Hahó-halihó!
Sziasztok, rolleresek, még élek

.
Hm, azt gondoltam, hogyha végre megszólal a díszített csengő, annyi időm lesz, mint égen a csillag, fűszál a réten... Osztálykirándulások hegyin-hátán, itthoni elmaradt munkák no és a madaraim.
Képzeld Neco, Petya volt a túravezető az Egyes-kői kétnapos kiránduláson! Ott aludtak a menedékházban és másnap kimerészkedtek a Nyeregbe. Tomiék pedig a Gyimes völgyét térképezték fel gyalogosan és a Rákóczi vár romjaitól vezető ösvényt is végigjárták, "felfedezve" az igazi ezeréves határkövet. Másodikoskáim a Szent Anna-tó lágy és langyos, gyönyörű tiszta vizét próbálták fel nyakig! Hogy milyen pancsolásnak-fürdésnek jártak a végire ezek a kis rucák, azt filmezni kellett volna. Ja, és kuriózum: szürkegém fészkel Kisbaconban a fenyőfa tetején. Hinnétek?
No, a nyár ízei és színei eléggé nyomósan elvonták figyelmem a röpdéről... Merthogy az összes madaram odakint van. Idén 10 fiókát gyűrűztem. Ebből négy kárát látta a röpdének... Tudom, én tévedtem. Hiába vártam meg, hogy teljesen önállóan egyenek, külön kellett volna a fiatalokat tartanom még odakint is. Ez lett. Egy fióka meg rejtélyes módon kullancs miatt pusztult el.

Mikor kezembe vettem a tetemet, egy elszáradt valami, később fedeztem fel, hogy elhalt kullancs hullott ki belőle. Elképzelni sem tudtam volna. Ugyhogy 5 fiókám maradt. És minden évben egyre újabb kellemetlenséggel kell szembenéznem, közben én is gyilkolom őket módszeresen. Szép. Aztán valahogy a hosszú tél mindig megkívánja a dalos tollgombócokat idebenn, és maradnak. Hát ez van.
Amaryl, a te fiataljaid hogyan viselik a röpdét?
Gabe, látom, a rolleros honlapra feltettél egy videó menüpontot is. Igyekszem a maradék anyagot is lefordítani.
És akkor ismét kicsi nyár. Tudjátok, nálunk alig van belőle, úgyhogy szomszédba is elmegyünk egy zsáknyi melegért

. Neco, kérdezted régebben, hogy megyünk-e a Balatonpartra, énekelünk-e a badacsonyi pince előtt... Idén a Horvát tengerparton fogunk a családdal nyaralni, aztán Forráskúton (Szegedtől 15km-re asszem) töltünk el pár napot a Forráskúti Falunapok alkalmával aug. végén. Alpár fotóiból lesz egy kiállítás rendezve. Ha közületek bárkinek kedve és ideje lenne megtekinteni a szenttamási képeket, szívesen látjuk! És terveink szerint Lajos madárházát is lencsevégre vesszük

.
No, egyelőre ennyi

.
Puszi nektek: Gabesz