Sziasztok!
Nem nagy a tolongás, gondoltam írok egy kicsit az idei fejleményekről, hátha más is beszámol az eredményekről! Nálam elég nehezen indult az idei szezon, időhiány miatt csak április 20.-a után kaptak odút a madarak, és rengeteg üres tojással indítottak. Sajnos a madaraim egy része még túl fiatal, így a sikeres költésük még várat magára. A feketefejűeknél egyenlőre nincs eredmény, a fischereknél három normál zöld madarat gyűrűztem a napokban, a rózsásfejűeknél eddig hat fióka kelt(két fészekaljat raktam össze az aqua pár alá, 4 aqua és kettő normál-narancsarcú hordozó kelt)eddig hármat gyűrűztem meg. A normál-narancsarcú páromnál első körben a hat tojásból csak a két utolsó lett fias, ezért kerültek az aqua pár alá. Azóta egy hét tojásból álló fészekaljon kotlik a tojó, és a mai lámpázásnál minden tojás fiasnak bizonyult. Kíváncsi leszek a fiókákra, mert egyes vélemények szerint az egyfaktoros narancsarcúak különböznek a normál madaraktól, azaz nem is hordozók. Persze a legtöbb helyen az olvasható, hogy a narancsarcú mutáció recesszív öröklődésmenetű, de vannak olyan vélemények, hogy kodomináns.
Ha minden jól megy, nemsokára kikelnek az aquatürkiz fiókák is, mivel szerencsésen párba állt egy aua és egy türkiz madaram. Első körben öt terméketlen tojás, majd második körben ismét öt tojás az eredmény, amiből ezidáig három bizonyult fiasnak.
A narancsarcú zöld-narancsarcú lutinó páromnál egyenlőre még csak üres tojások voltak, most készülődnek a második fészekaljhoz, nagyon remélem hogy eredményesek lesznek.
Röviden ennyi, remélem a fisherek és a feketefejűek még ráhajtanak és meglepnek néhány szép fiókával!
Írjatok ti is, addig is jó madarászást!!!!!!!