Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 3, 8:21 
daniduke írta:

Jujj, tényleg :roll: Köszi.
Csak azok a nimfák olyan kíváncsiak... múltkor csináltam a fürjeknek egy dobozból lakhelyet, kibéleltem, két nap múlva nem volt benne semmi, és 3 bejárata volt... :cry: Te milyen búvóhelyet csináltál? Mire kell odafigyelni?

Hát ha most kellene a nimfától védenem a költőhelyet, akkor erős kartondobozt (esetleg farostlemezből készült dobozt) bélelnék ki szénával, összeragasztanám az illesztéseket, és kívülről burkolnám a dobozt ágakkal, szénával (kötözéssel, ragasztással). Beraknám a röpdébe, és még plusz takarnám ágakkal (fenyő, vagy olyasmi, amit nem szeret a papagáj, viszont nem mérgező). Ezeket is kötném, drótoznám, ragasztanám, hogyha a nimfa rajta mászkál, akkor ne essen szét. A doboz bejárata elé is tennék az ágakból. A tojó megtalálja a bejáratot, és ha megkotlik, akkor védeni is fogja. Ha a kakas is bent van (ha nem zavarja a kotlóst), akkor az is védeni fogja a fészket. Hátránya, hogy Te sem fogsz belátni a kotlósra. Én kísérleteztem a búvóhelyekkel. A vázra kötött széna jött be a legjobban (indián sátor mintára csináltam), de a kotlás végére a mini fürjek furkálták szét teljesen. A sarokban megtámasztott lap abszolút nem jött be, ennél már a sima kartondoboz is jobb volt.

Remélem tudtam segíteni.

dujuor

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 jún. 2, 22:23 
dujuor írta:
Jelentem én!

Dorka első fészekalja papagájok alatt kelt. Ami a lényeg, hogy jól el tudjon bújni a tojó, és így biztonságban érezze magát. Ezt sok mindennel el tudod érni. És ami a másik fontos: az etetés. Ha jó időben kapod el, akkor meg fog kotlani (nagy valószínűséggel). Talán pont ma vagy tegnap volt szó róla, hogy általában mindegy, hogy keltető vagy kotlós költötte a tojót. Nekem Dorkám gépi keltetésű volt, és elsőre megkotlott. Bernát lány gépi keltetésű, de mutat jeleket arra, hogy ha magában lesz (mármint nem a többi fürjjel), akkor el fog kotlani.

dujuor

Jujj, tényleg :roll: Köszi.
Csak azok a nimfák olyan kíváncsiak... múltkor csináltam a fürjeknek egy dobozból lakhelyet, kibéleltem, két nap múlva nem volt benne semmi, és 3 bejárata volt... :cry: Te milyen búvóhelyet csináltál? Mire kell odafigyelni?

Más: most jutott eszembe, hogy azt nagyon szeretem a fürjekben, hogy őket tök egyszerű megfogni, nem csípnek, nem félek, hogy összenyomom őket. (bár még nem próbáltam, de úgy néznek ki :oops: )

Hozzászólás 2009 jún. 2, 22:00 
daniduke írta:
Szerinted mennyi az esély arra, hogy kiköltse a kisfürjeket és felnevelje egy összerakott pár, akikről azt sem tudom, hol keltek, és akik egy papagájoktól zajos röpdében vannak? Költetett egyáltalán valaki papagájokkal egy röpdében fürjet? Vagy csak elkülönített magánkalitban?

Sajnos úgy néz ki a kis egyszerű, és harmóniára törekvő életembe nem fér bele egy keltetőgép 8)

Jelentem én!

Dorka első fészekalja papagájok alatt kelt. Ami a lényeg, hogy jól el tudjon bújni a tojó, és így biztonságban érezze magát. Ezt sok mindennel el tudod érni. És ami a másik fontos: az etetés. Ha jó időben kapod el, akkor meg fog kotlani (nagy valószínűséggel). Talán pont ma vagy tegnap volt szó róla, hogy általában mindegy, hogy keltető vagy kotlós költötte a tojót. Nekem Dorkám gépi keltetésű volt, és elsőre megkotlott. Bernát lány gépi keltetésű, de mutat jeleket arra, hogy ha magában lesz (mármint nem a többi fürjjel), akkor el fog kotlani.

dujuor

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:56 
feketemarcsi írta:
Szerintem a kotlásnál ott a probléma, hogy ezek a kis madarak ugyan 3 hónaposan ivarérettek, de kb. 10-12 hónaposan lesznek tenyészérettek és általában ez előtt vagy nem kotlanak meg, vagy nem sikeres a kotlás.

A keltetés módja nem befolyásolja a tojók kotlását, nálam is volt természetes kelésű, amelyik nem kotlott és a keltetőben keltek is kotlanak szépen.

Itt inkább a környezet, a takarmányozás befolyásolja, hogy kotlik-e a madár.

Szerinted mennyi az esély arra, hogy kiköltse a kisfürjeket és felnevelje egy összerakott pár, akikről azt sem tudom, hol keltek, és akik egy papagájoktól zajos röpdében vannak? Költetett egyáltalán valaki papagájokkal egy röpdében fürjet? Vagy csak elkülönített magánkalitban?

Sajnos úgy néz ki a kis egyszerű, és harmóniára törekvő életembe nem fér bele egy keltetőgép 8)

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:52 
Navy írta:
Ez a KUKORÉKOLÁS ?? :D

Lehet, csak ennyi, de én már sokszor keltem fél 3-kor erre amíg nem volt tojó 8)

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:50 
crayfish írta:
Ne tudd meg mekkora elnyomásban vagyok, csak nők vesznek körbe, az asszony, a kislány és persze az anyós pajtás. Ezek után szerinted mennyire egyszerű itt nálunk az élet?

Ugyanmár... :D :D :D :D

A kislány melléd áll, mert érdeklik őt a madarak, az anyóspajtira rá kell bízni egy nimfát, hogy etesse kézzel, és kialakul benne újra a kotlósösztön, asszonynak végy egy bundát és után le tudod kezelni egy: "neked szőr, nekem toll" mondattal.

Hát hol itt a probléma?

(az állatvédők nyugalma érdekében természetesen a bundát nem gondoltam komolyan...........hmmm.........gyémánt? Olyan kis édes picike?)

És most, hogy így megoldottam a Te problémádat, most megyek és az asztalra csapok madár ügyben. Kár, hogy férjecském épp szakszervezeti ökörkör gyűlésen van, így ökölfájásig csapkodhatom az asztalt. :D :D :D

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:40 
dujuor írta:
crayfish írta:
Nekem már készül a láda kalitkám, a váza már megvan. A hossza 100, a mélysége 60, a magassága 50cm.

Nálam az asszony pajtás a madarak ellen tiltakozik. "Minek ennyi nyúl és hal mellé még madár? Ide madarat nem hozol!" De jobb lesz, ha bele nyugszik, Nekem fontos!

Hát igen....a férfiembör szava a szent (basszus hogy nőnek születtem). :D :D :D

6 évvel ezelőtt 2 hullámossal kezdődött az állatmániám (a lovakat ne számítsuk, mert olyan állatom (még) nincs). Tavaly (vagy tavalyelőtt év vége felé) Küzmitől elhoztam 1 törpefürjet, és Tamarát a nimfát. Ekkor készült el a röpde, hála apám segítségének. És onnantól nem volt megállás. Jött Riki a kézzel nevelt nimfa, majd Szergej a hím nimfa (bár szerintem vagy nagyon fiatal, vagy nagyon homokos). Utána újabb két hullámos lány (amiből az egyik fiú). A közbülső időben volt még 1 pár rózsásfejű törpe (a Dorkagyilkos páros) és egy énekes papagáj pár (eladtam). Valamint átutazó jelleggel törpefürjek garmadája.

Úgyhogy 2 évvel ezelőtti "Nem kell ide több madár" kijelentés óta ezek történtek. Nem reménytelen a helyzet. És hát a kiskutyánk is talált kutya (3 kutya van a kertben).

Míg élek remélek. Lesz még itt több madár is (főleg hogy a hullámos fészekben 2 kis kopasz nyekergő van).

dujuor

Ne tudd meg mekkora elnyomásban vagyok, csak nők vesznek körbe, az asszony, a kislány és persze az anyós pajtás. Ezek után szerinted mennyire egyszerű itt nálunk az élet?

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:34 
crayfish írta:
Nekem már készül a láda kalitkám, a váza már megvan. A hossza 100, a mélysége 60, a magassága 50cm.

Nálam az asszony pajtás a madarak ellen tiltakozik. "Minek ennyi nyúl és hal mellé még madár? Ide madarat nem hozol!" De jobb lesz, ha bele nyugszik, Nekem fontos!

Hát igen....a férfiembör szava a szent (basszus hogy nőnek születtem). :D :D :D

6 évvel ezelőtt 2 hullámossal kezdődött az állatmániám (a lovakat ne számítsuk, mert olyan állatom (még) nincs). Tavaly (vagy tavalyelőtt év vége felé) Küzmitől elhoztam 1 törpefürjet, és Tamarát a nimfát. Ekkor készült el a röpde, hála apám segítségének. És onnantól nem volt megállás. Jött Riki a kézzel nevelt nimfa, majd Szergej a hím nimfa (bár szerintem vagy nagyon fiatal, vagy nagyon homokos). Utána újabb két hullámos lány (amiből az egyik fiú). A közbülső időben volt még 1 pár rózsásfejű törpe (a Dorkagyilkos páros) és egy énekes papagáj pár (eladtam). Valamint átutazó jelleggel törpefürjek garmadája.

Úgyhogy 2 évvel ezelőtti "Nem kell ide több madár" kijelentés óta ezek történtek. Nem reménytelen a helyzet. És hát a kiskutyánk is talált kutya (3 kutya van a kertben).

Míg élek remélek. Lesz még itt több madár is (főleg hogy a hullámos fészekben 2 kis kopasz nyekergő van).

dujuor

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:26 

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:26 
Navy írta:
dujuor írta:
[quote="
Amit a képtáramban látsz (az esküvős képem mellett, amit nem tudtam máshova fölpakolni hirtelenjében...bocsi érte.), az a "nagy röpdém". Abban most 4 hullámos, 3 nimfa, és 8 törpefürj van.
Mekkora az a röpde?

Egy teljes OSB lap az alja és a teteje. Azt hiszem 125x125x200cm. A fürjek nálam sem panaszkodnak, viszonylag nagy helyük van (soha nem lehet egy hely elég nagy) így 8-uknak. Viszont keltető nélkül így esélyem sincs, hogy a tyukicák megkotlódjanak (hűű micsoda szó). De ha párba vannak, akkor van esélyem. 2 tojó egész ígéretes a röpdében is próbálkozik sokszor eltakarni a tojásokat. Mindkettő Bernát lánya.

Oszd meg Te is velünk a terveidet a fürjpalotát illetően, mert lehet, hogy egymástól tudunk ötletet venni.

duju

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:16 
[quote="dujuor"][quote="
Amit a képtáramban látsz (az esküvős képem mellett, amit nem tudtam máshova fölpakolni hirtelenjében...bocsi érte.), az a "nagy röpdém". Abban most 4 hullámos, 3 nimfa, és 8 törpefürj van.
Mekkora az a röpde?

Hozzászólás 2009 jún. 2, 21:15 
dujuor írta:
[quote="

Tengerimalacot én is szeretnék nagyon, de férjem és a kutya leszavaztak. Hiába állítom, hogy a kutya szeme igent rebegett, kedvesem mégis meggyőzött arról, hogy : "Márpedig itt tengerimalac nem lesz. Egy egész állatkertet akarsz 26 négyzetméterre?". Hiába bólogattam igent, nem használt.

Ne aggódj, nem reménytelen a helyzet :D amúgy ilyen típusú kutyánk(is) van, szóval egyértelmű, kell neki egy malac :D najó ez nem volt komoly, de ha egyszer majd mégis malacka, akkor keress meg nyugodtan.
Fürjlakással még én is a tervezés fázisában vagyok.Egyenlőre elvannak a minigarzonban is, nem panaszkodnak, jó az ellátás is

Hozzászólás 2009 jún. 2, 15:29 
Navy írta:
Ne aggódj. Éjjel a kis madár is nagy hanggal jár.

Neeeee!!Nálunk ez tilos lesz :D még az is sok, ha a tengerimalacok az itatókkal zörögnek,persze mindegyik egyszerre.Nem a lakásban vannak ugyan, hanem egy külön kis szobában, de a fal közös, és áthallatszik.
Tényleg, halad a fürjecske lakhely építkezése?Van vmi terved már hozzá?Az a röpde, amiről írtál az, ami a képtáradban van?

Az életem másik fele megígérte, hogy ezen a hétvégén elhozza nekem az OSB lapokat. Tervem a törpe röpikre már nagyon sok van. Valószínűleg a magassággal fogok spórolni, nem lesz 40 cm-nél több a magassága. A fejbetörés ellen szivacslappal fogok védekezni. Az elképzeléseim szerint kb. 125cm (széles) x 50cm (mély) x 40cm (magas) lesz 1-1 fakk, ezt 1 párra számítom, és végveszély esetén felezhető lesz. Ha számításaim nem csalnak maximálisan 10 tenyészpárt fogok tudni eltartani bennük, óvodával nem számolva. Tehát szerintem lesz a fellelhető színekből 1-1 pár (vadas, ezüst, fehér, csoki, fahéj), ez 1 röpde mérete, és lesz még 5 hely a másik röpiben, ahol kotlás esetén a kakasokat, valami baj esetén az esetleges fiatalokat tudom majd elrakni. Hát így tervezem. Aztán majd meglátjuk...de ha itt vannak a lapok, akkor jövök és tanácsokat is kérek itt a fórumon, hisz több szem többet lát.

Valamint játszom már a nagy papagáj-röpde gondolatával is, de mivel kb. 12 köbméteresre tervezem, ezért az nagyobb meló. De szép lassan mindent megcsinálok. Csak jönnének már azok az OSB lapok.

dujuor

Tengerimalacot én is szeretnék nagyon, de férjem és a kutya leszavaztak. Hiába állítom, hogy a kutya szeme igent rebegett, kedvesem mégis meggyőzött arról, hogy : "Márpedig itt tengerimalac nem lesz. Egy egész állatkertet akarsz 26 négyzetméterre?". Hiába bólogattam igent, nem használt.

Hozzászólás 2009 jún. 2, 15:13 
Ne aggódj. Éjjel a kis madár is nagy hanggal jár.

Neeeee!!Nálunk ez tilos lesz :D még az is sok, ha a tengerimalacok az itatókkal zörögnek,persze mindegyik egyszerre.Nem a lakásban vannak ugyan, hanem egy külön kis szobában, de a fal közös, és áthallatszik.
Tényleg, halad a fürjecske lakhely építkezése?Van vmi terved már hozzá?Az a röpde, amiről írtál az, ami a képtáradban van?

Hozzászólás 2009 jún. 2, 14:58 
Navy írta:
feketemarcsi írta:
Ki kell, hogy ábrándítsalak, a törpik csak fújják magukat és sipítanak. Ennyi a kukorékolás.

Kicsi kakashoz kis kukorékolás :D
A japán kakaskánknak bezzeg jóóóval erősebb a hangja, minden reggel fél 4-kor kezdi.De van, amikor este 10-kor meg 12-kor jut eszébe, és szépen kukorékol az éjszakában.

Ne aggódj. Éjjel a kis madár is nagy hanggal jár. Amikor Samu külön volt véve Dorkától (RIP), akkor éjjel is hívta a tojót. 2-3 éjjelen keresztül folyamatosan. Jó párszor beígértem neki egy kis hibernálókúrát a fagyasztóban (ki tudja miért, de nem használt az ígéret, fújta tovább a "trillát"). A röpiben nem igazán szoktak hangoskodni éjjelente. Ott csicsika megy.

Hozzászólás 2009 jún. 2, 14:56 
böbe írta:
Na ez nem jött be :oops:
Még a tuti kakasok sem csináltak semmit :03: .Pedig 4*is lejátszottam nekik a szomszéd örült nekem.
Maradt a megfigyelés :wink:
---------------------------------
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért,
amit megszelídítettél."

Hát akkor sajnos csak a megfigyelés marad. Nem tudom mennyi idősek a fürjeid, de az ivarérett példányokkal meg lehet csinálni a következő trükköt is:

Kiveszed az egyik kis fehéret, és kalitba rakod. Elviszed a többitől. Nálam a kakasok a fitty-fitty-fitty előtt sokszor fölfújják a torokzacskót és így hívja a többieket. A tojó csak simán fitty-fitty-fitty-et hallat. De ehhez meg kell hogy szokjanak a helyükön, és a többieket. Olyan madárral nem működik, aki épp hogy bekerült a közösségbe.

Sok sikert kívánok a megállapításhoz.

dujuor

Hozzászólás 2009 jún. 2, 14:56 
feketemarcsi írta:
Ki kell, hogy ábrándítsalak, a törpik csak fújják magukat és sipítanak. Ennyi a kukorékolás.

Kicsi kakashoz kis kukorékolás :D
A japán kakaskánknak bezzeg jóóóval erősebb a hangja, minden reggel fél 4-kor kezdi.De van, amikor este 10-kor meg 12-kor jut eszébe, és szépen kukorékol az éjszakában.

Hozzászólás 2009 jún. 2, 13:55 
Na ez nem jött be :oops:
Még a tuti kakasok sem csináltak semmit :03: .Pedig 4*is lejátszottam nekik a szomszéd örült nekem.
Maradt a megfigyelés :wink:
---------------------------------
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért,
amit megszelídítettél."

Hozzászólás 2009 jún. 2, 13:03 
ckuzmos írta:
http://www.idre.hu/diszbaromfik/kinai-torpefurj-coturnix-chinensis.html

Klikk a lejátszó ikonra...

Ez a KUKORÉKOLÁS ?? :D

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jún. 2, 12:16 
http://www.idre.hu/diszbaromfik/kinai-t ... ensis.html

Klikk a lejátszó ikonra...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 225  Következő