Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 52  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 26, 10:31 
Szerintetek esélyes, hogy megbarátkoznak velünk a madárkák annyira, hogy mondjuk a kezünkből eszik a magot? Vagy mindig csak idegenként fognak kezelni minket?

K

Hozzászólás 2009 máj. 26, 10:10 
De jó :)

Akkor hiába várnám a párosodást :D

Zottan írta:
kristiano írta:
Eszembe jut, hogy csivitelés közben mindkettő folyamatosan csapkodja vagy lengeti a farktollait, mintha söprögetne.

Két hím. ;)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 máj. 25, 18:15 
kristiano írta:
Eszembe jut, hogy csivitelés közben mindkettő folyamatosan csapkodja vagy lengeti a farktollait, mintha söprögetne.

Két hím. ;)

Hozzászólás 2009 máj. 25, 14:47 
Ez jó, kíváncsi vagyok; néhány nap alatt csak elkezd az egyik így billegetni :)

feketemarcsi írta:
Ahhoz még klipp sem kell, hogy felismert a hím énekét, felcsapja a farkát, leengedi a hasát és jobbra balra forog fél-fél fordulatot és közben énekel, mint valami kis felhúzós játék. Nagyon édi.

Hozzászólás 2009 máj. 25, 14:46 

kristiano írta:
Sziasztok!

Az eladó úgy vette ki őt a csapatból, hogy mikor megfogta, megnézte a sejhaját a madárnak. Azt mondta, hogy amelyik ilyenkor lecsapja a farkát, az a nőstény.

Ez igaz?

Amit lánynak adott, az csicsereg, amit fiúnak adott, az pedig csak halkabb, "nyekegő" hangot ad ki. Mindkettő ugyanolyan vidám, kíváncsi.

Este, mielőtt aludni mennek, a "lány" hosszabb hangot ad ki, olyan "szúnyogszerű" dünnyögő hangot. Ez mi lehet?

Köszi, Krisztián

Hozzászólás 2009 máj. 25, 14:42 
Köszi :)

Meghallgatom majd azt a kis klippet is, amit leon küldött.

K

feketemarcsi írta:
Hát én ezt egyszer kipróbáltam az én tojómon, ami tuti tojó, aztán nem úgy tartotta a farkát, ahogy kellett volna...

Majd meglátod. Ha lesz tojás, akkor tuti tojó... :wink:

Hozzászólás 2009 máj. 25, 14:34 
Sziasztok!

Az eladó úgy vette ki őt a csapatból, hogy mikor megfogta, megnézte a sejhaját a madárnak. Azt mondta, hogy amelyik ilyenkor lecsapja a farkát, az a nőstény.

Ez igaz?

Amit lánynak adott, az csicsereg, amit fiúnak adott, az pedig csak halkabb, "nyekegő" hangot ad ki. Mindkettő ugyanolyan vidám, kíváncsi.

Este, mielőtt aludni mennek, a "lány" hosszabb hangot ad ki, olyan "szúnyogszerű" dünnyögő hangot. Ez mi lehet?

Köszi, Krisztián

Hozzászólás 2009 máj. 25, 13:31 
kristiano írta:
Sziasztok!

Van két sirálykám, a napokban vettem őket. Úgy néz ki, hamar megbarátkoztak az új helyükkel; egy jó nagy kalitkájuk van, bőven van helyük röpködni és minden egyébhez.

Az a kérdésem, hogy honnan tudhatom meg, hogy tényleg egy fiút és egy lányt kaptam. Valamiről meg lehet őket ismerni?

Amelyikre azt mondták, hogy lány, az néha hangosabban csivitel, mint a másik. A másik többnyire csak a halk, rövid hangját hallatja.

Köszi, üdv: Kristiano

Ivari dimorfizmus nincs, így csak az énekük alapján lehet megállapítani.
Amelyik énekel az a hím, amelyik meg nem énekel, az nagy valószínűséggel tojó. A csipogás nem éneklés.
Itt egy videó, amin látszik az éneklő hím, de az elején elnyomják a hangját a zebrák... vége felé már azt is hallani. Ha ilyet csinál tuti hím, ha nem csinál ilyet, akkor is előfordulhat, hogy hím, de valószínűleg tojó.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6LXOff4UGcc[/youtube]

Hozzászólás 2009 máj. 25, 8:58 
Sziasztok!

Van két sirálykám, a napokban vettem őket. Úgy néz ki, hamar megbarátkoztak az új helyükkel; egy jó nagy kalitkájuk van, bőven van helyük röpködni és minden egyébhez.

Az a kérdésem, hogy honnan tudhatom meg, hogy tényleg egy fiút és egy lányt kaptam. Valamiről meg lehet őket ismerni?

Amelyikre azt mondták, hogy lány, az néha hangosabban csivitel, mint a másik. A másik többnyire csak a halk, rövid hangját hallatja.

Köszi, üdv: Kristiano

Hozzászólás 2009 máj. 19, 10:33 
gyula76 írta:
Sziasztok!

Megmértem a hőfokot, a délelőtti órákban 23 fok volt, de délutánra lement 19 fokra és ezt tartotta.
A költetést felfüggesztettem, mert a tojók nem sok hajlandóságot mutattak a költésre. A hímek énekeltek, udvaroltak(hőfoktól függetlenül), de rájuk sem bagóztak. Lehet hogy fiatalok még (úgy kaptam őket ajándékba). Meg várok egy kicsit és megpróbálom ősszel.

Ilyenkor már gond nélkül lehet költetni őket, persze csak ha tenyészérettek.

Hozzászólás 2009 máj. 18, 20:03 
Sziasztok!

Megmértem a hőfokot, a délelőtti órákban 23 fok volt, de délutánra lement 19 fokra és ezt tartotta.
A költetést felfüggesztettem, mert a tojók nem sok hajlandóságot mutattak a költésre. A hímek énekeltek, udvaroltak(hőfoktól függetlenül), de rájuk sem bagóztak. Lehet hogy fiatalok még (úgy kaptam őket ajándékba). Meg várok egy kicsit és megpróbálom ősszel.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 máj. 18, 8:11 
Szia!

Eleinte én is aggódtam, de nem tudtam melegebbet csinálni nekik. Aztán nem volt semmi baj.

A fiatalokat vedlés után kiraktam kerti röpdébe, kb. egy hónapja. Egyik reggel 6 fok volt, és amikor kimentem hozzájuk, láttam, hogy épp akkor fürdött az egész társaság. Repülni is alig tudtak, olyan vizesek voltak. Nem tűnnek túl fázósnak.

Ez egy nagyon jó lapnak tűnik:
http://users.telenet.be/japansemeeuwen/

(csak Explorerral nyílik meg, Firefoxxal nem látszik)

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 máj. 17, 22:54 
emys írta:
Sziasztok!

Én holland meg belga honlapokat néztem a sirálykák hőmérsékletigényéről, és azt írják, hogy költéshez alsó határ a 12 fok, de 14 fok már teljesen megfelel.

Nekem a januári költéseknél 14-16 között voltak, három standard és két mezei pár, és minden gond nélkül neveltek 6,5,3,5,6 fiókát.

Üdv:

emys

Azigen :D Hát akkor én túl jó hőmérsékleten tartom őket :lol:
20 fok alatt már én is fázok a madárházba... :wink:

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 máj. 17, 22:03 
Sziasztok!

Én holland meg belga honlapokat néztem a sirálykák hőmérsékletigényéről, és azt írják, hogy költéshez alsó határ a 12 fok, de 14 fok már teljesen megfelel.

Nekem a januári költéseknél 14-16 között voltak, három standard és két mezei pár, és minden gond nélkül neveltek 6,5,3,5,6 fiókát.

Üdv:

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 máj. 17, 20:41 
Sziasztok!

Gondoltam teszek fel pár képet az "aktív" hímről (3 hónapos):
Előtérben ő urasága:
Kép

Kép

Hátulról:
Kép

Udvarlás közben:
Kép

Kép

Véleményeket szívesen fogadok róla.

Hozzászólás 2009 máj. 14, 21:50 
Leon írta:
gyula76 írta:

Szia Leon!

Köszönöm a választ.
Ahogy írtad egy elég aktív hím van a csapatban ezért kérdeztem.
Sajnos egyenlőre még helyhiánnyal küszködöm úgyhogy kénytelen vagyok együtt tartani őket. Szerencsére még külsérelmi nyomok nincsenek a madarakon.
De figyelem őket és ha gond lesz akkor valahogy szétválasztom őket.

Lenne még két kérdésem.
Nálam egy helyiségben több féle madár van (sirályka, zebra, hullámos, törpe), zavarhatja-e a sirálykákat a papagájok hangja a költésben?
Milyen hőmérsékleten szeretnek költeni?

Nem, nekem csak sirálykáim vannak (meg 4 Fehérfejű apácapinty)
Szerintem nem zavarná őket.
Költetni 20 fok alatt nemigen lehet sikeresen, nálam ez a nagyon minimum érték, de inkább felette. Ha télen költetek, akkor is tartom nekik a 23 fokot.

Köszönöm a választ.
Hát majd kiderül zavarja-e őket. Remélem nem.
Azt hiszem csinálok egy hőmérséklet mérést és ha hűvösebb van az általad írt értéknél akkor pihentetek télig. Akkor bőven megvan a 23 fok.

Hozzászólás 2009 máj. 13, 15:57 
gyula76 írta:

Szia Leon!

Köszönöm a választ.
Sajnos egyenlőre még helyhiánnyal küszködöm úgyhogy kénytelen vagyok együtt tartani őket. Szerencsére még külsérelmi nyomok nincsenek a madarakon.

Lenne még két kérdésem.
Nálam egy helyiségben több féle madár van (sirályka, zebra, hullámos, törpe), zavarhatja-e a sirálykákat a papagájok hangja a költésben?

Nem, nekem csak sirálykáim vannak (meg 4 Fehérfejű apácapinty)
Szerintem nem zavarná őket.
Költetni 20 fok alatt nemigen lehet sikeresen, nálam ez a nagyon minimum érték, de inkább felette. Ha télen költetek, akkor is tartom nekik a 23 fokot.

Hozzászólás 2009 máj. 12, 18:59 
Leon írta:
gyula76 írta:
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Ha már tudom, hogy a fiatal sirálykák közül melyik hím és melyik tojó maradhatnak egy röpdében vagy külön vegyem őket?

Érdemes külön venni, de ha ez nem kivitelezhető, legtöbb esetben nem baj.
Előfordulhat, hogy egy nagyon aktív hím elkezd kergetni egy szerencsétlen tojót vagy hímet (!!!) és előfordulhat nyaktoll kicsipkedés, a sok párzási kísérlet miatt. Sok esetben előfordulhat, hogy hím, hímmel akar párzani.
Itt legalább kiszelektálódik a gyengéje.

Ha szétválasztod ennek kisebb az esélye, de ugyanúgy előfordulhat a hímek között. Tojók egymással nyugisak.
Ami még jó lehet a szétválasztásban az az, hogy lehet olyan hím, amit tojónak hiszel, mert nem énekel, pedig a többi vele egy idős hím már régen udvarolgat.
Az ilyen kis "elnyomott" hím, a tojók között egy idő után lehet elkezd énekelni. Ezt jelöld meg, de ne tedd be a hímek közé, vagy legalábbis ne egyből, mert kb a rangsor legvégén lesz, és megint kis elnyomott madár lesz, rosszabb esetben pedig elkezdik kergetni...

Szia Leon!

Köszönöm a választ.

Lenne még két kérdésem.

Hozzászólás 2009 máj. 10, 22:48 
gyula76 írta:
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Ha már tudom, hogy a fiatal sirálykák közül melyik hím és melyik tojó maradhatnak egy röpdében vagy külön vegyem őket?

Érdemes külön venni, de ha ez nem kivitelezhető, legtöbb esetben nem baj.
Előfordulhat, hogy egy nagyon aktív hím elkezd kergetni egy szerencsétlen tojót vagy hímet (!!!) és előfordulhat nyaktoll kicsipkedés, a sok párzási kísérlet miatt. Sok esetben előfordulhat, hogy hím, hímmel akar párzani.
Itt legalább kiszelektálódik a gyengéje.

Ha szétválasztod ennek kisebb az esélye, de ugyanúgy előfordulhat a hímek között. Tojók egymással nyugisak.
Ami még jó lehet a szétválasztásban az az, hogy lehet olyan hím, amit tojónak hiszel, mert nem énekel, pedig a többi vele egy idős hím már régen udvarolgat.
Az ilyen kis "elnyomott" hím, a tojók között egy idő után lehet elkezd énekelni. Ezt jelöld meg, de ne tedd be a hímek közé, vagy legalábbis ne egyből, mert kb a rangsor legvégén lesz, és megint kis elnyomott madár lesz, rosszabb esetben pedig elkezdik kergetni...

Hozzászólás 2009 máj. 10, 9:33 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 52  Következő