daniduke írta:
Köszönöm mindenkinek!
lax- még nem tudom hol veszem, egyenlőre csak azt akartam megtudni, kezdhetem-e a keresést. Valószínű a szegedi madárbörzén, de az mindjárt itt van(vasárnap) így döntenem kell. Akkor csak kint tartott tojót keressek? És van-e még valami, amit figyelnem kell választásnál? Persze azon kívül, hogy egészséges legyen.
Dujuor- akkor a nagy röpde mellett lesz egy fürjpalota is?

Szia Dani!
Ha egy mód van rá, akkor olyan tojót válassz, amelyik kint volt a hidegbe. Ha pedig beleszeretsz egybe, akkor imádkozz, hogy jó idő legyen, ha pedig még mínuszok lesznek (ma még nem néztem időjárást), akkor pár hétig a szobádban is tarthatod kalitban.
Az ezüst kakas mellé érdemes nem vadas tojót választanod, és akkor Te is beszállhatnál a genetikai harcba. De a vadas sem rossz, hátha hordoz valamit, ami kijön majd, csak vadas tojó esetében nagy %-ban borítékolható a végeredmény.
A "nagy" röpdém nem valami nagy, de tényleg lesz egy (előreláthatóan) 5 fakkos fürjpalota, ami végveszély esetén felezhető, így 10 madarat illetve párat tudok majd tartani, de az a max kapacitása. Úgy tervezem, hogy 3 oldalról nyitott lesz, terveim szerint 1 db-hoz 2 tábla OSB lap kell majd, és cseréplécből egy rahedli. Valószínűleg tudnak nekem szerezni ingyen 4-5 táblával, így az is elképzelhető, hogy rögtön kettőnek esek neki. A helye (helyük) meglenne, így minek is fáradnék 2x. Csúcsra járatott palota esetén 1 párnak 65x50x30 cm jutna (szélesség, mélység, magasság), alaphelyzetben 65 cm helyett 125 cm lenne szélességben. Két palotával számolva az 20 pár fürjet jelentene, így fürjnagyhatalomnak koronáztatnám magamat. És ezek után azon izgulnék, hogy nem tudom hova elhelyezni a kakasokat, meg az ifjoncokat.
Így szerintem az egyik lesz a párok helye (125 cm-es szélességgel), a másik felesbe zárva a hímszakasz, illetve az ifjonc-óvoda.
Így tervezem, Uff szólottam.
dujuor
ui. Sok szerencsét a tojóhoz. Ha nem akarsz kiscsibéket, akkor nyugodtan vehetsz 2 tojót is (lehet így is lesz kiscsirke, csak a tojó ilyen "nyüzsiben" nehezebben kotlik el).