daniduke írta:
Jujj, tényleg

Csak azok a nimfák olyan kíváncsiak... múltkor csináltam a fürjeknek egy dobozból lakhelyet, kibéleltem, két nap múlva nem volt benne semmi, és 3 bejárata volt...

Hát ha most kellene a nimfától védenem a költőhelyet, akkor erős kartondobozt (esetleg farostlemezből készült dobozt) bélelnék ki szénával, összeragasztanám az illesztéseket, és kívülről burkolnám a dobozt ágakkal, szénával (kötözéssel, ragasztással). Beraknám a röpdébe, és még plusz takarnám ágakkal (fenyő, vagy olyasmi, amit nem szeret a papagáj, viszont nem mérgező). Ezeket is kötném, drótoznám, ragasztanám, hogyha a nimfa rajta mászkál, akkor ne essen szét. A doboz bejárata elé is tennék az ágakból. A tojó megtalálja a bejáratot, és ha megkotlik, akkor védeni is fogja. Ha a kakas is bent van (ha nem zavarja a kotlóst), akkor az is védeni fogja a fészket. Hátránya, hogy Te sem fogsz belátni a kotlósra. Én kísérleteztem a búvóhelyekkel. A vázra kötött széna jött be a legjobban (indián sátor mintára csináltam), de a kotlás végére a mini fürjek furkálták szét teljesen. A sarokban megtámasztott lap abszolút nem jött be, ennél már a sima kartondoboz is jobb volt.
Remélem tudtam segíteni.
dujuor