Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 3, 10:57 
eszterolajos írta:
Hali Emberek !!!!!

Mellékúton vagyunk........vasárnap találkozó van és alig látok jelentkezőt a topikban, rázzuk már meg magunkat... és azután irány Albertirsa , de pontosan hova is mennénk ????:08:

Szia Lajos!
Most beszéltem Ferivel, min'nyá felrakja a pontos címet, és a tervezett programot is...

Mi a helyzet a rigókkal Lajos? Nálad minden oké?
+Ágyurinál? +Lacidoki , Cwgvili .....stb.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 3, 10:22 
ŰDV- a KOTKODÁKNAK és a KUKORIKNAK :!: Alázatossan jelentem MINDENKINEK hogy én ott leszek Albertirsán a nagyszabásu ROLLER TALÁLKOZÓN :72: Jó lenne hogy minél tőbben résztvegyenek mert ahogy itt olvasom TÉMA lessz bőven :!: Irány MONOR majd ALBERTIRSA :59: TISZTELETTEL TIBI

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 márc. 3, 9:11 
Hali Emberek !!!!!

Mellékúton vagyunk........vasárnap találkozó van és alig látok jelentkezőt a topikban, rázzuk már meg magunkat... és azután irány Albertirsa , de pontosan hova is mennénk ????:08:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 3, 9:05 
Ezeken már régen túl vagyunk ! Tizen évvel ezelőtt hoztam a németektől a Harzer Édelroller című kis keménylapos de nem túl vastag, inkáb füzetszerű bibliájukat amit le is fordítattam és itt szép apránként közre is adtam és adom a mai napig is !...Ugyanezt megrendelte a Domonkos Robi is, ő is lefordítatta....azonban semmit nem találtunk benne amit addig ne tudtunk volna...Ugyanaz a magkeverék, ugyanazok a már ismert hangváltozatok stb.. amikről itt már kb 200 hozzászólásomban szó volt....Megvettük a CD-jüket is természetesen ami viszont botrányosan [cenzúrázva] !....Arról senki nem fogja megismerni a hanváltozatokat...Nem a legjobb madarak vannak fenn rajta, hanem azok amelyek egy CD-t összeállítani tudó tenyésztőé voltak, ráadásul a minőség is olyan repedtfazék szerű !...De azért csak vegyétek meg mert az úgysem nagyon számít mostanában amit én mondok !.....

Hozzászólás 2009 márc. 3, 7:07 
Kinyó! :wink:

Ha nincs időd fordítgatni német anyagot, fényképezd le oldalanként, és küld át Ikernek mélben. Éppen félállásra váltott, van ideje ilyesmivel szórakozni :wink:... (de szerintem a némettel André is megbírkózna...?! :roll: )
Oszt ha megvan felpattintja idre.

Hozzászólás 2009 márc. 3, 4:18 
andré írta:
Szeva Kynyo!
Kössz a kalitról az infót(már 40 db-ot legyártottam :lol: )de már kaptam egy standard kalitot mintának a Necotól de viszont a versenyre való felkészitésről a szöveg érdekelne!!!
Ha mást is akkor tedd közzé itt ha nem akkor küld el mélbe légyszives!

Hello André!

Nos ez ahonnan a kalit infó származik inkább versenyszabályzat szerűség!
De ha minden igaz már úton van egy 170 oldalas DKB által forgalmazott kis kézikönyv ami legfőképp a harzer roller kanáriról szól illetve van még infó más énekes kanárikról is! Hogy most ezt részleteiben vagy teljesen tudom-e majd lefordítani azt nem tudom mivel iskola illetve munka mellett nincs sok időm de amint kész vagyok egy -egy résszel dobok egy pü-t és ha érdekel átküldöm mailen!
Valamint várok egy CD-t is a DKB-től ami bemutatja a rollert annyit tudok hogy bemutatja az éneket igazából ennek még nem jártam utána mert ezt a Vogelfreund előfizetés mellé küldik.
Amint megvan valamelyik írok!

Szia Neco! :wink:

Még nincs fióka a fehér hímedtől de most már két helyen is bevetettem kiváncsian várom az eredményt!

Üdv

Hozzászólás 2009 márc. 3, 1:33 
Sziasztok Kokasok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elnézést, hogy bekukorékolok. Ha szeretnétek, hogy ez a topik annyi hozzá szólást és olvasót meg éljen mint az előző, kérlek benneteket lépjetek egy nagyot. Nem ismertek hasonló hülyeség miatt elmérgesedett történeteket.? Lassan senki nem tudja ki mit mikor mondott. Ugyan azt mondjátok csak egyre hangosabban. Kérlek benneteket a rolleros lelki ismeret kerekedjen felül az önérzeteteken.

Sokasodjatok és a közös cél lebegjen a szemetek előtt, legyőzni MARÓTI BÉLÁT.
UFF én beszéltem.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 2, 23:32 
Ntcccc... Nem szép kukacoskodni :wink:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 2, 22:16 
Pont azért néztem meg mert szigoruan csak...(meg gondolom minden kukacos)

Hozzászólás 2009 márc. 2, 22:13 
Szevasz, André! Hát nem meg volt mondva, hogy ez szigorúan csak tíkoknak való??? És aszondom, hogy nem volt látomásom, bár néha szokott :lol: , de ezúttam Amaryl drága keltette az illuziót :lol: És te meg hol látod az Amaryl madarait??? :shock: Vagy neked is...?

Szóvel, Kati drága, ha jól emlékszem, valami hirdetés is szólt a rollereidről... aztán már nem tudom- azaz mostmár igen,-hogy mi lett velük 8) . Nos, hát ezér kérdeztem, hogy mi a szitu. De akkor végülis Oszi volt, kinek menni kellett...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2009 márc. 2, 22:17-kor.

Hozzászólás 2009 márc. 2, 22:11 
Dehogynem mehet!Én is mentem a saját fejem után még fiatal koromban :lol: :lol: .
Azért ebben az esetben azért jobb volna a kanárik feje után menni.

Hozzászólás 2009 márc. 2, 21:38 
Miket adtam én el??? 1,azaz 1 nálam született roller tojót adtam el úgy 1 hónapja,mert a 2 hímhez a 4 tojó bőven elég,így is elég macerás az életem velük! Ezekkel meg kínlódom tovább!
A fürdetőket eszemben sincs eldobni! Nem tudom,mondták-e,de nem muszáj mindent úgy csinálni,ahogy mondják,mehet néha az ember a saját feje után is,nem? :lol: :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 2, 21:28 
Szia Gabesz!
Hol látsz te piros kanárit?Lehet,hogy elromlott a monitorod :lol: :lol: :lol:
Szép madarak Amaril!
Te fürdetőt használsz fészeknek?Nem mondták még neked,hogy dobd el jó messzire és használj rendes kanári fészket :D ?

Hozzászólás 2009 márc. 2, 21:16 
Kizárólag tyúkoknak. Tarajosok csak felügyelet mellett olvashatják. Főleg André. :lol:

Szóval:
Te! Ezek színkanárik! :lol: Szééép pirosak! :lol: Csaknincs ilyened is? No? Hová vesztél el, Drága? Mit csinál Oszi? És mondd csak, a rizsek hogy vannak? Vagy azokat is eladtad? Tényleg! Van egyáltalán madarad még? Vagy csak képen nézegeted őket, hm??? Na és a kisunoka? :wink:

...Hoppá! Mire 10 közül egy dógot befejezek, addigra átszerkesztik alattam az állást... Átköltöztetted a színesekhez? :lol:
Aztán ha csak 2 darab toji van, ráér még ücsörögni rajta, nem gondolod? De az én tojóm... Gerti... Hmmm... Az kérem elássa :shock: !!!! Alig bírtam kioperálni a fészekből. A műtojást szintúgy. És már ül rajta, pedig ráérne. No, de ő tudja, mit akar, azt meg nem, hogy mit takar :wink: .

Hozzászólás 2009 márc. 2, 20:56 
Sziasztok,mindjárt megyek visszaolvasnicsak leírom mizujs nálam. A 4 tojó közül 1 semmit nem csinál,3 megfúrta a fészkét,az egyiknél tagnap és ma lett 1-1 tojás....viszont beletojta,és azóta le sem tojja őket! hát nem tudom....a másik meg szépen összehordott mindent a kalitka egyik sarkába,és ott csinált fészket!! pedig tettem be neki kettőt is,mégsem kell neki egyik sem...tojás még nincs! A harmadik építgeti szépen,hát ennyi.
Jelentem,a rizsáknál a 7 tojásból tegnap már 6 fióka volt,minden varázslat nélkül,ma még nem néztem be hozzájuk,hogy kikelt-e a 7-ik tojás,de nem valószínű.Szerintem nem tudta rendesen betakarni,mikor ülte,sok volt a mennyiség.Remélem ti sikeresebbek vagytok,na megyek megnézem,mi újság?

Hozzászólás 2009 márc. 2, 18:22 
Szeva Kynyo!
Kössz a kalitról az infót(már 40 db-ot legyártottam :lol: )de már kaptam egy standard kalitot mintának a Necotól de viszont a versenyre való felkészitésről a szöveg érdekelne!!!
Ha mást is akkor tedd közzé itt ha nem akkor küld el mélbe légyszives!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 2, 9:06 
Sajnos én sem tudom most elvini a Zolit, mert én is viszem a családot hisz a nejem a szomszédos ócsai s ez jó alkalom összekötni a rokonlátogatással....
Én idáig azt hittem mindent elolvastam itt a topikban...Én nem a te neveddel találkoztam a méltatáskor ezért buggyanrtam ki !...Egyáltalán nem kellett volna megköszönni nyilvánosan semmit ! Ez nem olyan dolog ! De ha már mégis el hangzott egy név akkor tegyük sorba ! A Csabi mesteri tanácsaiból semmit nem lehetett volna megvalósítani, ha te nem jársz a helyszínen necó !...Bevallom az én 20-30 kifejezetten neki írt nyílt de főleg "pü"-jeimnek sem lehetett semmilyen hatása ha te nem fedezed fel az alapvető problémát !...
André ! El ne b@szd !...A fénymag nehogy 47%-legyen mert akkor ugrott az éved !.... :lol: ... A kalitot meg már tizedszer olvastad nem beszélve arról, hogy már kaptál mintának is egyet !...Az ugrálók, meg máshova nem is rakható fel csak a 3.-ra és hátulról a 6.-ra mert különben nem fér el benn a madár úgy hogy enni is tudjon !... :shock:

Hozzászólás 2009 márc. 2, 3:44 
doromboló írta:
...Mondom, hogy elsősorban necónak köszönd meg, ...

Megköszönte már itt is, máshol is, szóban is....!!!...nem k'öll itt éveken k'örösztűl hálálkodni...

Kynyoo írta:
Neco!
...Ma még csak az osztrák világbajnokig jutottam el de töretlen a lelkesedés ne aggódj!
Ja de mondjuk a világbajnokság nem mérvadó mert nem a DM ugye az az "anyacég" de informálódok nyugi!

Ez a rész vitte fel bennem a pumpát.....
Ha valakivel nem folyamatosan "csetelek" a címsorban egy "sziát" vagy egy "barátomat" oda szoktam biggyeszteni a név mellé-elé ha nem idézek előtte, vagy meg sem szólítom, egyértelmű kinek írok. A többiből meg nekem az jön le, hogy én itt mostanáig átb@..tam mindenkit, és most itt a gép előtt parázok hogy kiderül a nagy titok amit féltve őrzök a páncélban....
... mindezt akkor, mikor el akartam venni az élét a dumának, és a fiókák feletti örömének tulajdonítottam azt.
Amúgy egy normális, rendes srácnak ö'smertem meg Kinyót, lehet hogy csak én értelmeztem félre az egészet, már bánom is hogy belefolytam... :66:
De tényleg hagyjuk már ezt...!...lassan olyanok leszünk mint a Nagy Magyar Átlagmadarászat... :23:
Mindenki azzal etet-itat-kezel amivel akar, az eredmények meg vagy igazolják a rafinériáit, vagy nem...

------------------------------------------------------------

Canary1 czimbora, holnap hívlak! Valahogy elintézzük azt az albertirsai utat! A végén még nem fog elfogyni a lilahagymás zsíroskenyér.... :wink: :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 2, 2:03 
André!

Találtam egy jó szöveget magáról a versenyről előkészületekről stb.
Van leírás a kiállítási kalitkáról is leírom és remélem nem okozok vele gondot! Mivel már elhangzottak itt a dolgok. De mivel gyártó vagy így hátha téged érdekel.
Tehát a szélessége 15cm-t a hossza 21cm-t a magassága 20cm-t tesz ki.
A külső etetőnek két műanyag szabvány etetőnek kell lennie!
A ketrec drótjának muszáj feketének lennie! Oldalnézetben pedig 14 drótnak kell lennie! A két állókának pedig 12mm átmérőjűnek kell lennie!
Az első állókának a 3. dróton kell lennie a másodiknak az ajtós oldal felől a 6.-on! Számomra nagyon érdekes.
A tálca az etetők felől húzható ki anyaga 0,6-os cinkbádog!
A ketrec anyaga sima lakkozott nyers bükkfa!
Na mindegy ebből már jópár dolog elhangzott! Érdekességnek szántam!

Hozzászólás 2009 márc. 2, 0:41 
Aradi Gabi írta:
Szija Kynyoo
A madarhazat mivel futod ?mert en it akatamel mert epitek egy hejseget egy madarhazat es a futesen gondolkodom.

Én olajradiátorokkal!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 149  Következő