Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 11, 13:46 
Gyuri!

Nincs képed ezekről a madarakról? Én még nem is hallottam, de szívesen megnézném őket!

Ezt egy másik fórumon találtam, mi ebből az igazság a tapasztaltabbak szerint?
"Állítólag a fészekben a két kis kacagó közül amelyik jobban ,gyorsabban növekszik illetve nagyobb az a hím madár a kisebbik pedig a tojó vagy amelyik agresszívabb ha a fészekbe nyúlsz az a hím de ezek az állítások nem mindig igazak mert én is tenyésztem őket és előfordul hogy két tojó vagy két hím van a fészekben."
Csak mert nálam az a nagyobb, amelyik előbb kelt egy nappal...

Illetve lenne még két kérdésem:
1. Mitől függ, hogy melyik madaramnak fekete vagy rózsaszín a csőre?
2. Most, hogy kicsik vannak, ki kellene cserélni a fészek-anyagot, mert sok benn az ürülék... Hogy csináljam, hogy se a kicsikkel, se a nagyokkal ne legyen gond? Vagy várjak amíg elkezdenek kijárni a fészekből a kicsik?

Zsolt

Valódi név: Tóth György

Hozzászólás 2009 máj. 11, 13:05 
Sziasztok nem tud valaki eladó ezüstbabos és lilabegyű vöröspikkelyes kacagógerlét? Előre is köszi!

Hozzászólás 2009 máj. 11, 11:42 
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy először végre sikerül felnevelni is a kicsiket... Remélem, hogy most már nem lesz baj... Ők a máj. 2-3-ai kicsik:
Kép
Itt pedig a büszke szülők:
Kép

Ő vajon milyen nemű?
Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 máj. 9, 20:10 
Kukshi, üdv itt! :D
Orsi, a kacagógerle a trópusi díszgalamb fajok elterjedt "pótmamája", nagyon sok esetben dajkáltatják velük a kényesen költő madarak fészekaljait.

Hozzászólás 2009 máj. 9, 19:36 
Sziasztok!
Köszönöm Kukshi a választ.Egyszer kipróbálnám!Milyen gerléid voltak?Az enyémek most éppen tojáson ülnek,csak kicsit aggódok,mert nem láttam párosodni őket.Friss pár,ez az első költésük.Udvarlás meg ilyenek voltak.Majd meglátjuk!Remélem rászánod magad és veszel gerléket.Én csak dicsérni tudom őket!

Hozzászólás 2009 máj. 7, 22:27 
Sziasztok!
Örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra és még külön szerencse, hogy kacagó gerle tartók is vannak fent külön topikkal.
Régen (négy éve) nekem is voltak, most gondolkodom, hogy újra tartok egy párat. (Sajnos a fősuli miatt elkerültem itthonról és nem vállalta el senki sem a gondozásukat, mintha sok gond lenne velük. :wink: Félre ne értsen senki, itt csak a szülői erő/időráfordítás hiányzott. Elég könnyen kezelhetőek, persze az ember igyekszik minél több időt eltölteni a kedvencei között és minél jobban kényesztetni őket.)
Szóval örülök, hogy itt lehetek és megoszthatom másokkal a tapasztalataimat, és tanácsot kérhetek, ha valami probléma merülne fel.
Na, jó. Nem írok kisregényt.

Orsi, neked azt tudom erre mondani, hogy ha nagyjából megegyezik a tojás(ok) mérete (stucctojást azért ne tegyél alájuk, meg túl kicsit sem, nem is biztos, hogy elfogadnák, ha meg el is, akkor is igen nagy a kockázata, hogy összetörik a kissebbeket, plusz kettőnél többet se lenne célszerű) és a kotlási időszak, akkor alájuk teheted a tojás(oka)t. Persze újabb probléma lehet, hogy fel is tudják-e nevelni a kicsi(ke)t. (Egy galambtojást alájuk tehetsz, vagy más gerle tojását, de például egy feketerigóét nem. Véleményem szerint nem tudnák sikeresen felnevelni, mert eléggé különbözőzik az étrendjük.)
((Csak megjegyzés szinten írom, hogy unokatesóméknál a pósták kikeltettek egy fácán tojást, de mivel az születésétől kezdve önálló, így nem okozott gondot az etetése, a kiscsibékkel elvolt.))
Szóval csak óvatosan a kísérletezgetéssel.

Hozzászólás 2009 máj. 7, 12:52 
Sziasztok! Azt hallottam,hogy a kacagógerlék más madarak tojásait is ki tudják költeni.Valaki tud erről vmi információt?Próbáltátok már?

Hozzászólás 2009 máj. 4, 21:20 
Zottan írta:
14 naposan miért lenne koraszülött??? Teljesen normális időpont, nálam mindig 14 napra kelnek...

Akkor jó... Nem tudom miért-bár úgy emlékszem itt olvastam régebben- de meg voltam győződve, hogy 19-20 napot ülnek, mint a tyúk...
Közben kikelt a másik is, és a szülők nagyon figyelmesek! Remélem így is marad!

Zsolt

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 máj. 4, 16:39 
csendes99 írta:
sziasztok!

Egy kacago kb hányszor nagyobb mint egy gyémántgalamb?

Szia!

kb 2-3-szor

Hozzászólás 2009 máj. 4, 16:32 
sziasztok!

Egy kacago kb hányszor nagyobb mint egy gyémántgalamb?

Hozzászólás 2009 máj. 2, 16:42 
14 naposan miért lenne koraszülött??? Teljesen normális időpont, nálam mindig 14 napra kelnek...

Hozzászólás 2009 máj. 2, 16:17 
Sziasztok!

Ma reggelre kikelt egy kicsi a tojásból! :D
Lehetséges vmi probléma abból, hogy kicsit "koraszülött" a drága? 100%, hogy ápr. 17-én tojták ezt a tojást! Hogy-hogy 14 napra kikelt?

Másik kérdés:
Két madaramat összeraktam... (bízva, hogy pár) Arra alapoztam, hogy többször láttam az egyiket a másik hátán, és burukkolt is neki... Mióta együtt vannak többször verekednek, fogy a toll is és a lánynak hitt is elkezdett burukkolni...

Mi a véleményetek, tanácsotok?

Zsolt

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 14:53 
Mai képek:

A leválasztott kamaszok:

Kép

Kép

És a legifjabb titán:

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 20:30 
Sziasztok!Sikerült az egyik tojómnak egy szép selyem kék-fehér tarka himet(legalábbis remélem :roll: )vennem.Két napja különitettem el őket,de barátkozásnak még semmi jele.A him sokat turbékol,de még nem udvarol.Szerintetek mennyi idő kell,hogy megszeressék egymást?

Hozzászólás 2009 ápr. 17, 19:17 
Sziasztok!

Kb 2 órával ezelőtt az párcserés gerléimnél megjelent egy tojás... Remélem most költés is lesz!

Hozzászólás 2009 ápr. 14, 14:56 
hello,

van egy gond, hátha megválaszoljátok.
az egyik tojómnál észrevettem, hogy az egyik szeme mintha leragadna, csukva tartja, de nem folyton, eszik, fiókát nevel rendesen, mivel akkor kinyitja, csak mégis, mintha leragadna az a szeme néha.
nem tudtok ilyen szembetegségről, vagy okáról és megoldásáról?

kösz a választ.
mp

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 22:37 
Szia Zottan!Sajna már egy ideje rossz a gépem, igy még nem készült róla kép.Nagyon édes,tavaj őszi kelésű.A vörös dominál benne,a kormánytollak és az evezőtollak vége fehér.Szép kis csúcsos konytya van.Fiúnak vettem,de lány kell legyen,mert két madár van egy kalitban,és két nap alatt 4 tojást találtam, illetve legutóbb két nap alatt 3-at.Ha majd tudok képet csinálni megmutatom!Igaz,hogy van búbos gerle is?Én eddig a simán kivül selyem és konytyos tipust láttam.Még milyen van?A kék-fehér tarka az szürkés fehéret jelent?

Hozzászólás 2009 ápr. 12, 22:19 
Igazából jobb is lenne, ha egy hosszabb és illusztrált emailben írnád meg a dolgokat, nekem is könnyebb lenne úgy tanácsot adni. ;)

Hozzászólás 2009 ápr. 12, 22:14 
Szia Zottan!

Az igazság az, hogy 5 madár van a képeken, 3 tarka, egy rozsdás és egy fehér! A 3. és 4. képen van rajt a három tarka... A 3. képen ami a háttérben van, az rajt van a következőn is, neki fekete gyűrű van a lábán! Mellette van egy másik tarka, illetve a 4. képen van a harmadik, akinek van fekete csík a nyakán!

A coitus-próbálkozásra visszatérve... Ezt a kettőt nem tudom, hogy láttam-e már, de van olyan kettő, amelyek felváltva próbálkoztak egymáson! Reggel az egyik volt a másikon, örültem is, hogy végre tudom mi van, erre pár óra múlva fordítva történik az egész! Ezért kérdeztem! Időközben a rozsdásat elkülönítettem, mert nagyon megverték, de ez már a képen is látszott!

Megengeded, hogy holnap a privát mail címedre küldjek egy üzenetet képekkel? Akkor holnap csinálok konkrétan mindegyikről egyedülit, normálisat, amin jól látszanak! Hihetetlen mit szenvedek már velük!

A felvuvalkodás egyértelműen kimondja, hogy az fiú? Vagy csinálhatja ezt lány is? És a burukkolás?

Nagyon köszönöm a segítséged!
Zsolt

Hozzászólás 2009 ápr. 12, 20:43 
Szia!
Először is tisztázzuk: hány egyed szerepel a képeken? 2, 3 vagy több? :oops:
Egyébként a folyamatosan felfújt beggyel látható madár tuti hím, és az alsó képen szerintem egy "egészséges" coitus-próbálkozás figyelhető meg, azonos neműeknél nem figyeltem megy ilyet. Ha pedig a párosodó madár ugyanaz, mint a "felfuvalkodott", akkor tuti pár. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 49  Következő