Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 13, 21:31 
Szia!

A térkép amit ajánlottak nagyon jó,azon tökéletesen látszik. De majd vezet a tömeg,egyértelműen látszódik merre kell menni:)
Több,mint 10 pár sárga kecském van,úgyhogy nem egy pár volt a képeken. Zöldet sajnos nem tudok ajánlani, énis keresek.

Ilona írta:
Üdv.madaras 86.

Láttam a képeidet,nagyon szép ,nagy testű az állományod.Annyira egyformák,hogy többször is meg kellett néznem,nem egy párról készültek-e a képek.Persze biztos vagyok benne,hogy nem így van,de annyira szépek.
Térképen megnéztem már,hogy hol van Monoron a Kossuth utca,de nem tudtam felfedezni egy olyan területet se,ahol a vásártér elhelyezkedhet.
Melyik utcából nyílik a hátsó bejárat.
Ismersz esetleg olyan jó tenyésztőt,akit érdemes külön megkeresni a börzén?

Hozzászólás 2009 márc. 13, 20:27 
daniduke írta:

Szia!
Mi az hogy szép nagy kecske? Csak mert a sajátomon kívül még nem láttam másikat....
Pl. az, amelyik 30cm-nél nagyobb?
Köszi.

Hello, nem feltétlenül arra értem hogy hosszú legyen, és nem kell 30 cm-nél hoszabbnak lennie. Inkább a teste legyen arányosan nagyobb. Amúgy így nehéz ezt leírni, látni kell a madarat. (Én is igazán szépeket 1x láttam, azok az enyémeknek a másfél szerese voltak, még először meg is néztem, hogy ezek tényleg kecskék?) Bár még nem láttam vad madarat az élőhelyén, de gondolom hogy nagyobb lehet, mint amit hazánkban tartanak.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 13, 19:41 
bepeti2 írta:
Jancsi,

Mint már múltkor is volt róla szó, a zöld kecskében nehéz szép nagytestű madarat találni kishazánkban. Valószínűleg azért is mivel mindenki különlegesebbet akar tartani így a sárga mellett dönt, a zöldekkel szemben. Én már két hónapja keresek "normálisabb" zöld kecskéket vérfrissítésnek. Először azt hittem, hogy majd csak választanom kell a szebb madarak közül. De rájöttem, hogy nem hogy nem tudok választani, de nem is nagyon tart senki sem zöldet a megyében. Sok tenyésztőt felhívtam, de mindenkinek csak sárgája van. Egy helyen van zöld, de ott meg az "ár-érték" aránnyal van a bajom, kisebb termetű zöldért 4e Ft-t kérne. Nem lenne sok érte, ha gyönyörű nagytestű madár lenne, mivel szép madárért nem sajnálom a pénzt. Úgy gondolom ha már foglalkozok madarakkal, akkor a minőséget tartom szemelőtt. Sőt a Szentesi börzén sem volt szép zöld kecske, ott is csak sárga volt. Így addig keresek még nem találok szépet. (Lehet hogy még arra várnom kell) :(
Csak szerettem volna már tavaszra párbaállítani a madarakat. Így is az egyik kis fahéj tojó a volier sarkában már úgy döntött, hogy ő családot alapít és elült. Szegényt meg kelett ebben a céljában akadályoznom, még se üljön feleslegesen.

Peti :)

Ja és ha valaki olyan olvassa akinek szép nagy zöld eladó kecskéi vnnak, kérem jelezze. :)

Szia!
Mi az hogy szép nagy kecske? Csak mert a sajátomon kívül még nem láttam másikat....
Pl. az, amelyik 30cm-nél nagyobb?
Köszi.

Hozzászólás 2009 márc. 13, 10:53 
madaras86 írta:
Tollazatot tekintve voltak jó zöld kecskék, egészségesek, viszont én a méretükkel nem voltam megelégedve. Mondjuk én nagyon "válogatós" vagyok. Ha simán hobbi célra kell,arra voltak megfelelő egészséges, jó állapotú madarak,csak nem óriások.
Én is előfordul, hogy vonattal megyek. Pest felől mész? Ha gondolod próbálok szerezni egy térképet,hogy merre kell majd menni,de látni fogod mert egész tömeg sétál a vonattól a vásár fele. Egyszerűbb,ha a hátsó kapun mész be és nem a Kossuth utcán. Máskülönben óriásit kerülnél. Így nem tudom pontosan hogy hány km, de egy jó kis séta, de kibírható. Ha jól rémlik 15-20percre van az állomástól. De max 30perc
[/quote]

Jancsi,

Mint már múltkor is volt róla szó, a zöld kecskében nehéz szép nagytestű madarat találni kishazánkban. Valószínűleg azért is mivel mindenki különlegesebbet akar tartani így a sárga mellett dönt, a zöldekkel szemben. Én már két hónapja keresek "normálisabb" zöld kecskéket vérfrissítésnek. Először azt hittem, hogy majd csak választanom kell a szebb madarak közül. De rájöttem, hogy nem hogy nem tudok választani, de nem is nagyon tart senki sem zöldet a megyében. Sok tenyésztőt felhívtam, de mindenkinek csak sárgája van. Egy helyen van zöld, de ott meg az "ár-érték" aránnyal van a bajom, kisebb termetű zöldért 4e Ft-t kérne. Nem lenne sok érte, ha gyönyörű nagytestű madár lenne, mivel szép madárért nem sajnálom a pénzt. Úgy gondolom ha már foglalkozok madarakkal, akkor a minőséget tartom szemelőtt. Sőt a Szentesi börzén sem volt szép zöld kecske, ott is csak sárga volt. Így addig keresek még nem találok szépet. (Lehet hogy még arra várnom kell) :(
Csak szerettem volna már tavaszra párbaállítani a madarakat. Így is az egyik kis fahéj tojó a volier sarkában már úgy döntött, hogy ő családot alapít és elült. Szegényt meg kelett ebben a céljában akadályoznom, még se üljön feleslegesen.

Peti :)

Ja és ha valaki olyan olvassa akinek szép nagy zöld eladó kecskéi vnnak, kérem jelezze. :)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 márc. 12, 18:33 
Szia,

nézted már az eseménynaptárunkban?
http://www.idre.hu/index.php?option=com ... &Itemid=30

Találsz térképet is!

Hozzászólás 2009 márc. 12, 18:11 
Üdv.madaras 86.

Láttam a képeidet,nagyon szép ,nagy testű az állományod.Annyira egyformák,hogy többször is meg kellett néznem,nem egy párról készültek-e a képek.Persze biztos vagyok benne,hogy nem így van,de annyira szépek.
Térképen megnéztem már,hogy hol van Monoron a Kossuth utca,de nem tudtam felfedezni egy olyan területet se,ahol a vásártér elhelyezkedhet.
Melyik utcából nyílik a hátsó bejárat.
Ismersz esetleg olyan jó tenyésztőt,akit érdemes külön megkeresni a börzén?

Hozzászólás 2009 márc. 11, 22:26 
Tollazatot tekintve voltak jó zöld kecskék, egészségesek, viszont én a méretükkel nem voltam megelégedve. Mondjuk én nagyon "válogatós" vagyok. Ha simán hobbi célra kell,arra voltak megfelelő egészséges, jó állapotú madarak,csak nem óriások.
Én is előfordul, hogy vonattal megyek. Pest felől mész? Ha gondolod próbálok szerezni egy térképet,hogy merre kell majd menni,de látni fogod mert egész tömeg sétál a vonattól a vásár fele. Egyszerűbb,ha a hátsó kapun mész be és nem a Kossuth utcán. Máskülönben óriásit kerülnél. Így nem tudom pontosan hogy hány km, de egy jó kis séta, de kibírható. Ha jól rémlik 15-20percre van az állomástól. De max 30perc.

Ilona írta:
Üdv.madaras 86!

Láttál-e szép zöld színű kecskéket.Szeretnék egy hímet venni.a tojómhoz. Azt tudom,hogy a börze a Kossuth utcában van,vajon messze van a vasútállomástól,mert mi csak vonattal tudunk elmenni.Azt hiszem a következő áprilisban lesz.

Hozzászólás 2009 márc. 11, 20:33 
Üdv.madaras 86!

Láttál-e szép zöld színű kecskéket.Szeretnék egy hímet venni.a tojómhoz. Azt tudom,hogy a börze a Kossuth utcában van,vajon messze van a vasútállomástól,mert mi csak vonattal tudunk elmenni.Azt hiszem a következő áprilisban lesz.

Hozzászólás 2009 márc. 11, 18:43 
Én voltam, mi érdekelne?

Ilona írta:
Helló !

Volt valaki vasárnap Monoron a Kisállatbörzén?

Hozzászólás 2009 márc. 11, 16:56 
Sajnos én most nem nagyon tudok a kecskéimmel foglalkozin, szüleimre kell bízzam, mert már csak enni meg aludni járok haza :'( Netközelbe is most jutottam egy negyed percre

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 10, 18:20 
Rena írta:
Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot, arik vagytok, h ennyien írtatok :lol:
Na, most ott tartunk, h kiengedtem a "kiscsávót" , vagyis megpróbáltam....kinyitottam az ajtót, de csak nézte hosszasan, h miért is van ez most így.......de nem jött ki, csak mikor leemeltük a kalit tetejét, akkor csapott egy kanyart a konyhában, és egyből felrepült a függöny karnisra, és onnan le sem jött, ott mászkált, meg nézelődött, egyszer megint repült egy kört és iismét vissza. Gondolom még nagyon idegen volt neki ez az egész.De fog mászkálni meg összevissza jönni menni, nézelődni?Mert én szeretném, persze tudom,h idő kérdése.
Majd teszek fel nektek róla képeket, ha lesz időm, h lássátok Ti is, h kiről van szó :P

Rena

Szia!
Én nem úgy ismertem meg a kecskéket, hogy egy karnison üldögélnének egész nap :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 10, 17:38 
Helló !

Volt valaki vasárnap Monoron a Kisállatbörzén?

Hozzászólás 2009 márc. 10, 17:35 
Üdv.Rena!

Sajnos ez velejár,nem tudsz mást tenni csak megkeresni és letörölni. :roll:

Hozzászólás 2009 márc. 9, 23:48 
Ja és még egy kérdés, mikor kiengeditek őket akkor nem kakilnak össze mindent? :wink:

Hozzászólás 2009 márc. 9, 23:27 
Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot, arik vagytok, h ennyien írtatok :lol:
Na, most ott tartunk, h kiengedtem a "kiscsávót" , vagyis megpróbáltam....kinyitottam az ajtót, de csak nézte hosszasan, h miért is van ez most így.......de nem jött ki, csak mikor leemeltük a kalit tetejét, akkor csapott egy kanyart a konyhában, és egyből felrepült a függöny karnisra, és onnan le sem jött, ott mászkált, meg nézelődött, egyszer megint repült egy kört és iismét vissza. Gondolom még nagyon idegen volt neki ez az egész.De fog mászkálni meg összevissza jönni menni, nézelődni?Mert én szeretném, persze tudom,h idő kérdése.
Majd teszek fel nektek róla képeket, ha lesz időm, h lássátok Ti is, h kiről van szó :P

Rena

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:06 
compontcom írta:
Ó, leesett, házilag sült csipsz.... merthogy vékonyra vágott burgonyát olajsütőbe szórunk, leszűrés, rá szalvétára, utána só,

Nem akarom elvenni a kedvedet, DE nem esett le.............
Ebben az esetben pontosan az olajról és sóról van szó.
Felelősséggel gondolkodó madarász nem etet a madaraival ilyet!!!!

Bocsi, ha véletlenül 2xment el

Hozzászólás 2009 márc. 8, 18:59 
[quote="compontcom"] ez házilag sült csipsz... és hogy a baj az olajj, fűszerekkek van..... merthogy vékonyra vágott burgonyát olajsütőbe szórunk, leszűrés, rá szalvétára, utána só,/quote]
Nem akarom elvenni a kedvedet, DE nem esett le.............
Pontosan ebben az esetben az olajról és a sóról van szó!!!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2009 márc. 8, 16:51 
Ó, leesett, hogy a lényeget nem írtam le.. nem értettem, mi a gond a csipszel... ez házilag sült csipsz.... azthittem az ízre lett rákérdezve.. és hogy a baj az olajj, fűszerekkek van..... merthogy vékonyra vágott burgonyát olajsütőbe szórunk, leszűrés, rá szalvétára, utána só, vagy pl paprika ízesítésnek... vagy amihez épp kedvem van.... nem érttem a háztartási kekszes hasonlatot, hogy az hogy jött ide? De most leesett... nem a bolti E200akárhánytól a többi műanyaggal dúsított cuccot adom nekik...

Hozzászólás 2009 márc. 8, 16:25 
Üdv.Compontcom!

Pontosan az előttem leírtak miatt kérdeztem ,hogy milyen csipszet adsz nekik.Szerintem hosszutávon biztos ,hogy ártalmas a madárnak.Amita a sárgarépáról írsz érdekes,az én madaramnak beszorítottam egy darabot a kalit rácsába,egyet belecsípett otthagyta,lereszeltem otthagyta,most apró kockákra vágom és imádja. :lol: A szépiát beakasztom,amikor kedve van hozzá,rágcsálja,nincs vele gondom.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 14:20 
Természetesen, hogy milyen szokása van egy madárnak az egyén függő, és GAZDA függő. Amit nem raknak elé, azt biztos nem fogja megkóstolni.
Itt nem is arról van szó, hogy szereti-e a sárgarépát vagy sem, hanem arról, hogy olyan kajával eteted amit az egészsége megőrzése érdekében, még az embernek sem ajánlanak. Hogy tünetileg nincs semmi bajuk, az egy dolog, de vajon boncoláskor milyen képet mutat mondjuk a máj és a vese, az már egy másik.
Ennyi erővel, ha ízlik nekik az egérméreg azt is adhatsz nekik, de csak kicsinyesként, ne hogy egyszerre megbetegedjenek.
Komolyabb szakírók még a sima háztartási kekszet sem ajánlják, pl. R. Low!
Arról, hogy a vadonban mit esznek meg, és mit nem, az ellen nem sokat tudsz csinálni. (Azért egyes helyeken pl. ha jól tudom még a Hortobágyon is, ahol a madarak kijárnak táplálkozni a földekre, tiltva vagyon az ártó vegyszerek használata)

Abban viszont igazad van, hogy direkt papagájoknak gyártott mézeskarika (nem Te vagy az első kinek pusztult el tőle madara), eleség, csőrkoptató, odú, stb. akár mérgező is lehet, ha olyan emberektől, kereskedőktől vásárolsz akit nem a madár élettartama, hanem csak is a befolyt haszon érdekel!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 143  Következő