Tangara , lehet hogy rosszul látom a dolgot -ez esetben helyesbíts- de azt mondod van egy pár rollered. Jövőre meg viszel Dorombolótól (3-4 tojó 2-3 hím?) madarakat. Ezeket gondolom januárban, a verseny után kapod meg. Február-márciusban ezeket le tudod ültetni! Így azért számolhatsz már jónéhány fiókával .....
Ezekután hogy 10 tojód lesz 2009-ben vagy 20, az már azon múlik hogy kipaterolod e a többi fajta verebet a madárházból vagy sem.
Különben kitől származnak a rollerek? Beazonosítottátok már Dorombolóval?
Gabe, a te madaraiddal mi a helyzet? Remélem ezzel a tojóval nincs gond? Az egyik legjobban költő madaram volt, nem is akármilyen vérvonalból...
Feri barátomnak meg abban igaza van , hogy jóval szélesebb tenyésztői bázis kéne, és komoly, hosszútávú tenyésztői munkát csak nagy létszámú állománnyal lehet végezni, ezek tények, ez nem lehet vita tárgya . De azért lehet szép eredményt elérni 4-5 tojóval is. Bizonyíték erre Robi esete, aki szintén csak néhány madárral dolgozott (ha jól emlékszem), mégis elcsente a koronát Doromboló fejéről egy évre. Az is igaz hogy ez a siker nem kis részben Doromboló érdeme volt, hiszen az általa tenyésztett vérvonal jutott el a bajnoki címig azévben is...
Különben Feri hogy állsz? Bestokiztad már a fiatal hímeket?
Üdv mindenkinek : neco

Egyébként a roller hím már úgy néz ki, hogy a vedlés végén jár, mert úgy látom egyre többet röpköd a helyén, és ha odaülök hozzá a kalithoz válaszolgat a füttyögésre. Még énekelgetni nem láttam, csak akkor amikor hozzám került, akkor szép lassan, halkan mint egy nagyon finomhallásu tücsök kezdett pirregni, majd a pirregés hol föl, hol le vándorolt és úgy ahogy korábban írtad, olyan dududud-duu-du-du-val ért véget. De ez még a nyáron derekán volt, majd nemsokára jött a vedlés. Képzelheted, hogy be vagyok sz@rva már hogy ujra halljam!! Mindíg amikor bemegyek a madárszobába, az első hogy megnézem Carusot, mi a helyzet, jóreggelt, jól aludtál stb. Mint már mondtam is Neked nagyon megfogott a roller és már alig várom a következő szezont. A kalitokról köszönöm a felvilágosítást és ünnepélyesen megfogadom, hogy többet nem aggódom felőlük!

Pavarotti is élőben volt az igazi nem CD-ről, nem igaz?