Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 márc. 26, 16:29 
Szia Timba szörnyű ami veled történt nemhalottam demostmár tudom és nagyon sajnálak van eladó madaram nagyonszép fiatalok vannak a zalaegerszegi kiállitáson elsőletem nagyonszép zebrapintyeket állitotam ki maradok tisztelettel kari

Hozzászólás 2009 márc. 26, 15:19 
Értem... És ezeket ülik is rendesen a madarak?
Mert ha igen, akkor szerintem nálunk még nem volt ilyen, mert ami tojásokat ki kellett dobnunk, mert nem keltek ki, azokat nem is ülték azok a szülők...

Timba írta:
Spirit írta:
Nos, elérkezett az ideje, hogy újra beégjek egy kicsit :D Konkrétan nem tudom mi az, hogy beszárad egy tojás :oops:

Ugyan már, ez nem égés, biztosan van amit meg én nem tudok és te igen.
A beszáradást úgy értem, hogy a tojás termékeny, fejlődik benne a kismadár, de aztán nem kel ki. Én ezt a "beszáradásnak" tudom be, vagyis száraz a levegő és egszerűen kiszárad a tojáska!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 márc. 26, 15:14 
Spirit írta:
Nos, elérkezett az ideje, hogy újra beégjek egy kicsit :D Konkrétan nem tudom mi az, hogy beszárad egy tojás :oops:

Ugyan már, ez nem égés, biztosan van amit meg én nem tudok és te igen.
A beszáradást úgy értem, hogy a tojás termékeny, fejlődik benne a kismadár, de aztán nem kel ki. Én ezt a "beszáradásnak" tudom be, vagyis száraz a levegő és egszerűen kiszárad a tojáska!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 márc. 26, 15:10 
Nos, elérkezett az ideje, hogy újra beégjek egy kicsit :D Konkrétan nem tudom mi az, hogy beszárad egy tojás :oops: szoktak lenni "rossz" tojások, de azokat csak kidobjuk anélkül, hogy tudnánk az okát, hogy miért rosszak... általában mondjuk azért, mert nem is szemesek. Nálunk mondjuk napközben egyáltalán nem megy a fűtés, csak éjszaka. Néhány hete párásítunk, de csak olyan egyszerű módszerrel, hogy egy nagy vizesedényt tettünk a radiátorra. Viszont annyira meglett az eredménye a párásításnak, hogy elkezdtek a ruhák a szekrényben penészedni :? úgyhogy ezt most abbahagytuk... de szerintem anélkül is elég párás a levegő, mert az ablakon mindig gyöngyözik a víz, és a levegő érzetre is eléggé izzasztó...

Timba írta:
Nálad a lakásban nem szokott beszáradni a tojás? Nálunk távfűtés van és hát igencsak jó idő van. Párásítasz nekik valahogy?
A kanáriknál semmi gond nem volt soha (csak költéskor voltak a lakásban), de ők ugye nyitott fészekbe tojnak.
Most vannak tojások, minden nap fürdenek, többször is. Remélem nem lesz gond.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:53 
Spirit írta:
Szörnyű, hogy vannak ilyen rosszindulatú emberek... mi Pesten lakunk, ráadásul társasházi lakásban, két nagytestű kutyával, és a 32 madár, és soha nem szólt még senki semelyik állat miatt... (mondjuk a madarak közül csak egy papagáj lehet zajos)
De a bűzt végképp nem értem, mert én mindig megkérdezem ha jönnek hozzánk vendégek, hogy éreznek -e a madárszobában valami szagot, és egytől egyig azt mondják hogy nem. Legutóbb a héten jött valaki, ő se érzett semmit, pedig hosszú ideje nem volt nyitva az ablak abban a szobában, a hideg miatt... és nincs szag... úgyhogy ezt nyitott helyen teljesen kizártnak tartom. Ez színtiszta rosszindulat.
(van alattunk egy eladó lakás :wink: )
De ugye jó helyre kerültek a madarak?

Szia!
Mi is társasházban lakunk, a madaraknak a meglehetősen nagy erkélyre csináltunk egy többfakkos röpdét, ott voltak kint. Természetesen állandó takarítás és higiénia mellett!
A legszörnyűbb az egészben, hogy egy házaspár az okozója az egésznek, mindketten a 80 és a halál között vannak! Igazán kibirhatták volna még egy "kicsi"! :oops:
Én innen már csak kertes házba költözöm, ha nem haragszol!
De most zebrázzunk, mert ki fognak innen tiltani minket!

Nálad a lakásban nem szokott beszáradni a tojás? Nálunk távfűtés van és hát igencsak jó idő van. Párásítasz nekik valahogy?
A kanáriknál semmi gond nem volt soha (csak költéskor voltak a lakásban), de ők ugye nyitott fészekbe tojnak.
Most vannak tojások, minden nap fürdenek, többször is. Remélem nem lesz gond.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:47 
Bujáki Bálint írta:
Szia Timba!
Ez nagyon szomorú.
Mi falun lakunk,kertes házban és a szomszédot így is idegesíti a papagájok hangja.A leghangosabb papagájom a Kissándor!!.Mit szólnának pl. egy janday-hoz? :lol: Attól már biztos kiakadnának.

Szia!
Szerintem vegyél egyet! :P
Nálunk is van egy madaras emberke, a szomszédja is megpróbálta a madarait hivatalos úton megszüntetni, de nem sikerült neki.
Mint kiderült 50 arát is tarthatna, ha akarna, na van is neki pár darab, gondolom azóta új szomszédja van...
:lol:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Timba 2009 márc. 26, 14:53-kor.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:42 
Szörnyű, hogy vannak ilyen rosszindulatú emberek... mi Pesten lakunk, ráadásul társasházi lakásban, két nagytestű kutyával, és a 32 madár, és soha nem szólt még senki semelyik állat miatt... (mondjuk a madarak közül csak egy papagáj lehet zajos)

De a bűzt végképp nem értem, mert én mindig megkérdezem ha jönnek hozzánk vendégek, hogy éreznek -e a madárszobában valami szagot, és egytől egyig azt mondják hogy nem. Legutóbb a héten jött valaki, ő se érzett semmit, pedig hosszú ideje nem volt nyitva az ablak abban a szobában, a hideg miatt... és nincs szag... úgyhogy ezt nyitott helyen teljesen kizártnak tartom. Ez színtiszta rosszindulat.

(van alattunk egy eladó lakás :wink: )

De ugye jó helyre kerültek a madarak?

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:42 
Szia Timba!
Ez nagyon szomorú.
Mi falun lakunk,kertes házban és a szomszédot így is idegesíti a papagájok hangja.A leghangosabb papagájom a Kissándor!!.Mit szólnának pl. egy janday-hoz? :lol: Attól már biztos kiakadnának.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bujáki Bálint 2009 márc. 26, 14:43-kor.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:28 
Spirit írta:
Jajj Timba, mi történt? :cry: Ha nem akarod itt is leírni, akkor csak mondd meg, kb. milyen dátum körül találom a kanári topicban! Sajnálom!

Én is sajnálom, főleg, hogy már igencsak felturbóztam az állományt...
A kanáris fórumba (se) nem írtam le, mert nagyon mérges voltam...
A lényeg, hogy a szomszédok eljárást indítottak, mert állítólag idézem:
-elviselhetetlen bűz!!! :shock:
-molylepkeáradat... :shock: , stb...
Döbbenten álltunk az eset előtt, mert ebből az egészből semmi nem igaz,
hisz én sem vagyok a saját és a gyerekeim ellensége. Ha igaz lett volna magam szüntettem volna be az egészet. De a madarak nyílt helyen voltak, így nem értem a bűzt!? Ezek nem disznók, vagy csirkék, nem csurog a vér vagy a moslék..., de mint kiderült sajnos olyan övezetben lakunk, ahol nem lehet nyilt helyen madarat tartani, kénytelenek voltunk megszüntetni mindent. Mondjuk én nem is tudtam, hogy ilyen övezetek vannak, mert ha tudom, bele se kezdtem volna. De már tudom sajnos.
Most anyóséknál folytatom, ott lehet. :lol:
Viszont a kanárizást nem válaltam, mert a tojás ki- és berakása, szinezés, stb. napi felügyeletet igényel és nem tudok minden nap kimenni hozzájuk, főleg, amig a picúr ilyen aprócska.
Ha gazdag leszek, elköltözöm és megint otthon madarazhatok! De azt hiszem ez még nagyon várat magára. :(
Hát ennyi a történet röviden.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:21 
Szia Zoli

Szívesen odadnám őket, de már jó néhány éve elpusztultak sajnos.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:18 
Jajj Timba, mi történt? :cry: Ha nem akarod itt is leírni, akkor csak mondd meg, kb. milyen dátum körül találom a kanári topicban! Sajnálom!

Timba írta:
Üdvözlöm!
Akkor pont úgy működik a dolog, mint a glosztereknél, mondjuk gondolhattam volna! :roll:
Nem tudom hallotta-e, de nincs már egy kanárim se, hála a szomszédoknak. :cry:
Így most máshol folytatom a madarászást, köztük a zebrákkal is.
Van esetleg eladó madara?

Köszönettel!

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:16 
Sziasztok! Kirepült ma reggel az ötből az első kicsi:

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Spirit 2009 márc. 26, 14:22-kor.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:12 
kari4312 írta:
szia timba a bubos zebrapintyet mindig simával kell párositani igy hordozókat kapsz de ha szerencséd van akkor bubost is kaphatsz ha a simába egykis bubos vérvonal csörgedezik de kivételtt lehet tenni ha a vérvonalat leakarod rögziteni és az utódok mindig fognak bubosat dobni még akkor is ha simával rakod össze.tisztelettel kari

Üdvözlöm!
Akkor pont úgy működik a dolog, mint a glosztereknél, mondjuk gondolhattam volna! :roll:
Nem tudom hallotta-e, de nincs már egy kanárim se, hála a szomszédoknak. :cry:
Így most máshol folytatom a madarászást, köztük a zebrákkal is.
Van esetleg eladó madara?

Köszönettel!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 márc. 25, 23:09 
KépEZ is egy érdekes mutáció...Sanyinak

Hozzászólás 2009 márc. 25, 22:06 
szia Sanyi! Ezek a pasztel madarak meg vannak még?????? Ha igen, és nem boldogulsz velük én átvenném tőled korrekt áron.

Hozzászólás 2009 márc. 25, 21:55 
Audivhat:

Annak idején engem is megfogtak ezek a mutációk. Németországból hoztam ezt a párt, sokáig küszködtem velük, de fiókát nem tudtam fogni.

Kép

Hozzászólás 2009 márc. 25, 21:43 
Zoltán szépek a madarak amit felraktál ami tetszik bennük az a jó piros csőr ez ugyanis sokat számít a bírálatnál sajnos sokan elfelejtik a láb és a csőr jó karótizállását . A tojó szép ezüst a him madaraknál láttam egy domináns ezűstöt valamint egy világos hátút is.a képek alapján. maradok tisztelettel kari

Hozzászólás 2009 márc. 25, 21:07 
szia timba a bubos zebrapintyet mindig simával kell párositani igy hordozókat kapsz de ha szerencséd van akkor bubost is kaphatsz ha a simába egykis bubos vérvonal csörgedezik de kivételtt lehet tenni ha a vérvonalat leakarod rögziteni és az utódok mindig fognak bubosat dobni még akkor is ha simával rakod össze.tisztelettel kari

Hozzászólás 2009 márc. 25, 11:37 
Yamamai írta:
Kép

Sziasztok!

Ezt a hímet sima vagy kontyos tojóval kell/lehet párba állítani!?
:roll:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2009 márc. 25, 10:44 
nem lesz több mert csak 2 tojást tojt 4szeri nekifutásnak és a másik toji eltűnt
ma ki akartam venni a fészket hogy pihiztetem őket csak megleptek :o :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 205  Következő