Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jún. 4, 21:34 
Bocsánat ha kissé felpörögtem de sok a szarság most körülöttem, vizsgáznak a nebulóim, van egy hülye kutya nálam tanítani, közben az enyém meg meghülyült, füvet nyírok, a munkahelyemen is havazás van, a zasszonynak is be kell segítenem mert tönkre ment az egyik kocsi, előadást tartottam 200 embörnek egy exluzív helyen Veszprémben tegnap és naná, hogy beszart a hangosítás !...stb. stb...az én tündérbogaram meg megkérdi, hogy össze fog e forrni a csuri lába vagy leszárad !?... :41: ...Jövő héten már hapy lesz minden akkor azt is megmondom, hogy hol található a tixarban az ütőér ! :wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jún. 4, 21:21 
andré írta:
Most már tudom,hogy te miért vagy fenn éjszaka!Amig rotyog a főzet addig netezel mi?

:wink:

:lol: :D :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jún. 4, 21:19 
Most már tudom,hogy te miért vagy fenn éjszaka!Amig rotyog a főzet addig netezel mi?

Hozzászólás 2009 jún. 4, 21:16 
andré írta:
Nálam még két tojónak tart a második keltése.A május 30-31.-i tojásait alattuk hagyom amit meg junius 1-2-3-án tojtak azt meg kidobom.Jó igy?
Csak nehogy elb@sszak valamit :lol: :lol: :lol:

Végre valaki felfogta a lényeget!

És még egy tuti trükk: Ha minden hét keddjén, ami a hónap páratlan napjára esik, éjfélkor tarkón pöckölöd a kotló tojókat, a hímeket meg a kirepülés előtt álló fiókák püspökfalatjának kitépett tollából készült főzettel itatod meg hajnal háromkor, lehet hogy nem fog történni semmi, de piszok álmos leszel a következő napon. :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 jún. 4, 21:23-kor.

Hozzászólás 2009 jún. 4, 20:51 
andré írta:
Nálam még két tojónak tart a második keltése.A május 30-31.-i tojásait alattuk hagyom amit meg junius 1-2-3-án tojtak azt meg kidobom.Jó igy?

Így jó lesz!
8)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jún. 4, 20:33 

Hozzászólás 2009 jún. 4, 16:54 
Marcsiiíííí!!!!! dőlök a röhögéstől,komolyan!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Te reklamálsz Bélának hogy nem olvassa el,csak úgy átfut rajta!!! erre Te mit teszel???? hihihi :22: jajjj a májam! hun van 1 gurulós-röhögős smyli??????? Akkor most olvasd el lassan,hogy megértsd! egyáltalán nem kérdeztem olyat,hogy hányszor költhetnek!!))))))) Őszintén,mind begolyóztunk,vagy mi is van??? front???atyavilág,nem lehet igaz!!!!! :57:

Hozzászólás 2009 jún. 4, 16:24 
Igen valóban két nappal ezelőtt írtál nekem privit és abban tényleg ezt a mikor június a júniust kérdezted és én akartam válaszolni hogy júliusban csak közben jöttek hozzám és utánna már öszekavarodtam, egy korábbi érdeklődésed jutott az eszembe na meg Amaril is kérdezte ezt a mikor döglik ki a hím című fejezetet !...Amúgy még azt nem is írtam, hogy hímje is válogatja, mert vannak fickós férfiak és vannak halvérűek akik egy kis enytyepentye után befelé fordulnak és szunya, az előbbi meg a röpülő rigót is csak ne repüljön túl gyorsan !...
A TOJÓIDDAL HA TOVÁBB KÖLTETSZ MÁJUS VÉGÉNÉL JÚNIUS ELEJÉNÉL (BOCSÁNAT, HOGY NE KÉRDEZD MEG, HOGY MENNYI A MÁJUS AKKOR KÜLÖN NEKED ÍROM AHOGY A NECÓKA, HOGY MÁJUS 31. DE. 10 ÓRA)..
akkor előfordulhat hogy periódikusan jövőre is később fog tojni ! Egyébként meg ha véletlenül átcsúszik júliusra a leválasztás akkor még a fiatal tojók jók lehetnek jövőre de a fiatal hímek valószínű már nem fognak beérni versenyre...de nem kötelező minden hímet versenyre hozni ?!...

Hozzászólás 2009 jún. 4, 16:08 
feketemarcsi írta:
De ez már utána volt, hogy elmagyarázták, hányszor lehet költeni a kanáriknak, mivel, hogyan, miképp...

Szerinted össze fog forrni a kis sapkás kölköm lába, vagy leszárad, mint a Zoli pintyének?

Melyik variációt szeretnéd hallani ?.. :shock: ..A f...m tudja !...Marcsi !...Mit gondolsz legközelebb mennyi ideig bírom a férfiasságomat, egy óráig vagy csak háromnegyed ?... :roll: ...

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2009 jún. 4, 15:37 
Sziasztok !

azt hiszem itt az ideje hogy én növendék tenyésztőként még szeptember előtt én is jelentsek a főkukoriknak...A kajálási stb. gondjaim úgy néz ki megoldódtak :) Az idei végeredmény : 1 hím, két tojó felállásban : összesen 6 fióka, 4 hím, két tojó. Ennyiből pont kijöhet egy kollekció nem ? Varga Tibi hozzászólására reagálva belinkelek egy kis 2 perces felvételt hogy nálam mit rendeznek a 3-4 hónapos hímek..

http://addat.hu/82760857/REC20090604144101.mp3.html

Várom a véleményeket !

Hozzászólás 2009 jún. 4, 11:52 
Szívem Szép Szerelme, Lelkem Marcsikája!

neco írta:
.....
Szia Lacidoki!
:D Azé', azon'az'ominózus versenyen azok a kölkök, amik tojás formájában májusban pottyannak ki az anyjukból, még minden probléma nélkül beérhetnek. Tavaly erről sokat beszélgettünk Dorombival, mer' mindkettőnknek sok késői fiókája volt. Leválasztás után néhány héttel nyomjál nékik egy vitaminkúrát, majd kétnaponta adjál nékik minőségi zöldeledelt (a hasmenésre azért vigyázz!) , elsősorban paprikaszeleteket, paprikacsumát. A lórugásnyi C vitamin előrehozza kicsit a vedlést, felgyorsítja annak befejezését. Október közepére-végére simán kivedlenek, és ha a felkészítést nem baltázod el a versenyen lazán lesöpörhetnek mindenkit a dobogó első fokáról...... :wink:

... elsején írtam Lacidokinak.... :wink:

De hogy teljesen egyértelmű legyen: amel'ik tojód május 31-ig letojik azt még ültesd le, amel'ik előreláthatólag 31.-e után azt már ne. Az már olyan későn fog kelni, hogy a tojó már valószínűleg a következő tenyészszezonban sem fog időben beindulni, tehát a következő év is csúszni fog miatta, a hím meg nem biztos hogy készen lesz a versenyre.
tehát a határidő május 31.!!! :wink:

Hozzászólás 2009 jún. 4, 10:40 
Hát bocsánat de tényleg rosszra válaszoltam mert ezt is te kérdezted meg utóljára amire rosszul válaszoltam csak nem most hanem korábban !...
Szóval, a necóka amit leírt az tökéletes...annyit még hozzá, hogy azzal strapálódik le e hímed ugyanúgy mint a tojó, ha szorgosan etet...Meg azzal, hogy végig benn van a tojónál és rongyosra Qrja !... :shock: ..
De ezt is már megbeszéltük párszor, azért kell csak naponta egyszer vagy kétszer dugatni, hogy ezzel e hímmel három tojót is ki lehet szolgálni háromszor, vagy 6 tojót zsínorba egysszer....Ha kimerülsz egy hatalmas k.félés után akkor egy darabig biztos elég a cucc nem ?...Ha meg csak ritkán van egy futó dirr-durr dalala akkor az jöhet egymás után mint a sóhaj !?... :oops: :shock: :) :wink: ....Mi ebben a komplikált szivem szottya !!??....

Hozzászólás 2009 jún. 4, 8:20 
No akkor majd én....!

Ha nem b@..gatja a hím a tojót kotlás közben hanem eteti, és ha a kölköket is eteti nyugodtan hagyd bent.
Nálam néhány hím tökéletes családapa, sőt...!... bármilyen kölköt teszek melléjük etetik őket mint a gép. Meg is mentettek már néhány kölköt, akiket huszonegykét naposan már elfelejtettek etetni a szüleik.
Viszont a többi igazi vaddisznó. Párzás után verik a csajokat stb.stb....

Mindenesetre figyeld az első költésüket! Előfordulhat, hogy egy mintaférj a ciklus felénél meghülyül, és úgy dönt ideje lenne újra fiókákat csinálni. Egyik nap még etet, másikon meg párzásra hívja a tojót és ha az megáll néki hagyják a félidős kölköket éhen veszni. Arra is figyelj hogy ha nem etet, csak passzívan lesi az eseményeket általában annyira meghízik, hogy nem lesznek fiasak a tojások a következő eresztésbe.
Ez az egyik ok amiért Dorombi azt tanácsolja, hogy hím NÉLKÜL költessünk. A másik, hogy egy-egy remek hímtől akkor tudunk sok fiókát fogni ha 2-3-4 tojóval is párba tesszük. Így sok genetikailag közel azonos tulajdonságú, kvázi hasonló hangfekvésű rigónk lesz, ami az énekversenyen kollekcióban jó eredményt feltételez.

Röviden: lesz amel'iknél működik a dolog, lesz aminél nem, de ha minőségi tenyészetet akarsz, akkor többségében hím nélkül neveltetsz. :wink:

Hozzászólás 2009 jún. 3, 21:46 
És erre 2 éve nem jöttem volna rá??????? 1.nem fütyül,egy árva kis halvány füttyöt sem...2.mindkét hímmel próbáltam,egyikkel sem veszekszik,nagyon szuperül megvannak,sőőőőt,hol egyikkel,hol a másikkal 1-2 hétig együtt is volt,mert azt gondoltam,hogy ha nem vagyok itthon,akkor azért nehogy ne vegyem észre,ha épp akkor jönne rá a happpppárééé! semmi torzsalkodás nem szokott lenni,a fészket nem fúrta meg,és pározni sem láttam.....lehet,hogy ... hát szingli a lelkem,nnnnna!
A 2 hím pedig,ha csak véletlenül,takarításkor kiszedem a kalitkák közül az elválasztót,már több m-ről is agyonverné a másikat.....úgy hogy nem gondolnám,hogy az hím lenne! :

Hozzászólás 2009 jún. 3, 20:06 
Katóóóó !...Nem lehet hogy az a tojó hím ?... :shock:

Hozzászólás 2009 jún. 3, 19:56 
Gabeszka! ezt a 3-at még hét végéig külön tartom,utána mennek ki! esznek szépen és sokat.Figyeltem ma is a röpdében levőket,nem bántják a kicsiket,sőőőt,ők az erőszakosabbak.Nagy tálban rakom eléjük a kaját,a röpde oldalára is akasztok fel pár etetőt,ott esznek általában a felnőtt madarak,a kicsik pedig lent a földön levő nagy tálból.Remélem meg is marad ez a békés együttélés,öröm nézni őket,olyan jól érzik magukat.Jaaaaa....és most először, köztük van a 2 felnőtt rizsszem is! külön rúdon,egymás mellett,kicsit elkülönülve a kanáriktól.A kanárik feje,a papa pedig,úgy fütyül egész nap,mint még soha!Azért jó volna,ha még legalább 2-3 tojó produkálna valamit.Főleg az az 1,amelyik sem tavaly,sem idén,nem tojt 1 árva tojást sem,és a fészekbe is csak koszolni járt!A másik 3-al meg vagyok elégedve,főleg amelyik felnevelte az ötösikreket! :lol:

Hozzászólás 2009 jún. 3, 19:43 
Jaaaa!!!! :22: hát én azt nem láthattam mivel privi!!!!! :86: csak azt hogy ott fölöttem írtad,így azt hittem! aztán rögtön felkaptam a vizet,ahogy szoktam! :drunken: Bocs akkor!))) Ááá nem sértődős vagyok,csak azon melegében visszavágok,de mint látszik,néha mellé! :24:

Hozzászólás 2009 jún. 3, 18:32 
Amaryl írta:
Doromboló! mit kérdeztem én????ráadásul egész oldalon keresztül???? én azt kérdeztem,hogy a 3 legkésőbb kelt fiókát,amit még etet ugyan a mamája,de már esznek önállóan is,kirakjam-e a röpdébe,vagy még hagyjam kicsit együtt őket a külön kalitkában!!!!
Azt,hogy raktam be nekik fészket a röpdébe,mert csak 1 fészekaljat neveltek fel,azt nem kérdeztem hanem mondtam!
Komolyan mondom,azért is írok olyan ritkán,mert még olyan nem volt,hogy belém ne köss! ez nem vicc,tényleg így van általában! vagy ennyire hülye vagyok,hogy nem tudom leírni érthetően amit mondok????? nem kérdezek,mondok!!!!! Sokszor ilyenkor az jut eszembe,hogy ugyan már,mit is keresek én itt??????Ha meg hülyéskedek,azt meg sértésnek gondolja épp valaki?!pedig nem szokásom sértegetni sem senkit, asszem felszívódok,és szolidan ellorrelezek magamban,mint eddig.

Mi van nővérkém meggárgyútá ?...Neked a Marcsi megfelet ahogy írtam neki...Ha meg véletlenül elolvasod mégegyszer lasan az írásomat akkor kiderűl, hogy a MARCSI privát üzenetére válaszolok amiért be is rágtam rá, mint kiérződik mert olyant kérdezett amit már párszor megbeszéltünk vele meg a fórumon is nyiltan és azért válaszoltam neki nyílt levélben mert hátha jön pont fel a fórumra valami ittakai idegen és annak még érdekes lehet az írásom !.....Miről beszélsz !?...Soha nem csesztettelek komolyan !...Talán te vagy a sértődékeny ?!...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jún. 3, 18:22 
Irgum-burgum! Mi van itt??? :shock:

Kép

Ui: Amaryl, én nem tenném ki a röpdébe még akkor sem, ha már nem eteti a mamájuk. Csak kicsit később, ha már teljesen önállóan tudják enni a magkeveréket és mernek is enni a nagyok mellett! Merthogy a röpdében biztos lehetsz, hogy a nagyok lesznek az elsők a magostálnál és a kicsiket, félénkeket elhajtják onnan. Nálam is egy rend fióka az önállósodást tanulja a papától, de a hétvégén már kimennek a röpdébe, másik rend pedig most van leválasztás alatt. Még egy kis türelem és már rakhatod is ki őket! :wink:

Pussz! Gabesz

Hozzászólás 2009 jún. 3, 17:25 
Doromboló! mit kérdeztem én????ráadásul egész oldalon keresztül???? én azt kérdeztem,hogy a 3 legkésőbb kelt fiókát,amit még etet ugyan a mamája,de már esznek önállóan is,kirakjam-e a röpdébe,vagy még hagyjam kicsit együtt őket a külön kalitkában!!!!
Azt,hogy raktam be nekik fészket a röpdébe,mert csak 1 fészekaljat neveltek fel,azt nem kérdeztem hanem mondtam!
Komolyan mondom,azért is írok olyan ritkán,mert még olyan nem volt,hogy belém ne köss! ez nem vicc,tényleg így van általában! vagy ennyire hülye vagyok,hogy nem tudom leírni érthetően amit mondok????? nem kérdezek,mondok!!!!! Sokszor ilyenkor az jut eszembe,hogy ugyan már,mit is keresek én itt??????Ha meg hülyéskedek,azt meg sértésnek gondolja épp valaki?!pedig nem szokásom sértegetni sem senkit, asszem felszívódok,és szolidan ellorrelezek magamban,mint eddig.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 149  Következő