Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 20:36 
Régen a hullámosaimat teniszütővel fogtam meg :D A legtübb helyet ahova repültek, nem értem el, ezért fölnyújtottam egy teniszütőt, szépen ráléptek, és máris lehetett őket vinni bárhova. Az egyik hullámos úgy rászokott az ütőre, hogy mindig rárepült, bárhova raktam :D

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 19:05 
és úgy nem lesz semmi baja a madárnak?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 19:01 
jocooo írta:
Hali, aztszeretném megkérdezni, h ti röpdében, h fogjátok meg a madarakat?

Én speciel hálóval. :)

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 18:48 
Hali, aztszeretném megkérdezni, h ti röpdében, h fogjátok meg a madarakat?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 ápr. 3, 15:51 
Ilona írta:
Üdv.Rasta!

Most mit írjak Neked?A tapasztalatot magadnak kell megszerezni,de tudod"más kárán tanul az okos".Költési időszakban mutatkozik meg a madár igazi természete,a legjámborabb is harciassá válhat.Azt kell eldöntened,hogy
egy tarka ,szép madárseregben akarsz gyönyőrködni egy nagy társaskalitkában,vagy tenyészteni is akarod őket :?: Hány fészket raktál fel,mert páronként legalább kettő kell,mindegyik a számára legjobbat akarja elfoglalni.

Amit az etetésről írtál az jó,de te is tudod,hogy a természetben is akkor költenek a madarak,ha legjobbak a körülmények.Más az a kaja amit nyugalmi időszakban etetsz a madárral és más amit költéskor.
A kecskékkel még nincs tapasztalatom.Azt olvastam,hogy biztonsággal költ és jól nevel,a fiókák neveléséhez hullámos,vagy kanári nevelőtáp szükséges.Én ezek közül kanárit tenyésztettem,a költési időszakban az alábbi plusz eleséget kapták:
1 csomag zabpehely
1 -"- háztatársi kekszű
1 zacskó tejpor /sovány/
1 doboz Orizza /csecsemőtápszer/

A zabpelyhet,kekszet ledaráltam,összekevertem a tejporral,ebbe a kevertem három merőkanál orizzát,jól összekavartam,és szellős helyen üveben tartottam.
Naponta a reszelt tojásra,sárgarépára és sajtra tettem két pupozott mokkáskanálnyit ebből a keverékből,összeráztam,erre tettem még egy csapott mokkáskanálnyi Ornitomixet,meszet,megint összeráztam és a magra lazán rászórtam.
Szépen nevelődtek a madaraim.

Én ezt tudom Neked ajánlani,gondolom a többiek is elmondják,majd a véleményüket.

Igazad van, kevés az odú. Csak 3 van, pont amennyi pár...
Reggelre megint bent találtam egy hullámost a kecskék odújában... Viszont találtam alatta egy tojást is, a kecskéék mellett. Délutánra a kecsketojás eltűnt...
:(

A kajáltatásukban az változott, hogy minden nap kapnak lágykaját, és cs. magokat plusszba.

Amúgy tenyészteni szántam őket, de olyat sehol nem hallottam (eddig), hogy ezeket a fajokat nem lehet egy röpdében költetni...akkor nem vettem volna, csak nimfát......
Mostmár késő, megpróbálok több odút felrakni, ha így is szemétkednek a hulik, akkor eladom őket.... :cry:

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 20:59 
Nah, látom mindenkinél megy a költés... :D bezzeg nálam. Jó lenne, egy fészeknyi kiskecske, de az odú közelébe se szagolnak, nemsokára készítek egy újat, és aztis föltesszük, hátha. Éééés, vágre sikerült beléjüktukmáljak egy kis szépiát.. beáztatott magokra reszelve és elkeverve, eszik... de csak keveset, másképp kiszúrják. Viszont a tojástól félnek :D szó szerint. Akárhányszor próbáltam tojást adni nekik (apró darabokban, nagy darabokban, egészben, félbevágva, csak sárgája, csak fehérje, gyümölccsel, magokkal, zöldséggel, szétpaszírozva, stbstb), ahogy kiszagolják, a legfölső rudakra menekülnek. Ilyet látott már valaki..?

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 9:24 
Nálam állandóan áll előttük alma,amira annyira rászoktak,hogy a száraz magokhoz azóta alig nyúlnak költési időszakon kívül. Emellett az alap eleségeik a csíráztatott magok,amik nagyon jók a neveléshez is. Reszelt sárgarépa, lúdhúr, saját termesztésű saláta. Tudom, mindenki azt mondja,hogy a tojást reszelve más dolgokkal összekeverve kell nekik adni.....Hát én felkarikázom és úgy kapják, jobban megeszik, jobban kezelhető. A főtt tojás haját pedig száríatsd ki és törd apróra, azt is tedd eléjük. + mindig az épp aktuális gyümölcs. Tápokat sose használtam, nem volt probléma.

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 8:15 
Üdv.Rasta!

Most mit írjak Neked?A tapasztalatot magadnak kell megszerezni,de tudod"más kárán tanul az okos".Költési időszakban mutatkozik meg a madár igazi természete,a legjámborabb is harciassá válhat.Azt kell eldöntened,hogy
egy tarka ,szép madárseregben akarsz gyönyőrködni egy nagy társaskalitkában,vagy tenyészteni is akarod őket :?: Hány fészket raktál fel,mert páronként legalább kettő kell,mindegyik a számára legjobbat akarja elfoglalni.

Amit az etetésről írtál az jó,de te is tudod,hogy a természetben is akkor költenek a madarak,ha legjobbak a körülmények.Más az a kaja amit nyugalmi időszakban etetsz a madárral és más amit költéskor.
A kecskékkel még nincs tapasztalatom.Azt olvastam,hogy biztonsággal költ és jól nevel,a fiókák neveléséhez hullámos,vagy kanári nevelőtáp szükséges.Én ezek közül kanárit tenyésztettem,a költési időszakban az alábbi plusz eleséget kapták:
1 csomag zabpehely
1 -"- háztatársi kekszű
1 zacskó tejpor /sovány/
1 doboz Orizza /csecsemőtápszer/

A zabpelyhet,kekszet ledaráltam,összekevertem a tejporral,ebbe a kevertem három merőkanál orizzát,jól összekavartam,és szellős helyen üveben tartottam.
Naponta a reszelt tojásra,sárgarépára és sajtra tettem két pupozott mokkáskanálnyit ebből a keverékből,összeráztam,erre tettem még egy csapott mokkáskanálnyi Ornitomixet,meszet,megint összeráztam és a magra lazán rászórtam.
Szépen nevelődtek a madaraim.

Én ezt tudom Neked ajánlani,gondolom a többiek is elmondják,majd a véleményüket.

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 20:28 
Ilona írta:
Üdv.Rasta!

Kerestem a könyveimben,de nem találtam utalást arra,hogy megennék a tojásokat,valami más történhetett.Szerintem jobban tennéd,ha kivennéd a Hullámosokat.Milyen nevelőtápot adsz nekik?

Biztosan muszáj kivenni a hulikat? Ha az, természetesen megteszem, csak trauma nekik, és helyem sincs.(de megoldom :wink: ) Amúgy ma is találtam hullámosokat a kecskék odújában..... Nem lehet, hogy az az ok, hogy a kecskék a nimfa és a hullámos-odú közül a hullámos méretűt választották?(ami pont a huliknak kéne :?: )

Nevelőtápon lágyeleséget értesz?
Ha igen, akkor minden nap kapnak resztelt répát/tojást keksszel és csíráztatott magokkal. Ezen kívül több fajta apróra vágott gyümölcsöt, zöldséget, és néha zöldet(tyúkhúr)
:?:

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 17:57 
Üdv.Rasta!

Kerestem a könyveimben,de nem találtam utalást arra,hogy megennék a tojásokat,valami más történhetett.Szerintem jobban tennéd,ha kivennéd a Hullámosokat.Milyen nevelőtápot adsz nekik?

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 16:30 
madaras86 írta:
A txúk tojást is két hétig nyugodtan lehet tárolni keltetés előtt,mégsem megy tönkre....... Baj akkor van,ha már elkezdett kotlani és utána hagyja ott hosszú időre a tojásokat. Jelenleg még nem kezdett el "kotlani",tehát nem indult meg a fejlődés a tojásban,így nincs minek tönkremennie. Ha igazi fagyok vannak,akkor lehet gond,de iylen időben nem aggódnék emiatt. A hullámosok miatt annál inkább. Én nem tartottam őket sose,de egyszer kaptam egyet,amit beengedtem az egyik pár kecskémhez egy tényleg nagy röpdébe. A kecskék alatt már tollasadó fiókák voltak. 2-3 órát hagytam őket így,mire visszamentem a kecskekölykök nagy része már nem élt a maradék része csupa vér volt. Szóval nagyon be tudnak rondítani a hullámosok,én azóta is utálom őket. Mondjuk inkább az én hibám volt,nem lett volna szabad beengednem hozzájuk.

Én is hallottam a hullámsokról, hogy szemtelenek, de hogy ennyire...
Nálam remélem nem lesz semmi baj....

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 14:42 
A txúk tojást is két hétig nyugodtan lehet tárolni keltetés előtt,mégsem megy tönkre....... Baj akkor van,ha már elkezdett kotlani és utána hagyja ott hosszú időre a tojásokat. Jelenleg még nem kezdett el "kotlani",tehát nem indult meg a fejlődés a tojásban,így nincs minek tönkremennie. Ha igazi fagyok vannak,akkor lehet gond,de iylen időben nem aggódnék emiatt. A hullámosok miatt annál inkább. Én nem tartottam őket sose,de egyszer kaptam egyet,amit beengedtem az egyik pár kecskémhez egy tényleg nagy röpdébe. A kecskék alatt már tollasadó fiókák voltak. 2-3 órát hagytam őket így,mire visszamentem a kecskekölykök nagy része már nem élt a maradék része csupa vér volt. Szóval nagyon be tudnak rondítani a hullámosok,én azóta is utálom őket. Mondjuk inkább az én hibám volt,nem lett volna szabad beengednem hozzájuk.

daniduke írta:
madaras86 írta:
A kopaszodás sokszor előfordul, bár inkább a hasnál tépik meg magukat az enyémek. De ezzel csak akkor van gond,ha költés után nem jön helyre. A sírás szerű hang is teljesen természetes, ha zavarják őket az odúban,akkor a tojó ezt a hangot hallatja a költés elején. Később ez is megszűnik majd. Az első tojást nem elkaparta a fűrészporban? Elő szokott fordulni. És nem gond,hogy az első tojásokat még nem üli, majd ha több összegyűlik,akkor elül. Ez is egyedenként változó,van amelyik már az első tojástól kezdve üli. Alapvetően ideálisabb,ha a tojásrakás végén kezd el kotlani a tojó,mert akkor nagyjából egyszerre kelnek ki a kicsik.

Köszi.
Amíg nem üli a tojást, addig nem hal meg(fagy meg) a kismadár?
Eddig ez a 2. tojása, amiről tudok. Viszont ez megmaradt ma délutánra is.

Biztos vagyok benne, ha elkezdi ülni, akkor egy hullámos sem megy a közelükbe:)

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 14:23 
madaras86 írta:
A kopaszodás sokszor előfordul, bár inkább a hasnál tépik meg magukat az enyémek. De ezzel csak akkor van gond,ha költés után nem jön helyre. A sírás szerű hang is teljesen természetes, ha zavarják őket az odúban,akkor a tojó ezt a hangot hallatja a költés elején. Később ez is megszűnik majd. Az első tojást nem elkaparta a fűrészporban? Elő szokott fordulni. És nem gond,hogy az első tojásokat még nem üli, majd ha több összegyűlik,akkor elül. Ez is egyedenként változó,van amelyik már az első tojástól kezdve üli. Alapvetően ideálisabb,ha a tojásrakás végén kezd el kotlani a tojó,mert akkor nagyjából egyszerre kelnek ki a kicsik.

Köszi.
Amíg nem üli a tojást, addig nem hal meg(fagy meg) a kismadár?
Eddig ez a 2. tojása, amiről tudok. Viszont ez megmaradt ma délutánra is.

Biztos vagyok benne, ha elkezdi ülni, akkor egy hullámos sem megy a közelükbe:)

Hozzászólás 2009 márc. 31, 23:30 

daniduke írta:
Ilona írta:
H.Rasta !

A hullámosokról tudom,hogy a pintyekközül sokkal nem fér meg és tönkre teszi a fészket Saját fajával sem lehet együtt költeni.Ezek szerint szegény Kecskék is ezt sinylették meg,pedig nagyobbak és megvédhetnék a fészküket.

Szia!
Lehet, hogy a kecskék ették meg, nem? :roll:
Amúgy anyám délelőtt hallotta a kecske tojót "sírni", délutánra lett egy tojás, amin szintén nem ülnek..:(
Mit tehetnék?

Hozzászólás 2009 márc. 31, 23:25 
Szerintem ők tűrik a legjobban. Volt oylan,hogy költés közben át kellett telepítenem a párt. Ugyanúgy ülte tovább a tojásokat egy totál másik épületben is....... Sosincs gond velük ilyen szempontból,nagyon nyugis madarak.

Ilona írta:
Üdv.Mindenkinek !

Mi a tapasztalatotok,mennyire tűrik el a Kecskepapagájok a fészek ellenőrzését?

Hozzászólás 2009 márc. 31, 18:27 
Ilona írta:
H.Rasta !

A hullámosokról tudom,hogy a pintyekközül sokkal nem fér meg és tönkre teszi a fészket Saját fajával sem lehet együtt költeni.Ezek szerint szegény Kecskék is ezt sinylették meg,pedig nagyobbak és megvédhetnék a fészküket.

Szia!
Lehet, hogy a kecskék ették meg, nem? :roll:
Amúgy anyám délelőtt hallotta a kecske tojót "sírni", délutánra lett egy tojás, amin szintén nem ülnek..:(
Mit tehetnék?

Hozzászólás 2009 márc. 30, 8:14 
Üdv.Mindenkinek !

Mi a tapasztalatotok,mennyire tűrik el a Kecskepapagájok a fészek ellenőrzését?

Hozzászólás 2009 márc. 26, 22:19 
H.Rasta !

Hozzászólás 2009 márc. 26, 18:52 
Ilona írta:
Üdv.Rasta !

Nagyon szomorú ami történt.Első költésénél bármi előfordulhat,de vajon hova lettek a tojások? Krissz azt írta,hogy az Ő tojója is nagyon kopaszodik a költés idején.Megnézted a többi madarat is,lehet,hogy a Nimfák tették tönkre a fészket?

Nekem is fura, hogy hol vannak a tojások.... Lehet, megették, de az egészet?! Nem maradt belőle semmi?!
Nem hinném hogy a nimfák voltak, nagyon jámbor jószágok, nem láttam még őket más odúnál.(bár költésnél bármi lehetséges)
Inkább a hullámosokra gyanakszom,ők sokszor ott vannak a nimfáknál, be-be néznek. Lehet a kecskékhez is ellátogattak, csak ott nem volt, aki megvédje a tojást....

Hozzászólás 2009 márc. 26, 18:39 
Üdv.Rasta !

Nagyon szomorú ami történt.Első költésénél bármi előfordulhat,de vajon hova lettek a tojások? Krissz azt írta,hogy az Ő tojója is nagyon kopaszodik a költés idején.Megnézted a többi madarat is,lehet,hogy a Nimfák tették tönkre a fészket?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 143  Következő