mindenki más helyen tartja a madarait! Legutóbb Karl azt írta nekem nagyvonalakban hogy január közepén a tenyész tojókat a fűtetlen helyről beviszi egy 15fokos hát pincének írta helyre ahol volierbe kerülnek és pár naponként egyre jobban növeli a megvilágított órák számát! 3 hét után viszi be őket a tenyészhelységbe kikalitkázza őket, oda ahol már a hímek vannak külön tenyészkalitokba (ő a verseny után mindjárt ide rakja a hímeket!) remélem értehtően írom! :lol:
Egy hét eltelik és felteszi a fészket a tojóknak és ad nekik fészekanyagot!
A hőmérséklet ilyenkor már minimum 18 fok. A páratartalom 70-80%!
A villany 4.30-20.30-ig ég ekkor már!
A magkeverék a következő:
-48% fénymag
-10% lenmag
-12% négermag
-12% repce
-8% kendermag
-10% hántolt zab

Különböző tojásos lágyeleségeket használ Cédé Quiko Orlux!
Ha már fiókák vannak akkor ezt a gyári kaját keveri plussz tojással és répával amit azért tesz hozzá hogy nedvesebb legyen!
reggel 6kor és délután 4kor ad a tojóknak lágyeleséget!
És természetesen minden nap friss víz!

Remélem egy példának jó volt André ha érdekel még további dolog akkor szívesen megkérdem még!

Üdv

Hozzászólás 2009 márc. 2, 0:27 
Szija Kynyoo
A madarhazat mivel futod ?mert en it akatamel mert epitek egy hejseget egy madarhazat es a futesen gondolkodom.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 23:57 
Doromboló tévedsz azért mert attól hogy itt a fórumon nem köszöntem meg Neco-nak a dolgokat attól mondjuk egy általad nem látogatott fórumon megtettem és ha 20 év múlva megkérdik hogy hát ki volt aki elindított akkor ugyanúgy ahogy Neco Pappcsa neve elhangzik majd úgy elfog a tiéd is! Viszont ezen a fórumon is megköszöntem Neco-nak a kalitkákat pl! teljesen mindegy hogyan rágjuk az elmúlt időszakban sokat tanultam sok embertől illetve mára már lehetőségem nyílott arra hogy olyan dolgokat szerezzek be (technikai kellékeket amiket eddig nem tudtam finanszírozni!)
Az hogy egy évben egyszer leitatom gyógyszerrel a madaraim indítás előtt az nem túlkapás szerintem!
Illetve az meg hogy december közepén indítottam az meg most egyedi eset!
Pappcsa csupán a tenyésztés fortélyait magyarázta el, amiket itt hándálsz az neked huszonx év után berögződés meg teljesen egyértelmű nekem meg nem az mert én akkor születtem amikor neked talán már rollereid voltak, szerintem nincs miről beszélni!
Azt még hozzátenném hogy ő annyit vállalt hogy a tenyésztésben illetve a madarak megismerésében segít a felkészítésben pedig nem tud és ezt nem is vártam tőle!
Nem hívtam fel telefonon hogy gyere már segíts hanem többször összefutottunk dumáltunk madarakról stb vettem is tőle és ezért kezdett segíteni mit hogyan csináljak a madaraival illetve a mástól vett színkanárikkal is! Mivel akkor még nem volt kész a másik helyem mert tele volt papagájokkal így kérdeztem tőle mit csináljak el kell indítanom a rollereket is mert egy helyen vannak ha emelem a hőt akkor azok is indulnak! Hát indítottam a rollert is mivel ahogy már te is kitértél rá tenyésztésben nem sok a különbség köztük! Nos ez így alakult! A hétvégén elkészült az új madárház így jövőre tudok abszolút két fronton dolgozni! THE END

Hozzászólás 2009 márc. 1, 23:23 
canary1 írta:
Szeva Kynyoo !

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de mibe is maradtunk a jövő heti vasárnappal kapcsolatban...?

canary1

Üdv Zoli!

Nem maradtunk semmi konkrétumban az úttal kapcsolatban!
A mennyasszonyom családja is jön mivel ők mennek egy idős családtagot meglátogatni Pesten sajnos nem biztos hogy többször láthatják őt és így nem tudlak magammal vinni mert fullon van az autóm!
Tudom nem vagy egy haragudós de kérlek ne haragudj! Remélem azért valahogy el tudsz jönni és tudunk majd személyesen is beszélni!

Hozzászólás 2009 márc. 1, 22:04 
Hova ez a nagy indulas ?tan a Monori borzere

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 1, 21:54 
Béla megy !
Akkor én világosabban és mégegyszer leírom mert itt már megszoktam, hogy párszor le kell írnom ugyanazt, hogy eljusson az agyakig !...Nekem csak az nem tetszett, hogy mikor végre örülnöd kellene a természetes sikerednek akkor ezt az örülést kicsit beárnyékolta egy kicsit nagy arc Kynyó !...Nem kell mindenféle hókuszpókuszokban, fantomokban keresni a csodát mert csodák nincsenek...Mondom, hogy elsősorban necónak köszönd meg, hogy észrevette a kanárinak alkalmatlan fészket és azok elhelyezését a kalitban a fészek anyaggal együtt amiket ha nem járt volna nálad még mindig probléma maradt volna hisz erre egyikőnk sem gondolt volna annyira természetes hisz te tenyésztő voltál már !?...Erre mondtam, hogy ez volt a lényeg ! A többi a stimulált tojatás a különféle itatásokkal együtt már a hókuszpókusz tartomány aminek a világon semmi értelme nem lett volna ha a necó helyszíni szemléje után a változásokat nem teszed meg !...
Ehhez képest felveheted a kapcsolatot a Dalai Lámával is biztos sok érdekes dolgot tudna mesélni az is !....Szóval én csak azon akadtam fenn, hogy a Papp Csabinak megköszönted a mentorságot a necónak meg aki felfdezte nálad az alapvető bajt meg semmi !?...Értsd már meg ha a fészkeket és az anyagát és a helyét nem változtattad volna meg akkor annyit ért volna a leitatás, vitamin, stb. mint halottnak a beöntés !...Ezzel részemről a témát lezártnak tekintem !!!....

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 1, 21:27 
André nem megy!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 1, 21:12 
Hali Mindenkinek!

Canary1 czimbi' miben maradtatok v'óna?! Jösztök Te is, Kinyó is, André is meg...meg mindenki! :wink:

Oszt majd jóóóól ölre megyünk.... :wink: :lol: :D ...de neeeeeem ... :08:
dumálunk egy nagyot a verebekről, ami szimpatikus azt kipróbáljuk, vagy éppen maradunk a régi jó bevált módszereknél.... :wink:... mindenkinek szája íze szerint.

Kinyó, a fehér hímtől kelt már valami?

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 1, 20:42 
Szia Kynyo!
Amit a Necotól kérdeztem az komoly volt.
Igazából az is érdekelne te hogy csinálod miben tanácsoltak a németek vagy az osztrákok mást amitől most müködik a tenyésztés!!!
Ha nem akarsz a fórumon válaszolni szivesen venném privátba is.
Azért irtam,hogy remélem nincs harag mert belepofáztam a dolgokba ami közted és a Doromboló között zajlott.

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 19:15 
Szeva Kynyoo !

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de mibe is maradtunk a jövő heti vasárnappal kapcsolatban...?

canary1

Hozzászólás 2009 márc. 1, 17:24 
Nézzétek!

Én nem akartam sértegetni senkit. Örülök hogy velem örültök!
Én annak örültem pl hogy Andrénál talán még előbb kelt fióka mint nálam.
Nem azt mondtam hogy [cenzúrázva] amit csináltok tudom nagyon jól hogy korán indultam és nem is írtam be a fórumra mert nem volt kedvem olvasgatni hogy milyen hülye vagyok miért nem hallgatok rátok stb... Mert ugye azért az jellemző hogy ha valaki mást csinál és nem jön be neki akkor jól ledoromboljuk és mint a mellékelt ábra mutatja ha bejön akkor is !
Na mindegy én ezzel nem foglalkozok!
Elfér rajtam még pár tiprás hisz 100fölött már van hely az ember gyerekén
:lol: !
A hétvégén elkészült második madárházacskám és amint lefut a szezon máris azon leszek hogy megtervezem kit hova hogyan teszek és mi lesz a továbbiakban...
Ha annyi időm lenne mint amennyi nincs akkor már biztos idén másképp alakultak volna a dolgok de most ezt hozta a kényszer!
Nem mondok én ellent nektek csak csupán másképp cselekszek!
Az hogy az ember meg információt szerez illetve gyűjt az még nem azt jelenti hogy meg is fogadja mivel ha mindenki tanácsát megfogadnánk akkor tuti nem lenne semmi a tenyésztésből!
Hókuszpókusz meg nincs csak rendszertisztítás ami meg azért nem árt!
Illetve ha Marcsi helyzetét nézem a több helyről vásárolt mdarakat én biztos leitattam volna mert nagyon sok szakirodalom is leírja a karantén fogalmát a behurcolt bármilyen baktérium élősködő elkerülése érdekében ezt pedig nem lehet egyszerűen magasnyomású mosóval kezelni! Ha tetszik hanem kell a hókuszpókusz!

Azt meg nem tartom hókuszpókusznak hogy világítok meg fűtök!
:wink:

Na sok sikert mindenkinek!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 17:10 
Annak ellenére, hogy a "régi szép időkben" egy jó kis csapat voltunk ezen a tyúkudvaron, most minden kettő "kakaskodik"... Ja, még a tyúkok is :lol: . Hová fajul a világ??? :lol:

Gabi, kérdeztél jópár nappal ezelőtt a gyűrűk "dógáról". Nos, Kacso Ventel (románul írva...) gyárt különféle gyűrűket. A 0269434280 telefonon éred el. Ezzel tartoztam neked.

No, a tyúkudvar lakóinak szeretettel: Székelykő. Két falu: Torockó és Torockószentgyörgy a hegy lábánál húzódik, gyönyörű, színesceruzával rajzolt házak, kedves emberek, nagyon finom ételek, ízek! Ha erre jártok, érdemes ide is ellátogatni!!!
A farsangot pedig sikerrel eltemettük! :lol:
Kép

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 márc. 1, 16:47 
andré írta:
Hááát Kynyo te tudod...Azért remélem nincs harag?!

Hé! Miért lenne harag? Ha hülyeségből is írtad amit a neconak írtál illetve kérdeztél (ezt már nem tudom követni 8) ) én pl az ilyen dolgokat is fontosnak tartom! Annak ellenére hogy mindenki másféleképpen boldogul!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 15:55 
Örülök, hogy hazaértél! :D
Doromboló, százasbiztos, hogy igazad van, ha a kakukkfióka az idősebb. Ám eben az esetben a kakukk a picike és 4 nap különbséggel kellene kelnie a nagyobb "tosóktól"... Nagy a valószínűsége, hogy egy csepp esélye sem lesz a 3 nagy között. És még nincs infralámpám, bár már tudom, milyen kellene. Kézzelnevelő tápom sincs, de majd kitalálok valamit, merthogy kevés esélyét látom, hogy a mama a három nagy csőri mellett a picikének adjon, hacsak nem trükközök... Majd látom.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 14:56 
A pü-t megkaptam, én meg NEKED küldtem M'ÉLT! :wink:

Hozzászólás 2009 márc. 1, 13:54 
Aki keres talal...akitol vetem azt hite hogy hangosaban enekel es ezert tovabata.Nagyon szepen enekel!
A PU-t megkaptad?
Neco neked szantam az elobit

Aradi Gabi

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 1, 13:46 
Főkotkodám drága ! Talán nem is volt olyan komoly ez a kanárikölök vásár !?...Az viszont igen, hogy mondod, hogy meglátjuk mi lesz a tojóddal...!?..Nem kell megvárni semmit ! Megmondom előre mi lesz ?...Az egyetlen fias tojását a másik tojónak 3 nappal előbb ki fogja költeni és a később kelő három meg el fog pusztulni ! Ez kanáriéknál a kakukk szindróma ! A nagyobb elnyomja a kicsiket és nem engedi etetni őket, később meg módszeresen agyon fogja nyomni őket ! Ezért mondtam, hogy ne tedd alá... :shock: ... Esetleg ha kikel a többi, 1 napot várjál aíg a szíkből is élve maradnak még aztán ved ki az addigra már 4 napos idegent és neveld fel kézzel !... :?

Hozzászólás 2009 márc. 1, 13:22 
Aradi Gabi írta:
Szija Neco vigyaz a him a te tenyeszetedbol van a tojo pedig Osztrak

:oops: :? :roll:

:lol: :lol: :D :D

Hááát azt'at meg h'unnan szerezted?!? :shock:

Hozzászólás 2009 márc. 1, 13:17 
Szija Neco vigyaz a him a te tenyeszetedbol van a tojo pedig Osztrak

Hozzászólás 2009 márc. 1, 13:11 
Gabesz írta:

Kérném szépen a kiemelt mondatot átírni, mert akkor még nem nem lehetett székely legyény-ha egyre gondolunk- a Gabi állományában.

Oké! Kijavítottam! :salut: És természetese elnézést kérek Erdélyország minden férfiasságában megbántott székely honpolgárától! :wink: :lol:

-------------------------------------------

A.Gáborom, akk'ó az a fatökű legény csak a molinód lehet... Mindegy, úgy cselekedj ahogy tanácsoltam.

Küldtem mailt!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 149  Következő