Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 17:39 
Ilona írta:
Üdv.Rasta!

Nálam úgy látszik jó irányba mennek a dolgok.A kecskéim párzanak és
a hím eteti a tojót. :D
Nálad mi van a fiókákkal,megmaradtak :?: Sikerült a hulikat eladnod :D

Örülök, hogy kezdenek összejönni a kecskéid :lol: Képeket nem tudsz róluk mutatni?

Nálam a fiókákkal semmi nincs, vagyis nincsenek. A tojó az utolsó 5 napban már nem ült rajtuk, így a hulik áldozatává estek :cry:

Ennek a körnek annyi, nemsokára (pontosan nem tudom, mikor) eladom a hulikat, addig pihennek. Utána béke lesz és harmónia 8)

Kép
Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 16:38 
Üdv.Rasta!

Nálam úgy látszik jó irányba mennek a dolgok.A kecskéim párzanak és
a hím eteti a tojót. :D
Nálad mi van a fiókákkal,megmaradtak :?: Sikerült a hulikat eladnod :D

Hozzászólás 2009 ápr. 23, 8:23 
Üdv.Rasta!

Sajnálom,de nem tudok segíteni,mivel én még nem tenyésztettem kecskét.Mi csak ketten érünk egyet ebben a témában :( Nekem is gondom van,helyesebben nem biztos,hogy gond.Nem tudom milyen sűrűn párzanak a kecskék,az én hímem nem egy intenziv madár.Mennyi forgács kell a fészekbe,mert a tojóm állandóan dolgozik,egyik sarokból a másikba halmozza a forgácsot :o Nem merem szétkotorni,hogy megnézzem van-e benne tojás :?: ,bár nem sérelmezi,hogy nézegetem a fészket.Csak a tetejét emelem fel kívülről egy vékony vaspálcával és tükörrel nézek bele. :?
Egyébként jól megvannak,a tojóm sokat hívja a hímet,de még csak kétszer láttam,hogy párzottak.

Hozzászólás 2009 ápr. 22, 19:35 
Ilona írta:
Helló :!: :!: :!:

Nagy a csönd,légyszives írjátok már meg,milyen az idei madártermés :?:

Krissz,Te is azt írtad korábban,hogy pár nap és kelnek a fiókák,majd beszámolsz róluk.
Bocs ,hogy ilyen kiváncsi vagyok,de nálam még csak a barátkozás ,megy
a fahéj tojóm és az új zöld hím között

Szia!
Már nemsokára kelniük kéne a kiskecskéknek, de a szülők nem ülnek a tojásokon. Így a hullámosok feltörtek pár tojást :cry: A kijukasztott tojáshéjon keresztül látszik a kispapagáj:(
Mára azt tervezem, hogy az össze hulit külön teszem. Már van rájuk vevő, nemsokára elkerülnek tőlem....

Szerintetek miért nem ül a tojásokon a tojó? Eddig is furcsa volt, hogy a nimfákhoz képest elég keveset ülnek, de hát mint már írtam, kifejlődtek a kicsik, akkor csak eleget...

Hozzászólás 2009 ápr. 18, 20:08 
Helló :!: :!: :!:

Nagy a csönd,légyszives írjátok már meg,milyen az idei madártermés :?:

Krissz,Te is azt írtad korábban,hogy pár nap és kelnek a fiókák,majd beszámolsz róluk.
Bocs ,hogy ilyen kiváncsi vagyok,de nálam még csak a barátkozás ,megy
a fahéj tojóm és az új zöld hím között

Hozzászólás 2009 ápr. 16, 21:45 
Ilona írta:
Sajnálom Rasta,a helyedben én is a hajam tépném.Ez is azt bizonyítja,hogy vásárláskor mindent meg kell tudni a madárról.
A kecskék vissza szerezték a fészküket? Én is felemás helyzetben vagyok.
Kereskedő segítségével,harmad kézböl sikerült vennem a zöldszínű hímnek mondott kecskét.Szép madár,de nem vagyok benne biztos,hogy hím.
A röpde elkészült,beengedtem a madarakat.A tojóm tegnap este beköltözött az egyik fészekbe.Ezen kivül semmi nem történt,néha egymás mellett üldögélnek,de csendesek,párzásról még szó sem volt. :D :( :(

Most úgy néz ki van egy kis javulás, de ez nálunk minden percben változhat:)

Szóval ma du.-ra már a kecske tojó ült a tojásokon, a nimfa tojások szépen külön voltak rakva :lol:

Amúgy a hulikat már árulom, lehet, sikerül külön rakni a kecskéket és a nimfákat.

Lehetőség szerint mindent megtudok a vásárolandó madárról. Így tettem a nimfáknál is, mivel direkt két tojót vettem:) Aztán az egyik hímnek bizonyult-tévesen.

Hozzászólás 2009 ápr. 16, 20:03 
Sajnálom Rasta,a helyedben én is a hajam tépném.Ez is azt bizonyítja,hogy vásárláskor mindent meg kell tudni a madárról.
A kecskék vissza szerezték a fészküket? Én is felemás helyzetben vagyok.
Kereskedő segítségével,harmad kézböl sikerült vennem a zöldszínű hímnek mondott kecskét.Szép madár,de nem vagyok benne biztos,hogy hím.
A röpde elkészült,beengedtem a madarakat.A tojóm tegnap este beköltözött az egyik fészekbe.Ezen kivül semmi nem történt,néha egymás mellett üldögélnek,de csendesek,párzásról még szó sem volt. :D :( :(

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 16, 11:47 
Az ugráló tojások üresnek bizonyultak, de a tojó nagyon legatyásodott a költés alatt... :(

Kép

Valakinek esetleg tipp, hogy hogyan kúráljam?

Ja, és még mindig tojóra cserélném ezt a hímet:

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 15, 15:16 
Ilona írta:
Üdv.Rasta!

A tenyészidőszakban fokozott fehérje és szénhidrátban gazdag élelemre van szükség.A keményre főtt tojáshoz szoktak,tejben áztatott,zsemlét,vagy kenyeret adni.Vigyázz,hogy az előttük lévő kaja nehogy megromoljon.A mageleségben nézd meg,hogy van-e fénymag.Külön adjál csíráztatott magokat is.

Köszi.
Fénymagot, csíráztatott magok, reszelt répát/tojást minden nap kapnak.

Írtam, hogy elvettem a huliktól az odút. Nah, azonnal be is költöztek a kecskékhez. Így elkülönítettem a huli tojót.
Persze mire hazaértem az egyik nimfa csücsült a kecskék tojásain..... :41:

Hozzászólás 2009 ápr. 14, 17:54 
Üdv.Rasta!

A tenyészidőszakban fokozott fehérje és szénhidrátban gazdag élelemre van szükség.A keményre főtt tojáshoz szoktak,tejben áztatott,zsemlét,vagy kenyeret adni.Vigyázz,hogy az előttük lévő kaja nehogy megromoljon.A mageleségben nézd meg,hogy van-e fénymag.Külön adjál csíráztatott magokat is.

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 21:34 
Ilona írta:

Örülök,hogy nem hallgattál rám,én úgy látszik túlzottan elővigyázatos vagyok.Remélem több baj nem lesz és a kecskék kikelnek.A hullámosok mennyi idősek lehetnek,biztosan ivarérettek? Nme tudom miért eszik meg a tojásokat,hiszen jól eteted őket.Áztatott kenyeret is adsz nekik?

Szia!
Bocsi, hogy nem hallgattam rád...
A hulik nem ivar érettek, róluk is most tudtam meg sajnos, el is vettem tőlük az odút, úgy sem volt értelme.
Áztatott lenyeret? Ilyen még nem hallottam :oops: Kifejtenéd? Kérlek.

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 19:55 
daniduke írta:
Egy kis helyzetjelentés:
A kecskéim alatt van 3 tojás, a tojó ül rajta.
A hím nimfámról kiderült hogy még nem ivarérett, így valszeg nem lesznek kicsik, a hulik meg amit produkálnak, meg is eszik :(
Úgyhogy ha a nimfák ráunnak, akkor már csak a kecskéknek lesz odújuk, ők békében költhetnek (ők a legerősebbek).
Remélem ők már ivarérettek....(szerintem azok)

Örülök,hogy nem hallgattál rám,én úgy látszik túlzottan elővigyázatos vagyok.Remélem több baj nem lesz és a kecskék kikelnek.A hullámosok mennyi idősek lehetnek,biztosan ivarérettek? Nme tudom miért eszik meg a tojásokat,hiszen jól eteted őket.Áztatott kenyeret is adsz nekik?

Hozzászólás 2009 ápr. 12, 22:25 
Egy kis helyzetjelentés:
A kecskéim alatt van 3 tojás, a tojó ül rajta.
A hím nimfámról kiderült hogy még nem ivarérett, így valszeg nem lesznek kicsik, a hulik meg amit produkálnak, meg is eszik :(
Úgyhogy ha a nimfák ráunnak, akkor már csak a kecskéknek lesz odújuk, ők békében költhetnek (ők a legerősebbek).
Remélem ők már ivarérettek....(szerintem azok)

Hozzászólás 2009 ápr. 12, 8:27 
Üdv.Mindenkinek!

Tisztelem,becsülöm a tudásotakat és a kitartásotokat.Igazán szépek a madaraitok.Miután nagyon sok madár a természetben,már védett és legálisan importálni nem lehet,igy még nagyobb szerepe van a jó tenyésztésnek.És most jön a de,az már nem jó ,hogy eredeti vadszínű ,jó
felépítésű kecskéket már nagyon nehéz,vagy egyáltalán nem lehet találni.
Milyen volt eredetileg ez a madár :?: :( :( :( Ez már nem számít :?:

Hozzászólás 2009 ápr. 11, 22:45 
Szia Roby!

A kecskéknél/ugrálóknál ismert mutációk,melyeknek már fiók korban piros a szeme az AZ és Fegyó szerint:fahéj,SL inó,NSL inó,pale fakó,bronz fakó.
Alapban a kecskék szeme "piros",így ezen mutációk szeme még "pirosabb"...remélem értitek,mire gondolok.

www.neophema.hu

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 ápr. 11, 21:45 
Semmi baj a tarka madarakkal sőt az igazán szép arányosan tarka madár szinte kuriózumnak számit mivel ahogy már valaki irta , nem ötökitik ezt a tulajdonságot hanem véletlenszerű a fióka szine .

De én a kiállitásra szánt madarakról beszéltem itt megvan a sztandard , hát aki kiállitani akar az betartja aki meg nem ne is foglalkozzon vele :wink:
üdv ROBY

Hozzászólás 2009 ápr. 11, 19:43 
Mi volt a gondjuk azzal a néhány zöld tollal? Most jó sok madár eshet át tolltépésen a kiállítások előtt. Az enyémeknél is sok kölyök van amiben van a szemüknél 1-2 zöld toll. És van ilyen párom, amelyiknél mindkettőben van zöld a szeménél és rengeteg 100%-osan sárga kölyköt hoznak. A csőrük pedig egy madaram kivételével mindegyiknek szabályos színű. Szerintem a sárga szín erőssége és a méret sokkal fontosabb. Utóbbiakon nem lehet mesterségesen javítani.

rtomek írta:
A kecske papagáj nálunk közkedvelt kiállitási madár mivel jól birja a gyűrődést és a kiállitás hangulatát !
ime a 2008 -as szabadkai kiállitás apró részlete
Kép

A sárga változatoknál amióta a COM kizárta a tarka madarakat a versenyből igen sok sárga madárnál gond volt mivel még ha a tollazatban nincs is jelen a zöld, a csőr szine nem minden esetben csontszinű és ez természetesen már a tarkaság jele és ki lettek zárva a versenyből. De ez nagyon jó hatással van a tenyésztőkre mivel most mindenki próbálja az állományt az előirásokhoz igazitani :lol: , szóval javul az állomány minősége !
Volna egy kérdésem is a genetikábban jobban jártasokhoz - vannak kecskék amelyek piros szemmel kelnek és lassan besötétedik a szemük és tarkák lesznek , de vannak amelyek szeme piros marad és ők is dobnak ki néhány zöld tollat , hogy is van ez akkor melyik a lutinó, van -e egyáltalán lutinó kecske ?
Roby

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 11, 18:49 
Ezt az ugráló hímet cserélném tojóra:

Kép

Kép

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 ápr. 11, 17:44 
A kecske papagáj nálunk közkedvelt kiállitási madár mivel jól birja a gyűrődést és a kiállitás hangulatát !
ime a 2008 -as szabadkai kiállitás apró részlete
Kép

A sárga változatoknál amióta a COM kizárta a tarka madarakat a versenyből igen sok sárga madárnál gond volt mivel még ha a tollazatban nincs is jelen a zöld, a csőr szine nem minden esetben csontszinű és ez természetesen már a tarkaság jele és ki lettek zárva a versenyből. De ez nagyon jó hatással van a tenyésztőkre mivel most mindenki próbálja az állományt az előirásokhoz igazitani :lol: , szóval javul az állomány minősége !
Volna egy kérdésem is a genetikábban jobban jártasokhoz - vannak kecskék amelyek piros szemmel kelnek és lassan besötétedik a szemük és tarkák lesznek , de vannak amelyek szeme piros marad és ők is dobnak ki néhány zöld tollat , hogy is van ez akkor melyik a lutinó, van -e egyáltalán lutinó kecske ?
Roby

Hozzászólás 2009 ápr. 11, 12:31 
neophema írta:
Szia Bepeti!

Mindenképp érdekes és értékes az a madár.Ha piros a szeme talán bronz fakó(recesszív),ha nem látszik az írisz gyűrű, pallid,vagy egy eddig a kecskénél le nem írt színváltozat.Ha nálad kelt és az anyja nem ilyen színű,akkor nem pallid(nemhez kötött,s írtad,hogy hím,így pallid tojótól és hordozó vagy pallid hímtől kaphatsz csak pallid hímet).Tehát,ha a szülei nem ilyenek,recesszív vagy domináns mutáció lesz.Én visszatenném az anyjára első lépésként...

Köszi az infókat, és az ötletet, de őt már biztos nem fogom továbbszaporítani mivel eladtam, ha hamarabb tudtam volna.... :) Amúgy a szülei nem ilyenek. Hátha idén is kel ilyen madár.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 143  Következő