Tündérek vagytok, köszönöm szépen. Bevallom a győri topicról csak hallottam, de még nem olvastam. El is pirultam igen rendesen. Köszönöm a dicsérő szavakat.
Zottan. Van itt is pár tojó, aki elfogadná a kakaskát férjnek. Nagyon szép, kíváncsi vagyok, hogy mi kel majd belőlük.
Egyébként a recept nem titkos. Van egy hagymadarálóm (kis fém tölcséres izé, aminek a tengelyén sok kis kés van, és mindent apróra darál), amivel a háztartásban fellelhető minden madárnak való kaját felaprítok (úgy mint: saláta, petrezselyem, uborka, répa, kukorica, zöldborsó és még minden zöldség, gyümölcs - a "ká" betűs zöldségekből jócskán kevesebbet. Ezt keverem búza és kukorica darával, és porrá őrölt tojótáppal, és egy kis porított tojáshéjjal. Ezt kapják a kicsik az 5. napjuktól kezdve. Előtte csak búza és kukorica darát, és por tojótápot. Az 5. naptól kezdve kapnak még sajtreszelőn lereszelt tojást, túrót, és sajtot (minden nap mást). Az első napjuktól 1 héten keresztül Chicktonic-ot kapnak. Utána már csak akkor, ha eszembe jut csöppenteni az itatójukba. Majd amikor már megnőnek hozzá, akkor irány be nekik a morzsalékos tojótáp. És amikor akad, akkor lisztkukac.
Ennyi a recept. Amikor meg már felnőttek, akkor van előttük állandó jelleggel egzóta mag (vagy hullámos, vagy pinty keverék) és tojótáp. Valamint összeszedik, amit a papagájok elhullajtanak.
Én még mindig azt vallom, hogy szerencsém volt velük.
Ellenben most látnátok az én "gyönyörű" madaraimat. Az új jövevény csak 1 órát töltött szabadon, de az összesnek a hátát kigyomlálta, van amit véresre. Gondolkodtam rajta egy percig, hogy: Repülj madár, szabadon vagy a legszebb...de aztán visszazártam az elkülönítőbe. Most várom, hogy tokosodjanak.
Faanyagom még mindig nincs, ezért a fürjpalota várat magára, de május végéig most már várni is fog. Aztán teljes gőzzel belevetem magamat a picik "gyártásába".
duju