Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 19, 13:13 
Maximum egy lányt tartok meg, ha lesz...
4 madarat akarok összesen! Ez a pár már bevált, ők maradnak! Illetve van egy cappucino színű hímem, amelyik rettenetesen tetszik, őt meg akarom tartani... Csak nem tudom, hogy a korkülönbség nem lesz-e gond, mert ő már 2 év körüli, lehet idősebb is, mert őt úgy vettem...

Hozzászólás 2009 máj. 19, 13:11 
Én is ajándékba kaptam az első párt,és az első szaporulatot tartottam meg.Jó érzés,hogy már tojásként is láttam a madaramat :D .Meg persze így sokkal szelídebb!Te is tartasz meg az utódokból?

Hozzászólás 2009 máj. 19, 12:59 
Összesen hét darab van, amiből eddig egyetlen egyről bizonyosodott meg, hogy lány! Csak gerléim vannak... Mért pont ők? Egy volt kollégium társamnál voltam egyszer kecskeméten, akinek voltak gerléi... Megtetszettek és adott a szaporulatából...

A tervem az az, hogy két párt tartok meg, csak eddig egy párt sikerült összehozni! A többit szerintem elajándékozom majd valakinek, aki tényleg örülne nekik és helye is van!

Zs

Hozzászólás 2009 máj. 19, 12:54 
:wink: Gratulálok!Nagyon édesek!Biztos szépek lesznek,mert nem tiszta fehérek,szerintem ettől különlegesebbek!Kiváncsi vagyok sötétednek-e a foltok rajtuk.Szerintem olyan sötétek lesznek mint a gallérosod,nem hiszem,hogy ilyen halványak maradnak!Nem ezt a mintázatot hívják babosnak? :roll: Sok gerléd van?Csak gerléid vannak?Miért pont ezt a madárfajtát választottad ?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Orsi 22 2009 máj. 19, 12:59-kor.

Hozzászólás 2009 máj. 19, 12:18 
Szia Orsi!

Akkor én gyanítom, hogy fiaim vannak... De ne legyen igazam!

A kicsik, amint egy lentebb levő képen is láthatod egy fehér és egy (sötét)tarka szülőktől vannak! Mindkét kicsi fehér alapszínű, de halványabb barna foltot hordoznak! Az egyiknek a farktollain, a másiknak inkább a szárny végén láthatók! De kíváncsi vagyok, hogy végül milyennek lesznek, ha már a végső tollazatuk kialakul... Ők az elsők akiket fel tudtam nevelni!

Csináltam róluk gyorsan képet, meg is nézheted!
A boldog család:
Kép

Az ifjoncok:
Kép

Zsolt

Hozzászólás 2009 máj. 19, 11:49 
Szia Bagi! Köszönöm a megnyugtató infót.
Nálam elözöleg volt két lány párba,véletlenül.A mostani tojóm előző párja.Úgy jöttem rá a problémára,hogy egyszerre tojtak,szóval pár nap alatt 4 tojás lett.Külön 2-2.Miután elvettem tőlük pár hét múlva megint megismétlődött.Szerintem ha 2-3 hónapig nincs tojás,de van udvarlás akkor két fiú állt párba.
A lányok mindig tojnak tojást ,ha nincs fiú akkor nem fias,de ugyanúgy tojnak.Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Biztos nagyon aranyosak a kis gerlék! :) Milyen szinüek?

Hozzászólás 2009 máj. 19, 10:46 
Szia Orsi!

Szerintem nem gond, nálam is a fiú ült 90%-ban... Nagyon ritkán láttam rajt az anyukát! De amíg egyik is ül rajtuk, addig nem lehet gond szerintem!

Nálam tegnap elkezdtek repülni a kicsik, már az ülőrudakon aludtak :D

Ha két azonos nemű madár van összerakva akkor annak mi a jele? Az egyik ilyen párosom sokat verekszik és kis pontokban már toll is hiányzik, viszont a fészket sokszor ülik ketten meg olyan mintha udvarolnának! ilyet csinál két fiú?

A másik párosomat meg lassan egy hete nem láttam a fészken kívül, viszont tojás nincs! De ők nem is verekszenek! Ha két lány lenne, akkor is kellett volna tojniuk legalább meddő tojást nem? Vagy csak akkor tojnak, ha fiú és lány?

Gyuri!
Nem tennél fel azokról a fajtákról képet, amik most keltek nálad? (babos, pikkelyes...) Merre laksz és mennyiért adnád őket?

Zsolt

Hozzászólás 2009 máj. 18, 10:12 
Sziasztok!Gratulálok a fiatalokhoz! :wink:
Nálam még mindig csak a him ül a tojásokon,mostmár több mint egy hete.Éjjel-nappal ül rajta,de kb vasárnap kéne kikeljenek.Ez tényleg normális igy???A tojó csak körülötte mászkál,ha a him leszáll megnézi a tojásokat,de ennyi.Véletlenül sem ül rájuk!Volt vkinél hasonló eset?

Valódi név: Tóth György

Hozzászólás 2009 máj. 16, 18:52 
SZIASZTOK!
Nekem meg már van 3 pár kis gerlém amik egymásután keltek ki 6 napon át minden nap egy kisgerle! Amiket már lassan elválasztok a szülőktől!
1 pár babos, 1 pár ezüst, 1 pár pikkelyes!
Ezek kb egy hét múlva eladók lesznek!
Akinek kell az hívjon: 06 30 853 66 37!

Hozzászólás 2009 máj. 16, 13:48 
Sziasztok!

Ma megtették az első totyogó lépéseket a fiatalok! :D Még csak pár percet mászkálnak és visszaülnek pihenni, de nagyon aranyosak! :D

Hozzászólás 2009 máj. 14, 21:28 
Szia csendes!
Nállam a tojókak sokkal kerekebb a fejük mint a hímeknek!
És a tojónak a hangja amikor turbékol (néha) sokkal mélyebb a hangja mint a hímeknek. A hímeknek pedig sokkal élesebb és tisztább a hangjuk!

Hozzászólás 2009 máj. 14, 15:43 
SZIASZTOK!

MIRŐL LEHET MEGKÜLŐMBŐZTETNI EGY TOJÓT MEG EGY HIMET?

SEGITSÉGETEK ELŐRE IS KÖSZÖNŐM!

Hozzászólás 2009 máj. 13, 13:16 
Sziasztok!

Az miért van, hogy van 2 pár (de nem biztos, hogy fiú és lány, csak együtt vannak) kacagóm, amelyek most már 3-4 napja folyamatosan ülnek a fészken. Hol az egyik, hol a másik, hol mindkettő! Egyszer ebben a fészekben, egyszer abban, de tojás nincs!

Azonos neműek lennének? De akkor mér parkolnak napok óta a fészekben, mikor eddig nem csinálták?!

Zsolt

Hozzászólás 2009 máj. 13, 12:36 
Nem tud valaki eladó kacagógerle gyürüket?

Hozzászólás 2009 máj. 13, 11:13 
Sziasztok!
Pénteken végre már lessz fekete galárizsos fehér kacagógerlém és még ráadásul selyem is!
Maj pénteken ha már meg lesznek akkor majd teszek fel róluk képet!
Ja és nem kellenek valakinek eladó gerlék van hímem és tojóm is plusszba mindenféle színben! Fiatalok és ivarérettek is!

Hozzászólás 2009 máj. 12, 11:07 
:lol: Köszi Gábor!Nagyon örülök ennek a hirnek.Tényleg aggódtam emiatt!Remélem akkor minden rendben lesz.

Hozzászólás 2009 máj. 12, 9:36 
szia orsi! Az egyátalán nem baj ha csak a hím üli! minnél közelebb van az idő mikor kikelnek az ifjoncok annál többet fogod ott látni a tojót is! ha meg valami gond van a hím nem ülni fogja a tojásokat hanem ő fogja elsőként összetörni és othagyni!

Hozzászólás 2009 máj. 11, 22:44 
Sziasztok!
Bagi
Én ugy tudom,hogy a csőr szine a toll szinéhez kötődik.Pl:a vadszinüeknek feketés,a fehéreké hússzinü,a fehér tarkáké halvány szinü fekete folttal...
Ti tapasztalatatok már olyat,h. mindig csak a him ül a tojáson???? :roll: Nálam ez a helyzet.Éjjel-nappal csak a himet látom rajta,viszont ő tényleg mindig rajta ül már 5ödik napja.Az előző páromnál úgy tapasztalatam,hogy éjjel a tojó,nappal a him költ.Nagyon aggódok! :(

Hozzászólás 2009 máj. 11, 19:25 
Gyuri

Nekem összesen 7 db madaram van, amiből 3 testvér, a másik négyről sokat nem tudok, mert azokat az egyik itteni fórumostól vettem, mert nem jutott dűlőre velük... Én kb 1-1,5 éve tartom őket, és most először vannak ilyen nagy költöttek, eddig mindig sikertelen volt a dolog!

Nos a színek:
2 db hófehér és egy barna tarka, ami a képen a fészken ül... Ők a testvérek!
A 4 vett madaramból kettő ugyanolyan barna tarka színezetű mint az előbb említettet, egy sötétebb tarka, ami a szülők képen van illetve egy én általam cappuccino színűnek nevezett!

Elvileg amit vettem négyet, azok párok voltak, mert tenyésztőtől vette az előző tulaj és állítólag költöttek is már... Ehhez képest én még csak egy párt tudtam összerakni, és az is az én lányom! Egyre biztosabb vagyok, hogy mind a többi fiú! Akárhogy párosítom őket mindig nagy a harc... néha szerelem, de semmi eredmény....

Zsolt

Hozzászólás 2009 máj. 11, 18:46 
Bagi!
Sajnos nincs képem róluk!
A márciusi monori börzén láttam, őket de már nagyon megbántam hogy nem vettem belőle mert azóta se találok!
Ja és a fészekanyagot nyugodtan cseréld ki!
Én hetente cserélem alattuk ha kikeltek a kicsik!
És a csőrszín az mindeggyiknél változó. Lehet a hímnek is tarka a csőre vagy sima és a tojónak is!
Már 5 éve tenyésztem őket és nállam a csőrszín mindeggyiknél váltotó!
Neked milyen színűek vannak?
[/list][/quote]

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 49  Következő